یکشنبه, ۱۸ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 8 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21744 تعداد نوشته های امروز : 1×

آخرین خبرها

هوای کرمانشاه در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار گرفت باز هم وعده بیاتی تو خالی از آب درآمد / آذر از نیمه گذشت و خبری از افتتاح باند فرودگاه کرمانشاه نیست شایع ترین عفونت‌ های چشمی و درمان آن هوای امروز کرمانشاه «استاندارد» است جهاد کشاورزی کرمانشاه نسبت به افزایش جمعیت موش‌ها در مزارع استان هشدار داد پروژه‌های «نهضت ملی مسکن» را بدون تکمیل زیرساخت‌ها افتتاح نخواهم کرد چرا جریمه‌های تکراری برای رانندگان ثبت می‌شود؟ آغاز طرح نظارتی ویژه «شب یلدا» در کرمانشاه محیط‌زیست خسارت دستبرد خرس گرسنه را می‌پردازد خودروی قاچاق سوخت در جاده قصرشیرین در آتش سوخت خشت اول چون نهد معمار کج… ورود ۲۹ هزار پرونده به دادسرای کرمانشاه/ میانگین رسیدگی به پرونده ها ۶۶ روز است بازگرداندن کرمانشاه به تراز استان‌های دیگر نیازمند تلاش شبانه‌روزی است پروژه بزرگ کاشی و سرامیک چینی‌ها در کرمانشاه به کجا رسید؟ قتل مادر و زخمی شدن پدر به دست پسر ناخلف در اسلام آبادغرب نمایش”کاتالونیا” حجم زیادی از جوایز را ربود+گزارش تصویری ۲۰۰۰ نوزاد کرمانشاهی واکسن «روتاویروس» دریافت می‌کنند سرطان مثانه در این مشاغل اتفاق می‌افتد کشف کارگاه تولید روغن موتور تقلبی در کرمانشاه کرمانشاه نیاز به تلاش و کار مضاعف دارد

عرضه چه خوراکی‌هایی در “بوفه مدارس” مجاز است؟
02 مهر 1398 - 11:52
شناسه : 117260
3
کارشناس مسئول واحد سلامت مدارس مرکز بهداشت استان کرمانشاه : طلوع‌‌کرمانشاه :

الهه صادقی در گفتگو با خبرنگار طلوع کرمانشاه گفت:بیش از چهار هزار مدرسه در سطح استان وجود دارد و تقریبا تمامی مدارس به نوعی عرضه مواد خوراکی و غذایی برای دانش آموزان را دارند که برخی مدارس در سطح بسیار جزیی و برخی در سطح بوفه یا پایگاه‌های تغذیه سلامت و برخی هم که بصورت شبانه روزی فعالیت دارند دارای آشپزخانه و محلی مجهز برای عرضه مواد خوراکی هستند./وی افزود:تمامی بوفه‌ها، پایگاه‌های تغذیه سلامت و به نوعی هر محل عرضه مواد خوراکی در مدارس به دقت توسط کارشناسان بهداشت محیط و کارشناسان تغذیه رصد می‌شود./با توجه به اینکه دانش آموزان در سن رشد قرار دارند، ضروری است میان وعده‌هایی که در مدارس دریافت می‌کنند از ارزش غذایی بالایی برخوردار باشد./ کارشناس مسئول واحد سلامت مدارس مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت:پیش از هرچیز ترجیح و توصیه ما استفاده از لقمه‌های خانگی برای دانش آموزان است و والدین می توانند از لقمه های خانگی ساده مانند نان و پنیر و گردو، نان و پنیر و خیار، تخم مرغ آب‌پز و … برای فرزندان خود استفاده کنند./ الهه صادقی خاطرنشان کرد: در صورت نیاز به تهیه مواد خوراکی در مدارس مسئولان مدارس باید مواد خوراکی سالم را در اختیار دانش آموزان قرار دهند که از جمله آن عرضه انواع خشکبار مانند توت خشک، انجیر خشک، خرما، کشمش و انواع مغزها مانند گردو، بادام، بادام زمینی و … است و با توجه به اینکه اقلام ذکر شده غالبا قیمت بالایی دارند، مدارس می توانند از خوراکی های با ارزش غذایی بالا اما ارزان قیمت استفاده کنند که از جمله آن می‌توان به برنجک، نخودچی، ذرت بوداده و گندم برشته اشاره کرد.

پ
پ

 کارشناس مسئول واحد سلامت مدارس مرکز بهداشت استان کرمانشاه معتقد است:عرضه انواع ساندویج بویژه ساندویچ سوسیس و کالباس در بوفه مدارس غیرمجاز دانست و تنها عرضه لقمه‌های خانگی مانند نان و پنیر و گردو و یا تخم مرغ آب‌پز، آن هم اگر به شیوه بهداشتی و توسط افراد دارنده کارت سلامت تهیه شود، مجاز است، همچنین عرضه سمبوسه و فلافل نیز با توجه به روغن بالایی که در تهیه این نوع خوراکی ها به کار می‌رود، در مدارس ممنوع است.

 وی گفت:توصیه می‌شود در بحث عرضه نان تنها از نان‌های سنتی و سبوس‌دار مانند نان “سنگک” استفاده شده و از عرضه نان های باگت و صنعتی خودداری شود و عرضه انواع کیک و کلوچه و بیسکویت هم اگر کرِمدار و پرچرب نباشد، مجاز است.

 الهه صادقی افزود:در خصوص عرضه نوشیدنی در مدارس، تنها عرضه آب معدنی و دوغ بدون گاز و شیر مجاز بوده و نوشیدنی هایی مانند نوشابه گازدار، دوغ گازدار، آبمیوه های صنعتی و ماء الشعیر ممنوع است، در بحث عرضه میوه هم انواع میوه مجاز است، اما به شرطی که شسته و گندزدایی شوند.

 وی اظهار داشت: عرضه غذاهای گرم مانند عدسی، خوراک لوبیا و… نیز تنها در صورت داشتن آشپزخانه مجهز و بهداشتی امکان پذیر است و مواد اولیه آن باید بهداشتی بوده و توسط افراد دارای کارت سلامت تهیه شود و چنانچه این غذاهای گرم از بیرون مدرسه خریداری می‌شود، باید از مکان معتبر تهیه شده و توسط خودروی مناسب به مدرسه حمل شود همچنین عرضه این خوراکی ها هم باید در ظروف یکبارمصرف با پایه گیاهی باشد.

 کارشناس مسئول واحد سلامت مدارس مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت:عرضه هرنوع فرآورده غلات حجیم شده مانند چیپس و پفک را در بوفه مدارس ممنوع می باشد و با عرضه این اقلام در مدارس برخورد می‌شود، علاوه بر اینها عرضه بستنی یخی، یخمک، آدامس، لواشک های فاقد بسته بندی و آبنبات هم در مدارس ممنوع است.

 او گفت:لیست خوراکی های مجاز و غیرمجاز بوفه مدارس اعلام شده و در اختیار تمام مدارس قرار گرفته، از والدین دانش آموزان تقاضا می شود از فرزندان خود بخواهند اقلام عرضه شده در بوفه مدارس را گزارش داده و در صورت مشاهده هرنوع تخلف بهداشتی آن را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.