پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Thursday, 25 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20828 تعداد نوشته های امروز : 3×

آخرین خبرها

چه خبر از پروژه مسکن خبرنگاران در کرمانشاه؟ مواد قندی عامل ابتلا به زوال عقل است؟ خودروهای رسوبی در پارکینگ های کرمانشاه تعیین تکلیف می شوند پاداش ۳۰ میلیون ریالی نیرو های شرکت بازیافت شهرداری کرمانشاه فردا پرداخت می شود افزایش بیماران خاص در کرمانشاه/بیش از ۴۰ هزار بیمار خاص در استان داریم درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟ افزایش ۱۶ درصدی متوفیان تصادفات ترافیکی در کرمانشاه وقتی برخی نانوایی‌های کرمانشاه نان را گران‌تر می‌فروشند نگاه ویژه شهردار کرمانشاه به مشکلات و تلاش برای رفع آنها حذف کامل کروکی کاغذی در کرمانشاه بکارگیری اتباع غیرمجاز در واحدهای کشاورزی و تولیدی استان کرمانشاه ممنوع است امیدواری برای بارش‌های خوب در اردیبهشت کرمانشاه/ رشد ۱۵ درصدی بارش‌ها مراقب دام کلاهبردان به اسم«فروش سوالات کنکور» باشید حلقه انگشتری که کار را به جای باریک کشاند مسئولان برای توسعه راه‌های جاده‌ای روستاهای پاوه چاره‌اندیشی کنند قطار شهر با شتاب پیش خواهد رفت/ از نقد منصفانه استقبال می کنیم/تعلل و انفعال شورای شهرکرمانشاه صدای شهردار را درآورد استاندار: وضعیت شورای شهر کرمانشاه تا ۲ هفته آینده تعیین تکلیف خواهد شد انتقاد یک استاد دانشگاه به تاثیرات منفی تاخیر در تایید و ابلاغ بودجه مدیریت شهری کم‌خطر اما پردردسر! دیدار شهردار و مدیران شهرداری کرمانشاه با فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم(ص)+گزارش تصویری

خوب و بد “نون خ”
21 فروردین 1400 - 10:00
شناسه : 267012
2
گزارش اختصاصی طلوع کرمانشاه از بازخورد سریال تلویزیونی طلوع‌‌کرمانشاه :

فصل سوم سریال نون خ نیز به پایان رسید، سریالی که طی سه سال اخیر در ایام نوروز مهمان خانه های مردم ایران بود و نقطه عطف این سریال پرداختن آن به زبان کردی و آداب و رسوم مردمان کردنشین بود./”محمد برومند” یکی از مخاطبان سریال نون خ است و ضمن ابراز رضایت از این مجموعه تلویزیونی آن را سرگرم کننده و شاد دانست و افزود: این روزها مردم به شادی و خنده نیاز دارند و این مجموعه واقعا روزی یک ساعت مردم را می خنداند./” فرزانه رنجبر” یکی دیگر از مخاطبان سریال نون خ نیز این مجموعه را گامی نو برای معرفی جاذبه های نقاط مختلف ایران دانست و عنوان کرد: معمولا اکثر سریال های ایرانی در پایتخت تصویربرداری می شود و اینکه سریالی از دیار مردم کرد برای ایران به تصویر کشیده شده جای قدردانی دارد./وی ادامه داد:اگرچه آنچه در این سریال درباره مردم کرد و کرمانشاه نشان داده همه واقعیت های مردم این منطقه نبود و کاستی هایی داشت اما نقطه آغاز بسیار خوبی بود./این مخاطب معتقد است با این روند بسیاری از مردم ایران با جاذبه ها و ویژگی های این منطقه آشنا شدند و این موضوع کمک زیادی هم به جذب گردشگر به مناطق کردنشین خواهد کرد و هم زیبایی های این منطقه را به مردم ایران نشان می دهد./کارشناسان و صاحب نظران اما نظر متفاوت تری نسبت به این سریال دارند و برخی از آنها معتقدند این مجموعه می توانست اثرگذاری بیشتری در مخاطب داشته باشد./”داریوش گراوندی” یکی از پیشکسوتان عرصه سینما و تئاتر در استان کرمانشاه است و درباره مجموعه تلویزیونی نون خ گفت: برای این سریال نقش “بهادرخان” را ابتدا به من پیشنهاد کردند که قبول نکردم و حتی وقتی که فیلمنامه را هم برای من فرستادند و مطالعه کردم قسمتی که مربوط به نقش بهادر خان بود ایرادات ساختاری زیادی داشت و از همین رو پاسخ منفی دادم./وی ادامه داد: اگرچه مخالف مجموعه ها و برنامه های سرگرم کننده نیستم اما عقیده دارم هدف اصلی آثار نمایشی ارتقا نگاه مخاطب و تماشاگر و آموختن مطالب جدید به او است./گراوندی درباره موضوع داستان نیز عنوان کرد: اینکه یافتن یک معدن طلا به عنوان موضوع فیلم و برای پیچ و مهره کردن اسکلت فیلمنامه استفاده شد نیز چیزی شبیه فیلم های خارجی بود و مناسبت چندانی نداشت.

پ
پ

فصل سوم سریال نون خ نیز به پایان رسید، سریالی که طی سه سال اخیر در ایام نوروز مهمان خانه های مردم ایران بود و نقطه عطف این سریال پرداختن آن به زبان کردی و آداب و رسوم مردمان کردنشین بود.
بازخورد این سریال بین مردم متفاوت بود اما آنچه مسلم است مخاطب زیادی داشت و بسیاری از مردم به تماشای آن نشستند.
جنبه طنز این مجموعه تلویزیونی در شرایطی که مردم به شادی نیاز دارند یکی از اصلی ترین دلایل جذب مخاطب بود اما برخی عقیده دارند این سریال می توانست در عین شاد کردن محتوای عمیق تری هم داشته باشد.
دیدگاه عامه مردم نسبت به سریال “نون خ” قطعا با دیدگاه کارشناسان و صاحب نظران حوزه تئاتر و سینما متفاوت است و اکثر مردم بازخورد مثبتی به این مجموعه ارائه دادند.
“محمد برومند” یکی از مخاطبان سریال نون خ است و ضمن ابراز رضایت از این مجموعه تلویزیونی آن را سرگرم کننده و شاد دانست و افزود: این روزها مردم به شادی و خنده نیاز دارند و این مجموعه واقعا روزی یک ساعت مردم را می خنداند.
وی با بیان اینکه سادگی و بی آلایشی روزمرگی مردم در این سریال، به جذب مخاطبان بیشتر کمک کرد، یادآور شد: مردم این روزها از زندگی های شهری، مدرن و لاکچری سرشار هستند و مدام در فضای مجازی با این شیوه زندگی مواجه می شوند اما نشان دادن زندگی ساده مردم روستا برای مردم خیلی جذابتر است.
برومند یکی دیگر از دلایل محبوبیت این سریال را استفاده از زبان محلی و پوشش و آداب و رسوم مردم محلی اعلام کرد که طی چند سال اخیر دیگر کمتر ردی از آن در سریال های ایرانی مشاهده می شود.
” فرزانه رنجبر” یکی دیگر از مخاطبان سریال نون خ نیز این مجموعه را گامی نو برای معرفی جاذبه های نقاط مختلف ایران دانست و عنوان کرد: معمولا اکثر سریال های ایرانی در پایتخت تصویربرداری می شود و اینکه سریالی از دیار مردم کرد برای ایران به تصویر کشیده شده جای قدردانی دارد.
وی ادامه داد:اگرچه آنچه در این سریال درباره مردم کرد و کرمانشاه نشان داده همه واقعیت های مردم این منطقه نبود و کاستی هایی داشت اما نقطه آغاز بسیار خوبی بود.
این مخاطب معتقد است با این روند بسیاری از مردم ایران با جاذبه ها و ویژگی های این منطقه آشنا شدند و این موضوع کمک زیادی هم به جذب گردشگر به مناطق کردنشین خواهد کرد و هم زیبایی های این منطقه را به مردم ایران نشان می دهد.
رنجبر اضافه کرد: در این سریال پوشش لباس کردی هم به خوبی به مردم معرفی شد که می تواند جای خود را در سوغاتی های مناطق کردنشین به خوبی باز کند.
کارشناسان و صاحب نظران اما نظر متفاوت تری نسبت به این سریال دارند و برخی از آنها معتقدند این مجموعه می توانست اثرگذاری بیشتری در مخاطب داشته باشد.
“داریوش گراوندی” یکی از پیشکسوتان عرصه سینما و تئاتر در استان کرمانشاه است و درباره مجموعه تلویزیونی نون خ گفت: برای این سریال نقش “بهادرخان” را ابتدا به من پیشنهاد کردند که قبول نکردم و حتی وقتی که فیلمنامه را هم برای من فرستادند و مطالعه کردم قسمتی که مربوط به نقش بهادر خان بود ایرادات ساختاری زیادی داشت و از همین رو پاسخ منفی دادم.
وی ادامه داد: اگرچه مخالف مجموعه ها و برنامه های سرگرم کننده نیستم اما عقیده دارم هدف اصلی آثار نمایشی ارتقا نگاه مخاطب و تماشاگر و آموختن مطالب جدید به او است.
گراوندی یادآور شد: مجموعه نون خ اگرچه برای مخاطبان سرگرم کننده بود و به جهت همین بعد افراد زیادی آن را نگاه می کردند اما از بعد ارتقا نگاه تماشاگر و و تقویت فرهنگ جامعه چندان مورد پسند من نبود و چیز زیادی برای گفتن نداشت.
وی با بیان اینکه بعد سرگرمی را حتی یک مسابقه ورزشی هم می تواند برای مخاطب فراهم کند، خاطرنشان کرد: فیلم حتی اگر فیلم کوتاه چند دقیقه ای هم باشد باید به نقش اصلی خود که گذر از پوسته و رسیدن به کشفیات جدید در زندگی است بپردازد.
این کارشناس تئاتر و سینما گفت: البته این عقیده من به عنوان یک کارشناس است و نظر مردم ممکن است متفاوت باشد.
گراوندی درباره موضوع داستان نیز عنوان کرد: اینکه یافتن یک معدن طلا به عنوان موضوع فیلم و برای پیچ و مهره کردن اسکلت فیلمنامه استفاده شد نیز چیزی شبیه فیلم های خارجی بود و مناسبت چندانی نداشت.
یک محقق و پژوهشگر کرمانشاهی نیز درباره اینکه سریال نون خ چقدر توانسته در انتقال فرهنگ مناطق کردنشین و معرفی آن به مردم ایران موثر باشد گفت: گویش که امروز به عنوان زبان فارسی کرمانشاه در سریال نون خ معرفی شد گویش چندان ریشه داری نیست و تنها نزدیک به ۲۰۰ سال قدمت دارد.
“اردشیر کشاورز” با بیان اینکه مردم کرمانشاه در گذشته متکلم به زبان کردی و یا لکی بودند و گویش فارسی کرمانشاه در گذشته محلی از اعراب نداشته، خاطرنشان کرد: زبان فارسی رسمی و اداری نیز در گذشته صرفا مخصوص طبقه دیوانی و اداری بود.وی ادامه داد: مردم برای برقراری با این طبقه و همچنین کاروان های زیارتی که در مسیر سفر به عتبات عالیات از استان ما می گذشتند ناگزیر به استفاده از گویش فارسی کرمانشاهی شدند که حدود ۲۰۰ سال قدمت دارد.
به گفته این محقق و پژوهشگر، این گویش اکنون در سریال نون خ برای انتقال مفاهیم استفاده می شود در حالیکه گویش اصلی مردم روستاها و عشایر ما به هیچ عنوان فارسی کرمانشاهی نیست و لکی یا کردی است ، از همین رو استفاده از این گویش نوعی دهن کجی به زبان مردم این مناطق کردنشین است.
اما بازیگران این سریال بازخورد آن را بین مردم و مخاطبان مثبت ارزیابی می کنند.
“رضا رشیدی” بازگیر سریال نون خ با بیان اینکه بازخورد این سریال بین مردم و مخاطبان مثبت بوده، گفت: این دید مثبت را مردم در پیام ها، تماس های مردم شاهدیم.
وی ادامه داد: مردم هم از قصه، هم بازی، هم کارگردانی و … رضایت دارند.
رشیدی با بیان اینکه تلاش شده در این سریال فرهنگ و گویش اقوام کرد به مردم معرفی شود، یادآور شد: از آنجاییکه اقوام کرد طیف وسیعی را در استان های کردستان، ایلام، کرمانشاه و … شامل می شوند تلاش شد گویشی برای این سریال انتخاب شود که هم برای مخاطبان قابل فهم باشد و هم جمع بندی از انواع گویش ها باشد.
وی معتقد است خوشبختانه این روند اکنون جای خود را بین مخاطبان باز کرده اگرچه در فصل اول مقاومت هایی در برابر گویش سریال وجود داشت اما اکنون شرایط متفاوت شده است.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.