پنج شنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳ Thursday, 28 March , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20720 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

سازمان تئاتر، راه نجات تئاتر استانهاست خرید ۱۰۸ دستگاه اتوبوس درون‌شهری برای کرمانشاه بارندگی‌های شدید مشکلی در سطح استان ایجاد نکرده است تدوین برنامه پنج ساله برای آسفالت معابر شهری کرمانشاه/۵۰ هزار میلیارد ریال از پروژه‌های سرمایه‌گذاری در حال عملیاتی شدن است چرا در رستوران های جهان شهر خلاق خوراک بیشتر دنده کباب و خورشت خلال سرو می شود/نارضایتی مسافران از پرداخت هزینه مضاعف به برخی از سایتهای گردشگری خدمات ویژه سازمان حمل و نقل مسافر در ایام نوروز نکات کلیدی درباره سلامت آجیل شب عید هوای نوروز در کرمانشاه بارانی است اعمال محدودیت های ترافیکی و ممنوعیت ورود تانکرهای حامل سوخت از مرز پرویزخان مراسم تحویل سال در هفت امامزاده و بقعه متبرکه کرمانشاه برگزار می‌شود قضات کشیک در ایام نوروز در دادسرای کرمانشاه فعالیت می‌کنند کرمانشاه در غرقاب ازخودبیگانگی ‌فرهنگی‌ و عدم تعلقات هویتی به سر می برد/ تا چه زمان سطح‌مطالبه ما باید در حد آسفالت و رنگ امیزی جداول باشد آماده‌باش ۱۶۲ جایگاه سوخت کرمانشاه برای ایام نوروز آماده‌باش ۱۲۰۰ نفر برای خدمات‌رسانی به مسافران نوروزی در کرمانشاه افزایش ۲۴ درصدی بارندگی‌ها در استان کرمانشاه حدود ۱۶ شهر کرمانشاه دچار تنش آبی اعلام ساعت کار اماکن تاریخی کرمانشاه در ایام نوروز ۴۰درصد هتل های برند کرمانشاه پر شده است/هتلداران چاره ای جز گرفتن وام‌کارمزدی سبک ندارند/بی میلی مسافر برای ماندن در اماکن اقامتی میدان آزادی کرمانشاه بازار شیرینی شب عید ۴۸ ساعت آخر داغ می‌شود + قیمت‌ها خودروهای حادثه‌ساز در کرمانشاه توقیف خواهند شد

استان کرمانشاه پیشتاز درافزایش نرخ بیکاری ایران
15 آبان 1397 - 10:23
شناسه : 10977
1
بررسی جزئیات نرخ بیکاری نشان می دهد که استان کرمانشاه با ۱۶.۴ درصد بیشترین درصد رشد را داشته است. طلوع‌‌کرمانشاه :

اشتغال و بیکاری، از جمله موضوعات اساسی اقتصاد هرکشوری است، به‌گونه‌ای که افزایش اشتغال و کاهش بیکاری، به‌عنوان یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی جوامع تلقی می‌شود از این رو نرخ بیکاری یکی از شاخص‌هایی است که برای ارزیابی شرایط اقتصادی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.بر پایه این گزارش؛ نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در تابستان امسال که توسط مرکز آمار ایران انجام شده، نشان می دهد که استان کرمانشان با ۱۶.۴ درصد بیشترین نرخ بیکاری را در میان استان های کشور به خود اختصاص داده است.

پ
پ

بررسی جزئیات نرخ بیکاری نشان می دهد که استان کرمانشاه با ۱۶.۴ درصد بیشترین نرخ بیکاری و استان های کهگیلویه و بویر احمد و سیستان و بلوچستان با ۴.۹ و ۴.۷ درصد بیشترین درصد رشد را داشته اند.

بر اساس این آمار، در تابستان امسال، استان های کرمانشاه با ۱۶.۴ درصد، خوزستان ۱۵.۶ درصد، کهگیلویه و بویر احمد با ۱۵.۵ درصد، سیستان و بلوچستان با ۱۵.۳ درصد و اصفهان با ۱۵ درصد در صدر استان های دارای بیشترین جمعیت بیکار قرار گرفتند. کمترین درصد بیکاری نیز متعلق به همدان با ۶.۵ درصد، زنجان و سمنان با ۷.۱ درصد است که استان همدان و زنجان به ترتیب ۱.۹ و ۲.۳ درصد با کاهش نرخ بیکاری مواجه بوده اند اما استان سمنان ۰.۳ درصد رشد داشته است.

از سال ۱۳۷۶ اطلاعات بازار کشور از طریق طرح «آمارگیری از ویژگی‌های اشتغال و بیکاری خانوار» حاصل می‌شد که به منظور بهبود کیفیت و انطباق بیش­تر با مفاهیم بین‌المللی به­ ویژه سازمان بین‌المللی کار، مورد بازنگری قرار گرفت تا به صورت طرح فعلی و با عنوان «طرح آمارگیری نیروی‌کار» به اجرا در آید.

«طرح آمارگیری نیروی‌کار» اولین بار در سال ۱۳۸۴ آغاز شد و از آن زمان تاکنون در ماه میانی هر فصل اجرا شده است.

 بر پایه این گزارش؛ نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در تابستان امسال که توسط مرکز آمار ایران انجام شده، نشان می دهد که استان کرمانشان با ۱۶.۴ درصد بیشترین نرخ بیکاری را در میان استان های کشور به خود اختصاص داده است.

همچنین بررسی نرخ بیکاری افراد ١٠ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که ۱۲.۲ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، طی تابستان سال جاری بیکار بوده‌اند و جمعیت بیکار کشور با افزایش ۲۳۷ هزار نفری  به ٣ میلیون و ٣٢۶ هزار نفر رسیده است.

بر اساس این آمار، در تابستان امسال، استان های کرمانشاه با ۱۶.۴ درصد، خوزستان ۱۵.۶ درصد، کهگیلویه و بویر احمد با ۱۵.۵ درصد، سیستان و بلوچستان با ۱۵.۳ درصد و اصفهان با ۱۵ درصد در صدر استان های دارای بیشترین جمعیت بیکار قرار گرفتند. 

این در حالی است که با وجود وعده متولیان جهت بهبود روند اشتغال در استان های محروم، درصد بیکاری نسبت به تابستان سال گذشته در استان کهگیلویه و بویراحمد ۴.۹ درصد و در استان سیستان و بلوچستان ۴.۷ درصد افزایش یافته است و در استان کرمانشاه نیز تنها ۱.۵ درصد با کاهش مواجه شده است.

همچنین در رده های بعدی استان های آذربایجان غربی با ۱۴.۸ درصد، یزد با ۱۴.۱ درصد، چهارمحال و بختیاری با ۱۳.۹ درصد و البرز با ۱۳.۸ درصد قرار دارند.

این در حالی است که نرخ بیکاری در استان آذربایجان غربی تابستان سال گذشته ۱۱.۴ درصد و یزد ۱۲ درصد بوده است. در این بین نرخ بیکاری در استان چهارمحال و بختیاری ۵.۹ درصد بهبود یافته است.

استان لرستان با ۱۲.۹ درصد، گیلان ۱۲.۶ درصد، هرمزگان با ۱۲.۵ درصد، کرمان با ۱۲.۴ درصد و قم با ۱۲.۱ درصد نیز در رده های بعدی دارای بیشترین بیکار قرار گرفته اند.

کمترین درصد بیکاری نیز متعلق به همدان با ۶.۵ درصد، زنجان و سمنان با ۷.۱ درصد است که استان همدان و زنجان به ترتیب ۱.۹ و ۲.۳ درصد با کاهش نرخ بیکاری مواجه بوده اند اما استان سمنان ۰.۳ درصد رشد داشته است.

همچنین نرخ بیکاری در پایتخت ۱۳.۳ درصد ثبت شده است که نسبت به تابستان سال قبل که ۱۲.۷ درصد بود ۰.۶ درصد رشد یافته است.

 استان هایی که در تابستان سال ۹۶ نرخ بیکاری تک رقمی داشتند شامل همدان با ۹.۴ درصد، مرکزی با ۷.۶ درصد، مازندران با ۹.۳ درصد، گیلان با ۹.۲ درصد، قم با ۹.۹ درصد، سمنان با ۶.۸ درصد، زنجان با ۹.۴ درصد، خراسان شمالی با ۹.۸ درصد، خراسان رضوی با ۹.۹ درصد، اردبیل با ۹.۸ درصد و آذربایجان شرقی با ۹.۳ درصد می شود.

در این میان نرخ بیکاری ۵ استان در تابستان سال جاری از تک رقمی خارج و دو رقمی شده است که استان های مازندران با ۱۰ درصد، گیلان با ۱۲.۶ درصد، قم با ۱۲.۱ درصد، خراسان رضوی با ۱۰.۹ درصد و آذربایجان شرقی با ۱۰.۴ درصد در این دسته قرار دارند. 

البته نرخ بیکاری استان مرکزی اگرچه دو رقمی نشده اما با افزایش ۳ درصدی به ۹.۶ درصد رسیده است و از سویی دیگر نرخ بیکاری استان های همدان و اردبیل به ترتیب با کاهش ۱.۹ و ۲.۳ درصدی بیشترین کاهش نرخ را داشته اند./آفتاب

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.