پنج شنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳ Thursday, 28 March , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20720 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

سازمان تئاتر، راه نجات تئاتر استانهاست خرید ۱۰۸ دستگاه اتوبوس درون‌شهری برای کرمانشاه بارندگی‌های شدید مشکلی در سطح استان ایجاد نکرده است تدوین برنامه پنج ساله برای آسفالت معابر شهری کرمانشاه/۵۰ هزار میلیارد ریال از پروژه‌های سرمایه‌گذاری در حال عملیاتی شدن است چرا در رستوران های جهان شهر خلاق خوراک بیشتر دنده کباب و خورشت خلال سرو می شود/نارضایتی مسافران از پرداخت هزینه مضاعف به برخی از سایتهای گردشگری خدمات ویژه سازمان حمل و نقل مسافر در ایام نوروز نکات کلیدی درباره سلامت آجیل شب عید هوای نوروز در کرمانشاه بارانی است اعمال محدودیت های ترافیکی و ممنوعیت ورود تانکرهای حامل سوخت از مرز پرویزخان مراسم تحویل سال در هفت امامزاده و بقعه متبرکه کرمانشاه برگزار می‌شود قضات کشیک در ایام نوروز در دادسرای کرمانشاه فعالیت می‌کنند کرمانشاه در غرقاب ازخودبیگانگی ‌فرهنگی‌ و عدم تعلقات هویتی به سر می برد/ تا چه زمان سطح‌مطالبه ما باید در حد آسفالت و رنگ امیزی جداول باشد آماده‌باش ۱۶۲ جایگاه سوخت کرمانشاه برای ایام نوروز آماده‌باش ۱۲۰۰ نفر برای خدمات‌رسانی به مسافران نوروزی در کرمانشاه افزایش ۲۴ درصدی بارندگی‌ها در استان کرمانشاه حدود ۱۶ شهر کرمانشاه دچار تنش آبی اعلام ساعت کار اماکن تاریخی کرمانشاه در ایام نوروز ۴۰درصد هتل های برند کرمانشاه پر شده است/هتلداران چاره ای جز گرفتن وام‌کارمزدی سبک ندارند/بی میلی مسافر برای ماندن در اماکن اقامتی میدان آزادی کرمانشاه بازار شیرینی شب عید ۴۸ ساعت آخر داغ می‌شود + قیمت‌ها خودروهای حادثه‌ساز در کرمانشاه توقیف خواهند شد

«جذام» بیماری گناهان نیست/ تلاش برای ریشه‌کنی جذام در کرمانشاه
16 بهمن 1396 - 9:59
شناسه : 4490
4
در انتقاد به یک خرافه قدیمی؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

برخلاف باور عمومی و خرافه قدیمی، جذام مختص بیماران گناهکار نیست بلکه مانند بسیاری دیگر از بیماری‌ها در صورت ایجاد شرایطی قابل سرایت و انتقال است.

پ
پ

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طلوع کرمانشاه، بر خلاف خرافه‌های قدیمی که جذامی‌ها را افراد گناهکاری می دانستند، این بیماری نوعی مرض خطرناک و قابل سرایت است که سبب ایجاد تغییراتی در پوست و اعصاب می‌شود.

بیماری جذام عمدتا در مناطق آسیای جنوب شرقی، آفریقا و آمریکای لاتین دیده می‌شود اما مواردی از ابتلا نیز در برخی از نقاط کشورمان دیده می شود، با این حال بر اساس آمار مرکز بهداشت خوشبختانه سال گذشته موردی از ابتلا به این بیماری در استان کرمانشاه دیده نشده است.

یکی از همشهریان که سالها پیش با یک فرد جذامی زندگی می‌کرده، گفت: پیرمردی از اقوام دور پدری که در منطقه‌ای خارج از کرمانشاه زندگی می کند از هشت سالگی به جزام مبتلا بوده زن و فرزندان وی نیز مبتلا به جذام هستند، پدر این خانواده ابتدا یکی از پاهایش را به دلیل ابتلا به جذام از دست داد و سپس پای دیگرش را. برخی از انگشتان دستش نیز قطع شده، هیچ منبع درآمد جز معدود مستمری بهزیستی و یارانه ندارد، گویا این بیماران محکوم به مرگ هستند گذشته از این رنج و دردهای اتمام ناپذیر، نگاه های سنگین مردم و این باورهای نادرست که ابتلا به این بیماری به دلیل ارتکاب برخی گناهان است، بیشتر از رنج بیماری، آزار دهنده است.

البته خوشبختانه بنا به اظهارات مسئولان دانشگاه علوم پزشکی، در سال گذشته موردی از ابتلا به بیماری جذام در استان ما وجود نداشته اما به هرحال می بایست در راستای ریشه کنی کامل این بیماری کوشید. از سوی دیگر هشتم بهمن به عنوان روز حمایت از بیماران جزامی نامگذاری شده که چنین روزی نیز بر اهمیت موضوع افزوده است.

مقاومت ژنتیکی ۹۵ درصد انسان‌ها در برابر جذام

مدیر حوزه سلامت و امنیت غذایی معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: حدود ۹۵ درصد انسانها هرگز جذام نمی‌گیرند و به طور ژنتیکی در برابر آن مقاوم هستند.

دکتر حسین بیگلری در گفت  و گو با خبرنگار طلوع کرمانشاه، اظهار داشت: جذام یا بیماری خوره در گذشته های دور به عنوان یک تهدیدگر سلامتی باعث وحشت مردم می شد اما خوشبختانه با پیشرفتهای علم پزشکی و کشف داروهای جدید نظیر MDT، موارد بیماری جزام در سطح دنیا و کشور به طور چشمگیری کاهش یافته است به طوری که این بیماری در مرحله حذف در کشور و استان قرار دارد.

وی افزود: جذام یک بیماری پوستی مزمن است که همه اعصاب محیطی را درگیر می کند و از طریق تماس طولانی مدت فرد بیمار با قطرات تنفسی قابل سرایت است البته حدود ۹۵ درصد انسانها هرگز جزام نمی گیرند و به طور ژنتیکی در برابر آن مقاوم هستند.

دکتر بیگلری با تاکید بر اینکه نباید از باورهای گذشته درباره این بیماری ترسید زیرا شانس انتقال آن بسیار پایین است گفت: عامل مولد این بیماری یک باکتری است و مثل سایر بیماری های عفونی قابل درمان است بنابراین افراد نباید دچار انگ و جداسازی شوند.

وی با اشاره به اینکه تشخیص بیماری در مرحله نخست بسیار مهم است تا با درمان به موقع از ایجاد معلولیت جلوگیری شود افزود: در هنگام ابتلا به این بیماری یک ضایعه پوستی با فقدان تشخیص حس در قسمت انتهایی هر عضوی از بدن دیده می شود که به تدریج اعصاب محیطی را درگیر و باعث تخریب دیواره بینی، لاله گوش و انتهای انگشتان، ریزش ابرو همچنین آسیب به قرنیه چشم و کوری می شود.

دکتر بیگلری با بیان اینکه مخزن بیماری جزام تنها در انسان و نه حیوانات دیده می شود گفت: در سال گذشته ۱۵ مورد جذام در کشور شناسایی شد اما موردی از ابتلا در استان ما مشاهده نشد البته در سالهای دور مواردی از ابتلا در برخی از مناطق استان دیده شد.

وی با اشاره به اینکه موارد تکثیر این بیماری در مناطق روستاهای دور افتاده همچنان وجود دارد، افزود: تعدادی از افراد مجروح که در سالهای گذشته دچار بیماری جذام و عوارض ناشی از آن شدند هنوز با معلولیت‌های ناشی از آن دست و پنجه نرم می کنند که نیازمند حمایت و همدلی آحاد جامعه است زیرا بیماری آنان قابل سرایت نیست.

مدیر حوزه سلامت و امنیت غذایی معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطر نشان کرد: در گذشته به این بیماری، بیماری نفرین می گفتند و معتقد بودند فرد مبتلا خطایی بزرگ مرتکب شده که به این سرنوشت شوم مبتلا شده است در حالی که این یک باور کاملا غلط است و بیماری مذکور تنها یک بیماری میکروبی است.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.