جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 19 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20792 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

ما با سامان دهی مخالف نیستیم/محیط زیست نباید ارزان از کنار چالابه بگذرد همراه داشتن حیوانات خانگی به داخل مراکز عرضه غذا در کرمانشاه ممنوع است بیماری‌های شایع فصل بهار پارکینگ‌های کرمانشاه رها شده‌اند بارش پراکنده باران در مناطق شرقی و شمالی کرمانشاه انتشار ۲۸۳ میلیارد ریال اوراق مشارکت سال ۱۴۰۲ شهرداری‌های کشور راه‌اندازی ۹ پروژه مهم کرمانشاه منوط به مصوبه شورای شهر است بیمارستان ‌سرطان‌ کرمانشاه تابستان امسال افتتاح می‌شود «چالابه» سامان می‌گیرد بازدید از اماکن تاریخی کرمانشاه، فردا رایگان است عامل ۸۰ درصد خودکشی‌ها در کرمانشاه از طریق قرص است/سموم کشاورزی عامل خودکشی در مناطق روستایی امسال با خطر افزایش آتش‌سوزی‌ در عرصه‌های محیط‌زیست مواجهیم تکلیف ۴۰۰ واحد صنفی ضایعاتی کرمانشاه چه می‌شود؟ کوچ بهاره عشایر کرمانشاه تا ۱۵ اردیبهشت ادامه دارد ۲۷ هزار نفر در صف «مرگ» قرار دارند بعد از هر کوهنوردی مسیرها غرق در زباله می‌شود/ حال اکوسیستم کوه خوب نیست مسمومیت ۵ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی فصلی در کرمانشاه جوان کرمانشاهی جان دوباره به بیماران پیوند عضو بخشید قهوه خورها بخوانند ضبط ۲۰۰ دستگاه ماینر قاچاق در شهرستان کنگاور

سرابی که به یک برکه با ۱۰ هزار ماهی مُرده تبدیل شد
04 آبان 1400 - 11:57
شناسه : 273340
1
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست استان؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

“سراب روانسر” خشک شد و نزدیک به ۱۰ هزار قطعه ماهی آن تلف شدند، این خبری است که این روزها به جای خبر بارندگی و احیا رودخانه‌ها و سراب‌ها شنیدیم./سرابی که یکی از سرچشمه‌های اصلی رودخانه “قره‌سو” است دیگر آبی ندارد و ارتفاعات شاهو نایی برای تامین آب این سراب نداشت./فرشاد فتاحی گفت:متاسفانه سراب روانسر که یکی از سراب‌های با دبی بالا در کرمانشاه بود نیز از خشکسالی‌ها در امان نماند و خشک شد./وی دبی این سراب را در سال گذشته ۲۷۰۰ لیتر بر ثانیه اعلام کرد که اکنون نزدیک به صفر رسیده است./معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست کرمانشاه گفت: از این سراب اکنون تنها برکه بسیار کوچکی باقی مانده که این برکه نیز از طریق پمپاژ آب با کف کش از چشمه اصلی به دریاچه سراب ایجاد شده است./فتاحی از تلفات نزدیک به ۹ تا ۱۰ هزار قطعه ماهی در سراب روانسر خبر داد که به دلیل افت دبی آب و از دست رفتن اکسیژن آب رخ داده و عنوان کرد: عمده آبزیان تلف شده از گونه ماهیان بومی منطقه مانند کپور و زردک بوده است./وی خاطرنشان کرد:دلیل اصلی خشک شدن این سراب کاهش بارندگی‌های امسال بود و اینکه دیگر امکان تغذیه از ارتفاعات شاهو که منشا تغذیه چشمه سراب است، وجود نداشت./معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست کرمانشاه یادآور شد: نکته دیگر این است که متاسفانه این سراب سرمنشا اصلی رودخانه قره سو هم بوده است./فتاحی با بیان اینکه پیش از این سراب روانسر تا این اندازه خشک نشده بود، افزود: سال ۱۳۸۶ یک بار دیگر سراب دچار کم آبی شدید شد، اما تا این اندازه نبود.

پ
پ

در حالیکه باید در چنین روزهایی از بارش باران رواناب از سراسر دشت‌ها وارد رودخانه‌ها می‌شد، پرندگان اطراف برکه‌ها و رودها پرواز می‌کردند و هزاران قطعه ماهی اکسیژن تازه دریافت می‌کردند، باید برای خشک شدن یکی از مهمترین و بزگرترین سراب‌های کرمانشاه سوگواری کنیم، سرابی که هیچوقت تا این اندازه خشک نشده بود.

“سراب روانسر” خشک شد و نزدیک به ۱۰ هزار قطعه ماهی آن تلف شدند، این خبری است که این روزها به جای خبر بارندگی و احیا رودخانه‌ها و سراب‌ها شنیدیم.

سرابی که یکی از سرچشمه‌های اصلی رودخانه “قره‌سو” است دیگر آبی ندارد و ارتفاعات شاهو نایی برای تامین آب این سراب نداشت.

سرابی که زمانی استخری پر آب، یک جاذبه گردشگری مهم در ورودی شهر روانسر، محلی برای آبتنی فصل گرمای جوانان روانسری و محلی برای استراحت پرندگان بود اکنون یک برکه ناچیز است که هزاران قطعه ماهی کنار آن مرده‌اند.

به گفته معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست استان کرمانشاه، به دلیل خشک شدن سراب روانسر بین ۹ تا ۱۰ هزار قطعه ماهی در این سراب تلف شده است.

فرشاد فتاحی گفت: متاسفانه سراب روانسر که یکی از سراب‌های با دبی بالا در کرمانشاه بود نیز از خشکسالی‌ها در امان نماند و خشک شد.

وی دبی این سراب را در سال گذشته ۲۷۰۰ لیتر بر ثانیه اعلام کرد که اکنون نزدیک به صفر رسیده است.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست کرمانشاه گفت: از این سراب اکنون تنها برکه بسیار کوچکی باقی مانده که این برکه نیز از طریق پمپاژ آب با کف کش از چشمه اصلی به دریاچه سراب ایجاد شده است.

فتاحی از تلفات نزدیک به ۹ تا ۱۰ هزار قطعه ماهی در سراب روانسر خبر داد که به دلیل افت دبی آب و از دست رفتن اکسیژن آب رخ داده و عنوان کرد: عمده آبزیان تلف شده از گونه ماهیان بومی منطقه مانند کپور و زردک بوده است.

وی خاطرنشان کرد: دلیل اصلی خشک شدن این سراب کاهش بارندگی‌های امسال بود و اینکه دیگر امکان تغذیه از ارتفاعات شاهو که منشا تغذیه چشمه سراب است، وجود نداشت.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست کرمانشاه یادآور شد: نکته دیگر این است که متاسفانه این سراب سرمنشا اصلی رودخانه قره سو هم بوده است.

فتاحی با بیان اینکه پیش از این سراب روانسر تا این اندازه خشک نشده بود، افزود: سال ۱۳۸۶ یک بار دیگر سراب دچار کم آبی شدید شد، اما تا این اندازه نبود.

وی از اقداماتی هم که برای کمک به حفظ حیات وحش این سراب انجام شده هم یاد کرد و گفت: شهرداری روانسر کف کش در اختیار ما قرار داد و با همراهی انجمن مردم نهاد حامیان طبیعت “چرو” تلاش شد آب کمی از چشمه اصلی به حوضچه سراب منتقل شود که باعث ایجاد برکه‌ای کوچک شده است.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست کرمانشاه بخشی از این رویدادها را اجتناب ناپذیر دانست و گفت: هرچقدر که تلاش کنیم طبیعت دوره‌های خشکسالی و ترسالی را طی می‌کند و نمی‌توان جلوی چرخه طبیعت را گرفت./ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.