جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 19 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20792 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

ما با سامان دهی مخالف نیستیم/محیط زیست نباید ارزان از کنار چالابه بگذرد همراه داشتن حیوانات خانگی به داخل مراکز عرضه غذا در کرمانشاه ممنوع است بیماری‌های شایع فصل بهار پارکینگ‌های کرمانشاه رها شده‌اند بارش پراکنده باران در مناطق شرقی و شمالی کرمانشاه انتشار ۲۸۳ میلیارد ریال اوراق مشارکت سال ۱۴۰۲ شهرداری‌های کشور راه‌اندازی ۹ پروژه مهم کرمانشاه منوط به مصوبه شورای شهر است بیمارستان ‌سرطان‌ کرمانشاه تابستان امسال افتتاح می‌شود «چالابه» سامان می‌گیرد بازدید از اماکن تاریخی کرمانشاه، فردا رایگان است عامل ۸۰ درصد خودکشی‌ها در کرمانشاه از طریق قرص است/سموم کشاورزی عامل خودکشی در مناطق روستایی امسال با خطر افزایش آتش‌سوزی‌ در عرصه‌های محیط‌زیست مواجهیم تکلیف ۴۰۰ واحد صنفی ضایعاتی کرمانشاه چه می‌شود؟ کوچ بهاره عشایر کرمانشاه تا ۱۵ اردیبهشت ادامه دارد ۲۷ هزار نفر در صف «مرگ» قرار دارند بعد از هر کوهنوردی مسیرها غرق در زباله می‌شود/ حال اکوسیستم کوه خوب نیست مسمومیت ۵ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی فصلی در کرمانشاه جوان کرمانشاهی جان دوباره به بیماران پیوند عضو بخشید قهوه خورها بخوانند ضبط ۲۰۰ دستگاه ماینر قاچاق در شهرستان کنگاور

آغوش بسته قشلاق و روزهای سخت کوچ‌روها
18 آبان 1397 - 20:25
شناسه : 11106
2
طلوع‌‌کرمانشاه :

حسن احمدی، مدیرکل امور عشایر کرمانشاه : در مورد وضعیت عشایر به بارندگی‌های اخیر اشاره کرد و گفت: بارندگی‌ها شرایط را برای کوچ‌روها در ییلاق سخت کرده و عشایر به کوچ زودهنگام نیاز دارند/طبق تقویم زمان‌بندی کوچ از سوی سازمان جنگلها و مراتع، عشایر باید از ۳۰ آبان کوچ کنند و تا زمان کوچ عشایر هنوز زمان باقی است/احمدی از نشستی که با دامپزشکی و جهادکشاورزی در این مورد داشته‌اند، گفت که تقاضای صدور مجوز کوچ از ۱۵ آبان را داشتیم، اما تاکنون موافقت نشده است/خسرو شهبازی، رییس جهادکشاورزی کرمانشاه:کوچ عشایر زمان مشخصی دارد و پیش از این تاریخ عشایر نمی‌توانند کوچ کنند/وی کوچ زودهنگام را موجب تخریب طبیعت به دلیل از بین رفتن گیاهان تازه روییده به وسیله سم دام‌ها می‌داند/جمعی از عشایر می‌گویند که همه داروندارشان همین دام‌هایی است که آن هم با سیلی تلف شود دیگر چیزی ندارند، نابودی آذوقه و سرپناهشان زیر رگبار باران و تخریب راه‌های ارتباطی که کوچ را برایشان سخت می‌کند.

پ
پ

آهنگ کوچ کرده‌اند و زندگی این روزها در ییلاق برایشان حسابی دردسرساز شده است؛ بار و بنه سفر را بسته‌اند و آماده کوچ‌اند تا در دل قشلاق زندگی را از سر بگیرند.

هنگامه کوچشان امسال زودتر از سال‌های قبل فرارسیده و پاییز زودتر از همیشه به سراغشان رفته است؛ بارش باران و سردی هوا در ییلاق کوچ‌روها را در تنگنا قرار داده، اما راه فراری از آن ندارند.

علی رغم هشدارها و اطلاعیه‌های متعدد سازمان هواشناسی برای پاییز زودهنگام و آغاز بارش‌ها از ماه‌ها قبل، انگار مسئولان استان کرمانشاه هیچ توجهی به مشکلات عشایر ندارند و آنها را در یک سردرگمی و بلاتکلیفی برای کوچ قرار داده‌اند.

از یک طرف عشایر مجبور به کوچ از ییلاق هستند و از سوی دیگر با آغوش بسته قشلاق روبرو هستند و نمی‌دانند باید چکار کنند؛ ماندن در ییلاق قطعا برایشان زیان‌بار است و به شدت به تدبیری نیاز دارند که در تصمیمات مسئولان به چشم نمی‌خورد.

امور عشایری: کوچ زودهنگام نیاز داریم

حسن احمدی، مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه  در مورد وضعیت عشایر به بارندگی‌های اخیر اشاره کرد و گفت: بارندگی‌ها شرایط را برای کوچ‌روها در ییلاق سخت کرده و عشایر به کوچ زودهنگام نیاز دارند.

وی می‌گوید که طبق تقویم زمان‌بندی کوچ از سوی سازمان جنگلها و مراتع، عشایر باید از ۳۰ آبان کوچ کنند و تا زمان کوچ عشایر هنوز زمان باقی است.

مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه از نشستی که با دامپزشکی و جهادکشاورزی در این مورد داشته‌اند، گفت که تقاضای صدور مجوز کوچ از ۱۵ آبان را داشتیم، اما تاکنون موافقت نشده است.

احمدی، شرایط جوی هوا در مناطق ییلاقی را برا عشایر غیرقابل تحمل می‌داند و می‌گوید که عشایر استان در حال حاضر برای دریافت برگه خروج، آذوقه و علوفه برای کوچ به مناطق قشلاقی مراجعه می کنند اما هنوز مجوز انتقال دام صادر نشده است.

به گفته وی، ۱.۵ میلیون راس از مجموع ۳ میلیون راس دام استان متعلق به عشایر است که ۳۵ درصد گوشت مورد نیاز استان را تامین می کنند.

جهادکشاورزی: امکان کوچ زودهنگام نیست

سازمان جهادکشاورزی استان اما مخالف کوچ زودهنگام عشایر است و این وسط عشایر در گیر و دار و بوروکراسی و قانون مانده‌اند و راهی جز تحمل شرایط سخت را ندارند.

خسرو شهبازی، رییس سازمان جهادکشاورزی استان  می‌گوید که کوچ عشایر زمان مشخصی دارد و پیش از این تاریخ عشایر نمی‌توانند کوچ کنند.

وی کوچ زودهنگام را موجب تخریب طبیعت به دلیل از بین رفتن گیاهان تازه روییده به وسیله سم دام‌ها می‌داند و اینکه بعد از تاریخ تعیین شده مانعی برای کوچ عشایر وجود ندارد، اما اداره منابع طبیعی به طور جدی از کوچ زودهنگام عشایر جلوگیری می کند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه آب پاکی را روی دست عشایر می‌ریزد و می‌گوید با توجه به اینکه بارش‌ها در سطح استان ضعیف است و کوچ زودهنگام نیز سبب تخریب طبیعت می شود برنامه‌ای برای صدور مجوز کوچ زودهنگام در استان نداریم.

عشایر: ماندن در ییلاق ما را متضرر می‌کند

جمعی از عشایر نیز خواستار اتخاذ تدابیری برای کوچ زودهنگام شدند و ماندن در ییلاق با این شرایط را منجر به وارد آمدن خسارت به عشایر دانستند.

آنها می‌گویند که همه داروندارشان همین دام‌هایی است که آن هم با سیلی تلف شود دیگر چیزی ندارند، نابودی آذوقه و سرپناهشان زیر رگبار باران و تخریب راه‌های ارتباطی که کوچ را برایشان سخت می‌کند.

 شکی نیست که هر سیاه‌چادر یک مرزبانی و یک کارگاه تولیدی است و بدون فعالیت آنها بخشی از امور دیگر امکان‌پذیر نیست؛ لذا مسئولان بهتر است به جای مانع‌تراشی به فکر خدمت به عشایری باشند تا آنها هم بدون دغدغه در سنگر تولید نقش‌آفرینی کنند/مهر

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.