جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 29 March , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20720 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

سازمان تئاتر، راه نجات تئاتر استانهاست خرید ۱۰۸ دستگاه اتوبوس درون‌شهری برای کرمانشاه بارندگی‌های شدید مشکلی در سطح استان ایجاد نکرده است تدوین برنامه پنج ساله برای آسفالت معابر شهری کرمانشاه/۵۰ هزار میلیارد ریال از پروژه‌های سرمایه‌گذاری در حال عملیاتی شدن است چرا در رستوران های جهان شهر خلاق خوراک بیشتر دنده کباب و خورشت خلال سرو می شود/نارضایتی مسافران از پرداخت هزینه مضاعف به برخی از سایتهای گردشگری خدمات ویژه سازمان حمل و نقل مسافر در ایام نوروز نکات کلیدی درباره سلامت آجیل شب عید هوای نوروز در کرمانشاه بارانی است اعمال محدودیت های ترافیکی و ممنوعیت ورود تانکرهای حامل سوخت از مرز پرویزخان مراسم تحویل سال در هفت امامزاده و بقعه متبرکه کرمانشاه برگزار می‌شود قضات کشیک در ایام نوروز در دادسرای کرمانشاه فعالیت می‌کنند کرمانشاه در غرقاب ازخودبیگانگی ‌فرهنگی‌ و عدم تعلقات هویتی به سر می برد/ تا چه زمان سطح‌مطالبه ما باید در حد آسفالت و رنگ امیزی جداول باشد آماده‌باش ۱۶۲ جایگاه سوخت کرمانشاه برای ایام نوروز آماده‌باش ۱۲۰۰ نفر برای خدمات‌رسانی به مسافران نوروزی در کرمانشاه افزایش ۲۴ درصدی بارندگی‌ها در استان کرمانشاه حدود ۱۶ شهر کرمانشاه دچار تنش آبی اعلام ساعت کار اماکن تاریخی کرمانشاه در ایام نوروز ۴۰درصد هتل های برند کرمانشاه پر شده است/هتلداران چاره ای جز گرفتن وام‌کارمزدی سبک ندارند/بی میلی مسافر برای ماندن در اماکن اقامتی میدان آزادی کرمانشاه بازار شیرینی شب عید ۴۸ ساعت آخر داغ می‌شود + قیمت‌ها خودروهای حادثه‌ساز در کرمانشاه توقیف خواهند شد

گزارش /  جلسه استیضاح  «وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «وزیر راه و شهرسازی»
22 اسفند 1396 - 17:45
شناسه : 6123
2
طلوع‌‌کرمانشاه :

جلسه استیضاح علی ربیعی به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز در صحن علنی مجلس برگزار شد و پس از آنکه موافقان و مخالفان استیضاح نکات خود را پشت تریبون مجلس بیان کردند، در رای گیری صورت گرفته، علی ربیعی مجددا بر صندلی صدارت تکیه زد. همچنین جلسه نوبت عصر امروز مجلس به بررسی طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی اختصاص داشت.

پ
پ

جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی به بررسی استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اختصاص داشت.

ربیعی وزیر ماند

پس از آنکه موافقان استیضاح و علی ربیعی به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند، از نمایندگان مجلس برای استیضاح وزیر رای‌گیری شد.

بر اساس رای گیری صورت گرفته، علی ربیعی توانست بار دیگر رای اعتماد نمایندگان مجلس را کسب کند.

مسعود پزشکیان که برای ساعاتی ریاست جلسه را بر عهده داشت، درباره نتیجه آرای استیضاح وزیر کار اعلام کرد:تعداد آرای ماخوذه ۲۵۳ رای بود که آرای موافق ۱۲۶ ، آرای مخالف ۱۲۴ ،آرای ممتنع ۲ و باطله ۱ رای است و از این رو استیضاح وزیر کار رای نیاورد.

۱۲:۳۰ ؛احتمال رای‌گیری مجدد برای استیضاح وزیر تعاون

زهرا سعیدی مبارکه در گفت‌و گو با خبرنگار ایلنا‌گفت: به دلیل مساوی شدن آرای مخالفان و موافقان وزیر کار، رای گیری مجدد برای استیضاح وزیر تعاون برگزار می‌شود.

پیش از این اعلام شده بود ربیعی با ۱۲۵ رای مخالف و ۱۲۴ رای موافق وزیر کار باقی مانده است که عثمانی به دلیل اختلاف یک رای درخواست بازشماری مجدد آرا را داده بود

۱۲:۲۸ ؛درخواست عثمانی برای بازشماری آرای

هیات رییسه مجلس به دلیل اختلاف کم آرا درحال بازشماری است .

تا دقایقی دیگر نتیجه آرا اعلام می‌‌شود.

پیش از این اعلام شد ربیعی با ۱۲۵ رای مخالف و ۱۲۴ رای موافق و با یک رای اختلاف به عنوان وزیر ابقا شده است.

۱۲:۰۵ ؛پورابراهیمی به من می‌گفت چرا آدم تاجگردون را در پاسارگاد گذاشتی/ روز قیامت پاسخ‌گو باشید

علی ربیعی در پایان دفاع از خود در جلسه استیضاح گفت: من از رئیس محترم مجلس انتظار داشتم جلوی اتهامات و دروغ‌هایی که علیه من گفته می‌شود گرفته شود. خارج سوالات مطالبی مطرح شد من جواب می‌دهم دیگران روز قیامت پاسخ‌گو باشند.

وی ادامه داد: پورابراهیمی می‌گوید شستا پیشانی اقتصاد کشور است. من وضع اقتصاد کشور را گفتم ستاد اجرایی فرمان امام و چه چه بسیار بزرگتر از ما است. بنگاه‌دار باید بگذاریم نه اقتصاددان. با فقر و اشتغال چه کار کنیم و استاد تمام همین رشته هستم. زنجیره بنگاه از تامین اجتماعی را باز کنید.

ربیعی گفت: من قصد دارم خطای دولت و مجلس‌های قبلی را اصلاح کنم این تخصص من است اگر حرف من ضدجاسوسی بود تمام حرف‌ها شما درست است. در مورد آقای نوربخش من شهادت به خدا می‌گیرم چه می‌گویند. سود تقسیم شده می‌بینند می‌گویند از نرخ سود کمتر است این چه رسمی است.

وی با ادامه داد: آقای پورابراهیمی من خوشحالم با تاجر گردرون متحد شدید و در کنار هم هستید. همین آقای پورابراهیمی به من می‌گفتند چرا آدم تاجگردون را گذاشتید پاسارگاد؟ من از شرکت پگاه چند درصد سود می‌گیرم؟ من چه گونه از ذوب آهن سود بگیرم که ضررش را کم کردم از شرکت دخانیات که ۷هزار کارگر اضافه دارد چگونه سود بگیریم؟

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در مورد خانه من حرف زدند خانه‌ای که سال ۷۰ ساختم همان را دارم. اینجا را اجاره کردم زیرا جای من تنگ بود. دخترم بچه‌دار شده بود ۵۰ متر جا برای من کم بود. خانه‌ام برای باجناق آقای نجفی است.

وی افزود: گفتند ربیعی خانه ۲۵ میلیاردی خریده است. فردی که من اخراج کردم گفت خانه‌ای که ۳ میلیارد می‌ارزید را ۲ میلیارد اجاره کرده و ۱۲ میلیارد در آن خرج کرده است. همین شخص کمپین نه به ربیعی گذاشته است. هیات رئیسه مشخص کند چه کسی داخل می‌آید. این شخص دست خطش موجود است که به فلانی چه بگو چه نگو. اگر از جناح چپ استخدام کنم می‌گویند یک جهت استخدام کرده است اگر همه را ببرم می‌گویم شرکت سهامی شده است.

ربیعی ادامه داد: شما در مباحث مطرح کردید باید از حیثیت مسلمان دفاع کنیم. دو میلیارد گفته شد که هزینه شده است. من مادرم لک و پدرم ترک است. من آن روزنامه را نمی‌شناسم. من یک ریال نمی‌شناسم. من وقتی شام بیرون می‌روم پول آن را پرداخت می‌کنم. بپرسید این وزارتخانه فسادساز بوده یا فسادسوز بوده است؟ آیا ساختار تخلف‌ساز بوده یا تخلف‌سوز بوده است؟

وی با اشاره به سخنان تاج‌گردون اظهار داشت: نکاتی شما گفتید که بانک رفاه مدیرش یکی از کارشناسان برجسته کشور است و کسی هم سفارشش نکرده است. او کاندیدای چهار بانک دیگر بوده است. سالی ۲۰ هزار میلیارد باید از سوی دولت به تامین اجتماعی داده شود، ولی داده نمی‌شود. دولت نداد شما می‌گذاشتید. هزینه درمان ما از هفت هزار به ۲۰ هزار میلیارد رسیده است. معلوم است که شاید به وام نیاز باشد.

وزیر کار افزود: شما سه هفته قبل به من اس ام اس دادی که می‌خواهیم شما را استیضاح کنیم و ربطی به آسمان داشت. من شرمنده خانواده‌های سانچی و معدن و آسمان هستیم. من شرمنده همه آنها هستم. نباید مسائل را به گونه‌ای مطرح کرد. امروز هم به شما قول می‌دهم اگر از این وزارتخانه رفتم دستان شما را می‌بوسم و در کنار نظام هستم ولی اگر در این وزارتخانه ماندم به مشی‌ رانت ندادن باقی نمانم. اگر رانت داده بودم، اینجا نبودم. من در کنار این کار توانستم سیاست فقرزدایی را پیش بروم. مرا نباید محدود به این و آن کنیم. شما باید به من کمک کنید.

ربیعی گفت:‌ یک اشکالی که به من گرفته شده است این است که قاطبه مجلس به من نقد دارند و انتقاداتشان به فرجام نمی‌رسد. این حق با شماست. ما همسایه‌ای داشتیم که پریموس می‌خواست یا پول می‌خواست. مادرم می‌گفت از این قرض بگیر و به آن بده. من نمی‌توانم به کسی نه بگویم. من دوست دارم برای دیگران وزرشگاه بزنم تا بچه‌ها ملق بزنند این را برحسب بدقولی من نگذارید. من به قاطبه مجلس ارادت دارم.

وی افزود: ما در این وزارتخانه خوشبختانه به گونه‌ای جلو رفتیم که هر کسی بیاید می‌تواند در مسیر خوبی قرار گیرد و من حاضرم در مرکز پژوهش‌های قرار بگیرم. آدم‌های کاری را پس نزنیم. وزارتخانه‌ای که آقای عباسی می‌داند چقدر سختی دارد. من افراد پاک و جوان آوردم آقای پاک‌سرشت فردی بود که درباره فنی و حرفه‌ای کار کرده بود. میدری و کلانتری و منصوری را خودم انتخاب کردم. این‌ها را کسی به من سفارش نکرده بود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در هیچ دوره‌ای سرمایه نظام درباره افرادی که نظام را از خود می‌دانند بیشتر نبوده است چرا دوستان مرا به شکل شستا نگاه می‌کنید. وزارتخانه ما اجتماعی است و اقتصادش هم اجتماعی است. اینجا وزیری می‌خواهد که اقتصاد اجتماعی و رواشناسی اجتماعی و.. بداند. آسمان بیمه ملت دارد. من خودم با مدیرعامل بیمه ملت صحبت کردم.

وی گفت:‌ من امروز جملات نامناسبی مانند لابی‌گر شنیدم من آن روزنامه را نمی‌شناسم. امروز حرف‌های خوشی زده نشد. با دو میلیارد پول این انصاف است. من یک ریال آن را هم حرام می‌دانم. من چه را بیاورم یا نیاورم علی ربیعی هستم. اولین اعتصاب کارگری را ساماندهی کردم . اولین روزنامه کارگری را ایجاد کردم. از اموال کارگران مانند کارفرمایی خودم نگاه کردم. من هرگز در زندگی‌ام از آن چیزی که ایستادم عدول نکردم این دروغ بزرگ بود که فلانی در یک ستاد بوده و این را گفته است من همیشه به ثبات و پایداری نظام اعتقاد داشته‌ام.

۱۱:۵۳؛ آدمِ لاریجانی نیستم/ روزی که از وزیر کار دفاع کردم، ربیعی برای من «عباد» بود

غلامرضا تاجگردون به عنوان نماینده موافق استیضاح وزیر کار و طراح استیضاح سخنرانی کرد.

وی با بیان اینکه وقتی بحث استیضاح مطرح شد در چند روز گذشته استیضاح‌های این مجلس را مرور کردم، گفت: استیضاح ناطق نوری و عبدالله نوری و مهاجرانی و استیضاح فرجی دانا؛ در همه این‌ها دو گفتمان مطرح شده است. همیشه بین دو گفتمان دو موضوع مطرح بود. من امروز از ساحت قانون معذرت می‌خواهم اگر مطالبی گفته می‌شود که در شان نمایندگان نیست.

تاجگردون گفت: چهار سال پیش بنده حقیر پشت این تریبون از علی ربیعی دفاع کردم؛ آن روز ربیعی برای من «عباد» بود. عبادی که پاک بود و ضد فساد بود و برنامه‌ریز بود و مستقل بود و تحت تاثیر امثال تاجگردون‌ها قرار نمی‌گرفت و می‌دانست به پای این انقلاب خون ریخته شده است.

این نماینده مجلس تاکید کرد: برادر عزیز شما دوست ما هستید. امروز چه؟  امروز اتفاق دیگری رخ داد. چه شد در این شش ماه که برگه برگشت؟ ربیعی شهادت دهد. من و جمعی خدمت ربیعی رسیدیم. گفتم جناب آقای ربیعی می‌دانم از همه طرف به تو هجمه است و این بنگاه و آن بنگاه را از تو می‌خواهند. شاید دوست نزدیک من هم چنین چیزی بخواهد؛ اما با هیچ کسی معامله نباید کرد. باید مستقل بایستی. ربیعی عزیز چهار سال با تو همراه بودیم که خوب کار کنی و برنامه‌هایت را اجرا کنی ولی عنان را رها کردی. بسیاری از بخش‌های مهم کشور را معطل تصمیمات خود کردی؛ هیچ چیز از دوستی ما کم نمی‌شود؛ اما اینکه معطل می‌شوی چه کسی چه می‌گوید خطاست. نمی‌شود رئیس سازمان تامین اجتماعی را یک سال معلق کنی و آخر سر بگویی تاجگردون سفارش کرد .

تاجگردون گفت: فرمودید شما از بدنه کارگر هستی و قبول داریم. من امروز از زبان کارگرانی که حقشان را نگرفته‌اند حرف می‌زنم. چه زمانی گفتید می‌خواهید امور فقرا را حل کنید. ما در امور فقرا مستقل‌تر عمل کردیم. در بحث بدهی دولت به تامین اجتماعی ما دفاع کردیم. این حق کارگر بود. بانک رفاه کارگران که نمی‌دانم پسوند کارگر را دارد یا نه حق کارگر است نه اینکه ده‌ها هزار میلیارد تومان بدهی رفاه به تامین اجتماعی وجود داشته باشد. من نماینده باید در برابر مجلس بگویم پول بدهید و بدهی بانک را بدهید. شما بانک رفاه را ذلیل کردید. بگذارید آدم‌های حرفه‌ای کار کنند به این و آن وصلش نکنید.

وی ادامه داد: من به عنوان یک اصلاح‌طلب می‌گویم؛ من امروز آدم لاریجانی نیستم. به دوستان هم حزب من نگویید این‌ها آدم لاریجانی هستند به پایداری‌ها بگویید این مامور روحانی است! ما نماینده مردم هستیم. قسم به این قرآن. تنها وامدار مردم هستیم .

تاجگردون گفت: آقای ربیعی عزیز باز کلام گفتی عذر نخواستی. من نماینده ۶۶ جنازه‌ای هستم که بالای قله دنا هستند. از این دولت یک نفر عذر نخواست. آیا خون چیزی است که از آن بگذریم؟ میگویند هواشناسی گزارش داد. روز اول رسیدیم هواپیمایی همه نشستند من گفتم هواشناسی بیاید گزارش دهد. گفتند مبدا خوب بوده مقصد خوب بوده است. گفتم توضیح بده و گزارش داد. تمام وزرا پیام دادند گفتند مستندات را قاطی نکنید ما گزارش داریم.

وی افزود: کارشناس مظلومی که نمی‌دانم چه بلایی سرش می‌آید گزارشی به من داد. این گزارش است. سرعت باد ۱۱۰ برای هواپیمای کوتاه برد. من چه جوابی به جسدهای بالای کوه بدهم؟ هیچ کسی عذر نخواست. کاپیتان مرحوم رفت. ای دنا تو مقصر بودی که قامتت فراتر از تصور من و آقای ربیعی بوده است. می‌گویید همه این‌ها حل شده؟  من به رییس بیمه ایران رنگ زدم گفتم می‌دانم هواپیما بیمه نیست من خواهش می‌کنم این را بیمه کنید. حتی هواپیمای خود را بیمه نکردید این چه مدیریتی است؟  از در و دیوار ما بالا می‌روند و قوم و همه چیز را بسیج کردی که استیضاح نشوی. بله من لر هستم  چرا روزنامه‌های معلوم الحال را بسیج می‌کنی که بگویند این لر است؟ من افتخار می‌کنم.

۱۱:۴۴؛ درگیری لفظی نمایندگان در بررسی استیضاح ربیعی/ اشکال فنی در پخش ویدئو

در جریان برگزاری جلسه استیضاح علی ربیعی وزیر تعاون کار و راه اجتماعی اظهارات یکی از نمایندگان استیضاح کننده منجر به واکنش یکی دیگر از نمایندگان مجلس و درگیری لفظی بین این دو نماینده مجلس شد.

محمدرضا پورابراهیمی که به عنوان یکی از طراحان استیضاح در مخالفت با عملکرد علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی صحبت می‌کرد در بخشی از سخنان خود به اظهارات یکی از مخالفان استیضاح اشاره کرد و گفت: آقای محبی‌نیا شما گفتید آقای ربیعی بچه جوادیه است من اکنون از آقای ربیعی می‌پرسم که حالا کجا زندگی می‌کنند آیا منزلش در پایین شهر است یا بالای شهر آیا خانه چند صد میلیونی دارد یا چند میلیاردی.

این سخنان اما با واکنش شدید یکی از نمایندگان ا صلاح طلب مجلس مواجه شد و بر این اساس این نماینده معمم با حضور در مقابل جایگاه ناطقان به اظهارات پورابراهیمی انتقاد کرد.

عبدالحمید خدری از جمله اعضای فراکسیون امید خود را به جایگاه ناطقان رساند و با فریادهای خود از طرح این موضوع از سوی پورابراهیمی انتقاد کرد و به نظر می‌رسید که  در بخشی از سخنانش از او می‌پرسید که وضعیت زندگی خودش چگونه است.

همزمان محمدمهدی برومندی نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی خود را به خدری رساند و سعی کرد این نماینده معمم را آرام کند.

در ادامه چند نماینده دیگر نیز در محل حاضر شدند و خدری را به سمت صندلی خود هدایت کردند که این مساله در ادامه منجر به تجمع حدود ۳۰ تا ۴۰ نماینده مجلس شد اما این پایان درگیری لفظی نبود

محمد قسیم عثمانی دیگر نماینده منتقد ربیعی که به عنوان نخستین ناطق علیه او در این جلسه علنی صحبت کرده بود با حضور در جمع نمایندگان به شدت به خدری انتقاد کرد و لحظاتی درگیری لفظی بین این دو نماینده نیز ادامه یافت. در نهایت نمایندگان با پادرمیانی این درگیری را خاتمه دادند.

به گزارش ایلنا همزمان با این اتفاق صحن علنی مجلس شاهد یک اتفاق حاشیه‌ای دیگر نیز بود. پورابراهیمی که پیش از درگیری لفظی‌اش با خدری از اتاق فرمان صحن علنی مجلس درخواست کرده بود یک ویدئو مربوط به جلسه رای اعتماد ربیعی در دولت دوازدهم را پخش کند هنگامی که با وقفه در پخش این یوئو مواجه شد به شدت نسبت به این مساله انتقاد کرد و گفت که هیئت رئیسه مجلس با من همکاری نمی‌کند.

در نهایت مشکل در صدای این ویدئو کار را به آنجا رساند که مسعود پزشکیان نائب رئیس مجلس شورای اسلامی که برای ساعاتی ریاست جلسه علنی امروز را بر عهده داشت از پورابراهیمی خواست فرصت را به غلامرضا تاجگردون دیگر ناطق موافق استیضاح بدهد تا پس از رفع نقص فنی ضمن پخش ویدئو اظهارات خود را بیان کند.

۱۱:۲۶؛ از روز اول که ربیعی در دولت مسئولیت گرفت، با او مخالف بودم

محمدرضا پورابراهیمی پیش از ظهر امروز در سخنانی در موافقت با استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ما پیش‌بینی‌هایی چهار سال قبل داشتیم و گفتیم فردی که برای تصدی وزارت کار معرفی شده است به دلیل‌ ویژگی‌هایی که دارد متناسب با این وزارتخانه نیست و براساس این پیش‌بینی‌ها ارزیابی‌ ما این است که وضعیت اسف‌باری در شرایط اقتصادی کشور شاهد هستیم.

وی با اشاره به سخنان نمایندگان مجلس به وی اظهار داشت: دوستان می‌گویند شما که در این مدت از ربیعی سوال کردید و به او کارت زرد دادید و امسال هم می‌خواستم در مخالفت با او حرف بزنم ولی با لابی‌گری‌های او مانع از کار من شدند. گفتند مشکل شما فردی است. از روز اول که ربیعی در دولت مسئولیت گرفت، با او مخالف بودم. من از هیات رئیسه می‌خواهم فیلم مخالفتم با آقای ربیعی در سال ۹۲ از سوی هیات رئیسه پخش شود.

این نماینده اصولگرای مجلس افزود: من از همان ابتدا گفتم فارغ از مسئولیت‌های شما در سال‌های گذشته که در وزارت اطلاعات بودید اقداماتی انجام دادید ولی وضعیت کنونی وزارت کار باید مبنای عمل ما باشد. آقای محبی‌نیا! گفتید آقای وزیر متولد جوادیه و متولد فقر است. من سوالم این است که آقای ربیعی منزل شما در شمال جنوب است یا شمال شهر؟ چند صد میلیونی است یا چند میلیاردی؟ فرزندان شما چه می‌کنند؟

به دلیل عدم پخش فیلم وی، پورابراهیمی از ادامه سخنرانی امتناع کرد. پزشکیان نیز که در این لحظه مدیریت صحن مجلس را برعهده داشت، گفت که این مجلس تنها برای ما نیست و شما هم عضو هیات رئیسه بوده‌اید و می‌دانید ممکن است مشکلی در پخش فیلم مشکل ایجاد شود.

مقرر شد تا تاج‌گردون پشت تریبون قرار گرفت و پورابراهیمی مجددا پس از سخنان تاج‌گردون و رفع مشکل سخنرانی خود را ادامه دهد.

۱۱:۲۲ ؛بیمه شدن فقرای شهری را از افتخارات خود می‌دانم/حقوق بازنشستگان کشوری را پلکانی افزایش دادیم

علی ربیعی در بخش دوم سخنان خود در صحن علنی مجلس با بیان اینکه من قصد دارم در این قسمت درباره برخی اقداماتی که در مورد آن حرفی زده نشد بگویم، گفت: متاسفم که ما نه پروژه اجتماعی را خوب اجرا می‌کنیم نه مسائل اجتماعی را برسی می‌کنیم و هرچه گفته شد درباره شرکت‌ها بود.

وی ادامه داد: گفته شد ارزش شستا ۶۰ هزار میلیارد تومان است، این درست نیست. گفته پالایشگاه واگذار شد و سود ندارند با سرمایه‌گذاری ۳ هزار میلیارد تومانی به سود رسیده است. در ستاره خلیج فارس ۲۹ هزار میلیارد سرمایه‌گذاری کردیم.

بیمه شدن فقرای شهری را از افتخارات خود می‌دانم

وزیر کار ادامه داد: رفع فقر مطلق و اشتغال فراگیر دو هدف اصلی ما بود، طرح بیمه همگانی و بیمه سلامت یک بالش در وزارت ما بود. کارگرانی که هیچ بیمه‌ای نداشتند در این وزارتخانه بیمه شدند. طرح بیمه سلامت را ادامه دادیم. بخش بیمه شدن فقیر و فقرای شهری را از افتخارات خود می‌دانم. از سال ۱۳۹۸ برای اقشار نیازمند برنامه‌‌ریزی کردیم نظام چند لایه را پیش ببریم حداقل‌ها را به ۸۰ درصد دستمزد رساندیم لایحه حمایت از معلولان را به مجلس آوردیم.

وی ادامه داد: قدرت خرید بازنشستگان سال‌ها کاهش داشت و با تورم فاصله داشت به یکباره نمی‌شد این را درست کرد اما سیاست پیشی دادن مزد بر تورم را پیش گرفتیم و حقوق بازنشستگان کشوری را پلکانی افزایش دادیم اما فاصله داریم تا کارگران و کارمندان با حقوق زندگی خوبی کنند.

در دوره من کارگر و کارفرما توانستند به خوبی با هم گفت‌وگو کنند

ربیعی با بیان اینکه مسیری به جز این مسیر نیست، گفت: با آخوندی کار خوبی پی‌ریزی کردیم. بعد از مسکن مهر به سمت مسکن حمایتی رفتیم. ۶ میلیون ایرانی دفترچه‌ای تامین اجتماعی ندارند که برای آنها برنامه‌ریزی کردیم. یک انقلاب در کاهش ریسک زندگی مردم است. در آینده با طرح‌هایی که داریم هیچ سالمندی فقیر زندگی نمی‌کند. از روز اول به موضوع نوزادان توجه کردیم و کار را به جلو می‌بریم غربالگری‌هایی که شما مصوب کردید را دنبال می‌کنیم سبد حمایتی را کاهش دادیم اما ادامه دادیم در هزار روز اول وعده‌هایی همچون غذای گرم دادیم.

وزیر رفاه با بیان اینکه امروز فکر می‌کنم در دوره من کارگر و کارفرما توانستند به خوبی با هم گفت‌وگو کنند، گفت: آمار تشکل‌های کارگری  ۵۵ درصد افزایش یافته است. در آینده نزدیک از پایگاه رفاهی ایرانیان رونمایی می‌کنیم که مبارزه با فقر را جهت‌دار می‌کند پول زیادی خرج شد اما مبارزه با فقر جهت‌دار نبود با فانی و بطحایی هماهنگی کردیم که کودکی از درس باز نماند. بلوچستان ما مملو از این کودکان بود ما کارت هویت به فرزندان زنان ایرانی که شوهرشان خارجی بود، دادیم.

وی تشریح کرد: معاونان متخصصی در وزارتخانه داریم اقتصاددانانی آوردم که درد فقر را کشیدند دیروز لاهوتی می‌گفت در دولت قبل بعد از جدا شدن تامین اجتماعی نمی‌شد با آن کار کرد نمی‌دانید چه سازمانی تحویل گرفتیم.

ربیعی در پاسخ به انتقادات مربوط به انتخاب نوربخش گفت: این پزشکی که می‌گویید ۲۵ سال سابقه کار در سازمان تامین اجتماعی را دارد قانون یکی از مشاغل را برای منصب ریاست سازمان تامین اجتماعی معرفی کرده است.

از اول معتقد بودم پول پاشی حلال مشکلات نیست

وی با بیان اینکه این ماه باید ۱۱هزار میلیارد تجدید منابع کنیم، گفت: بیمه عشایر و روستاییان مدتی متوقف شد نه به دلیل که من نخواستم، گفت: باید تامین منابع شود خوشحالم اعلام کنم از خرداد تا اسفند ۱۴ هزار حکم بازنشستگی صادر شد. ۱۵ هزار حکم دیگر در راه است. من احساس وظیفه کردم مسئولیت پذیرفتم آقای رجبی روز رای اعتماد به من گفتند که اختیار نداری چرا مسئولیت می‌گیری آیا من کار بدی کردم؟

ربیعی ادامه داد: ما شش برنامه اشتغال در دولت پیش می‌بریم یکی از راه‌ها رشد اقتصاد است اعلام می‌کنم در ۹ ماهه اول سال ۶۰۰ هزار دفترچه تامین اجتماعی شغل اولی صادر کردیم.

وی با بیان اینکه ما در بحث تثبیت اشتغال ستاد استان تشکیل دادیم اگر برنامه تثبیت اشتغال نبود ۳۰۰هزار شغل ریزش می‌کرد، ادامه داد:  از اول معتقد بودم پول پاشی حلال مشکلات نیست ساختار که ریخته شد از برج  ۴اوج می‌گیرد کار را پیش می‌برد.

ربیعی تاکید کرد:‌ ما نمی‌خواهیم پول بپاشیم مشاور گذاشتیم، از افراد و روش‌های فنی و حرفه‌ای استفاده کردیم. ما نباید به طرح‎های زودبازده گرفتار شویم. ما در طرح اشتغال‌های فراگیر، کشاله‌های اشتغال را شناسایی کردیم، چرا به این طرح‌ها ارج نمی‌‎نهیم؟ علاوه براین برنامه مهارت آموزی و برنامه‌های کارورزی را دنبال کردیم. ما برای طرح‌ها سامان منظم ریختیم.

 وی افزود: حداقل سیصد هزار شغل از این طریق پیش‌بینی می‌کنیم. فکر می‌کنید همه افراد بیکار بودند که این میزان اشتغال ایجاد شده است؟ من از آمارها دفاع می‌کنم. اما به عنوان وزیر ذیربط می‌گویم من نگران بی‌کیفیتی شغل‌ها هستم، من نگران موقتی بودن این شغل‌ها هستم. در واقع ما به سمت شغل‌های غیررسمی حرکت کردیم. بدانید در دوران رکود  ½ الی ۲/۲ از جی تی پی را  برای سیاست‌های مداخله در بازار کار می‌گذارند. با این وضع آماری که سازمان برنامه آماری اعلام کرده ملموس نیست که علت آن بی کیفیتی مشاغل و آمار زیاد بیکاری است. اما برنامه اشتغال دولت کارآمد بوده است.

 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اگر خیل بیکاری زیاد است علت آن چندین و چند سال بحران است، تاکید کرد: ما نمی‌توانیم توقع رفع بحران‌های فعلی را در زمانی کوتاه داشته باشیم.  ما نمی‌توانیم وزارت‌خانه را متهم کنیم. ما امروز نظام تامین مالی داریم در صورتی که سابقا نداشتیم. کارهای زیادی انجام شده که دیده نمی‌شود. ما سیاست اشتغال نداشتیم. سابقا سند اشتغال وجود نداشت. اما امروز من براساس سند اشتغال حرف می‌زنم. تا به حال در کشور ممکن نشده بود که نظام بانکی در کنار نظام تامین بانکی خرد بنشیند در صورتی که امروز ممکن شده است.

  ربیعی خاطرنشان کرد: من به شما اطمینان می‌دهم برنامه‌های رفاهی و اجتماعی دولت که دارای زیر ساخت است، رو به افزایش است. درسال ۹۴ و ۹۵ حدود ۶۵۰۰ شغل ایجاد شد که البته با نقدهای شخص من همراه بوده است. من نمی‌توانم ۶۵۰۰ دفتر تامین اجتماعی را نادیده بگیرم. تمام تلاش ما براین است که قبل از کمیت، کیفیت را بالا  ببریم. در حال حاضر کردستانی‌های عزیز می‌توانند شهادت بدهند به طرح مشترک ما و وزارت ارتباطات که انستیتوهای  زیادی را ایجاد کردیم.  انستیتوهای چرم و کفشی که ایجاد شد چه در کردستان و چه در تبریز سیاست‌های زیرساختی بودند. من با پاشیدن پول مخالفم. دولت و رییس‌جمهور واقف هستند. من لازم می‌دانم نگاهی هم به وظایف ما بکنیم. اشتغال ناشی از روند اقتصاد کلان  شامل سیاست‌های پولی و مالی شامل تجارت‌های خارجی، سیاست‌های بازار مصرف و نه.

وی با بیان اینکه من در بحران وظیفه پذیرفتم، ادامه داد: با رفتن من از وزارت شغل ایجاد می‌شود؟ ما باید به ساختارها زمان بدهیم. ما باید به فکر اصلاح ساختار باشیم. باید برای صندوق ها ساختارسازی شود. به جای اینکه بیکاری را استیضاح کنید، روش‌ها وساختار غلط گذشته را استیضاح کنید. ما وضعیت مناسبی را در آینده به دنبال خواهیم داشت.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: من در جلسه غیر علنی بحران صندوق های بیمه و بازنشسته وجود دارد و باید کاری کنیم. چه کسی حاضر است هزینه تصمیمات سخت و دشوار را بدهد؟ ما در روز ۱۰ تصمیم سخت و دشوار می‌گیریم. ما می‌توانیم در مورد صندوق‌ها تصمیمات سخت و دشوار بگیریم. آیا من برنامه اصلاح نداشتم؟ آیا ارائه نکردم؟ نباید بر اساس اسامی و عکس‌ها قضاوت کنیم. باید روند را ببینیم. روند را قضاوت کنیم. روند ، روند مثبتی بوده است.

ربیعی با اشاره به اظهارات برخی موافقان استیضاح در مورد اینکه چرا شرکت هواپیمایی آسمان و شرکت ملی نفتکش در اختیار وزارت تعاون است، گفت: در بحث هواپیمایی آسمان و کشتی سئوال می‌کنم که آیا من مبدع آن بوده‌ام؟ رجا را همان قیمتی که خریده‌ام الان می‌توانم بفروشم؟ حداقل در هواپیمایی آسمان مشخص شد ایراد از خلبان و هواپیما نبوده است.  هوا در هردو شهر مساعد بوده است مشکل فنی هم وجود نداشته من از تحقیقات کارشناسانه ابایی ندارم اما من از مدیریت بنگاه‌داری هواپیمایی دفاع می‌کنم. خلبان تا ۶۵ سالگی هم می‌توانست پرواز کند و در کنار مردم عزا دارم و از آنها پوزش می‌طلبم. من افرادی را از بازار بین‌الملل آورده‌ام که بخشی از مدیریت‌هارا به آنها بسپارم. اما برخی افراد از خیلی زمان‌های قبل که مسئله آسمان هم وجود نداشته مسئله استیضاح بنده را پیگیری می‌کردند. تمام بدهی‌های آسمان پرداخت شده و بنگاه به بنگاه‌داری رسیده است این اتفاق کمی است؟ 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به بخش تعاون اشاره کرد و گفت: در سال ۱۳۸۹ سهم بخش تعاون ۶ / ۲ درصد بوده است و الان ۶ % است. چرا این پیشرفت ها دیده نمی‌شود؟ آیا کیف اقتصاد ایران انقدر بزرگ شده که کیف تعاون ۲۵ % شود؟ اما ما تعاون را گسترش دادیم. الان نسبت تعاونی هایی که در حال ثبت است را ببینید، اتاق تعاونی ها، کیفیت آنها، ما در کنارهم کار می‌کنیم و جلو می‌‎بریم. اگر می‌پرسید چرا سهم تعاون ۲۵% نشده از شما راجع به وضعیت اقتصاد می‌پرسم. وضعیت رشد در تعاون درحال حاضر رو به افزایش است .

۱۱:۱۰؛ جرات دارید در بحث آسیب‌های اجتماعی یقه وزیر کشور را بگیرید/ مرتضوی در میان نمایندگان پول تامین اجتماعی را توزیع می‌کرد

مصطفی کواکبیان نماینده تهران در جلسه استیضاح علی ربیعی وزیر کار به عنوان نماینده مخالف استیضاح سخنرانی کرد. 

وی با بیان اینکه بنده در دفاع از هیچ وزیری چه درمجلس گذشته و چه این مجلس صحبت نکرده‌ام گفت: در اینجا وظیفه خودم دانستم نکاتی را به استحضار شما برسانم. وزارت خانه‌ای که ربیعی در اختیار دارد سه بخش اقتصادی اجتماعی و خدماتی دارد و از این سه بخش ۲۰ درصد فقط ماموریت های اقتصادی است و ۸۰ درصد ماموری‌ های خدماتی و اجتماعی است. عزیزان در استیضاح نوشته‌اند بنگاه‌داری یکی از مشکلات این وزارتخانه است. خوشبختانه هیچ تعریضی به سایر بخش‌ها نداشتند. عموم عزیزان می‌گویند ما رضایت داریم و از بخش‌های توانبخشی رضایت دارند. 

نماینده مردم تهران افزود: در مورد ۲۰ درصد ماموریت اقتصادی عرض می‌کنم شفافیتی که آقای ربیعی برای ۸۰ درصد به کار گرفته در این ۲۰ درصد شروع شده است. کدام یک از استیضاح کنندگان معتقدند در بخش‌های اجتماعی و خدماتی قایل  به شفافیت نیست؟  

کواکبیان گفت: در مورد این ۲۰ درصد عرض من این است که در طول وزارت ربیعی کدام اختلاس در این وزارت خانه رخ داده؟ من مواردی را می‌گویم در دوره قبلی؛ از ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی که در بخش‌های اقتصادی بود فقط ۱۷ هزار میلیارد تومان به بابک زنجانی داده شده بود. فساد ۳۰۰۰ میلیاردی گروه امیر منصور آریا و غیره از وزارت رفاه سرچشمه گرفته بود؟  من نمی‌گویم این وزارتخانه بی عیب است؛ اما انصاف داشته باشید، در مقایسه با بخش های دیگر اقتصادی وضع بهتری دارد. ما معتقدیم «تا فساد کفن نشود؛ این وطن وطن نشود». شما نمونه فساد این وزارت خانه را بیاورید. بحث ما فساد است که چه فسادی رخ داده که بنده نماینده این ملت، موافق استیضاح باشم و قانع باشم این  فساد انجام شده؟

او خاطر نشان کرد: در دوره ربیعی تغییر رویکردی در بخش های اقتصادی رخ داده و مدیریت بنگاه داری تمام شده به سمت سهام داری می‌رود تا شرکت‌های تابع و خود وزارت خانه ۴۰ درصد سهام را داشته باشند. در زمانی که سعید مرتضوی در تامین اجتماعی بود و ما در مجلس هشتم بودیم،  دیدیم چطور پول تامین اجتماعی را می‌خواستند به برخی نمایندگان بدهند؛ من از ربیعی پرسیدم شما هم بن توزیع کردید؟  گفت وام بانک رفاه به برخی نمایندگان دادیم که با دو تا ضامن داده می‌شود. این ایرادی دارد؟ من خدا را شاکرم از هیچ وزیری هیچ چیز نگرفتم اما انصاف داشته باشید. آیا نوربخش با سعید مرتضوی قابل مقایسه است؟  

کواکبیان با بیان اینکه گفته شده مستمری ما در ۸ سال پیش ۳۲ درصد بوده الان ۸۲ درصد شده گفت: امروز این همه بیمه‌شدگان را نادیده می‌گیرید؟ در بحث حقوق بخش‌های مختلف حقوق بگیران حتی یک روز تاخیر نبوده. نوربخش می‌گوید در بحث درمان برخی استان‌ها به اندازه ۲۰ سال هزینه‌های  مراکز درمانی پرداخت کردیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی افزود: عزیزانی که اشاره کردند آسیب‌های اجتماعی همه‌اش به گردن ربیعی است، وزیر کشور رئیس این حوزه است؛ چرا یقه او را نمی‌گیرید؟ جرات دارید به وزیر کشور اینها را بگویید. «گنه کرد در بلخ آهنگری به شوشتر زدند گردن مسگری».

وی گفت : من گریه‌ام گرفت وقتی در مسجد جامع ابوذر چندی پیش گفتند ما شورایاری‌ها بن نان توزیع می‌کنیم. وضعیت فقر را خبر نداریم؟  آیا قرار است همه فقر را ربیعی حل کند؟  همه اشتغال را قرار است ربیعی ایجاد کند؟ ممکن است من نماینده با دولت فعلی هم مشکل داشته باشم و افرادی از دولت را باید انتخاب کنم که ضربه به دولت بزنم. 

کواکبیان افزود: کسانی که می‌گویید خانه کارگر لشگر کشی کرده. کی؟ کجا؟ در مساله آسیب‌های اجتماعی خوشبختانه یا متاسفانه وزارت کشور معاونت نکرده باید یقه وزیر کشور را بگیرید که چرا به کارگر اجازه تعریض نمی‌دهید؛ بعد به محجوب اعتراض می‌کنید که می‌خواهی لشکر کشی کنید. محجوب که حقیقتا محجوب ترین نماینده است بد کرده؟ ربیعی خودش کارگر بوده زبان کارگران را خوب می‌فهمد اگر  ایشان را برکنار کند چه کسی می‌تواند این حجم مشکلات کارگران را حل کند؟

او با اشاره به سخنان یکی از نماینده‌های مخالف گفت: یکی گفت ایشان در ستاد میرحسن بوده بعد چه شده؟ ما عیار اصلاح طلبی هستیم نه شما. ما ربیعی را اصلاح طلب می‌دانیم  و فراکسیون اصلاحات با این استیضاح مخالف است.اتفاقا یکی از ایرادات بعضی عزیزان فراکسیون امید این است که چرا ربیعی با اصولگرایان زیادی تعامل دارد. این به نفع مشکلات کشور است. نجفی نماینده تهران از طرف فراکسیون رئیس کمیسیون تحقیق بود  که در این کمیته چهار پنج نفر استیضاح کننده وجود داشت. نتیجه کمیته این بود که کمیته با استیضاح ربیعی مخالف است.   این اصلاح طلبان نیز به همین دلیل رای مخالف به استیضاح دادند. من خواهش میکنم؛ 

این نماینده مجلس گفت: می‌گویند ربیعی لابی‌گر قوی است والله من نه تا کنون دفتر او رفتم تا توجیه شوم نه کسی با من تماس گرفته. من وظیفه خودم دانستم از ربیعی به عنوان بچه انقلاب دفاع کنم.

او درباره اظهارات یک نماینده مخالف دیگر گفت؛ عزیزی که می‌گویی “برادر عباد” ، ما باید افتخار کنیم ایشان یک زمانی در وزارت اطلاعات بوده. ما به وزیر اطلاعات افتخار می‌کنیم. عزیزی که در جهت خدمت به جامعه حرکت کند عیب است؟  جالب است برخی عزیزانی که صحبت می‌کنند که در کابینه های قبلی سمت داشتند امروز از ما اصلاح طلبان حمایت می‌کنند.

او افزود ‌: ما اینجا بحث اصلاج طلبی و اصول گرایی  نداریم.  بدنه مجلس باید نشان دهد از وزیر جنس کارگر حمایت مشروط می‌کند؛  اگر وعده های ایشان در بحث بنگاه داری و رفاه اجتماعی باز بماند من پای استبضاح را امضا می‌کنیم. اگر می‌خواهید بخش های کارگری دچار چالش نشود و شب عیدی، همه بتوانند به حداقل حق خود برسند؛ خواهش من این است به این برادر انقلابی و کسی که از ۱۷ سالگی در خدمت انـقلاب بوده و کوچه های پایین انقلاب را می‌شناسد رای دهند. ما هم مشروط با این استیضاح مخالفیم و از شما میخواهیم رای مخالف بدهید.

۱۰:۵۵؛ادعای خرید خبرنگاران توهین به جامعه رسانه‌ای و خبری کشور است/ اسناد هزینه‌کرد و نام خبرنگاران را اعلام کنید

روزبه کردونی، مدیر روابط عمومی وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی گفت: بیانات آقای حسنوند بیش از همه توهین به جامعه رسانه‌ای و خبری کشور است. دوران این برداشت و نگاه که خبرنگاران قابل خرید هستند، مدتهاست در سیستم اجرایی  به پایان رسیده است.

وی اظهار امیدواری کرد که در عرصه سیاست بویژه در جریان استیضاح امروز وزیر رفاه ، اخلاق، ادب و انصاف و تقیدهای دینی فدا نشود.

کردونی گفت: کل اعتبارات روابط عمومی وزارت‌خانه در یک سال به مراتب کمتر از رقمی است که این نماینده از آن حرف زده است.

فریدون حسنوند، در بخشی از نطق استیضاح ربیعی گفت:  با دو میلیارد بودجه دوستان خود را در روابط عمومی بسیج کردید که در مسئله استیضاح بر دهان رسانه‌ها ققل بزنند.

 

۱۰:۵۰؛ برخی نمایندگان طوری رفتار می‌کنند که شخصیت وزیر مورد تفرقه قرار می‌گیرد/ هواپیمای ربیعی را ساقط نکنیم

جهانبخش محبی‌نیا در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی که به بررسی استیضاح وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی اختصاص داشت، در مخالفت با طرح استیضاح ربیعی گفت: خاضعانه از حضور حضرت حق استمداد می‌طلبم که تا حدی که مقدور است بر زبانم واقعیات و حقایق جامعه جاری شود و از مبالغه بپرهیزم و حقایق را کتمان نکنم و حرمت دوستان بسیاری که در این مجلس به عنوان معلم مطرح‌اند، حفظ کنم.

وی با بیان اینکه از نمایندگان مجلس و رئیس مجلس می‌خواهم اگر بر ابقای ایشان اعتماد کردند بدون شک به دغدغه‌های نمایندگان توجه کنند و تا حدی که برایشان مقدور است و باید باشد، با مجلس و امنای ملت مهربان باشند، اظهار داشت: در ابتدای کلام از بعضی از دوستان که این اجازه را به من دادند که منتقدانه برخورد کنم عذر می‌خواهم، اما ناراحتی‌ها و عدم توجه به بعضی مدیران شاید باعث ناراحتی سروران باشد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: نقش افراد و ارتقای شخصیتی و دانایی و فهم آنان باید به گونه‌ای باشد که ما در آینده بتوانیم از آنها به عنوان وزیر استفاده کنیم اما نمایندگان گاها طوری رفتار می‌کنند که شخصیت وزیر مورد تفرقه قرار می‌گیرد.

محبی‌نیا با اشاره به اینکه ما از خیلی از وزرا گله‌مند هستیم، تصریح کرد:‌ در استیضاح قرار بر این است که مدیریت وزیر مورد بررسی قرار بگیرد نه اینکه ما درباره همسر فوت شده وزیر صحبت کنیم و این چه معنا و مفهومی می‌تواند داشته باشد. خانم آقای ربیعی رزمنده بوده و فرزندانش را در زیر بمباران‌ها در زمان جنگ تحمیلی تربیت کرده است.

وی به دیگر گفته‌های نمایندگان اشاره و خاطرنشان کرد: برخی گفتند شما مسئول رفاه نیستید و مسئول تبعیض هستید. من هم نسبت به او گله دارم اما او از همه وزرا فعال‌تر است و در همه جلسه‌ها حضور دارند و بیشتر از همه رسیدگی می‌کند.

نماینده میاندوآب، شاهین‌دژ و تکاب خطاب به مصری و عباسی ابراز داشت: افتخار می‌کنم که با شما همکار هستم اما شما ربیعی را با دیگر وزرای کار مقایسه کنید شما می‌گویید آیا شش ماه برای رسیدن به نقطه اپتیمم اشتغال و برخورد با مسائل کم بود که من می‌گویم واقعا شش ماه برای رسیدگی به این مسائل کم است و این حرف‌های من چتر حمایتی نیست.

محبی‌نیا با اشاره به سابقه دوستی و آشنایی چهل ساله خود با ربیعی بیان کرد: ربیعی فرزند جوادیه است و پدر و مادر او و خانواده او فقر را در آغوش گرفته‌اند و همین آقای ربیعی یک بار از من در شورای عالی امنیت ملی شکایت کرد هر چند که من محکوم نشدم.

وی اضافه کرد: این وزیر بارها در تلویزیون گریه کرده و می‌گویید چرا گریه می‌کنید گریه نمی‌کند می‌گویید چرا گریه نمی‌کنید و آقای عثمانی او اگر بخندد هم باز ایراد می‌گیرید.

این نماینده مجلس با اشاره به سال‌های آخر انقلاب و رفتارهای رژیم گذشته با زندانیان یادآور شد: در آن سال‌ها نیازهای نهفته همه تاریخ دهان باز کرد اما ربیعی در آن زمان هم نگاهش به مسائل سیستمی و جغرافیایی بود.

محبی‌نیا افزود: اگر در زمان پهلوی، یک متن کردی را پیدا می‌کردند فرد به زندان می‌رفت ولی نخستین مجله با زبان کردی با مدیریت ربیعی منتشر شد که نسیمی برای کردهای ایران، عراق و سوریه از سوی انقلاب اسلامی بود. دیروز ربیعی این بوده است. او برای مقابله با ضدانقلاب مسلح، اولین کسی بود که مسئله اشتغال نیروهای بیکار و حتی نیروهایی که از کومله برگشته بودند را مطرح کرد. 

وی درخصوص ایراد بدهی بانک‌ها از سوی تامین اجتماعی عنوان کرد: ‌در سال ۱۳۳۲ که ما متولد نشده بودیم متولد عمر ۵۰ سال بود ولی سن بازنشستکان مردها ۶۵ سال و زنان ۶۰ سال بود. با افزایش قیمت نفت در دهه ۵۰، سن بازنشستگی مردان به ۶۰ سال و بانوان ۵۵ رسید اما هم‌اکنون متوسط عمر ۸۶ تا ۸۰ سال شده است ولی سن بازنشستگی را به ۵۰ سال تقلیل داده‌ایم. 

نماینده میاندوآب، شاهین‌دژ و تکاب ادامه داد: باعث و بانی بخشی از این بدهی‌ها قانون است. اینکه شما به وسعت و گسترش پوشش بیمه اقدام  می‌کنید، ما هستیم. البته یکی از افتخارات ربیعی گسترش بیمه است. البته او نباید افتخار کند زیرا او فرزند انقلاب است. آقای نگهبان نفرین نکنید که هواپیمای ربیعی سقوط کند. شما یادگاران انقلاب هستید. حق ندارید درباره کسی که ۱۰ میلیون نفر را بیمه کرد، این حرف‌ها را بزنید. 

محبی‌نیا با بیان اینکه چه کسی در این مملکت پرده از فجایع صندوق‌های بازنشستگی را کنار زد، اظهار داشت: صندوق بازنشستگی مشکلات و فجایعش از مسائل زیست محیطی بدتر است اما تلاش ربیعی موجب شد تا تبدیل به گفتمان شد و مجمع تشخیص، دولت و مجلس مسئله را دیدند که واقعیت چیز دیگری است. 

وی با بیان اینکه هم‌اکنون در حوزه آقای ربیعی ۲۸۰ شرکت هستند که ۲۱۰ شرکت به خاطر رد دیون به آنها تحویل داده شده است، تصریح کرد: آقای رئیس‌جمهور دستور دادند تا پایان سال ۹۷، تمام شرکت‌های زیان‌ده واگذار شود و شرکت‌های سودده‌ به بورس بروند به گونه‌ای که سهم دولت زیر ۴۰ درصد باشد. ۱۰ هلدینگ زیر مجموعه این وزارتخانه است که خیلی از آنها باید واگذار شوند. وقتی ۲۱۰ شرکت زیان‌ده را به خاطر رد دیون بدهید، این مسائل پیش می‌آید. 

این نماینده مجلس با بیان اینکه وزارت کار در حوزه فقر، بیمه تامین اجتماعی و اشتغال مسئولیت دارد، خاطرنشان کرد: مسئولیت مثبت اشتغال با شما نیست. شاخص فقر ما در سال ۸۴، ۱۸ درصد بوده اما در سال ۹۶، ۳۰ درصد شده است. دلیل این مسئله چیست؟ دلیل اصلی این است که ما حمایت چند باره به تامین اجتماعی دادیم؟ بنیاد بهزیستی، بنیاد علوی، ستاد اجرایی فرمان امام و… متولی مبارزه با فقر هستند اما چند باره این کار صورت می‌گیرد. حتما ربیعی نسبت به مدیریت واحد باید اقدام کند. 

محبی‌نیا اضافه کرد: بخشی از کار مبارزه با فقر مطلق در سال ۹۶ توسط مجلس برداشته شد و دولت هم اقبال کرد و همین مسئله موجب شد تا میانگین پرداختی به یک خانواده ۷۰۰ هزار تومان است. این کار بزرگی است. مجلس انصافا راه را برای ما هموار کرد. ما بیشتر از این از دولت می‌خواهیم. این مسئله، روی مسائل فقر، اشتغال، سیاست خارجی، مسائل داخلی، پارلمانی و… اثرگذار است. باید ببینم روند به سمت بهبودی است یا خیر؟ 

وی با بیان اینکه ما باید ببینیم مدیر بعد از ربیعی کیست؟ ابراز داشت: باید به فردا هم نگاه کنید. تیم اقتصادی ایشان و میدری را می‌شناسم. او اقتصاددان است. کاری به گرایش سیاسی وی نداریم. دکتر منصوری در مسائل خارجی نخبه است. موسوی لاری درباره نوربخش گفت او خلقش با من کج است. من همیشه طرف مجلس را می‌گیرم. ۲۰ سال است که در مجلس هستم ولی تیم او عالی است.

محبی‌نیا ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی ۸۲ بیمارستان در کشور دارد. صدها درخواست برای بیمارستان و درمانگاه است. اگر میانگین ساخت هر کدام ۵۰۰ میلیارد توامکن باشد، ۸۰ هزار میلیارد اعتبار می‌خواهد. ما باید به خواست مردم توجه کنیم که حق آنها است. ما شرمنده مردم و جوانان هستیم ولی همه قطعات یک پازل باید در کنار هم باشند. حتما ربیعی باید در بازنشستگی برخی مدیران صندوق‌های بازنشستگی اقدام کند مگرنه سوال می‌کنیم. 

وی افزود: ربیعی به عنوان فرزند فقر، رزمنده دیروز که همسرش هم رزمنده بود، در زمان آقای ری‌شهری حساسترین معاونت وزارت به او سپرده شد و در شش سال اخیر با وجود کم و کاستی‌ها کار کرده است. اعتماد مجلس به ربیعی حرام نکنیم. هواپیمای وی را ساقط نکنیم. ضمن اینکه مجلس در راس امور است، از تقاضای مبارزه با فقر و فساد و ایجاد اشتغال کوتاه نمی‌آییم و از او حمایت کنیم و از او کارهای بزرگتری بخواهیم. 

نماینده میاندوآب، شاهین‌دژ و تکاب افزود: استیضاح حق مجلس است و کسی حق ندارد بگوید چرا اما چرا بعد از شش ماه این کار می‌کنید. اگر این مطالب را می‌دانستید چرا کاری نکردید؟

۹:۵۱ ؛  افتخار می‌کنم در وزارتخانه‌ای هستم که با امنیت ملی در ارتباط است

علی ربیعی صبح امروز در مجلس شورای اسلامی و در جریان استیضاح گفت: حضور در صحن مجلس را برای خودم فرصتی برای تبیین دقیق اهم مسائل کشور می‌دانم. فرصتی برای مباحثه جدی میان یک عضو دولت و نمایندگان حول مشکلات پیشرو کشور می‌بینم و می‌خواهم در این فضا سخن بگویم.

انتظار بود رئیس مجلس مطابق قانون از طرح مسائل خارج از استیضاح جلوگیری کند

وی ادامه داد: من همواره گفته‌ام استیضاح را حق مجلس می‌دانم. مجلس به گفته حضرت امام(ره) عصاره ملت است و حق سوال و استیضاح چیزی است که برای آن در جوانی مبازره کردم اما متاسفم در همین ابتدا آنچه که در استیضاح آمده بود و باید گفته می‌شد، مطابق قانون گفته نشد در حالی که انتظار بود رئیس مجلس مطابق قانون از طرح مسائل خارج از استیضاح جلوگیری کند. 

این عضو دولت تدبیر و امید با بیان اینکه من هفت ماه پیش برنامه‌ای را به مجلس دادم و ۱۹۱ نماینده به آن رای دادند، اظهار داشت: استیضاح‌کنندگان با عدد و رقم و نه جملات و صحبت‌های کلی انحراف مرا بیان کنند. با جملات کلی شاخصه‌ها را نمی‌توان اندازه‌گیری کرد؟ ما مباحث کلی را مطرح می‌کنیم که موجب می‌شود در نهایت نه کسی تصمیم درستی نگیرد و نه من از استفاده کنم.

رای هم نیاورم سرباز نظام خواهم بود

ربیعی با بیان اینکه من رای هم نیاورم سرباز نظام خواهم بود، تصریح کرد: عمده مسائل مربوط به شرکت‌های وابسته به وزارتخانه در جلسه امروز مطرح شد، متاسفانه کارکردهای اجتماعی وزارت کار به شستا یا مجموعه‌های اقتصادی به صورت اغراق‌آمیزی تقلیل‌یافته است. من نه به عنوان یک وزیر بلکه یک کنشگر می‌گویم ما امروز مسائل بنیادی را پیش رو داریم. به غیر از خشکسالی و سیاست خارجی، معتقدم آسیب‌ها، فقر، عدالت و زیست آینده در قالب صندوق‌ها به بیکاری مزمن تبدیل شده‌اند. ما باید با فهم درست و اجماع به سمت حل مسائل برویم.

وی با اشاره به اعتراضات اخیر خاطرنشان کرد: من میزان خشکسالی، اشتغال و فقر را در شهرهایی که شلوغ شد در اطلس ریختم. اتفاق بزرگتری رخ داده است. من افتخار می‌کنم در وزارتخانه‌ای هستم که مسائلش با مسائل اصلی امنیت ملی در ارتباط است. من به اندازه کافی موفق بودم. پرتلاش بودیم، صبح و شب نمی‌‌‌شناختم، نظر و تئوری داشتم، این مسئله نیازمند اجماع همه دارد تا مسائل حل شود.

وزیر کار ادامه داد: معتقد هستم در وزارتخانه من ۳۰۰ میلیون بار در ماه به آن مراجعه می‌شود. این مسئله موجب شده تا در کنار هم برنامه‌هایی را به پیش برویم که ثبات نظام بیشتر شود.

فقر و اشتغال با پاشیدن پول حل نمی‌شود

وی افزود: ما در مورد فقر مطلق و همبستگی کار و رفاه، کار را جلو بردیم در خره جوامع محلی تعاون و کار را جلو بردیم سیاست‌های فقرزدایی را آوردیم. فقر ۲۰ ساله برنامه می‌خواهد. فقر و اشتغال با پاشیدن پول حل نمی‌شود. در جلسه با رهبری بحث‌ها را گفتم. در حوزه کارگری کار زیاد شده است و توانستیم نرخ افزایش مزد را از تورم بیشتر کنیم. بخشی از وظایف من در صندوق‌ها و شرکت بوده است.

وزیر کار ادامه داد: شما ببینید اندازه‌ صندوق‌های ما در جی دی پی چقدر است. سهم ما در مجموع اقتصاد کشور ۱.۴ است. شما ۱۷ صندوق دیگر دارید که ستادها و نهادهای مختلف در آن کار اقتصادی می‌کنند که نه خصوصی هستند و نه دولتی. من خوشحال هستم که شستا زیر ذره‌بین است‌. من خوشحالم نورافکن‌ها روی وزارت‌خانه ماست. با رئیس‌جمهور توافق کردیم اصلاح ساختار شروع شود و این افتخار است.

دوران مدیران سوپر‌من گذشته است

ربیعی تاکید کرد: به سمت شفاف‌سازی رفتیم. آقایان عباسی و مصری می‌توانند شهادت دهند که کار کردن در شرکت‌ها چقدر سخت است من معتقدم باید به سمت غیربنگاه‌داری برویم این همه پرونده رو شد کدام مورد وزارتخانه من ذی نفع بود؟ دوران مدیران سوپر‌من گذشته است اما معتقد هستم روندی سالم در کار است. خلط مبحث نکنید لطفی مدیرعامل هلدینگ سیمان در زمان دولت قبل بود تیم شستا از بهترین‌ها هستند اقتصاد‌دانان برتری آنجا هستند.

وی با بیان اینکه ثبات مدیریت را در تامین اجتماعی حفظ کردم، گفت: امروز استیضاح می‌شوم بخاطر آژیری که خودم کشیدم من امروز خوشحالم بگویم ۹۰درصد شرکت‌های تابعه ما در بورس فهرست شدند. من موفق شدم هرجا تخلفی شده با آن برخورد کنم همین که ۹۰ درصد شرکت‌های ما در کودال در دسترس هستند موجب افتخار است.

نمی‌خواهیم پول آن را صرف هزینه‌های جاری کنیم

ربیعی تشریح کرد: خوشحالم اعلام کنم با همه وجود تصمیم درست در وزارت گرفتیم که بعنوان الگو، کاری را شروع کردیم تا شهریور ۹۷ از بنگاه‌های بدون سود خارج می‌شویم. نمی‌خواهیم پول آن را صرف هزینه‌های جاری کنیم ما از بنگاه‌داری بیرون می‌آییم نه اینکه پول حراج کنیم. در سال ۱۳۵۴ من در شرکت ارج کار می‌کردم اخوان کاشانی کارفرمای ما بود هر وقت می‌آمد تن کارگر و من می‌لرزید والله امروز حال کارگر را مثل همان زمان و برخورد با اخوان کاشانی می‌بینم.

وی با بیان اینکه  امروز به سمت بهینه کردن سرمایه‌گذاری رفتیم باید در بازار سرمایه باشیم، گفت: کیفیت بنگاه‌داری باید برنامه‌ریزی شود مجلس باید برای این کار به من پاداش دهند. ما تجربه جهانی را پشت این داستان آوردیم خدمت نمایندگان می‌گویم انداره اقتصاد ما معلوم است اندازه ما در اقتصاد ما مشخص و شفاف و زیر ذره بین است.

ربیعی بیان کرد: میانگین فروش شستا برابر ۸ هزاز ۸۰۰ میلیارد تومان بود که که ۲۱ هزار میلیارد افزایش یافته سود خالص به ۳۳ هزار ۵۰۰ میلیارد افزایش یافته است این کار‌ها با نشستن و خود را باد زدن محقق نشد. مگر شرکت‌ها را به خواست وزیر رفاه تحویل گرفتیم؟ مگر به خواست خود کشتیرانی را تحویل گرفتیم؟ هر اتوبوسی درجاده است یک تعاونی است مگر من این‌ها را آوردم؟ ۸۰ سود برای ۲۰ درصدی که ما سرمایه‌گذاری کردیم. صندوق فولاد بدترین نوع سرمایه‌گذاری است که ما تحویل گرفتیم ۲۵۰۰ میلیارد قیمت‌گذاری کردند که ۵۰۰ میلیارد نمی‌ارزد چه کسی جرات دارد این‌‌ها را بفروشد؟ اگر می‌خواهیم بفروشم از جای کم‌بازده خارج شود می‌خواهم غل و زنجیر شرکت از پای نظام رفاهی را بکنم که شما مطالعه کنید کژی از کجا آغاز شد از آنجا حل و فصل را شروع کنید.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کفت: من اگر قرار بود اقتصادی فکر کنم در این شرکت‌ها ده شرکت را که اسم نمی‌برم  می‌کردیم اما در این صورت با تعداد زیادی بیکاری مواجه می‌شدیم؛ ما ایستادیم این شرکت‌ها به زیان‌دهی نرسند. اگر ما می‌خواستیم اینها را تعطیل کنیم وضع این نبود. ما در این‌ها تثبیت شغل کردیم؛  ذوب آهن قبل از واگذاری به این وزارت خانه ۸۰۰۰ پرسنل داشت. امروز ۱۶ هزار پرسنل دارد. این شرکت با این مجموعه نتیجه‌اش زیان ۱۳۰۰ میلیاردی بوده است،  ما امروز به ۱۱۰ میلیارد سود رسیدیم. اگر می‌خواستم فکر اقتصادی کنم اصفهان این وضع را داشت؟  

ربیعی در پایان گفت:‌ دوستان و همکاران، وزارت خانه من وزازت خانه‌ای است که در ایجاد عدالت و نسلی شدن فقر و اشتغال خرد و آموزش و مهارت و توانمندسازی مردم وظیفه‌هایی دارد. در اینکه ریسک زندگی مردم را کاهش دهد وظیفه داشته است. ما با توجه به فشارهای محیطی حرکت سالمی داشتیم.

۹:۵۰ ؛به جای ربیعی وزیری جوان روی کار بیاید

ابوالفضل حسن‌بیگی در جلسه علنی صبح امروز مجلس که به بررسی استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اختصاص داشت از نمایندگان مجلس خواست تا بدون برخورد احساسی،‌ ربیعی را از پست خود برداشته تا جا برای حضور یک وزیر جوان و متخصص باز شود.

نماینده مردم دامغان با یادآوری اینکه از سال ۱۳۶۰ با ربیعی دوست است، اظهار داشت:  بنابراین وی دقیق می‌داند آنچه را به آن رسیده‌ام، خواهم گفت.

عضو کمیسیون امنیت ملی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه زیر یک سقف هستیم و برای حفظ نظام و انقلاب باید سخن حق بگوییم، تصریح کرد: از منظر قرآن، آن کسی که در کاری توانایی ندارد خودش نباید پستی را قبول کند.

وی با اظهار تاسف از اینکه در دو، سه سال گذشته همواره با فشارهای گوناگون ربیعی در این پست باقی مانده است، گفت: این وزارتخانه بالغ بر ۱۵۰ میلیاد دلار سرمایه دارد و اگر این سرمایه را در اختیار بانک بگذاریم سالی ۳۰ میلیارد دلار سود به ما می‌دهد و اگر ضرب در چهار کنیم، سالی ۱۲۰ هزار میلیارد تومان برای ما سود ایجاد می‌کند بنابراین امروز نباید هیچ کارگر، بازنشسته و فردی در این کشور حقوق و مزایایش بماند.

حسن‌بیگی با اعلام اینکه نوبخت شب گذشته اعتباراتی را برای کارگران ذوب آهن اختصاص داد، خبر داد: حقوق، مزایا و عیدی کارگران ذوب آهن را پرداخت کردند تا بلکه ما در این حرکت بزرگ حضور نداشته باشیم اما ما در یک پروسه دو ساله و بیلان کاری که وی داشته است به این نتیجه رسیده‌ایم.

وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی با نیت خیرخواهانه بخشی از ثروت و سرمایه کشور را در اختیار این وزارتخانه قرار داده است، اظهار داشت: این کار برای این انجام شد تا بتواند از بودجه و اعتبارات خوبی برخوردار باشد و به بازنشستگان و کارگران و نیروهای مظلوم و مرحوم خدمت کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی همچنین تصریح کرد: امروز شاهدیم یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های منطقه و سومین شرکت بین المللی یعنی نفتکش ایران به این وزارتخانه واگذار شده است همچنین و همواره ۶۰ درصد پالایشگاه‌های کشور به این وزارتخانه واگذار شده است.

وی ادامه داد: همچنین شاهدیم که پتروشیمی که باید سالانه ۳۰ میلیاد دلار سود داشته باشد و خزانه دولت را پر کند و کارهای عمرانی در شهرهای مختلف انجام شود به این وزارتخانه واگذار شده و این سود به خزانه ریخته نمی‌شود همچنین راه آهن و سهام رجا در اختیار این وزارتخانه قرار داد.

حسن‌بیگی با بیان اینکه شستا یکی از بنگاه‌های بزرگ اقتصادی نیز در اختیار این وزارتخانه قرار دارد، اضافه کرد: شستا باید سود دهی داشته باشد در حالی که می‌توانند یک کشور بزرگ را با سود خودش اداره کند.

وی با بیان اینکه همه متخصصان می‌گویند که خواهید دید ظلم‌هایی که امروز می‌شود ۱۰ سال آینده ما را به بن بست می‌رساند.

نماینده دامغان با بیان اینکه امکان سرمایه‌گذاری جدید نیست و پتروشیمی‌های ما در حال انهدام است، گفت: آن زمانی که عربستان ۲۰۰ میلیاد دلار سرمایه‌گذاری می‌کرد و ایران می‌خواست ۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کند، نفوذی‌ها در کشور اعلام می‌کردند که برای  محیط زیست اشکال دارند و امروز پتروشیمی‌ها در حال نابودی است.

وی همچنین ادامه داد: ما وقتی به هواپیمایی آسمان نگاه می‌کنیم همه نیروهای توانا از این وزارتخانه رفتنه‌اند مگر ما به عنوان نماینده مجلس نباید ناظر باشیم و به حقایق بنگریم و قوانینی را برای حفاظت از حریم این کشور دنبال کنیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کارگران، مهندسان و متخصصان ما خواستار نجات دادن کشور هستند، خطاب به جهانگیری گفت: این وزارتخانه یک وزیر قدرتمند که نگاهی اقتصادی، صنعتی و مدیریتی باشد و نگاه گریه و احساسی و جنگ روانی نداشته باشد چون این نگاه ما را به سراشیبی تنزل می‌برد و امروز باید در این خصوص کاری کنیم.

این نماینده موافق استیضاح خطاب به ربیعی پرسید: مگر شما در رای اعتماد اعلام نکردید که نگاه من جوان گرایانه است؛ چرا امروز به جوانان بها نمی‌دهید در حالی که همه می‌دانیم جوانان از ما با سوادتر،  تواناتر و به روزتر هستند اما شما  همواره به دنبال این هستید با نگاه احساس همان تیم را نگاه دارید.

۹:۴۸ ؛ شما در کنار میرحسین موسوی اعلام پیروزی کردید

فریدون حسنوند نماینده اندیمشک در مجلس شورای اسلامی در مقام موافق استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:‌ آقای ربیعی دوست دیروز و وزیر امروز دفعه پیش در جلسه استیضاح به شما رای مثبت دادند تا همچنان در وزارتخانه باقی بمانید؛ اما در این شش ماه که از آن تاریخ می‌گذرد، دیگر ربیعی، ربیعی شش ماه گذشته نیست.

وی افزود: چه اتفاقی افتاده که ربیعی فرق کرده است. شما آن روز وعده اشتغال، اصلاح، مدیریت، برخورد با مفاسد و برداشتن پاسگاه‌های سیاسی در شستا و صندوق بازنشستگی کشوری را داده بودید و ما هم به شما رای اعتماد دادیم اما شما پس از این مدت تنها عدم وفای به عهد، عدم اصلاح، ناتوانی و ضعف مدیریت داشتید.

حسنوند افزود: آقای ربیعی شما حادثه کشتی سانچی را به گردن گرفتید آیا پس از سقوط هواپیمایی آسمان آن را به گردن گرفتید؟ نه شما تنها اظهار تاسف کردید. آیا قطار رجا زیرمجموعه شما نبود، چه اتفاقاتی در آن افتاد؟

نماینده اندیمشک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شستا و هلدینگ‌هایی از این دست برای خود یک دولت هستند با هزاران کارگر، گفت: بی‌اعتنایی شما ما را وادار به استیضاح کرد. نمایندگان، خواهران، براداران آیا کودکان کار، آیا زنان بی‌سرپرست در خیابان که گل می‌فروشند را ندیده‌اید همه ما آنها را دیده‌ایم و می‌دانیم چه وضعیتی دارند، حال پرسش این است که آقای ربیعی چه اقدامی در کاهش آسیب‌های اجتماعی انجام داده است. من می‌گویم که آقای ربیعی شما بی‌خیال و آسوده در وزارت کار نشسته‌اید.

حسنوند افزود: مگر رهبری در جلسه خصوصی به دلیل آسیب‌های اجتماعی گریه نکرد شما چرا گریه نکردید اگر آن روز مطمئن بودید که ابزار اصلاح وضعیت آسیب اجتماعی را نداشتید چرا استعفا ندادید با این حال شما در موضوع درمان سازمان تامین اجتماعی روابط عمومی رفاه و خبرنگاران را بسیج کردید تا به مجلس توهین کنند. فراخوان دادید و گفتید که کارگران جلوی مجلس بیایند. آقای ربیعی آنها کارگر نبودند آنها از خانه کارگر و حزب اسلامی کار آمده بودند کارگران و بازنشستگان واقعی آنهایی هستند که به خاطر نگرفتن چند ماه حقوق جلوی مجلس می‌آیند و فراخوانی هم در کار نیست. آقای ربیعی شما شستا را به لطفی دادید و مجلس را به توپ بستید. بدعتی که شما گذاشتید در دوران قاجار اتفاق افتاد.

استاندار دولت اصولگرای محمود احمدی‌نژاد در ادامه با بیان اینکه آقای ربیعی فرمودند اشتغال به من مربوط نیست، گفت: این در حالی است که پیشتر آقای ربیعی گفته بودند که من مسئول اشتغال کشور هستم.

عسلوند در ادامه خطاب به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برادر عباد! این روزها همانند سال‌های گذشته خود شدید، چرا که سال ۸۸ در ستاد میرحسین موسوی حضور داشتید و با میرحسین پشت تریبون آمدید و اعلام پیروزی کردید.

وی افزود: اما ای کاش مردانه بر سر عهد خود می‌ماندی و می‌گفتی که از میرحسین دفاع کردی اما بعد گفتید که من نفوذی نظام در ستاد میرحسین بودم ما حالا نگرانیم که لابی و رایزنی‌های امروز شما در باقی ماندن در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی تکرار آن دوران باشد. از طرفی شما به فراکسیون امید می‌آ‌یید و حمایت آنها را می‌خواهید و در مقابل به فراکسیون اصولگرایان می‌آیید و به آنها می‌گویید که به من کمک کنید تا اصلاح طلبان فشار نیاورند.

استاندار محمود احمدی نژاد با بیان اینکه ۱۵۷ سوال و بیش از ۳۰۰ تذکر در مورد علی ربیعی در مجلس صادر شده است گفت: اینها در شرایطی است که جنگ روانی شما علیه مجلس کودتا بود شرایطی فراهم شد تا خبرنگاران به مجلس توهین کنند.

وی ادامه داد: آقای ربیعی شما قومیت‌گرایی را ترویج دادید و کاری کرده‌اید که دوستانتان با پیامک استیضاح سایر وزرا را توجیه و پررنگ کنند تا استیضاح شما کمرنگ شود. این منصب نه برای من باقی می‌ماند نه برای شما. آقای ربیعی صادقانه اعتراف کن و استعفا بده. پرسش من از شما این است که اگر کسانی که در زیرمجموعه‌های خود منصوب کردید ناتوان بودند حالا مجبور شدید که آنها را عزل کنید لذا ما بر اساس وظیفه شرعی خود استیضاح را در دستور کار قرار دادیم و می‌گوییم که صدای اعتراضات را شنیدیم و لبیک گفتم امروز هم هر چه مجلس بگوید می‌پذیم.

۹:۴۵ ؛ در دوران وزارت ربیعی نه فقرا قدرتمند شدند و نه بحران‌های کشور بهبود پیدا کرد

محمود نگهبان سلامی در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی که به بررسی استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اختصاص داشت در موافقت با استیضاح علی ربیعی گفت:  در این فرصت محدود اشاره به چند نکته در حوزه وزارت کار و تعاون وزارت ربیعی اشاره می‌کنم. یکی از این موارد که همکاران روزانه با آن روبه رو هستند تجمع کارگران است، تجمعات کارگری است که به علت عدم رسیدگی به وضعیت آنها و خواسته‌هایشان به طور مداوم و روزانه شکل می‌گیرد اما از آنها به عنوان ابزار برای رسیدن به خواسته‌هایتان  استفاده می‌کنید. دیروز ما شاهد پیامی بودیم که در صورت موافقت با استیضاح وزیر کار شاهد تجمعات کارگری خواهیم بود.

 نماینده مردم خواف و رشتخوار افزود: نکته دوم را می‌خواهم اشاره به مسئولانی کنم که از آنها در وزارت خود استفاده کردید. نگاهی به سوابق این افراد پیشینه خوبی از آنها نشان نمی‌‌دهد و همین امر باعث شده شاهد فسادی روزافزون در وزارت کار و تعاون باشیم.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات ادامه داد: نمایندگان مجلس حق دارند نسبت به اموال عمومی و پول کارگران که در اختیار شما است حساس و پرسشگر باشند. شما حق ندارید نمایندگان مردم را زیر سئوال ببرید. استیضاح حق نمایندگان است. عملکرد چندساله شما نشان می‌دهد نه فقرا قدرتمند شدند و نه مشکلات و بحران‌های کشور بهبود پیدا کرد.

نگهبان سلامی با اشاره به مشکلات و بحران‌های کنونی در بخش خصوصی گفت: امروز ما شاهد مشکلات عدیده‌ای در حوزه‌های اجتماعی هستیم که حل نشده هستند.

وی به موضوع عدم واگذاری بنگاه‌ها و زیر مجموعه بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: این امر باعث فساد کلان در این مجموعه شده است، لذا انتظار ما از حضرت عالی به عنوان وزیر با سابقه‌ای که حدود ۶ سال در این مجموعه بودید ، این بود که این بنگاه‌ها را به بخش خصوصی واگذار می‌کردید، تا خصوصی‌سازی به معنای واقعی و کامل آن عملی شود نه اینکه از منظر پرسش نظارتی نمایندگان در خصوص این بنگاه‌ها، بیان کنید که آنها شمارا به چشم غلط می‌بینند.

وی افزود: نمایندگان مجلس حق دارند نسبت به اموال عمومی و پول کارگران که در دست شما است پرسشگر باشند و شما حق ندارید وکلای ملت را به دلیل پرسشگری زیر سئوال ببرید. حوزه اجتماعی اصل اثبات شده دنیای کنونی است، توانمند سازی اقشار ضعیف و ناتوان،  یعنی ایجاد شغل برای افراد بیکار، یعنی تبدیل پدیده معلولیت به فرصت نه محدودیت، عملکرد چندساله حضرت عالی نشان می‌دهد نه فقرا توانمند شدند و نه معلولیت توانست از دایره تنگ محدودیت بیرون بیاید که این امر بایستی از رهگذر توسعه بنگاه‌های اقتصادی و سرازیر شدن سودهای کلان از بخش‌های اقتصادی برای ایجاد اشتغال و رفع بحران‌ها انجام می‌گرفت.

نماینده مردم خواف و رشتخوار هم‌چنین افزود: نکته بعدی در ارتباط با گروه هواپیمایی آسمان است، امروز چه شما بخواهید چه نخواهید، مردم عزیز ایران داغدار از دست دادن ۶۶ نفر از هم‌وطنان است. هواپیمایی آسمان زیر مجموعه مدیریت حضرت عالی است و افراد حاضر در این گروه از کمترین شاخص‌های لازم برای حضور در این پست برخوردار هستند. نمی‌توان از یک مجموعه غیر متخصص و غیر کارآمد جز سقوط چیزی انتظار داشت، اگر برای شما درآمد زایی اهمیت دارد، برای ملت ایران و ما جان عزیزانمان اهمیت دارد و نه هیچ وزیر و وزارت ناکارآمد دیگری. برای ما سلامت جان عزیزانمان اهمیت دارد.

وی در بخش پایانی حرف‌های خود گفت:  و اما نکته پایانی آقای ربیعی عزیز سابقه استیضاح شمارا به خاطر دارم، قرآنی از جیب درمی‌آورید،فضا را احساسی می‌کنید تا بلیط بازگشت خود را به وزارت خانه به دست آورید. اما اینبار به شما بگویم نمایندگان مردم امروز بلیط اخراج شما توسط هواپیمایی آسمان را صادر خواهد کرد.

۹:۴۲؛ تشریح دلایل مخالفت فراکسیون امید با استیضاح / توصیف فضای حاکم بر جلسه علنی مجلس

جلال میرزایی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی ایلنا با اشاره به فضای حاکم بر صحن علنی مجلس در جریان برگزاری جلسه استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد:‌ در دقایقی که از جلسه علنی امروز گذشته نمایندگان طیف‌های مختلف در حال رایزنی و مذاکره با یکدیگر درباره ابعاد مختلف این استیضاح آقای ربیعی هستند و تا پایان جلسه نمی‌توان پیش بینی خاصی ارائه داد.

وی با اشاره به جلسه فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی و اعلام نظر این فراکسیون در حمایت از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: نظر فراکسیون مخالفت با استیضاح فارغ از حمایت از افراد می‌بود. چرا که با توجه به فضای موجود در جامعه در آستانه سال نو استیضاح یک یا چند وزیر به صلاح نیست.

نماینده اصلاح طلب مردم ایلام در مجلس همچنین با اشاره به نظر رئیس فراکسیون امید درباره استیضاح وزرا یادآور شد: تاکید دکتر عارف هم بر این است که شرایط فعلی کشور مناسب برای استیضاح نیست و حداقل بهتر بود استیضاح‌ها به سال آینده موکول می‌شد.

میرزایی در پایان از ادامه رایزنی‌های نمایندگان در صحن علنی مجلس خبر داد و گفت که باید ببینیم در نهایت فضا به چه سمتی خواهد رفت.

۹:۳۷ ؛جامعه ایران در ۶ سال اخیر ۸۰ درصد زیر خط فقر آمده است

شهاب نادری در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی که به بررسی استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اختصاص داشت، در موافقت با استیضاح علی ربیعی گفت:‌ برادران و خواهران گرامی چشم مردم و نگاه مردم به شماست که امروز چگونه عمل و القا می‌کنید.

نماینده مردم پاوه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آقای ربیعی جوانان در منطقه‌ای یکی از ادارات کل شما را گِل گرفتند که با این شرایط مشخص می‌شود که در کشور امروز این جوانان چه دغدغه‌ای دارند و آقای ربیعی شما چه اقدامی برای آنان انجام داده‌‌اید.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: تخلف‌ها و سو مدیریت‌ها به دلیل عملکردهای شما و دستگاه شماست. شما در این ۹ ماه هیچ اقدامی انجام ندادید. شما برای اینکه نمره خود را دربرابر سونامی فقر بالا ببرید نرخ فقر را تا ۷۰۰ هزار تومان پایین آوردید با این که نرخ فقر ۲.۵ میلیون تومان است و شما با این کار می‌خواستید قهرمان شوید.

نادری اظهار کرد: در این مدت ۶ سال جامعه ایران ۸۰ درصد زیر خط فقر آمده است و شما طبق گفته خودتان مسئول اشتغال کشور نیستید اما ۴۰ درصد بنگاه‌های اقتصادی در دست شماست.

وی افزود: ارزش دارایی سرمایه کارگری به دو درصد کاهش یافته و اگر شما نبودید و این وزارتخانه نبود حداقل برای بازنشستگان ۲۰ درصد ارزش افزوده وجود داشت.

نماینده مردم پاوه ادامه داد: در بحث نظارت بیکاری در نقطه صفر مرزی شما چه ا قداماتی انجام داده‌اید؟

وی خطاب به ربیعی گفت: شما گفته بودید جوانان را اگر ما جذب نکنیم داعش آن را جذب می‌کند اما متاسفانه امروز اگر جوانی در نقطه صفر مرزی بیکار باشد مشکل امنیتی ایجاد می‌کند و اگر در تهران بیکار باشد آسیب‌های اجتماعی را به وجود خواهد آورد. در مناطق نقطه صفر مرزی جوانان در همین حوزه‌ها ۸۶ درصد ری داده است و این جوانان را کسان دیگر جذب می‌کنند .

وی بیان کرد: ما قانونگذار هستیم و شما مجری قانون هستید اما شما و مجموعه‌تان چه اقدامات مثبتی را انجام داده‌اید؟

۹:۱۳؛ فراکسیون ولایی درباره استیضاح وزرا موضع فراکسیونی ندارد

سیدحسین نقوی‌حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درخصوص نظر فراکسیون اصولگرایان درباره نظر استیضاح وزرای کار، راه و جهاد کشاورزی گفت: فراکسیون اصولگرایان صبح امروز درخصوص استیضاح آقایان ربیعی، آخوندی و حجتی تشکیل جلسه داد.

وی ادامه داد: در این جلسه تبادل نظر و بحث‌هایی در نظر گرفت. در نهایت، فراکسیون تصمیم گرفت از تصمیم‌گیری در این باره امتناع کرده و تصمیم‌گیری در این باره را به اعضا بسپارد.

 ۹:۰۷ ؛اعلام حمایت فراکسیون امید از علی ربیعی

عبدالحمید خدری نماینده بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با اشاره به جلسه امروز فراکسیون امید که پیش از آغاز جلسه استیضاح ربیعی برگزار شد، عنوان کرد: در این جلسه پس از بحث و بررسی و اعلام نظرات اعضا، فراکسیون امید حمایت خود را از علی ربیعی به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد.

وی افزود: اعضای فراکسیون هنوز درباره آخوندی تصمیم نگرفته‌اند.

۹:۰۳؛ مجلس دهم عزت خود را از دست داده است/ وزارت کار، کیسه بوکس دولت و مردم شده است

حسین مقصودی صبح امروز در موافقت با استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مجلس شورای اسلامی گفت: همه نمایندگان را به سوگندی که برای دفاع از نظام خوردیم، یادآوری می‌کنم. امروز اوضاع و احوال وزارت کار بیمار و تعطیل است. امروز وزیری که با تمام لایه‌های جامعه به‌خصوص صاحبان اصلی انقلاب، کارگران، روستاییان، عشایر، قالیبافان، زنان بی‌سرپرست و بازنشستگان سروکار دارد، وزیری به نام دکتر ربیعی است.

وی با بیان اینکه اوضاع و احوال صاحبان انقلاب خوب نیست، اظهار داشت: آنها به نظام بی‌اعتماد شده‌اند. این بی‌اعتمادی باعث شده تا پایه‌های نظام به سمت لرزه برود. امروز وزارت کار قصه پر غصه شده است. در مجلس دهم مصوب کردیم روستاییانی که سن آنها به ۷۰ سال رسیده و ۱۰ سال پول بیمه داده‌اند بازنشسته شوند و اما امروز شما یک روستایی را بازنشسته نکرده‌اید.

این نماینده مجلس ادامه داد: هر بار که از تیر ماه با شما جلسه گذاشتیم گفتید جناب نوبخت پول نمی‌دهد. ما شما را برای لابی‌گری برای پول بیمه بازنشستگان آوردیم و نه لابی‌گری برای ماندن در قدرت. یک قالیباف به خاطر معلولیت چشمی، دیسک کمر و بیماری اگر یک روز به سرکار نرود، بیمه او فوری قطع می‌شود و این موضوعی است که موکلان ما به آن اشاره می‌کنند.

مقصودی با اشاره به اعتراضات اخیر تصریح کرد: شما که داعیه خدمت به مردم را دارید، اوضاع و احوال این وزارتخانه را نگاه کنید. اگر پیام تحصن بازنشستگان و صدای کارگران فولاد را می‌شنیدید قطعا این اغتشاشات اخیر ایجاد نمی‌شود و صدای مردم را که به صورت برده‌داری نوین صورت می‌گیرد، نشنیدیم که اعتراض مردم به صورت اغتشاش درآمد.

وی با بیان اینکه اگر رئیس‌جمهور پیام مردم و نمایندگان را می‌شنید ربیعی را مانند فانی محبور به استغفا می‌کرد ولی نشنید، خاطرنشان کرد: کارگران زیادی هستند که دو سال پیایی عیدی حداقلی خود را نگرفتند و با وجود حقوقی ۵۰۰ هزار تومان هنوز حقوق خود را نگرفتند. برای شنیدن صدای مردم و اعتراض کارگران با رفتن ربیعی نظر مثبت بدهیم.

این نماینده مجلس با بیان اینکه ربیعی به دلیل عدم تعهد به برنامه‌های خود به مسلخ استیضاح آمده است، ابراز داشت: بازار تهمت‌ها، لابی‌ها و شایعات زیاد است. مجلس دهم عزت خود را از دست داده است. اگر می‌خواهید عزت به مجلس برگردد و امید در دولت تدبیر و امید به کارگران برگردد، حتما به استیضاح رای مثبت بدهید.

مقصودی افزود: امروز آنچه مشاهد می‌شود این است که ربیعی چند بار برای پاسخ به سوال و کمیسیون‌ها آمد. امروز وزارت کار، کیسه بوکس دولت و مردم شده است و به نفع مردم و نظام و دولت است که ایشان با رای شما به دنبال کاری برود که شایسته اوست زیرا وزارت شایسته ربیعی نیست.

۹:۰۲ ؛ربیعی بگوید کدام نماینده از او باج خواسته است

قسیم عثمانی در جلسه صبح امروز مجلس شورای اسلامی که به بررسی استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اختصاص داشت، در نطق خود در موافقت با استیضاح علی ربیعی با بیان اینکه خداوند را شاهد می‌گیرم جز برای احقاق حق نیامدم و جز به رضایت نظام نمی‌اندیشندم، گفت: قطعا دوره بعد نماینده نمی‌شوم که بگویید برای رای حرف می‌زند. استیضاح قدرت مردم است که در ید نمایندگان است. استیضاح می‌تواند فرصت برای وزیر باشد اما طبیعی است وزیری که عملکرد مثبت ندارد این موضوع را تهدید بداند و از هر ابزاری استفاده می‌کند تا مانع آن شود.

نماینده مردم بوکان ادامه داد:  ربیعی نمونه بارز مبارزه با استیضاح است. اگر ایشان اینقدر که در رفع استیضاح  مهارت دارند در کار هم مهارت داشتند، هرگز استیضاح نمی‌شد.

عضو کمیسیون شوراها تاکید کرد: باید به قدرت لابی گری ایشان احسنت گفت و مدیریت استیضاح بقیه وزرا را به او داد. اگر این تیمی را که برای استیضاح دارند برای مهار مشکلات داشت، همه مشکلات حل می‌شد. آقای ربیعی همدستان شما ادعا می‌کنند چون به عده‌ای باج نداده‌اید شما را استیضاح می‌کنند اگر این طور است مرد باشید بگویید کدام نماینده از شما سهم و باج خواسته است.

وی افزود: چه کسی به خاطر منافع شخصی شما را استیضاح کرده تا ما در مجلس از طریق هیات نظارت بر رفتار نمایندگان عذر چنین نماینده‌ای را بخواهیم و الا امروز این نمایندگان حداقل به جرم توهین به نمایندگان عذر شما را خواهند خواست. از شما می‌خواهم که صریحا اعلام کنید تا مردم تکلیف خود در مورد نمایندگان را بدانند و هم تکلیف مجلس مشخص شود. شما به هر کدام از ما از استیضاح کنندگان رسیدید گفتید از شما انتظار نداشتم شما مساله نظارت مارا به مساله احساسی تقلیل دادید.

این نماینده مجلس گفت: وزارت را به وزارت حذف تعاون تقلیل دادید. متاسفانه هر روز سهم تعاونی در اقتصاد کم شده است در دوره شما بسیاری از تعاونی‌ها تعطیل شده است. وزارت شما باعث می‌شود تعاون از عرصه اقتصاد گم شود. شما وزیر کارفرما هستید شما روی تشکل‌هایی متمرکز شدید تا بلند گوی شما شوند.

وی ادامه داد:  شما به جای کارگران به تشکل‌هایی می‌رسید تا در این روزها صدای شما باشند شما با عدم نظارت بر وضعیت کارگران با کارفرما هم دست شدید تا کارگران از حداقل محروم باشند.

عثمانی بیان کرد: شما به جای جلوگیری از استثمار کارگران همراه این کارشدید. در اثر کار شما افراد حداقل دستمزد خود را نمی‌گیرند. لیسانس و فوق لیسانس شما حداقل را نمی‌گیرند و اگر اعتراض کنند آن ها را اخراج می‌کنند و فرد دیگری استثمار می‌کنند و از این طریق زبان بقیه را قفل می‌کنند. شما مسئول مستقیم این کار هستید و هرکس اعتراض کند شغل ۵۰۰هزار تومانی از دست می‌دهد.

نماینده مردم بوکان بیان کرد: شما مسئول همه چاهایی هستید که جلوی پای فارغ‌التحصیل ما هست. کارگرانی هستند که ۱۲ ساعت کار می‌کنند ولی اضافه کار به آنها هم نمی‌دهند.

وی تاکید کرد: مقابل دفتر شما دفتر پیشخوان دولت است که کسانی آنجا کار می‌کنند که با ۱۲ ساعت کار از حداقل‌ها برخوردار نیستند. اگر توان بیرون آمدن از اتاق خود را ندارید پرده را کنار بزنید و اوضاع را ببینید. شما وزیر رفاه نیستید شما وزیر تبعیض اجتماعی هستید. شما صندوق تأمین اجتماعی را به وجه المصالحه باندی تبدیل کردید.

عضو فراکسیون امید با بیان اینکه الحق شما استاد هستید و من آن را را قبول دارم گفت: شما استاد گماردن افراد متخصص در تخصص غیر‌مرتبط هستید. شما نوربخش که جراح قابلی است رابه مدیریت سازمان تامین اجتماعی گذاشتید وقتی می‌گوییم بیمه و سایر حقوق می‌گویید ورشکست شدیم وقتی یه خلبان ناقابل انتخاب میکنید طبیعی است به دنا بخورد کنیم.

وی ادامه داد:  یک فرد غیر تخصص انتخاب کردید می‌گویید کُرد سنی را انتخاب کردم شما کاری کردید که یک متخصص جامعه شناسی جایی باشد تا موفق نباشد. شما اگر دلسوز بودید از متخصص در حوزه خود استفاده می‌کردید.

این نماینده مجلس با طرح این پرسش که آقای ربیعی چرا افراد غیر‌متخصص را منصوب می‌کنید تا اوامر ملوکانه شما را بله بگویند گفت: فضا را احساسی نکنید من صدای بازنشستگانی هستم که پولی برای پرداخت عیدی به فرزاندان و نوه‌های خود ندارند من صدای بازنشستگان و بیکاران و کسانی که ماهی ۴۰۰ هزار تومان می‌گیرند. نگویید شب عید است واستیضاح نکنید شب عید کارگران و بیکاران و کسانی ماهانه ۴۰۰ هزار تومان هستند هم است.  شما و مدیرانتان توان دویدن صد متر ندارند راه را بقیه باز کنید.

۸:۴۶ ؛فراکسیون مستقلین در مورد استیضاح اعلام موضع نمی‌کند

در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در مورد جلسه صبح امروز فراکسیون مستقلین گفت: در جلسه صبح امروز قرار شد این فراکسیون نسبت به استیضاح اعلام موضع نکند.

نائب رییس فراکسیون مستقلین ادامه داد:‌  تشکیل جلسه صبح امروز برای شفاف سازی بودتا همه بتوانند صحبت‌های خود را مطرح کنند و تصمیم‌گیری افراد در صحن علنی و بعد از استماع اظهارات موافقان و مخالفان استیضاح باشد.

محمدحسین فرهنگی  اسامی موافقان استیضاح را به شرح زیر اعلام کرد:

محمد قسیم عثمانی، نماینده بوکان

حسین مقصودی، نماینده سبزوار 

ابوالفضل حسن‌بیگی، نماینده دامغان

شهاب نادری، نماینده پاوه و جوانرود و ثلاث باباجانی و روانس

محمدحسین فرهنگی، نماینده تبریز

فریدون حسنوند، نماینده اندیشمک 

وی همچنین گفت محمدرضا پورابراهیمی و غلامرضا تاج‌گردون پس از دفاع اول ربیعی به سخنرانی خواهند پرداخت.

 همراهان ربیعی

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور، حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور، مرتضی بانک، امیر حاتمی وزیر دفاع، علی ربیعی را در این جلسه همراهی می‌کنند.

 رایزنی طراح استیضاح با جهانگیری

تاجگردون از همان ابتدا با جهانگیری با حضور در مقابل صندلی وی در حال صحبت است. تاجگردون از طراحان اصلی طرح استیضاح علی ربیعی است.

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سه شنبه ۲۲ اسفندماه) به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ساعت ۸ و ۱۵ دقیقه و با حضور ۲۳۳ نفر از نمایندگان مجلس  برای بررسی استیضاح وزرای کار و راه آغاز شد.

 

 

 


 

 

 جلسه استیضاح وزیر راه و شهرسازی

 

 

جلسه علنی نوبت عصر امروز مجلس به بررسی استیضاح وزیر راه و مسکن اختصاص داشت.

۱۷:۳۳؛ زمان بحران به جای روحیه دادن به وزیر او را استیضاح می‌کنیم/ آخوندی توانسته بن‌بست‌ها را بشکند

 

الیاس حضرتی که در جلسه استیضاح وزیر راه و شهرسازی به عنوان مخالف استیضاح وزیر راه سخن می‌گفت، اظهار داشت: ما باید امروز موضوع استیضاح را بهانه‌ای برای بررسی موضوع مهم کشوری قرار دهیم و بنده از استیضاح‌کنندگان که این فرصت را برای کشور خلق کردند تشکر می‌کنم که باعث شدند مباحث خوبی مطرح شود و گزارش‌های مثبتی به مردم که همیشه خبرهای منفی و ناامیدکننده شنیده‌اند داده شود اما می‌گویم که استیضاح‌کنندگان با عجله کار کردند و محتوای انتقاداتشان نشان می‌دهد که با عجله تصمیم گرفتند.

وی افزود: ما عادت داریم که در زمانی که بحران در کشور پیش می‌آید به جای اینکه صبورانه علت را بررسی کنیم شروع به زدن می‌کنیم. زمانی که وزیر هنوز در بحران بود به جای روحیه دادن به او استیضاح می‌کنیم این کار با عجله بود و بهتر بود منتظر نتیجه جعبه سیاه می‌ماندید.

حضرتی خاطرنشان کرد: نکته ضعف دیگر طرح این استیضاح این بود که استیضاح سه وزیر همزمان مطرح شد و این مساله از روال طبیعی خارج بود ضمن اینکه زمان استیضاح وزیر راه در این برهه که نزدیک سفرهای نوروزی است، نادرست بود.

وی یادآور شد: آیا ما اعتقاد داریم که باید لابی‌کنیم و رفت و‌ آمد کرده و به همه بلی بگوییم و خود را به بودجه سنواتی عمرانی محصور کنیم و یا اینکه به روش مدیریت باز و با نگاه تجارت جهانی و در نظر گرفتن فرصت‌هایی که در جهان وجود دارد معتقدیم؟ آیا به نیروی انسانی کارآمد اعتقاد داریم تا بتوانیم چهره زیبایی از جمهوری اسلامی به مردم نشان دهیم. امروز مدیریت باز چشم انداز وسیعی دارد و زنده و پویا است.

حضرتی خاطرنشان کرد: بنده امروز از شخص آخوندی دفاع نمی‌کنم که ایشان فرزند آیت الله آخوندی و از فرزندان آذربایجان است امروز می‌خواهم از ضرورت مدیریت پویا و زنده دفاع کنم. آقای آخوندی به جای محدود شدن به بودجه عمرانی در راستای استفاده از امکانات سرمایه‌گذاری خارجی اقدام کرده است.

این نماینده مجلس بیان کرد: ما امروز بحران‌هایی مثل آب، محیط زیست و اشتغال را داریم ولی مهمترین آن کمبود سرمایه‌گذاری است در وزارت راه آخوندی توانسته بالاترین جذب سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی را داشته باشد و همچنین توانسته بودجه عمرانی را در راستای بازسازی ناوگان هوایی و ریلی هزینه کند.

وی تصریح کرد: آخوندی همزمان با مذاکرات برجام در حال رایزنی و مذاکره برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی بود در اینجا بنده نمی‌گویم که باید از اروپا الگوبرداری کنیم کشورهایی مثل مالزی، اندونزی و ترکیه را مدنظر قرار دهیم می‌بینیم که این وزارتخانه تحولات اساسی داشته است.

حضرتی ادامه داد: زمانی که یک پیمانکار که ۲۰۰ میلیارد تومان از وزارت راه طلب داشت با یک چک ۲۰ میلیون تومانی مواجه شد، سکته کرد ما نتوانسته‌ایم به وزارت راه بودجه زیادی تخصیص دهیم حال به کدامین گناه قرار است آخوندی استیضاح شود؟ به خاطر اینکه پرچمدار نوسازی هوایی شده در دنیایی که همگان بر علیه ما بسیج شده‌اند باید استیضاح شود. او در پیچ و خم‌ها توانسته قرارداد برای نوسازی بنویسد حالا باید مجازات شود.

نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: باید ببینیم که آخوندی در جاده‌های روستایی، بنادر، ناوگان ریلی و هوایی چه کرده امروز باید درباره مدیریت کشور تصمیم بگیریم.

وی یادآور شد: ما امروز تصمیم می‌گیریم وزیری که در حد یک وزیر واقعی و توان او بالاتر از یک وزارتخانه است را تنبیه و یا تشویق کنیم اگر تشویق شوند امثال زنگنه هم تشویق می‌شوند.

حضرتی با بیان اینکه آخوندی توانسته بن‌بست‌ها را بشکند این سوال را مطرح کرد که آیا ما باید به مدیران کارآمد نمره بدهیم یا اینکه به کسی که در کوچه‌های بن بست و تنگ ندانم‌کاری گیر کرده امتیاز بدهیم.

وی خاطرنشان کرد: امروز با رای قاطع به آقای آخوندی از وزیری که در وزارت راه برای سال ۹۷ برنامه ویژه‌ای برای ایجاد اشتغال دارد، حمایت می‌کنیم.

۱۷:۲۲؛ آقای آخوندی آیا شایعه استعفای شما صحت دارد / وزیر به اسناد بالادستی بی‌توجه است

داریوش اسماعیلی عصر امروز در موافقت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی گفت: من هیچ وقت انگیزه شخصی در استیضاح وزیر راه و شهرسازی ندارم و حتی یک مورد درخواست شخصی تاکنون به صورت مستقیم و غیرمستقیم مطرح نکرده‌ام.

وی ادامه داد: در شش سالی که نماینده مجلس بودم، وظیفه خود دانستم که همواره از دولت حمایت کنم زیرا دولت را پیشانی اجرایی نظام می‌دانم.

این نماینده مجلس درباره دلایل استیضاح وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: آقای آخوندی وزیر جدیدی نبود که در این شش ماه کار کرده باشد بلکه نزدیک به پنج سال است که در کابینه حضور دارند. با جلساتی که ایشان در هنگام رای اعتماد گذاشتند تعهد دادند اشتباهات گذشته را جبران کرده و تکرار نکنند ولی وقتی نمایندگان دیدند که وزیر اشتباهات گذشته را ادامه می‌دهد فردی جدیدتر سکان وزارت راه و شهرسازی برعهده بگیرد.

اسماعیلی با بیان اینکه آیا اتفاقاتی که می‌افتد رسم بر این نیست که وزیر حداقل عذرخواهی کند، تصریح کرد: آیا این اتفاق افتاد تا نمایندگان دست به استیضاح نزنند. شخصیت آخوندی مورد احترام بنده است و برای ایشان ارزش و احترام قائل هستم.

وی عدم پایبندی و عدم تلاش برای تحقق اسناد بالادستی را از دلایل استیضاح آخوندی دانست و خاطرنشان کرد: کمرنگ بودن نقش وزارت راه و شهرسازی در لایحه بودجه ۹۷ این مهم را به روشنی بیان می‌کند. شکی نیست در زمان تدوین لایحه بودجه هر وزارتخانه‌ای بتواند مسائل خود را طرح کند، در مرحله اول سازمان برنامه و بودجه و در مرحله بعدی، هیات دولت را قانع کند، بودجه بهتری کسب کنند. متاسفانه مواد مطرح در اسناد بالادستی بر زمین مانده و اثری از آنها در بودجه نیامده است.

این نماینده موافق استیضاح آخوندی افزود: برخی از احکام مربوطه شامل عمران و توسعه عشایری، ساخت مسکن اجتماعی، توسعه راه‌ها و زیرساخت و… می‌شود. این بی‌توجهی موجب شد تا بودجه عمرانی وزارت راه و شهرسازی کاهش چشم‌گیر داشته باشد. اعتبارات هزینه‌ای این وزارتخانه کاهش ۲۵ درصدی داشته است.

اسماعیلی با بیان اینکه آیا افتخار می‌کنید که بودجه شما کاهش یافته است؟ ابراز داشت: عدم تلاش برای تحقق وظایف وزارتخانه‌ها و پیشمانی برای مشارکت نهادها در امور از دیگر دلایل استیضاح است. طرف آذربایجانی تعهدات خود را انجام داده بود و از طرف گلایه داشت. ایمیدرو با تصویب دولت تقبل کرده چهل درصد جاده‌ای که از سمت معادن ساخته می‌شود، بسازد و این کار کرده است ولی شما چه کرده‌اید؟‌ انتظار دارید بخش خصوصی با شما مشارکت کند.

وی با اشاره به مسئله سازمان نظام مهندسی بیان کرد: شما در این باره جواب ندادید. شما اصرار دارید انبوه‌سازان مالک هستند. امروز شما می‌گوید مالک می‌تواند ناظر را انتخاب کند یعنی انبوه‌سازان هم مالک هستند که می‌توانند سازنده را انتخاب کنند و هم می‌توانند ناظر را انتخاب کند. این مسئله فسادآور است.

نماینده مردم خرامه، سروستان، کوار در مجلس با بیان اینکه آیا شما از مسئولیت‌تان استعفا داده‌اید؟ یادآور کرد: آیا با رئیس‌جمهور مشکل دارید؟ آیا این نشانه بی‌انگیزگی شما است؟‌ یا آنکه این مسئله ناز کردن است؟

۱۶:۴۵؛ درگیری لفظی نمایندگان در جایگاه هیات رییسه

همزمان با صحبت‌های عباس آخوندی در جلسه اسیتضاح وزیر راه و شهرسازی درگیری لفظی دو نفر از نمایندگان مجلس در جایگاه هیات رئیسه منجر به ایجاد اختلال در برگزاری جلسه شد.

 بر این اساس در حالی که مجتبی ذوالنوری نماینده و رئیس فراکسیون روحانیون مجلس با حضور در جایگاه هیئت رئیسه و مذاکره با علی لاریجانی رئیس مجلس اسلامی، خواستار اعلام وصول فوری سوال از رئیس جمهور شده بود توضیحات محمدعلی وکیلی عضو هیات رئیسه موجب درگیری لفظی میان این دو نماینده معمم و مکلای مجلس شد.

در ادامه جمعی حدود ۵۰ تا ۷۰ نفر از نمایندگان در جایگاه هیات رئیسه تجمع کردند و این در حالی بود که در لحظاتی مشاجره لفظی وکیلی و ذوالنور شدت گرفته و این دو نماینده بر سر یکدیگر فریاد می‌کشیدند.

نکته جالب توجه مناظره‌ای بود که اخیرا این دو نماینده مجلس درباره مسائل سیاسی کشور داشتند که بازتابی در فضای رسانه‌ای کشور نیز به همراه داشت.

احمد انارکی محمدی در گفت‌وگوی کوتاه با خبرنگار ایلنا درباره این مشاجره لفظی توضیح داد و گفت: درگیری لفظی به خاطر اعلام وصل سوال از رئیس جمهور بوده است.

نماینده اصلاح طلب مردم رفسنجان ادامه داد: گویا آقای ذوالنوری اصرار بر اعلام وصول فوری سوال از رئیس جمهرو داشت که به ایشان توضیح می‌دهند یکی از امضاها پس گرفته شده و سوال از حد نصاب افتاده است و آقای ذوالنوری می‌خواهد بداند چه کسی امضایش را پس گرفته است.

عباس آخوندی که همچنان مشغول صحبت کردن در دفاع از خود بود پس از آنکه متوجه این تشنج در پشت سر خود در جایگاه هیات رئیسه شد در ادامه صحبت‌هایش وقفه انداخت که علی لاریجانی از او خواست به صحبت‌هایش ادامه دهد.

اکبر رنجبرزاده عضو هیات رئیسه مجلس نیز توضیح داد که موضوع پیش آمده ارتباطی به بحث استیضاح ندارد.

با این حال آخوندی به شوخی گفت باید برای صحن خالی صحبت کنم هیچ نماینده‌ای روبرویم نیست و صحبت برای صحن خالی کمی سخت است.

به گزارش ایلنا در ادامه مشاجره لفظی نمایندگان، چند نماینده معمم و دو سه نفر از نمایندگان مکلای مجلس پشت جایگاه هیات رئیسه و در اعتراض به اتفاقی که افتاد تحصن کردند.

مجتی ذوالنوری، احد آزادیخواه، ناصری‌نژاد  و نصراله پژمانفر از جمله اعضای اصولگرای  فراکسیون روحانیت و همچنین سیدحسین نقوی حسینی و نادر قاضی‌پور و چند نماینده اصولگرای دیگر در جمع متحصنین حضور داشتند.

مسعود پزشکیان نائب رئیس مجلس شورای اسلامی دقایقی بعد در جمع این متحصنین حضور یافت و پس از صحبتی کوتاه از آنها خواست تا برای ادامه مذاکرات صحن را ترک کنند و در نتیجه معترضین به عدم اعلام وصول سوال از رئیس جمهور به همراه نائب رئیس نخست مجلس صحن را ترک کردند.

با وجود سپری شدن دقایقی از این اتفاق فضای مجلس همچنان تحت تاثیر این درگیری بود و بر این اساس تعدادی از نمایندگان با حضور در کنار صندلی رئیس مجلس با او مذاکره کردند و جالب این بود که در تمامی این مدت عباس آخوندی همچنان از عملکرد در وزارت راه و شهرسازی دفاع می‌کرد تا استیضاح کنندگان را قانع کند.

۱۵:۵۸؛ بیش از ۳۰ میلیارد تومان در فرودگاه یاسوج هزینه کرده بودیم/ آمده‌ام که پاسخگو باشم

عباس آخوندی در بخش اول سخنان خود با بیان اینکه زندگی انسان بر ایمان،‌ عمل صالح و دعوت صبر استوار است، گفت: خیلی خوشبختم که در خدمت شما نمایندگان در جهت توضیح اتفاقات اخیر هستم، این سومین باری است که برای استیضاح خدمت شما می‌رسم و در گذشته هم ۴ بار برای پاسخ دادن به سؤالاتتان به مجلس آمده‌ام.

وی ادامه داد: در همه ادوار گذشته فکر می‌کنم تمام توضیحات من برای شما عزیزان قانع‌کننده بوده و امروز هم برمبنای توضیحات کارشناسی صحبت خواهم کرد.

وزیر راه و شهرسازی خطاب به نمایندگان گفت: باید عرض کنم که همواره از این پرسش و پاسخ لذت برده و می‌برم و مردم‌سالاری و دموکراسی یعنی همین که مردم پرسش‌های خود را مطرح کنند و مسئولان هم پاسخگو باشند که موجب خودسازی است بنابراین نه تنها گله‌ای ندارم بلکه خوشحالم که در خدمت شما هستم.

وی با اشاره به سقوط هواپیمای تهران-یاسوج گفت: در وهله نخست به خانواده جان باختگان تسلیت می‌گویم و بابت تمام کاستی‌ها و کمبودها از مردم و ملت شریف ایران پوزش می‌خواهم.

آخوندی ادامه داد: واقعیت این است که ما در فرودگاه یاسوج بیش از ۳۰ میلیارد تومان هزینه کرده بودیم و قصدمان این بود که در دهه فجر آن را افتتاح کنیم که شوربختانه این اتفاق افتاد.

وی خاطر نشان کرد: بی شک حوادث اخیر نگرانی‌هایی را برای مردم ایجاد کرده که حق هم دارند چراکه از  ایمنی و رفاه مردم چیز مهم‌تری وجود ندارد،  من قصد توجیه کردن ندارم آمده‌ام که پاسخگو باشم؛ لذا قبل از آن از هرگونه رنج و زحمتی که بر مردم وارد شد، پوزش می‌خواهم.

وزیر راه، مسکن و شهرسازی تاکید کرد: حمل و نقل یک سیستم پیچیده است بنابراین وقتی که از سانحه صحبت می‌کنیم از مجموعه وظایفمان صحبت می‌کنیم.

وی با اشاره به برف و یخبندان بهمن ماه تهران گفت: هنگام بارش برف ما ۳۲ سانت برف در مهرآباد داشتیم، دمای این فرودگاه منفی ۸\۴ بود، و در فرودگاه امام ۷۰ سانت برف با دمای منفی ۱۲ درجه و در کرج ۳۲ برف داشتیم با دمای  منفی ۱۳ داشتیم.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه جلسه استیضاح با اشاره به سایر سوانح و لغو پروازها و مسدودیت راه‌ها در شرایط بارش برف در کشورهای پیشرفته اظهار داشت: همانطور که گفتم مسدودیت راه‌ها و لغو پروازها در شرایط بارش برف تنها در ایران رخ نمی‌دهد و در کشور سوئیس فرودگاه ژنو در بارش اخیر بسته شد. در فرودگاه دوبلین کشور ایرلند ۳۳۱ پرواز لغو شد. در اسکاتلند تمام خطوط ریلی بین لندن و اسکاتلند بسته شد.

وی افزود: نمی‌خواهم بگویم که لغو پروازها مسدودیت فرودگاه‌ها و راه‌ها اتفاق خوبی است اما حواسمان باشد وقتی درباره یک موضوعی توضیح می‌خواهیم ببینیم که می‌توانستیم کاری بیشتر از آن انجام دهیم و انجام نداده‌ایم.

آخوندی با بیان اینکه اگر بخواهیم میزان تاب‌آوری حمل و نقل را افزایش دهیم باید سرمایه‌گذاری را هم در این بخش بالا ببریم، گفت:‌ این اتفاقات در تمام کشورها رخ می‌دهد اما در این کشورها مسئولین و کشور را سرزنش نمی‌کنند.

وی ادامه داد: البته می‌توان از طریق آموزش و سرمایه‌گذاری اقدامات بهتری در این حوزه انجام داد و باید در این‌باره با یکدیگر، دولت و مجلس مذاکره و صحبت کنند.

آخوندی با بیان اینکه طول راه‌های منتهی به تهران ۹۰۰ کیلومتر است و برای نگهداری از این راه‌ها در شرایط بارش برف حداقل به ۵۰۰ نفر نیروی انسانی و ۲۰۰ دستگاه برف‌روب و نمک‌پاش نیاز داریم، گفت: ‌در این حوزه فقط ۴۲ دستگاه در حوزه تهران با عمر بالای ۲۵ سال وجود دارد. بنابراین شاهد کاستی‌های زیادی هستیم.

وی با بیان اینکه مرتبا در سال شاهد افتتاح راه‌های روستایی، فرعی، آزادراهی و… هستیم، گفت: در حال حاضر طول راه‌های کشورمان به ۲۱۷ هزار کیلومتر می‌رسد که برای نگهداری از آن سالانه به ۱۰ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز داریم اما در بهترین حالت ممکن میزان اعتبارات برای راهداری دو هزار میلیارد تومان بوده است.

وی ادامه داد: مگر همین مجلس تصویب نکرده بود که از محل ماده ۷۰ سالانه ۵۰۰ میلیارد تومان به بخش راه‌آهن و راهداری اختصاص پیدا کند اما تخصیص اعتبارات در سال ۹۴ صفر، در سال ۹۵ صفر و در سال ۹۶ هم صفر بوده است.

آخوندی با بیان اینکه این واقعیت اعتبارات ایران در دستگاه‌های اجرایی است گفت: بنده شرمنده تمام همکاران خود هستم. در شرایط بارش برف هشت هزار نیروی راهداری که مشغول بازگشایی راه‌های کشورمان بودند سه ماه بود که حقوق دریافت نکرده بودند همچنین کارکنان شبکه ریلی هم بیش از سه ماه بود که حقوق خود را دریافت نکرده بودند.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: دوستان ما همه در یک کشتی نشسته‌ایم و نباید به یکدیگر طعنه بزنیم و باید برای پیشبرد مسائل به یکدیگر کم کنیم.

وی افزود: باید واقع‌نگر باشیم. اداره مسائل کار دشواری است. اینطور نیست که پلیس و راهدار بی‌توجه باشند. ما تلاش خودمان را می‌کنیم وقتی اتفاقی بزرگ‌تر از توان دستگاه‌های اجرایی است قهر طبیعت غلبه می‌کند.

آخوندی با اشاره به حادثه فرودگاه اظهار داشت: آیا کسی هست که بگوید از ایمنی بالاتر هم کاری وجود دارد؟ ما در آن زمان در فرودگاه مهرآباد کمتر از ۳۰۰ متر و در فرودگاه امام دیدمان به ۱۰۰ متر رسید. در حالی که برای پرواز ۵۰۰ متر و برای نشستن ۸۰۰ متر دید نیاز داریم. بنابراین امکان عملیاتی کردن وجود نداشت. این را می‌توانید از هر کارشناسی بپرسید ولی ما توانستیم با زحمت در شرکت فرودگاه‌‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن وضعیت را به حالت عادی بازگردانیم.

وی تاکید کرد: خواهش می‌کنم به فداکاری و صداقت و تلاش راهداران و کسانی که در این بندر و فرودگاه کار می‌کنند اطمینان کنیم. اینها فداکارند و در سخت‌ترین شرایط کار می‌کنند.

آخوندی با اشاره به اینکه به محض رخ دادن حادثه اخیر هواپیما به سرعت ستاد رسیدگی به سانحه تشکیل دادیم، اظهار داشت: ما در حال حاضر منتظر اعلام نتایج از سوی این ستاد هستیم و هرگونه اظهارنظری خارج از آن خلاف قانون است. ضمن اینکه کوچک‌ترین اطلاعات از مردم پنهان نمی‌شود و جزئیات در اختیار همگان قرار می‌گیرد. چراکه اگر بخواهیم ایمنی داشته باشیم باید اطلاعات در اختیار همه باشد تا فرودگاه، برج مراقبت، ساخت و نگهداری بتوانند بهتر کار کنند. این چه تصوری است که ما بخواهیم کسی را محکوم کنیم تمام اطلاعات را ریز به ریز در اختیار همگان قرار می‌دهیم و اگر قصوری وجود داشته باشد باید پاسخگو باشند.

وی با اشاره به رابطه شرکت‌های عملیاتی هواپیمایی با سازمان هواپیمایی تصریح کرد: رابطه این دو ارگان مانند رابطه راننده با پلیس است. اگر اتفاقی رخ می‌دهد ما به دنبال دلیل اتفاق هستیم نه اینکه پلیس را محکوم کنیم. سازمان هواپیمایی هیچ نفع و کوچک‌ترین انحرافی در گزارش نداشته است این سازمان وضع‌کننده و کنترل‌کننده مقررات است، پلیس صنعت هوانوردی است باید به آن اعتماد کنیم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مباحث مربوط به فساد اخلاقی نیز بیان کرد: بنده بعد از وقوع حادثه سقوط هواپیما به محل سانحه رفتم و ستاد تشکیل دادم و در شرایط سخت ابری در منطقه حضور داشتم و با خانواده‌ها صحبت کرده و از آنها دلجویی کردم. این حداقل کاری بود که انجام دادم و وظیفه‌ هم داشتم.

وی تاکید کرد: بنده‌ بار دیگر به بازماندگان این حادثه تسلیت می‌گویم و از کاستی‌ها پوزش می‌خواهم.

آخوندی گفت: به بنده می‌گویند چرا استعفا نکردم اما باید پاسخ بدهیم که چرا این وزیر باید استعفا کند. در کشورهای پیشرفته به دو دلیل وزرا استعفا می‌کنند؛ یک همبستگی اجتماعی و دیگر اینکه مانع رسیدگی از بین برود. در حادثه قطار بنده استعفا کردم چون در حوزه بنده بوده است اما این حادثه مربوط به وزارتخانه راه نبود. همانگونه که استعفا درست می‌تواند کارساز باشد استعفای نادرست هم غلط است و نشان از بی‌صداقتی و کتمان حقیقت است. اگر این حادثه در حوزه عملیات بنده بود یقینا استعفا می‌کردم اما در حالی که این حادثه در حوزه من نبوده است استعفا علامت غلط دادن به جامعه است و نتیجه‌گیری اشتباه خواهد شد و مانع پیگیری موضوع می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: باید دید ایران در برابر حوادث حمل و نقلی اجتماعی و … چقدر تاب‌آوری دارد در اینجا بنده فقط درباره تاب‌اوری ایران در برابر حوادث حمل و نقلی صحبت می‌کنم.

وی ادامه د اد: درسی که من در این سال‌ها به ویژه در شرایط بارش برف گرفتم این بود که تمام تهران وابسته به حمل و نقل جاده‌ای است و وقتی که جاده بسته باشد امکان دسترسی به فرودگاه امام هم وجود ندارد و این در حالی است که روزانه ۵۵۰ هزار خودرو وارد تهران و از آن خارج می‌شوند بنابراین طبیعی است که در شرایط بارش برف گرفتار شوند.

وی با تاکید بر اینکه تنها راهکار این است که به سمت حمل و نقل حومه‌ای و ریلی پیش برویم گفت: تا وقتی که متکی به حمل و نقل جاده‌ای باشیم وضعیت همین است معتقدم باید از اممکانات موجود برا یتوسعه حمل و نقل بومی و حومه‌ای پیش برویم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به توسعه خطوط حومه‌ای از تهران گفت: خط سوم راه آهن حومه‌ای تهران – گرمسار افتتاح شده و خط چهارم این مسیر هم در حال افتتاح است و در حال حاضر ۱۰ زوج قطار هر روز در این مسیر حرکت می‌کنند.

وی ادامه داد:‌ خط چهار راه آهن حومه‌ای تهران – کرج هم در حال ساخت است همچنین در خط حومه‌ای تهران – قم روزانه چهار زوج قطار در مسیر روفت و برگشت فعال هستند . در خط راه آهن حومه‌ای اتهران – پرند ۱۱ زوج قطار در مسیر رفت و برگشت تردد دارند.

آخوندی از اضافه شدن ۸۰ ریل باس به حمل و نقل حومه‌ای خبر داد و گفت: در تمام کلانشهرها ۲۸ محور حمل و نقل حومه‌ای به راه افتاده است.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه این اقدامات از اقدامات دیربازده اما بنیادی هستند گفت:‌ معتقدم با هیاهو کردن هیچ کاری نمی‌توان کرد و تاثیرات این اقدامات در دراز مدت خود را نشان می‌دهد.

وی افزود: اخیرا قرارداد ۷۰۰ میلیون یورو برای ۴۵۰ ریل‌باس منعقد کرده‌ایم و برنامه ما این است که ۱۰۰ میلیون مسافر در حمل و نقل حومه‌ای جابجا کنیم.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سیاست شهرسازی بر اساس سیاست ریل‌پایه است و این طرح را در شورای شهر تصویب کردیم گفت: قرار بر این است که تمام اقدامات شهرسازی بر اساس سیاست‌های ریل پایه باشد از این رو ۳۳ ایستگاه را مرکز توسعه شهرها در تهران مشهد، قم، قزوین، اهواز و … در دست ساخت قرار داده‌ایم.

وی ادامه داد: تنها در اهواز یک ایستگاه راه‌آهن به وسعت ۳۳۰ هزار متر مربع به عنوان مرکز توسعه شهر در حال ساخت است و معتقدم باید در تمام شهرها به سمت شهرسازی ریل پایه پیش برویم.

آخوندی گفت: دوستان من بعنوان عضو کابینه و کسی که مسئولیت مشترک دارد و عضو شورای پول و اعتبار است چند نکته را عرض می‌کنم. شرایط اقتصادی کشور بسیار سخت است نیار به اندیشه مشترک بین دولت و مجلس است. من واقعا نگرانم. نگران وضعیت اقتصادی ایران هستم ولی باعث فرار نیست بلکه باعث فداکاری و تلاش بیشتر است.

وزیر راه و شهرسازی افزود: چند رقم را می‌گویم توجه کنند. هر وزیری باید در چارچوب این ارقام کار کند. میزان بدهی‌های دولت به اقتصاد ۶۵۰ هزار میلیارد تومان است. مفهوم این یعنی در واقع متلاشی شدن همه شرکت‌های مهندسی و صنعتی ایران. آیا ما و شما در برنامه ششم برای این بدهی اندیشه‌ای کردیم؟  آیا فکری کردیم ؟  ما می‌دانیم چطور پرداخت خواهد شد؟  

وزیر راه افزود: به من می‌گویند منتقدی چون فکر می‌کنم اقتصاد کلان نیاز به تأمل دارد ما نیاز داریم تصمیمات سخت بگیریم. نمی‌توانیم تعارف کنیم. کشوری که ۵۲ درصد جی دی پی بدهی دارد در شرایط سخت به سر می‌برد. میزان بدهی و معوقات بانکی ۱۲۰ هزار میلیارد تومان است. این یعنی ما در سال ۸۶ ، ۳۸ درصد جی دی پی و تولید ناخالص داخلی کشور  داشتیم و بانک‌ها قدرت تسهیلات داشتند اما این میزان الان رسیده به ۱۲ درصد جی دی پی. آیا فکر می‌کنید با ۱۲ درصد جی دی پی می‌توانید کار بزرگی در بخش خصوصی بکنید؟  

وی گفت: در حوزه رشد سرمایه ‌ذاری، در ده سال گذشته رشد در اکثر سال‌ها نزولی و در حد صفر است در نتیجه در شرایط اقتصادی بسیاری سختی زندگی می‌کنیم. بودجه کشور در وضعیت موجود تقریبا ۱۰۰ درصد بودجه جاری است. آیا شمایی که انتظار کارهای بزرگ از من دارید با این وضعیت بودجه امکان پذیر است؟ در مورد حامل‌های انرژی می‌توان صحبت‌های زیادی کرد.

وزیر راه با اشاره به سر و صدای مجلس گفت : به من می‌گویند صحبت کن. واقعا صحبت کردن در این شرایط کار سختی است.

آخوندی با بیان اینکه ما در این شرایط چه اقداماتی کردیم، گفت: در وزارت راه و شهرسازی در این زمینه اتفاقات به خصوصی افتاده است. در حالی که بودجه ۹۶ حدودا ۸ هزار میلیارد تومان است و در سال ۹۷ به ۵ هزار میلیارد کاهش پیدا کرده در این مدت ۱۱۲۰ کیلومتر آزادراه در دست احداث داریم ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است. ۱۲۶۰ کیلومتر آزادراه دیگر قرارداد بسته شده به ارزش ۹ هزار میلیارد تومان.

آخوندی خاطرنشان کرد: افرون بر این ۱۶ هزار میلیارد آزادراه جدید در دست احداث داریم در حالی که بودجه ما کمتر از ۵ هزار میلیارد تومان است. ۴۶ هزار میلیارد تومان جذب سرمایه بخش خصوصی شده است.

وی با بیان اینکه در مورد سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه ریل هم قرارداد قطار سریع‌السیر تهران، قم، اصفهان ۲.۵ میلیارد دلار است که به ۹ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری و فاینانیس افزایش پیدا می‌کند، افزود: در حوزه تهران مشهد ۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری داریم. این فقط از کشور چین بود. از روسیه ۱.۲ میلیارد یورو برای برقی کردن قطار گرمسار هزینه شد. برای تامین ناوگان ریلی بخش خصوصی ۳ میلیارد یورو در حال حذب سرمایه هستیم.

وزیر راه افزود: از روسیه ۵۰۰ لوکوموتیو با تکنولوژی آلمان حدود ۷۰ واگن قطعی شده است. در هند ۲.۲ میلیارد دلار تامین مالی شده است. ۸۰۰ میلیون دلار برای راه آهن زاهدان به چابهار. ۴۰۰ میلیون دلار برای بحث سوزن‌های راه آهن. از آلمان ۱.۵ میلیارد یورو تامین مالی شده است. ۱.۳۲۰ میلیارد یورو تبدیل به فاینانس شده است.

آخوندی افزود: با اتریش ۶۲ میلیون یورو قرارداد نهایی شده است. من با قاطعیت می‌گویم در حوزه راه و شهرسازی نمونه این اقدامات وجود نداشته است. در این شرایط سخت چنین کاری صورت گرفته است. ۴۶ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری آزادراهی و ده‌ها میلیارد دلار در حوزه ریل هزینه شده است.

وزیر راه افزود: در حوزه اقدامات اخیر فارغ از سرمایه‌گذاری خارجی راه آهن قزوین رشت کارهایش انجام شده است. مردم کرمانشاه آرزوشان دسترسی به ریل بود که به زودی تکمیل می‌شود. راه آهن میانه به اردبیل با سرعت در حال اجرا است. راه آهن همدان وصل شد. ده ها پروژه ریلی در حال اجراست.

آخوندی گفت: عزیزان ما برای اولین بار از بحث بازار سرمایه ۸۰۰ میلیارد تومان تصویب کردیم. ۵۰۰ میلیارد برای هواپیمایی هزینه شد و هیچ امکانی را از دست ندادیم اگر قرار بود به ۵ هزار میلیارد تومان محدود شویم باید کار را تعطیل می‌کردیم. در حوزه سرمایه‌گذاری خودتان می‌بینید چه اتفاقاتی افتاده و بهتر هم خواهد شد. همین بحث در حوزه دریا هم جاری است.

وی گفت: در حوزه دریا با ۲۰۰۰ میلیارد تومان فاز ۳ شهید رجایی را شروع کردیم. فاز ۳ بندر چابهار را افتتاح کردیم با ۶.۵ میلیون ظرفیت. اتفاقات بسیار خوبی در حوزه سرمایه‌گذاری در حال رخ دادن است. چیزی حدود ۲۵۰ میلیارد تومان توسعه فرودگاه شیراز است و فرودگاه مشهد و اصفهان و اهواز در حال طی کردن فرآیند است.

آخوندی ادامه داد: در حوزه نظام مهندسی باید بگویم خودم جزء کسانی هستم که قانون آن را نوشتم و از اعضای فعال نظام مهندسی و به قول برخی بنیان‌گذار آن هستم من دنبال تضعیف این سازمان نیستم من یقین دارم شما از اقدام من حمایت می‌کنید من گفتم کارمند در وزارت راه خودش نمی‌تواند دوطرف میز بنشیند خودش طراحی کند و خودش تصویب کند.

وزیر راه گفت: این جلوگیری از فساد است این کار من عین مبارزه با فساد است. اگر این کار ایراد داشت دیوان عدالت اداری آنرا رد می‌کرد اگر افرادی به شما مرتبا پیامک می‌زنند بدانید داستان به این سادگی نیست من برای جلوگیری از امضا فروشی این کار را کردم.

آخوندی بیان کرد: اگر در این حجم سرمایه‌گذاری خارجی یک سنت بتوانید رشوه پیدا کنید، من قبول می‌کنم. تمام مذاکرات مستقیم بوده هرکسی می‌خواهد با کسی قرارداد ببندد حق مشاوره و واسطه‌گری پرداخت نکرده است در گذشته وقتی یک هواپیما خریدیم ۵۵ میلیون دلار بود که ۷ میلیون دلار آن حق دلالی بود فکر می‌کنید ابن دلال‌ها از ما تقدیر تشکر می‌کنند؟ معلوم است شروع می‌کنند به حاشیه‌سازی و قیافه زین‌العابدین العباس می‌گیرند.

وی تصریح کرد: درباره اینکه گفتند ۷ هزار میلیارد سرمایه دارم می‌گویم مبلغ حساب من ۴.۵ میلیون است موجودی دختر بنده ۶۳۸ هزار تومان است چرا بدون بررسی حرف می‌زنید اینکه لباس مرتب پوشیدم دلیل به این حرف‌ها نیست. نمی‌خواستم این حرف‌ها را بزنم اما بسیار به من فشار آمد ان‌شاالله در راه مبارزه با فساد از هیچ گزافه‌گویی نهراسیم ما اهل جنگیم برای جمهوری اسلامی ایران می‌جنگیم.

۱۵:۴۸؛ در هوا، زمین و دریا فاجعه داریم و آخوندی مسئولیت آن را بر گردن نگرفته است

عدل هاشمی‌پور عصر امروز در موافقت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی گفت: تردید نداشته باشیم که ملت ایران و موکلان ما منتظر اقدام شجاعانه و صادقانه ما در خانه ملت هستند؛ ملتی که چند ماه گذشته شاهد عملکرد و رای اعتمادی بودند که به وزرای دولت یازدهم از جمله وزرایی که قصد استیضاح آنها را داریم، بودند.

وی با بیان اینکه ملت ایران به دلیل بصیرت و فرهنگی که دارند رفتار و برخورد ما را زیر نظر دارند، اظهار داشت: امروز مردم متوجه شدند که سوال ما از وزیر کارایی زیادی ندارد. ملت ایران به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی بصیرت معنوی و فرهنگی پیدا کرده و می‌دانند دولت مقتدر و انقلابی با روحیه انقلابی از مجلس مقتدر نشات می‌گیرد.

نماینده کهگیلویه، بهمئی و چرام در مجلس با طرح این سوال که آیا موقع آن نرسیده که برای رفع مشکلات معیشتی و بیکاری جوانان تصمیم قاطع بگیریم تا وزیر دولت با تدبیر و برنامه‌ریزی تلاش خود را برای تحقق برنامه‌های توسعه‌ای خود ابلاغ کند، تصریح کرد: من در یک مکتبی به نام سپاه بزرگ شدم. برخورد غیراخلاقی را محکوم می‌کنیم. خیلی بهتر، روان‌تر و صریح‌تر که بخواهم در اثبات ناکارآمدی آقای آخوندی و مسئولیت خطیر وزارت راه و شهرسازی سخن بگویم، خود آقای آخوندی با عملکرد نارسای خود این ناکارآمدی و بی‌علاقگی را فریاد زدند.

هاشمی‌پور با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی با جان مردم هم در دریا و هم در هوا و هم در زمین ارتباط دارد، خاطرنشان کرد: ما در هوا، زمین و دریا فاجعه داشته و ایشان مسئولیت بر گردن نگرفته و حاضر به عذرخواهی نشدند. باید کجا اتفاق بیفتد که ثابت شود که شما آقای آخوندی علاقه و تعهد ندارید. این ملت تحمل بی‌عدالتی‌ها، نابسامانی‌ها و ناکارآمدی‌ها را ندارد.

وی ادامه داد: وقتی این اتفاقات در هر کجا رخ می‌دهد، مسئولان عالی عذرخواهی کرده یا استعفا می‌دادند، زیبنده بود ایشان هم این کار را انجام می‌دادند. اگر ما از ابزارهای قانونی خود استفاده نمی‌کردیم، این اتفاقات تکرار شده و مسئولان در حاشیه امن قرار می‌گرفتند.

این نماینده مجلس خطاب به آخوندی ابراز داشت: جواب شما به ما پیرامون حوادث اخیر چیست؟ کسانی که غیربومی بودند ولی آنجا آمدند و به دنبال جنازه عزیزان خود بودند، مهمان‌نوازی مردم ما را دیدند. باید جنابعالی مشاوری را جذب کنید تا کوه دنا را با بولدرز صاف کنید تا بتوانیم صاحب هواپیما بشویم؟ با گونی دست و پا و سر و… را از بالا به پایین منتقل می‌کنند. چه کسی می‌خواهد جواب بدهد؟ ربیعی رای آورد، شما هم رای بیاورید، چه کسی جواب ما را می‌دهد؟

هاشمی‌پور افزود:‌ در این اتفاقات با چه کسی برخورد کردید؟ واژگون شدن اتوبوسی که ۴۰ نفر زائر امام رضا (ع) داشتند. ۱۰ نفر آنها تلف شدند. جاده‌های ۱۰ کیلومتر از در حوزه بنده ۱۲ سال است که تفاوتی نکرده‌اند. تاخیر در پرواز، ضامن‌های فراری و شکست‌خورده و… تنها نمونه‌هایی از عملکرد شما هستند. ما امیدواریم اگر شما رای آوردید مشکلات را حل و فصل کنید. عزیزانی هستند که می‌توان زحمات آنها را نادیده بگیریم. انتظار دارم به این موارد توجه جدی شود. 

۱۵:۴۶؛ علاوه بر سوانح هوایی ما ۱۵هزار و ۹۰۰ نفر را در جاده‌ها از دست می‌دهیم

احد آزادیخواه در جلسه علنی عصر امروز مجلس که به استیضاح وزیر راه و شهرسازی اختصاص داشت در موافقت با استیضاح عباس آخوندی بیان داشت: از هیات رئیسه می‌خواهم که از باب دلسوزی و از باب آن تعهدی که دادیم به درستی این استیضاح را رسیدگی کنیم.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی خطاب به‌ آخوندی گفت: این سومین بار است که شما به مرحله استیضاح می‌رسید. در نتیجه کمی تامل کنید که چه اشکالی در کار است که علی‌رغم همه تلاش‌ها سه بار به مرحله استیضاح رسیده‌اید؟

عضو کمیسیون فرهنگی با اشاره به شنیده‌هایی که حاکی از استعفای عباس آخوندی است بیان کرد: چرا وزارتخانه‌ها باید کار را با وزیری که اهتمام به کار ندارد، ادامه دهند؟

وی با اشاره به بدهکاری وزارتخانه به پیمانکاران، از ۵۲ هزار میلیارد تومان درآمد و بودجه این وزارتخانه سخن گفت و افزود:‌ آقای آخوندی این خلاء را چگونه می‌خواهید پر کنید؟ شاید برخی از نمایندگان مجلس معتقد باشند که وزیر مقصر کار نیست و دولت و سازمان برنامه و بودجه باید پول و منابع در اختیار وزارتخانه قرار دهند اما این وظیفه وزیر است که جذب منابع و اعتبارات را انجام دهد.

این نماینده مجلس تصریح کرد: اگر شما می‌دانید که دولت پول نمی‌دهد و سرمایه‌گذار خارجی وجود ندارد، حداقل به مردم قول ندهید و پروژه‌ای را کلنگ نزنید؛ چراکه مردم با این وعده‌ها چشم به اقدامات شما می‌بندند تا فرجی اتفاق بیفتد.

آزادی‌خواه با اشاره به مسکن مهر به عنوان پدیده‌ای بی‌نظیر در راستای خانه‌دار شدن اقشار ضعیف جامعه و حاشیه‌نشین‌ها بیان کرد: مسکن مهر خالی از اشکال نیست و این پروژه در سال ۸۶ در جهت خانه‌دار شدن اقشار کم‌درآمد جامعه کلید خورد.

وی در همین باره به شش گفته عباس آخوندی اشاره کرد و گفت: آقای آخوندی شما گفتید در مسکن مهر به کمیت توجه شده اما ما باید به کیفیت توجه کنیم و حالا سوال این است که آیا مسکن مهر کیفیت لازم را دارد؟

نماینده مردم ملایر خطاب به وزیر راه و شهرسازی گفت: آقای آخوندی گفته دولت در حال بررسی مسکن مهر است و دولت باید این راه را ادامه دهد. اما چشم مردم به این بررسی‌ها و وعده‌ها خشک شده است. آقای آخوندی گفته است ما غرض شخصی نداریم و طرح‌های دولت‌ قبل را به پایان می‌رسانیم اما این اتفاق نیفتاد و ساکنان مسکن مهر همواره از شما مطالبه‌گری می‌کنند.

عضو کمیسیون فرهنگی اظهار کرد: آقای آخوندی شما بیان کردید مسکن مهر علاوه بر امتیازاتی همانند آب و گاز و برق باید از دیگر امتیازاتی از قبیل بیمارستان و مدرسه هم برخوردار شود اما آیا خبر دارید که ساکنین مسکن مهر در آرزوی یک بیمارستان به سر می‌برند؟

وی ادامه داد: جناب آخوندی شما گفتید باید صندوق تشکیل شود و برای خانه‌دار شدن، هر کسی به هر مقدار پول بگذارد شش یا هفت برابر آن را تسهیلات اعطا می‌کنیم. اما آیا این اتفاق افتاد؟

نماینده مردم ملایر ادامه داد: آقای آخوندی شما بیان کردید که مسکن اجتماعی را باید جایگزین مسکن مهر کنیم اما امروز ۳۰۰ نفر از نمایندگان مردم از اقصی‌نقاط کشور در این جلسه حضور دارند اما آیا این کار انجام شد؟

عضو کمیسیون فرهنگی با اشاره به سقوط هواپیمای تهران – یاسوج و کشته شدن بیش از ۶۰ نفر از هموطنان بیان کرد: قراردادهای خرید هواپیما که در گزارش‌های شش ماهه دوم برجام ارائه شد از خرید ۲۰۰ فروند هواپیماهای مختلف خبر می‌داد که تنها هفت فروند آن به دست ما رسیده است و حال سوال این است که مابقی آن چه شد و چرا مردم را از حقایق مطلع نمی‌کنید؟

آزادیخواه ادامه داد: علاوه بر سوانح هوایی ما ۱۵هزار و ۹۰۰ نفر را در جاده‌ها از دست می‌دهیم و گزارش مراکز قانونی حاکی از آن است که سالانه ۱۶ هزار نفر تلفات جاده‌ای داریم؛ هرچند که همه این تقصیرها به عهده وزیر راه نیست و همه دستگاه‌های مربوطه مسوول هستند اما شما فکر می‌کنید چند درصد در بروز این حوادث مقصر هستید و ما الان حرف خانواده‌هایی را که داغدار شده‌اند، می‌زنیم.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی به بارش‌های اخیر اشاره کرد و گفت:‌ در روزهایی که قرار بود ما به کلیات بودجه ۹۷ رای بدهیم هزاران نفر از مردم ما در مسیرها در برف گرفتار شدند و حتی ما نمایندگان مجلس ۸ تا ۱۰ ساعت معطل شدیم. چرا همکاران شما اقدام نکردند و چرا تذکر ندادید؟

نماینده مردم ملایر به ابلاغ‌های انتصاباتی وزیر راه اشاره کرد و گفت: شما افرادی را منصوب کردید که با هم در پنج شرکت مشغول بوده و یا بازنشست شده بودند و این خلاف قانون است.

۱۵:۴۱؛ حضور برخی از وزرای دولت در پارلمان برای حمایت از آخوندی

در حالی که نمایندگان مجلس از ساعت هشت صبح امروز به منظور برگزاری جلسه استیضاح وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در صحن علنی تشکیل جلسه دادند از ساعت ۱۴ امروز نیز در جلسه نوبت بعد از ظهر جلسه استیضاح عباس آخوندی وزیر راه  و شهرسازی را برگزار کردند.

با این حال نکته حائز اهمیت در دقایق ابتدایی این جلسه فضای راکد و تا حدودی رخوت‌ناک جلسه علنی نوبت بعد از ظهر بود. به نظر می‌رسد نمایندگان با توجه به فشار سنگین جلسه نوبت صبح تا حدودی دچار خستگی شده‌اند که این مساله علاوه بر آنکه در نطق استیضاح کنندگان نمود یافته حتی در لابلای صندلی‌های مجلس نیز قابل رویت است به نحوی که بر خلاف جلسه صبح که هر گوشه مجلس تعدادی از نمایندگان مشغول گفت‌وگو با یکدیگر بودند با آغاز جلسه نوبت بعد از ظهر عمده نمایندگان از روی صندلی خود جلسه استیضاح را دنبال می‌کنند.

در این فضای آرام بعد از ظهری مجلس اما اقدام یکی از نمایندگان که چند میوه به سمت خبرنگاران و عکاسان پرتاب کرد جالب توجه بود. روح الله حضرت پور پس از خوش و بش کردن با یکی از عکاسان که در جایگاه خبرنگاران حضور داشت به سمت میزش رفت و دو عدد پرتقال با خود آورد و برای این عکاس پرتاب کرد و پس از دقایقی شوخی و خنده به سمت صندلی خود بازگشت.

از دیگر نقاط حائز اهمیت در جلسه استیضاح عباس آخوندی عدم حضور اعضای هیات دولت در ابتدای جلسه بود. به این ترتیب در حدود ۳۰ دقیقه ابتدایی جلسه آخوندی تنها دولت مرد حاضر در صحن علنی مجلس در میان انبوه نمایندگان مجلس شورای اسلامی بود.

با این حال با سپری شدن حدود ۳۰ دقیقه ابتدایی ابتدا حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور، حجت الاسلام شهیدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در صحن حاضر شدند و در ادامه برخی دیگر از اعضای دولت از جمله سیدمحمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور و محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات در میان نمایندگان حضور یافتند.

همچین اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری نیز در صحن علنی مجلس حضور یافت.

بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت و سیدعلیرضا آوایی وزیر دادگستری نیز در ادامه نشست علنی نوبت بعد از ظهر در جمع نمایندگان مجلس حضور یافتند.

۱۵:۲۹؛ آخوندی جان مردم را فدای سوء مدیریت‌ها کرده است

احمد مرادی در جلسه علنی نوبت عصر امروز مجلس شورای اسلامی که به بررسی استیضاح وزیر راه و شهرسازی اختصاص داشت، در موافقت با استیضاح آخوندی با بیان اینکه عاملی که باعث شد بنده به استیضاح وزیر راه رای بدهم سوگندی است که در مقابل دفاع از حقوق مردم یاد کرده‌ام، گفت: استیضاح حق قانونی نمایندگان مردم است و این حق قابل واگذاری و معامله نیست.

وی ادامه داد: به ذات احدیت خداوند سوگند خورده‌ایم که نماینده مردم باشیم و از حقوق مردم دفاع کنیم.

نماینده مردم بندرعباس با بیان اینکه متاسفانه برخی از وزرا به قول‌وقرارهای خود پس از برگزاری جلسات استیضاح عمل نمی‌کنند و یکی از آن وزیران آقای آخوندی است. آقای آخوندی شما چند جلسه با نمایندگان مجلس برگزار کردید؟ و چه میزان مشکلات مردم را حل کردید؟

وی ادامه داد: وزیر راه باید فردی تلاشگر باشد چرا که وزارت راه و شهرسازی یکی از مهمترین دستگاه‌های اجرایی کشور است اما آقای آخوندی به جای اینکه جان خود را فدای مردم کند اما جان مردم را فدای سوء مدیریت‌ها کرده و چه کسی امروز می‌خواهد پاسخ بیش از ۱۵ هزار کشته جاده‌ای را بدهد.

مرادی با بیان اینکه در سوانح هوایی هم شاهد وقوع اتفاقات ناگوار برای مردم عزیر کشورمان هستیم گفت: چه کسانی پاسخگوی وقوع این سوانح هستند حتی در دریا هم که باید ایمن تر از سایر شقوق حمل و نقلی باشد باز هم شاهد وقوع سوانح بوده‌ایم و بخش ریل هم از این سوء مدیریت‌ها بی‌نصیب نبوده است.

وی ادامه داد: عدم توانایی در کنترل بحران‌ها در سیستم حمل و نقل کاملا مشخص است و تنها در استان هرمزگان بیش از شش هزار کامیون و تریلر در تردد هستند که جز گرفتن جان مردم و آلودگی هوا چیز دیگری را عاید مردم نمی‌کنند.

نماینده مردم بندرعباس گفت:‌ امروز نمایندگان مردم در مورد استیضاح وزیر راه و شهرسازی باید تصمیم جدی بگیرند.

۱۵:۲۴؛ اعضای فراکسیون مستقلین بنابر تشخیص خود درباره استیضاح آخوندی رای می‌دهند

غلامرضا جعفرزاده ایمن‌آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی ایلنا با شاره به تشکیل جلسه این فراکسیون در مورد استیضاح وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: فراکسیون مستقلین ابعاد مختلف این استیضاح را با حضور اعضا و مسئولان بررسی کرده ولی قرار نیست نظر مشخصی اعلام کنیم.

وی افزود:‌ هدف از برگزاری جلسه فراکسیون همچون جلسه مربوطه به استیضاح وزیر کار صرفا روشنگری برای نمایندگان در باره مسائل مختلف مربوط به استیضاح وزیر راه بوده است.

نائب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی تصریح کرد: قرار شده هر یک از اعضا بنا بر تشخیص خود برای این استیضاح رای بدهند.

۱۵:۱۷؛ اکثریت اعضای فراکسیون ولایی مخالف عملکرد آخوندی است

سیدحسین نقوی حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی ایلنا با اشاره به برگزاری جلسه فراکسیون نمایندگان ولایی برای تصمیم‌گیری در مورد استیضاح وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: فراکسیون نمایندگان ولایی در جلساتی که در این رابطه داشتیم ابعاد مختلف استیضاح وزیر راه و شهرسازی را بررسی کرده اما قرار نیست با صدور بیانیه اعلام موضع کنیم.

نماینده اصولگرای ورامین در مجلس در عین حال خاطرنشان کرد: در جلساتی که داشتیم به نظر می‌رسد اکثریت اعضای فراکسیون مخالف عملکرد آقای آخوندی و موافق استیضاح باشند اما به اجماع کلی در مورد اعلام موضع در این رابطه دست نیافتیم.

سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس همچنین از برگزاری جلسه فردا صبح این فراکسیون به منظور تصمیم‌گیری در مورد استیضاح وزیر جهاد کشاورزی خبر داد.

۱۴:۵۴؛ آخوندی به دلیل زد و بند فامیلی در این سمت قرار گرفته‌ است

احمد علیرضابیگی در جلسه علنی نوبت عصر امروز مجلس که به بررسی استیضاح وزیر راه و شهرسازی اختصاص داشت، در موافقت با استیضاح عباس آخوندی با بیان اینکه در کانون تردیدهای مردم نقاط ضعف مختلفی وجود دارد اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازی از جمله نقاطی است که سبب شده آتش به خرمن اعتماد مردم و کارگزاران بیفتد و مرتبا قرینه‌ها و شواهدی می‌رسد که نشان از ناکارآمدی مدیریت وزارت راه و شهرسازی دارد.

وی ادامه داد: این ناکارآمدی باعث به خطر افتادن جان، آبرو و مال مردم شده و در این شرایط مجلس باید به وظیفه قانونی خود عمل کند.

بیگی با اشاره به سانحه قطار تبریز در سال گذشته اظهار داشت: یکی از موضوعات استیضاح گذشته وزیر راه حادثه قطار تبریز – مشهد بود که به واسطه ناکارآمدی‌ها این سانحه رخ داد و جان ۵۰ نفر از هموطنانمان را گرفت. هر چند که انتظار می‌رفت قوه مجریه و وزارت راه کسانی که در انجام وظیفه خود قصور کرده بودند برخورد کنند اما هیچ برخوردی نشد و شاهد از دست دادن جان ۵۰ نفر از هموطنانمان در این سانحه بودیم که حتی یک چکش هم در این قطار وجود نداشت که مسافران بتوانند جان خود را از آتش نجات دهند.

نماینده مردم تبریز ادامه داد: وقتی که صاحب کار بالای سر کار خود نباشد بویژه در وزارتخانه‌ای که ستادی است و بخش عمده‌ای فعالیت‌های آن اجرایی و عملیاتی است انتظار می‌رود که وزیر هر هفته سفرهای استانی داشته باشد و با تمرکز تصمیم‌گیری کند که وقتی این مهم رخ نمی‌دهد باعث سرخوردگی ملی می‌شود.

نماینده مردم تبریز با بیان اینکه سوء مدیریت‌ها باعث وقوع سوانح دیگر در حوزه راه و شهرسازی شده است گفت: بی‌سرپناهی مردم کرمانشاه پس از زلزله و بارش‌های اخیر، مسدودیت اتوبان‌ها، لغو پروازها و سانحه هواپیمایی آسمان تمام اینها به دلیل ناکارآمدی‌ها است و مردم حس می‌کنند اقدامات لازم برای پیش‌گیری‌ها صورت نگرفته است.

عضو کمیسیون شوراها افزود: وقتی پس از این سانحه‌ها وزیر راه در کمیسیون عمران حاضر می‌شود این حوادث را متوجه وزارت کشور می‌د اند که در نهایت هزینه آن ضایع شدن حقوق مردم است.

نماینده مردم تبریز ادامه داد: وقتی که فرودگاه‌ها بسته می‌شود و قطار گرمسار به تهران در شرایط بارش برف در طول زمان ۱۳ ساعته به مقصد می‌رسد، این وضعیت رسیدگی به کشور است؟ مشخص است که سرکشی و رسیدگی‌ها و برنامه‌ریزی‌های ستادی انجام نشده است.

علیرضابیگی با اشاره به عملکرد آخوندی در حوزه مسکن گفت: امروز در حوزه مسکن دو و نیم میلیون نیاز انباشته وجود دارد. همچنین دو میلیون واحد خالی داریم که به درد فقرا نمی‌خورد و باید ساماندهی در نیازهای واقعی در بخش مسکن اتفاق افتد.

وی افزود: هیچ مدل کارآمدی در احیای بافت فرسوده نداریم تقاضای واقعی در بخش مسکن ساماندهی نشده است بنابراین چگونه می‌توان عرضه را تقویت کنیم.آقای آخوندی برنامه شما برای تامین مسکن جوانان چیست؟ چرا در این پنج سال یک واحد مسکن اجتماعی به اجرا نرسیده است؟

عضو کمیسیون شوراها ادامه داد: در صندوق پس انداز یکم هم با مشکلاتی روبرو هستیم و می‌بینیم که تنها ۳۰ درصد منابع این صندوق با بازگشت اقساط تامین می‌شود و ۷۰ درصد منابع صندوق از طریق اقساط مسکن مهر تامین می‌شود و به همین دلیل است که ۴۰۰ هزار واحد مسکن مهر نیمه تمام مانده و مردم هم قسط مسکن مهر می‌پردازند و هم اجاره‌خانه می‌دهند این در حالی است که اگر ۴۰۰ هزار مسکن مهر نیمه کاره به اجرا برسد یک میلیون شغل برای مردم ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: در بخش بافت فرسوده هم هیچ مدلی وجود ندارد و بلاتکلیف مانده است و به همین دلیل است که رئیس جمهوری خودش به صورت مستقیم وارد این پروژه شده و آقای ترکان را مشاور خود در بافت فرسوده معرفی کرده است.

علیرضابیگی با بیان اینکه شما به دلیل زد و بند فامیلی در این سمت قرار گرفته‌اید گفت: چرا باید تاوان ناکارآمدی‌های شما را مردم بپذیرند و تعجب می‌کنم از دولت برای انتخاب شما.

وی تاکید کرد: شما تاکنون معاونان خود از جمله آقای پورسیدآقایی، کشاورزیان و نوریان را به دلیل ناکارآمدی‌ها قربانی کردید.

۱۴:۳۴ ؛اعلام اسامی نمایندگان موافق استیضاح

طبق اعلام عضو هیات رییسه مجلس علیرضا بیگی، نادر قاضی‌پور، احد آزادی‌خواه، احمد مرادی، داریوش اسماعیلی و محمدقسیم عثمانی در موافقت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی در صحن علنی مجلس صحبت خواهند کرد.

پس از سخنان موافقان استیضاح عباس آخوندی مطالبی را در دفاع از عملکرد خود در وزارت راه و شهرسازی مطرح می‌کند و سپس احمد امیر آبادی و محمدعلی وکیلی به عنوان طراحان استیضاح آخوندی سخنرانی خواهند کرد.

۱۴:۲۸؛ مخالفت فراکسیون امید با استیضاح آخوندی

سید ابوالفضل بیوکی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی ایلنا با اشاره به برگزاری جلسه ظهر امروز فراکسیون امید مجلس در مورد استیضاح وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: در فاصله برگزاری جلسات صبح و بعدازظهر مجلس در فراکسیون امید تشکیل جلسه دادیم و دوستان نقطه نظرات خود را درباره عملکرد عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی بیان کردند.

وی افزود: در ادامه این جلسه در مورد تصمیم‌گیری در این استیضاح رای‌گیری کردیم که در نتیجه اکثریت اعضا با استیضاح وزیر راه و شهرسازی مخالفت کردند.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.