پنج شنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳ Thursday, 28 March , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20720 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

سازمان تئاتر، راه نجات تئاتر استانهاست خرید ۱۰۸ دستگاه اتوبوس درون‌شهری برای کرمانشاه بارندگی‌های شدید مشکلی در سطح استان ایجاد نکرده است تدوین برنامه پنج ساله برای آسفالت معابر شهری کرمانشاه/۵۰ هزار میلیارد ریال از پروژه‌های سرمایه‌گذاری در حال عملیاتی شدن است چرا در رستوران های جهان شهر خلاق خوراک بیشتر دنده کباب و خورشت خلال سرو می شود/نارضایتی مسافران از پرداخت هزینه مضاعف به برخی از سایتهای گردشگری خدمات ویژه سازمان حمل و نقل مسافر در ایام نوروز نکات کلیدی درباره سلامت آجیل شب عید هوای نوروز در کرمانشاه بارانی است اعمال محدودیت های ترافیکی و ممنوعیت ورود تانکرهای حامل سوخت از مرز پرویزخان مراسم تحویل سال در هفت امامزاده و بقعه متبرکه کرمانشاه برگزار می‌شود قضات کشیک در ایام نوروز در دادسرای کرمانشاه فعالیت می‌کنند کرمانشاه در غرقاب ازخودبیگانگی ‌فرهنگی‌ و عدم تعلقات هویتی به سر می برد/ تا چه زمان سطح‌مطالبه ما باید در حد آسفالت و رنگ امیزی جداول باشد آماده‌باش ۱۶۲ جایگاه سوخت کرمانشاه برای ایام نوروز آماده‌باش ۱۲۰۰ نفر برای خدمات‌رسانی به مسافران نوروزی در کرمانشاه افزایش ۲۴ درصدی بارندگی‌ها در استان کرمانشاه حدود ۱۶ شهر کرمانشاه دچار تنش آبی اعلام ساعت کار اماکن تاریخی کرمانشاه در ایام نوروز ۴۰درصد هتل های برند کرمانشاه پر شده است/هتلداران چاره ای جز گرفتن وام‌کارمزدی سبک ندارند/بی میلی مسافر برای ماندن در اماکن اقامتی میدان آزادی کرمانشاه بازار شیرینی شب عید ۴۸ ساعت آخر داغ می‌شود + قیمت‌ها خودروهای حادثه‌ساز در کرمانشاه توقیف خواهند شد

آغوش بسته قشلاق و روزهای سخت کوچ‌روها
18 آبان 1397 - 20:25
شناسه : 11106
1
طلوع‌‌کرمانشاه :

حسن احمدی، مدیرکل امور عشایر کرمانشاه : در مورد وضعیت عشایر به بارندگی‌های اخیر اشاره کرد و گفت: بارندگی‌ها شرایط را برای کوچ‌روها در ییلاق سخت کرده و عشایر به کوچ زودهنگام نیاز دارند/طبق تقویم زمان‌بندی کوچ از سوی سازمان جنگلها و مراتع، عشایر باید از ۳۰ آبان کوچ کنند و تا زمان کوچ عشایر هنوز زمان باقی است/احمدی از نشستی که با دامپزشکی و جهادکشاورزی در این مورد داشته‌اند، گفت که تقاضای صدور مجوز کوچ از ۱۵ آبان را داشتیم، اما تاکنون موافقت نشده است/خسرو شهبازی، رییس جهادکشاورزی کرمانشاه:کوچ عشایر زمان مشخصی دارد و پیش از این تاریخ عشایر نمی‌توانند کوچ کنند/وی کوچ زودهنگام را موجب تخریب طبیعت به دلیل از بین رفتن گیاهان تازه روییده به وسیله سم دام‌ها می‌داند/جمعی از عشایر می‌گویند که همه داروندارشان همین دام‌هایی است که آن هم با سیلی تلف شود دیگر چیزی ندارند، نابودی آذوقه و سرپناهشان زیر رگبار باران و تخریب راه‌های ارتباطی که کوچ را برایشان سخت می‌کند.

پ
پ

آهنگ کوچ کرده‌اند و زندگی این روزها در ییلاق برایشان حسابی دردسرساز شده است؛ بار و بنه سفر را بسته‌اند و آماده کوچ‌اند تا در دل قشلاق زندگی را از سر بگیرند.

هنگامه کوچشان امسال زودتر از سال‌های قبل فرارسیده و پاییز زودتر از همیشه به سراغشان رفته است؛ بارش باران و سردی هوا در ییلاق کوچ‌روها را در تنگنا قرار داده، اما راه فراری از آن ندارند.

علی رغم هشدارها و اطلاعیه‌های متعدد سازمان هواشناسی برای پاییز زودهنگام و آغاز بارش‌ها از ماه‌ها قبل، انگار مسئولان استان کرمانشاه هیچ توجهی به مشکلات عشایر ندارند و آنها را در یک سردرگمی و بلاتکلیفی برای کوچ قرار داده‌اند.

از یک طرف عشایر مجبور به کوچ از ییلاق هستند و از سوی دیگر با آغوش بسته قشلاق روبرو هستند و نمی‌دانند باید چکار کنند؛ ماندن در ییلاق قطعا برایشان زیان‌بار است و به شدت به تدبیری نیاز دارند که در تصمیمات مسئولان به چشم نمی‌خورد.

امور عشایری: کوچ زودهنگام نیاز داریم

حسن احمدی، مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه  در مورد وضعیت عشایر به بارندگی‌های اخیر اشاره کرد و گفت: بارندگی‌ها شرایط را برای کوچ‌روها در ییلاق سخت کرده و عشایر به کوچ زودهنگام نیاز دارند.

وی می‌گوید که طبق تقویم زمان‌بندی کوچ از سوی سازمان جنگلها و مراتع، عشایر باید از ۳۰ آبان کوچ کنند و تا زمان کوچ عشایر هنوز زمان باقی است.

مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه از نشستی که با دامپزشکی و جهادکشاورزی در این مورد داشته‌اند، گفت که تقاضای صدور مجوز کوچ از ۱۵ آبان را داشتیم، اما تاکنون موافقت نشده است.

احمدی، شرایط جوی هوا در مناطق ییلاقی را برا عشایر غیرقابل تحمل می‌داند و می‌گوید که عشایر استان در حال حاضر برای دریافت برگه خروج، آذوقه و علوفه برای کوچ به مناطق قشلاقی مراجعه می کنند اما هنوز مجوز انتقال دام صادر نشده است.

به گفته وی، ۱.۵ میلیون راس از مجموع ۳ میلیون راس دام استان متعلق به عشایر است که ۳۵ درصد گوشت مورد نیاز استان را تامین می کنند.

جهادکشاورزی: امکان کوچ زودهنگام نیست

سازمان جهادکشاورزی استان اما مخالف کوچ زودهنگام عشایر است و این وسط عشایر در گیر و دار و بوروکراسی و قانون مانده‌اند و راهی جز تحمل شرایط سخت را ندارند.

خسرو شهبازی، رییس سازمان جهادکشاورزی استان  می‌گوید که کوچ عشایر زمان مشخصی دارد و پیش از این تاریخ عشایر نمی‌توانند کوچ کنند.

وی کوچ زودهنگام را موجب تخریب طبیعت به دلیل از بین رفتن گیاهان تازه روییده به وسیله سم دام‌ها می‌داند و اینکه بعد از تاریخ تعیین شده مانعی برای کوچ عشایر وجود ندارد، اما اداره منابع طبیعی به طور جدی از کوچ زودهنگام عشایر جلوگیری می کند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه آب پاکی را روی دست عشایر می‌ریزد و می‌گوید با توجه به اینکه بارش‌ها در سطح استان ضعیف است و کوچ زودهنگام نیز سبب تخریب طبیعت می شود برنامه‌ای برای صدور مجوز کوچ زودهنگام در استان نداریم.

عشایر: ماندن در ییلاق ما را متضرر می‌کند

جمعی از عشایر نیز خواستار اتخاذ تدابیری برای کوچ زودهنگام شدند و ماندن در ییلاق با این شرایط را منجر به وارد آمدن خسارت به عشایر دانستند.

آنها می‌گویند که همه داروندارشان همین دام‌هایی است که آن هم با سیلی تلف شود دیگر چیزی ندارند، نابودی آذوقه و سرپناهشان زیر رگبار باران و تخریب راه‌های ارتباطی که کوچ را برایشان سخت می‌کند.

 شکی نیست که هر سیاه‌چادر یک مرزبانی و یک کارگاه تولیدی است و بدون فعالیت آنها بخشی از امور دیگر امکان‌پذیر نیست؛ لذا مسئولان بهتر است به جای مانع‌تراشی به فکر خدمت به عشایری باشند تا آنها هم بدون دغدغه در سنگر تولید نقش‌آفرینی کنند/مهر

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.