به گزارش طلوع کرمانشاه، خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی و توانمندسازی زارعان همواره شعار دولتمردان نظام در ادوار مختلف بوده است، توسعه و افزایش راندمان کشاورزی و بهبود تولیدات طی سالیان اخیر مورد تاکید مسئولان بوده و وعده حمایت از کشاورزان برای تحقق اهداف پیش بینی شده و امید به آیندهای بهتر بارها از تریبونهای مختلف و کُرسیهای دولتی به گوش رسیده است.
عدم پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان به ویژه گندم کاران طی سالیان اخیر همواره مورد اعتراض این قشر زحمتکش بوده و این بار اما چغندرکاران کرمانشاه نا امید از هرجا، هدر رفتن حاصل دسترنجشان را به نظاره نشستهاند.
چغندرکاران در گفتگو با طلوع کرمانشاه میگویند : کارخانهها چغندرشان را تحویل نمیگیرند و محصول روی دستشان مانده است.
آقای محمدی یکی از کشاورزان شهرستان اسلام آبادغرب است که از بدعهدی کارخانه داران استان گلایه دارد، وی اظهار میدارد: متاسفانه کارخانه طرف قراداد به ما میگوید که هکتاری پنجاه تن بیشتر چغندر تحویل نمیگیریم. وقتی ما هکتاری پنجاه تن بیشتر داریم باید محصول را دور بریزیم ! الان که چغندر برداشت کردیم دیگر تحویل نمیگیرند و مدام وعده میدهند و متاسفانه زحمت یک سال ما به هدر رفت و چغندرها خراب شدند.
وی افزود: چغندرکاران اسلام آبادغرب با کارخانه قرارداد دارند اما این کارخانه هکتاری ۵۰ تن بیشتر تحویل نمیگیرد، با قزوین واصفهان نیز قرارداد داریم که برای هر تریلر باید ۵۰۰ هزار تومان انعام و شیرینی به راننده ماشین چغندر بدهیم که محصول ما را حمل کند در قزوین واصفهان نیز شش روز ماشین زیر بار میخوابد تا آن را خالی کنند و به این ترتیب عیار چغندر را هر طوری که بخواهند حساب میکنند و کشاورز هم هر عیاری بگویند به ناچار قبول میکند.
محمدی افزود: کارخانه قند اسلام آبادغرب به دلیل قدیمی بودن، جوابگوی این همه چغندر نیست، کشاورزان بخش حمیل و روستای خپگه شیان نیز با همین مشکل مواجه هستند و از تمام مدیران و مسئولان و کارخانه قند کمک میخواهیم تا حاصل رنج یکساله ما هدر نرود.
وی گفت: ما برای گرفتن ماشین حمل چغندر، با وجود مشکلات بسیار تا مرز مهران و پرویزخان میرویم که به کارخانه قزوین و اصفهان چغندر بفرستیم اما در نهایت بار را برگشت میدهند و کرایه حمل را باید خودمان بپردازیم و عملاً ضرر پشت ضرر نصیب ما میشود.
برای پیگیری این مشکل سراغ مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه رفتیم تا شاید راه حلی برای کمک به این قشر زحمتکش پیدا شود اما روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه بیان این مطالبات و مشکلات را «جوسازی» عنوان کرد و به یک جوابیه بسنده کرد.
سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفته است: با توجه به برخی جوسازیها طی چند روز اخیر در خصوص خرید چغندرقند، سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه جوابیهای را جهت تنویر افکار عمومی منتشر نموده که متن آن به شرح زیر است:
«همانطور که بارها از طریق رسانههای استان و کلاسهای آموزشی – ترویجی برای کشاورزان عزیز استان کرمانشاه تشریح شده، چغندرقند در زُمره گیاهان زراعی صنعتی است و تنها مصرف آن در بحث تولید شکر و به عنوان خوراک کارخانجات قند استان است که این کارخانجات بر اساس ظرفیت اقدام به انعقاد قرارداد با زارعین عزیز استان مینمایند.
در ادامه این جوابیه آمده است: میزان قرارداد نیز بر اساس تُناژ محصول در زمان تحویل است و در زمان انعقاد قرارداد هم میزان چغندرقند تحویلی و هم زمان تحویل گیری آن مشخص میشود.
با توجه به علاقه مندی کشاورزان مناطق معتدل و سرد استان به این زراعت اقتصادی، همه ساله تعدادی از این عزیزان بدون برنامه ریزی برای تحویل محصول، بدون داشتن قرارداد و یا به میزان بیشتر از قرارداد اقدام به تولید چغندرقند کرده و در زمان برداشت با مراجعه به مدیریتهای جهاد کشاورزی شهرستان و یا ستاد استان تقاضای پا در میانی جهت تحویل چغندر مازاد و یا تحویل زودهنگام جهت خارج کردن محصول از مزرعه برخلاف زمان مندرج در قرارداد و جلوگیری از تاخیر در زراعت پاییزه مینمایند که این امر به دلیل ظرفیت محدود کارخانجات میسّر نیست و کارخانجات بر اساس ظرفیت اقدام به دریافت محصول تولیدی میکنند و مدیران کارشناسان سازمان دخالتی در این امر ندارند.
این جوابیه میافزاید: لازم به ذکر است به منظور جلوگیری از تضییع احتمالی حقوق کشاورزان در هر کدام از کارخانجات قند استان دو نفر کارشناس مجرّب آموزش دیده نظارت بر امر اُفتزنی و عیارسنجی را برعهده دارند که کشاورزان در صورت اعتراض میتوانند بلافاصله به این بزرگواران مراجعه نمایند.
مدیران و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان توجهی به سوگیریهای سیاسی، سفارش و وابستگی افراد و… نداشته و فقط مدافع حقوقکشاورزان و حمایت از صنایع وابسته میباشد و ضمن احترام به عقاید سیاسی و فکری همه عزیزان، از دخالت دادن مسائل سیاسی در مسائل فنی به شدت پرهیز دارند».
به نظر میرسد، با توجه به اینکه چند سالیست که چغندرکاران با این مشکل مواجه هستند، سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه به عنوان مدافع حقوق کشاورزان باید با برنامه ریزی و پیش بینیهای لازم، تدبیری برای این مشکل بیندیشد تا بیش از این شاهد هدر رفت دسترنج کشاورز نباشیم.
دیدگاه