سه شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Tuesday, 23 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20816 تعداد نوشته های امروز : 4×

آخرین خبرها

مراقب دام کلاهبردان به اسم«فروش سوالات کنکور» باشید حلقه انگشتری که کار را به جای باریک کشاند مسئولان برای توسعه راه‌های جاده‌ای روستاهای پاوه چاره‌اندیشی کنند قطار شهر با شتاب پیش خواهد رفت/ از نقد منصفانه استقبال می کنیم/تعلل و انفعال شورای شهرکرمانشاه صدای شهردار را درآورد استاندار: وضعیت شورای شهر کرمانشاه تا ۲ هفته آینده تعیین تکلیف خواهد شد انتقاد یک استاد دانشگاه به تاثیرات منفی تاخیر در تایید و ابلاغ بودجه مدیریت شهری کم‌خطر اما پردردسر! دیدار شهردار و مدیران شهرداری کرمانشاه با فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم(ص)+گزارش تصویری پرخاشگری یکی از علل اصلی وقوع نزاع در کرمانشاه است اعزام اولین گروه از زائران کرمانشاه به عمره مفرده مستاجران مراقب سامانه «خودنویس املاک» باشند ۵ توصیه کلیدی برای مدیریت استرس کنکوری‌ها «هجیج» سال آینده کاندیدای ثبت جهانی خواهد شد سانحه رانندگی در محور هرسین ۲ کشته و ۳ زخمی برجای گذاشت خطوط اتوبوسرانی کریدورشمال به جنوب و شرق به غرب در کرمانشاه راه اندازی شد رقابت ۳۹ هزار داوطلب از کرمانشاه در نوبت اول کنکور سراسری پارکینگ‌های کرمانشاه زیر ذره‌بین تعزیرات/ ۲ پارکینگ متخلف پلمب شد کرمانشاه صاحب پارک جنگلی می شود مردم بهترین نظاره گر هستند/نباید بیت المال حیف و میل شود تعداد بوستان های منطقه ۵کرمانشاه به ۳۹عدد رسید

چغندر قند مفیدتر است یا لبو؟
27 دی 1400 - 11:47
شناسه : 275671
2
طب سنتی؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

کرمانشاه-پایگاه خبری طلوع-چغندر، گیاهی با برگ‌های درشت و پهن است و از دیدگاه طب‌سنتی برگ‌های این گیاه در مقایسه با خود چغندر، خواص درمانی بیشتری دارد. چغندر‌ قرمز که در اصطلاح ‌لبو‌ نامیده می‌شود و چغندر سفید که اغلب برای استحصال قند و شکر مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد در ایران بیشتر دیده می‌شود./چغندر زرد هم وجود دارد اما کمتر در بازار عرضه می‌شود. از گذشته برای مصارف خانگی، عرضه و تقاضای چغندر‌قرمز یا همان لبو بیشتر بوده اما چند سالی است که در برخی از استان‌های کشورمان چغندر‌قند، هم‌رکاب با چغندر‌قرمز شده و به‌روش لبو پخته و مصرف می‌شود‌ اما این سوال مطرح است که چغندر سفید بهتر است یا قرمز؟ همچنین علت تلخ‌بودن برخی چغندرها چیست؟/بهترین چغندر، نوع شیرین و بدون ریشه آن است و نوع سفید آن اثر دارویی بیشتری دارد و برای اهداف درمانی بهتر از نوع قرمز است. در منابع طب‌سنتی، چغندر‌قرمز طبع متعادل و چغندر سفید، مزاج‌ رو به گرم و تری دارد./باتوجه به اینکه چغندر ارزش غذایی زیادی ندارد نمی‌توان آن را جایگزین غذا کرد اما پخته و شیرین آن با تقویت سیستم‌ایمنی، بدن را در مقابل میکروب‌ها تقویت‌کرده و مصرف آن برای تمام افرادی که به نوع شدید بیماری‌های ویروسی تنفسی مبتلا می‌شوند، مفید است./دیگر خواص چغندر: همچنین برگ چغندر برای درمان بیماری‌های ریوی نظیر التهاب‌ها و عفونت‌های پرده دور ریه و بافت ریه مفید و به تقویت سیستم‌ایمنی کمک می‌کند و سبب ایجاد خواب مطلوب در بیمار‌شده و خاصیت آرامش‌بخشی برای مغز و اعصاب دارد./شست‌وشوی سر با آب‌چغندر در صورتی که به آن حساسیت ندارید برای رفع شوره سر مفید و همچنین برای رفع التهاب‌های کلیه و سوزش مقعد قابل‌مصرف است و با کمک به دفع بلغم و رطوبت‌های زاید بدن به‌خصوص در فصول سرد سال باعث بهبود برخی از انواع درد مفاصل می‌شود./کسانی که معده ضعیفی دارند باید از خوردن چغندر خام یا نیم‌پز پرهیز کنند زیرا باعث نفخ و گاهی یبوست می‌شود‌ اما مصرف به‌اندازه چغندر شیرین و کاملا پخته‌، میل جنسی را تقویت‌کرده و به پاکسازی اعضای بدن و بهبود عملکرد آنها منجر می‌شود. افراد مبتلا به سوءهاضمه و مبتلایان به دیابت باید در مصرف چغندر احتیاط کنند.

پ
پ

چغندر، گیاهی با برگ‌های درشت و پهن است و از دیدگاه طب‌سنتی برگ‌های این گیاه در مقایسه با خود چغندر، خواص درمانی بیشتری دارد. چغندر‌ قرمز که در اصطلاح ‌لبو‌ نامیده می‌شود و چغندر سفید که اغلب برای استحصال قند و شکر مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد در ایران بیشتر دیده می‌شود.

چغندر زرد هم وجود دارد اما کمتر در بازار عرضه می‌شود. از گذشته برای مصارف خانگی، عرضه و تقاضای چغندر‌قرمز یا همان لبو بیشتر بوده اما چند سالی است که در برخی از استان‌های کشورمان چغندر‌قند، هم‌رکاب با چغندر‌قرمز شده و به‌روش لبو پخته و مصرف می‌شود‌ اما این سوال مطرح است که چغندر سفید بهتر است یا قرمز؟ همچنین علت تلخ‌بودن برخی چغندرها چیست؟

بهترین چغندر، نوع شیرین و بدون ریشه آن است و نوع سفید آن اثر دارویی بیشتری دارد و برای اهداف درمانی بهتر از نوع قرمز است. در منابع طب‌سنتی، چغندر‌قرمز طبع متعادل و چغندر سفید، مزاج‌ رو به گرم و تری دارد.

باتوجه به اینکه چغندر ارزش غذایی زیادی ندارد نمی‌توان آن را جایگزین غذا کرد اما پخته و شیرین آن با تقویت سیستم‌ایمنی، بدن را در مقابل میکروب‌ها تقویت‌کرده و مصرف آن برای تمام افرادی که به نوع شدید بیماری‌های ویروسی تنفسی مبتلا می‌شوند، مفید است.

دیگر خواص چغندر: همچنین برگ چغندر برای درمان بیماری‌های ریوی نظیر التهاب‌ها و عفونت‌های پرده دور ریه و بافت ریه مفید و به تقویت سیستم‌ایمنی کمک می‌کند و سبب ایجاد خواب مطلوب در بیمار‌شده و خاصیت آرامش‌بخشی برای مغز و اعصاب دارد.

برگ پخته چغندر می‌تواند روی جوش‌های پوستی به‌صورت ضماد به‌کار برود و مصرف آن با حنا برای بهبود کیفیت و تقویت موها توصیه شده است. ماساژ دست و پا در آب برگ پخته‌شده و نیم‌گرم چغندر برای رفع ترک‌ خوردگی پوست به‌خصوص در فصول یا اقلیم‌های سرد و خشک بسیار مفید است.

شست‌وشوی سر با آب‌چغندر در صورتی که به آن حساسیت ندارید برای رفع شوره سر مفید و همچنین برای رفع التهاب‌های کلیه و سوزش مقعد قابل‌مصرف است و با کمک به دفع بلغم و رطوبت‌های زاید بدن به‌خصوص در فصول سرد سال باعث بهبود برخی از انواع درد مفاصل می‌شود.

کسانی که معده ضعیفی دارند باید از خوردن چغندر خام یا نیم‌پز پرهیز کنند زیرا باعث نفخ و گاهی یبوست می‌شود‌ اما مصرف به‌اندازه چغندر شیرین و کاملا پخته‌، میل جنسی را تقویت‌کرده و به پاکسازی اعضای بدن و بهبود عملکرد آنها منجر می‌شود. افراد مبتلا به سوءهاضمه و مبتلایان به دیابت باید در مصرف چغندر احتیاط کنند.

علت تلخی چغندر چیست؟ تلخ‌شدن چغندر به دو علت است. گیاه‌ طی پرورش؛ آب کافی در اختیار نداشته و دچار تنش آبی‌شده یا اینکه گیاه با تاخیر برداشت شده است. در هر دو حالت غلظت مواد موجود در چغندر افزایش‌یافته و همین امر سبب تلخ‌شدن آن می‌شود.

مصرف چغندر تلخ نه‌تنها هیچ اشکالی نداشته و عارضه‌ای ایجاد نمی‌کند بلکه به دلیل افزایش غلظت مواد درون آن می‌تواند مانند دارو عمل کند. با توجه به پرسشی که برخی خانواده‌ها در مورد نگهداری چغندر در فریزر کرده‌اند باید بدانید قابلیت انجماد و نگهداری طولانی‌مدت در فریزر را دارد اما بافت آن پس از یخ‌زدایی کیفیت چندانی نخواهد داشت اما می‌توان آب‌چغندر را منجمد کرد.

فاخره بهبهانی – سلامت / روزنامه جام جم

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.