پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Thursday, 25 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20829 تعداد نوشته های امروز : 4×

آخرین خبرها

در راستای تحقق شعار سال؛ هنرستانها مولد سازی می شوند چه خبر از پروژه مسکن خبرنگاران در کرمانشاه؟ مواد قندی عامل ابتلا به زوال عقل است؟ خودروهای رسوبی در پارکینگ های کرمانشاه تعیین تکلیف می شوند پاداش ۳۰ میلیون ریالی نیرو های شرکت بازیافت شهرداری کرمانشاه فردا پرداخت می شود افزایش بیماران خاص در کرمانشاه/بیش از ۴۰ هزار بیمار خاص در استان داریم درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟ افزایش ۱۶ درصدی متوفیان تصادفات ترافیکی در کرمانشاه وقتی برخی نانوایی‌های کرمانشاه نان را گران‌تر می‌فروشند نگاه ویژه شهردار کرمانشاه به مشکلات و تلاش برای رفع آنها حذف کامل کروکی کاغذی در کرمانشاه بکارگیری اتباع غیرمجاز در واحدهای کشاورزی و تولیدی استان کرمانشاه ممنوع است امیدواری برای بارش‌های خوب در اردیبهشت کرمانشاه/ رشد ۱۵ درصدی بارش‌ها مراقب دام کلاهبردان به اسم«فروش سوالات کنکور» باشید حلقه انگشتری که کار را به جای باریک کشاند مسئولان برای توسعه راه‌های جاده‌ای روستاهای پاوه چاره‌اندیشی کنند قطار شهر با شتاب پیش خواهد رفت/ از نقد منصفانه استقبال می کنیم/تعلل و انفعال شورای شهرکرمانشاه صدای شهردار را درآورد استاندار: وضعیت شورای شهر کرمانشاه تا ۲ هفته آینده تعیین تکلیف خواهد شد انتقاد یک استاد دانشگاه به تاثیرات منفی تاخیر در تایید و ابلاغ بودجه مدیریت شهری کم‌خطر اما پردردسر!

باید و نبایدهای تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به “آرتریت روماتویید”
02 دی 1400 - 9:40
شناسه : 275030
1
متخصص تغذیه طلوع‌‌کرمانشاه :

دکتر هادی عبدالله از بیماری “آرتریت روماتوئید” به عنوان یک بیماری خودایمنی یاد کرد و افزود: این بیماری موجب ایجاد التهاب در مفاصل و تمام بدن شده، به نوعی که در این بیماران، تورم و درد و خشکی صبحگاهی در مفاصل شایع می باشد./وی افزود: علاوه بر مفاصل، در این بیماری تمام اندام های بدن از جمله دستگاه گوارش هم ممکن است درگیر شود و خشکی مخاط مجرای گوارشی در برخی از این بیماران موجب می شود طعم و مزه غذا به خوبی احساس نشود./این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: این مشکلات و بویژه درد و تورم مفاصل موجب می شود که این بیماران در انجام کارهای روزمره و حتی غذا خوردن دچار مشکل شوند./وی با اشاره به تاثیرات مواد غذایی بر شعله ور شدن یا خاموشی علائم بیماری، گفت: مصرف برخی مواد غذایی می تواند موجب تشدید بیماری و افزایش درد مفاصل در این بیماران شود، از طرفی برخی موادغذایی هم برای بهبود وضعیت این بیماران مناسبت است، بنابراین توصیه می شود این بیماران رژیم غذایی مناسبت با وضعیت بیماری خود داشته باشند./وی مصرف سیب زمینی، گوجه فرنگی و بادمجان را بخاطر وجود آلکالوئیدها برای برخی از این بیماران مضر دانست و افزود: در صورتی که مصرف این مواد غذایی موجب تشدید درد و خشکی صبحگاهی شود، توصیه می شود که بیماران این مواد را از برنامه غذایی حذف کنند.

پ
پ

یک متخصص تغذیه به تشریح باید و نبایدهای تغذیه ای در بیماران مبتلا به “آرتریت روماتوئید” پرداخت.

دکتر هادی عبدالله از بیماری “آرتریت روماتوئید” به عنوان یک بیماری خودایمنی یاد کرد و افزود: این بیماری موجب ایجاد التهاب در مفاصل و تمام بدن شده، به نوعی که در این بیماران، تورم و درد و خشکی صبحگاهی در مفاصل شایع می باشد.

وی افزود: علاوه بر مفاصل، در این بیماری تمام اندام های بدن از جمله دستگاه گوارش هم ممکن است درگیر شود و خشکی مخاط مجرای گوارشی در برخی از این بیماران موجب می شود طعم و مزه غذا به خوبی احساس نشود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: این مشکلات و بویژه درد و تورم مفاصل موجب می شود که این بیماران در انجام کارهای روزمره و حتی غذا خوردن دچار مشکل شوند.

وی با اشاره به تاثیرات مواد غذایی بر شعله ور شدن یا خاموشی علائم بیماری، گفت: مصرف برخی مواد غذایی می تواند موجب تشدید بیماری و افزایش درد مفاصل در این بیماران شود، از طرفی برخی موادغذایی هم برای بهبود وضعیت این بیماران مناسبت است، بنابراین توصیه می شود این بیماران رژیم غذایی مناسبت با وضعیت بیماری خود داشته باشند.

وی افزود: در وهله اول توصیه می شود این بیماران در صورت داشتن اضافه وزن، حتما وزن خود را کاهش داده تا مفاصل آنها کمتر دچار التهاب و درد شود.

وی افزود: همچنین روزه داری متناوب برای این افراد هم توصیه شده، چرا که موجب کاهش التهاب در مفاصل آنها می شود.

وی مصرف سیب زمینی، گوجه فرنگی و بادمجان را بخاطر وجود آلکالوئیدها برای برخی از این بیماران مضر دانست و افزود: در صورتی که مصرف این مواد غذایی موجب تشدید درد و خشکی صبحگاهی شود، توصیه می شود که بیماران این مواد را از برنامه غذایی حذف کنند.

وی افزود: این بیماران بهتر است از مصرف مواد غذایی فرآوری شده حاوی مقادیر زیاد شکر و گلوتن نیز اجتناب کنند.

عبدالله زاد رژیم مدیترانه ای را برای این بیماران مناسب دانست و افزود: در این رژیم بر استفاده از مواد غذایی تازه و بویژه میوه، سبزیجات، ماهی، حبوبات و انواع آجیل و روغن های گیاهی بویژه روغن زیتون تاکید شده است.

این متخصص تغذیه مصرف برخی مکمل ها مانند B6، B12، اسید فولیک، کلسیم و ویتامین D ، روغن گل مغربی و امگا ۳ را هم برای این بیماران بسیار مفید دانست.

عبدالله زاد همچنین بر افزایش فعالیت فیزیکی در این بیماران تاکید کرد و افزود: فعالیت فیزیکی در این بیماران موجب بهبود کیفیت زندگی آنها می شود./ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.