شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Saturday, 20 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20792 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

ما با سامان دهی مخالف نیستیم/محیط زیست نباید ارزان از کنار چالابه بگذرد همراه داشتن حیوانات خانگی به داخل مراکز عرضه غذا در کرمانشاه ممنوع است بیماری‌های شایع فصل بهار پارکینگ‌های کرمانشاه رها شده‌اند بارش پراکنده باران در مناطق شرقی و شمالی کرمانشاه انتشار ۲۸۳ میلیارد ریال اوراق مشارکت سال ۱۴۰۲ شهرداری‌های کشور راه‌اندازی ۹ پروژه مهم کرمانشاه منوط به مصوبه شورای شهر است بیمارستان ‌سرطان‌ کرمانشاه تابستان امسال افتتاح می‌شود «چالابه» سامان می‌گیرد بازدید از اماکن تاریخی کرمانشاه، فردا رایگان است عامل ۸۰ درصد خودکشی‌ها در کرمانشاه از طریق قرص است/سموم کشاورزی عامل خودکشی در مناطق روستایی امسال با خطر افزایش آتش‌سوزی‌ در عرصه‌های محیط‌زیست مواجهیم تکلیف ۴۰۰ واحد صنفی ضایعاتی کرمانشاه چه می‌شود؟ کوچ بهاره عشایر کرمانشاه تا ۱۵ اردیبهشت ادامه دارد ۲۷ هزار نفر در صف «مرگ» قرار دارند بعد از هر کوهنوردی مسیرها غرق در زباله می‌شود/ حال اکوسیستم کوه خوب نیست مسمومیت ۵ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی فصلی در کرمانشاه جوان کرمانشاهی جان دوباره به بیماران پیوند عضو بخشید قهوه خورها بخوانند ضبط ۲۰۰ دستگاه ماینر قاچاق در شهرستان کنگاور

چرا قیمت “مرغ” پَر کشید؟
04 آذر 1399 - 12:27
شناسه : 262228
0
عضو کمسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی وجود فساد و رانت در اختصاص ارز ترجیحی به نهاده های دامی را عامل اصلی جهش یکباره قیمت مرغ عنوان کرد. طلوع‌‌کرمانشاه :

محمد رشیدی با بیان اینکه افزایش قیمت مرغ از مدت ها قبل قابل پیش بینی بود، گفت: زمانی که فساد و رانت در اختصاص ارز ترجیحی برای واردات نهاده های دامی داشته باشیم، افزایش قیمت محصولات تولیدی کشاورزی قابل پیش بینی است./وی افزود: در حال حاضر نهاده هایی که با ارز ترجیحی وارد کشور می‌شود تماما به دست تولیدکنندگان و مرغداران نمی رسد و مرغداران هم مجبورند نهاده های مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند./عضو مجمع نمایندگان کرمانشاه تصریح کرد: هم اکنون حدود ۵۰ درصد نهاده های دامی که با ارز ترجیحی وارد می شود به دست مرغداران می رسد و مرغداران مجبورند نیاز خود را با قیمت چهار تا پنج برابر از بازار آزاد تهیه کنند. در چنین شرایطی، معلوم است قیمت مصوب مرغ برای مرغداران به صرفه نیست و همین امر موجب می شود آنها جوجه ریزی را کم کنند./رشیدی تصریح کرد: از ۲۰ روز قبل جوجه ریزی در کشور کم شد و وقتی جوجه ریزی کم شود به تبع تولید مرغ هم کم خواهد شد. بازار هم تابع عرضه و تقاضاست و وقتی تولید مرغ کم شود، قیمت آن هم افزایش می یابد./رشیدی در خصوص آینده بازار مرغ هم گفت: در شرایط فعلی دولت جوجه ریزی را افزایش داده که این امر عرضه مرغ در بازار را بالا می برد، اما این اقدامات مسکن موقت است و درمان درد نیست.

پ
پ

محمد رشیدی با بیان اینکه افزایش قیمت مرغ از مدت ها قبل قابل پیش بینی بود، گفت: زمانی که فساد و رانت در اختصاص ارز ترجیحی برای واردات نهاده های دامی داشته باشیم، افزایش قیمت محصولات تولیدی کشاورزی قابل پیش بینی است.

وی افزود: در حال حاضر نهاده هایی که با ارز ترجیحی وارد کشور می‌شود تماما به دست تولیدکنندگان و مرغداران نمی رسد و مرغداران هم مجبورند نهاده های مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند.

عضو مجمع نمایندگان کرمانشاه تصریح کرد: هم اکنون حدود ۵۰ درصد نهاده های دامی که با ارز ترجیحی وارد می شود به دست مرغداران می رسد و مرغداران مجبورند نیاز خود را با قیمت چهار تا پنج برابر از بازار آزاد تهیه کنند. در چنین شرایطی، معلوم است قیمت مصوب مرغ برای مرغداران به صرفه نیست و همین امر موجب می شود آنها جوجه ریزی را کم کنند.

رشیدی تصریح کرد: از ۲۰ روز قبل جوجه ریزی در کشور کم شد و وقتی جوجه ریزی کم شود به تبع تولید مرغ هم کم خواهد شد. بازار هم تابع عرضه و تقاضاست و وقتی تولید مرغ کم شود، قیمت آن هم افزایش می یابد.

عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه مقصر اصلی این موضوع را دولت دانست و با انتقاد از عدم اجرای قانون «تمرکز اختیارات جهاد کشاورزی» گفت: در حال حاضر ورود نهاده های دامی در اختیار وزارت صمت است و همین امر موجب شده وزارت جهادکشاورزی اختیارات کاملی در این زمینه نداشته باشد. اگر بخواهیم بازار محصولات کشاورزی و دامی سامان بگیرد باید صفر تا ۱۰۰ کارهای آن از واردات نهاده های دامی گرفته تا تولید و… به یک وزارتخانه سپرده شود.

رشیدی در خصوص آینده بازار مرغ هم گفت: در شرایط فعلی دولت جوجه ریزی را افزایش داده که این امر عرضه مرغ در بازار را بالا می برد، اما این اقدامات مسکن موقت است و درمان درد نیست.

وی افزود: دولت باید جلوی فساد و رانت در واردات نهاده های دامی را بگیرد و بهتر است ارز ترجیحی را به طور کامل از این بازار برداشته و این منابع را به شش دهک پایین جامعه جهت تامین مواد پروتئینی اختصاص دهد، یعنی یارانه را به جای اینکه به مبدا بدهیم به خود مردم بدهیم تا از این طریق شاهد فساد هم نباشیم./ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.