یکشنبه, ۲۵ آبان , ۱۴۰۴ Sunday, 16 November , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 23133 تعداد نوشته های امروز : 4×
۷۶ درصد بار بیماری ها مربوط به بیماریهای غیرواگیر است/اصلاح شیوه زندگی=کاهش بروز بیماریهای قلبی،عروقی، دیابت و سرطان ها
24 مهر 1398 - 10:16
شناسه : 126243
6
مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه: طلوع‌‌کرمانشاه :

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری طلوع کرمانشاه؛دکتر شهریار مستوفی در نشست خبری به مناسبت روز جهانی غذا عنوان کرد:با اصلاح شیوه زندگی و رژیم غذایی می توانیم به طور چشمگیری از بروز بیماریهای قلبی،عروقی، دیابت و سرطانها بکاهیم./وی مهمترین چالش امروزی را الگوی مصرف دانست و گفت: ۷۶ درصد بار بیماری ها مربوط به بیماریهای غیرواگیر است که با افزایش مصرف نمک، قند و چربی، چاقی، دیابت و… رابطه مستقیم دارد./دکتر شهریار مستوفی افزود: ۷۰ درصد مردم ایران وزن متعادل ندارند و ۱۷ درصد مردان و ۳۰ درصد زنان چاق هستند. همچنین ۳۰ درصد سرطانها با چاقی رابطه مستقیم دارد./به گفته او: مصرف محصولات تراریخته در دنیا موافقان و مخالفانی دارد و در زمینه کنترل محصولات تراریخته اقداماتی در سطح کشور انجام شده به گونه ای که این محصولات برچسب گذاری شده تا مصرف کننده با آگاهی انتخاب کند./مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: الگوی تغذیه نامناسب یکی دیگر از چالشهای بحث برانگیز است. برهمین مبنا درصدد کاهش ۱۰ درصدی میزان مصرف قند، نمک و اسیدهای چرب ترانس در روغن های مصرفی خانوار و صنایع هستیم./وی اظهار کرد:در حال حاضر میزان اسیدهای چرب ترانس در روغن های مصرفی خانوار نیم درصد است که در روغن های تولیدی استان کرمانشاه کمتر از نیم درصد است و در صنایع نیز این میزان ۲ درصد است.

پ
پ

دکتر مستوفی خاطر نشان کرد:سالانه از ۳۸۰ هزار مرگ و میر کشور ۹۲ هزار مرگ بر اثر بیماری های قلبی،عروقی است که مصرف نمک، اسید چرب ترانس و فشارخون در آن نقش دارد.

اومعتقد است:با اصلاح شیوه زندگی و رژیم غذایی می توانیم ۵۰ درصد بیماری های قلبی،عروقی، ۹۰ درصد دیابت و ۳۰ درصد سرطانها را کاهش دهیم.

شهریار مستوفی اضافه کرد:۵۹۵ محصول غذایی، ۹۲ برند آشامیدنی و ۱۳۹ برند آرایشی و بهداشتی را مورد رصد قرار دادیم و ۳۴۲ نمونه برداری از محصولات کشاورزی همچنین ۲۴۴ مورد نمونه برداری فلزات سنگین به عمل آمده است.

وی گفت: نشانگر رنگی تغذیه و برچسب گذاری بر روی همه محصولات تولیدی انجام شده است و ۱۰۰ درصد آرد کارخانه ها با اسیدفولیک و آهن غنی سازی شده است.

 مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در پایان گفت:یک میلیون و ۹۱۵ هزار کیلوگرم مواد خوراکی و آشامیدنی توقیف شده است و بیش از ۶۷۹ هزار کیلوگرم مواد خوراکی و آشامیدنی نیز کشف و معدوم شده است. پایش برچسب گذاری ۱۲۰۰ محصول خوراکی و آشامیدنی انجام شده است و درصدد تدوین طرح سلامت هشت محصول هستیم.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.