جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 29 March , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20720 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

سازمان تئاتر، راه نجات تئاتر استانهاست خرید ۱۰۸ دستگاه اتوبوس درون‌شهری برای کرمانشاه بارندگی‌های شدید مشکلی در سطح استان ایجاد نکرده است تدوین برنامه پنج ساله برای آسفالت معابر شهری کرمانشاه/۵۰ هزار میلیارد ریال از پروژه‌های سرمایه‌گذاری در حال عملیاتی شدن است چرا در رستوران های جهان شهر خلاق خوراک بیشتر دنده کباب و خورشت خلال سرو می شود/نارضایتی مسافران از پرداخت هزینه مضاعف به برخی از سایتهای گردشگری خدمات ویژه سازمان حمل و نقل مسافر در ایام نوروز نکات کلیدی درباره سلامت آجیل شب عید هوای نوروز در کرمانشاه بارانی است اعمال محدودیت های ترافیکی و ممنوعیت ورود تانکرهای حامل سوخت از مرز پرویزخان مراسم تحویل سال در هفت امامزاده و بقعه متبرکه کرمانشاه برگزار می‌شود قضات کشیک در ایام نوروز در دادسرای کرمانشاه فعالیت می‌کنند کرمانشاه در غرقاب ازخودبیگانگی ‌فرهنگی‌ و عدم تعلقات هویتی به سر می برد/ تا چه زمان سطح‌مطالبه ما باید در حد آسفالت و رنگ امیزی جداول باشد آماده‌باش ۱۶۲ جایگاه سوخت کرمانشاه برای ایام نوروز آماده‌باش ۱۲۰۰ نفر برای خدمات‌رسانی به مسافران نوروزی در کرمانشاه افزایش ۲۴ درصدی بارندگی‌ها در استان کرمانشاه حدود ۱۶ شهر کرمانشاه دچار تنش آبی اعلام ساعت کار اماکن تاریخی کرمانشاه در ایام نوروز ۴۰درصد هتل های برند کرمانشاه پر شده است/هتلداران چاره ای جز گرفتن وام‌کارمزدی سبک ندارند/بی میلی مسافر برای ماندن در اماکن اقامتی میدان آزادی کرمانشاه بازار شیرینی شب عید ۴۸ ساعت آخر داغ می‌شود + قیمت‌ها خودروهای حادثه‌ساز در کرمانشاه توقیف خواهند شد

حُرمت‌های غبارگرفته در سبک زندگی امروزی‌ها / سادگی و صفای گذشته‌ها در سایه مُدرنیسم رنگ باخت
20 آبان 1396 - 13:41
شناسه : 1763
2
طلوع گزارش می‌دهد؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

 انسان همواره به سوی مدرنیته شدن حرکت کرده و از سوی دیگر نیز خواهان پیشرفت و بهتر شدن زندگی خود بوده و همین عوامل باعث شده سبک زندگی سنتی خصوصا در جوامع شهری از رونق بیفتد.

پ
پ

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی طلوع، روزگاری خانه گرم مادربزرگ نقطه اتصال همه فامیل بود، بزرگترها و کوچکترها دور هم و دور تا دور کُرسی این خانه امن و مهربان جمع می‌شدند، گُل می گفتند و گُل می شنیدند و خستگی یک هفته کار و تلاش و درس و مدرسه را از تن بیرون می کردند.

آن روزها که خانه باصفای مادر بزرگ، خانه امید بچه ها بود، شیطنت می کردند و مادر بزرگ با لبخندی پاسخ آن ها را می داد، روزهایی که غم و غصه حوالی آن خانه های پر از مهر و صفا نبود. جمعه هایی که بچه‌ها لباس نو به تن می‌کردند، دست پدر و مادرشان را می گرفتند و رهسپار خانه ای می‌شدند که بوی قرمه سبزی اش تا سرکوچه پیچیده بود.

روزهایی را که می‌دانستیم روز جمعه ای هست که دستان مهربانی انتظارت را می کشند و فارغ از هر قیل و قالی خود را در آغوششان رها می کردیم.

خیلی ها هم پنجشنبه و جمعه راه روستا را در پیش می گرفتند، در نزدیکی های روستا صدای گله های گاو و گوسفند و پارس سگ های آن به گوش می رسید تا خبر از رسیدنت بدهند.

و گذشت آن روزگار شیرینی که داشتیم و قدرش را نمی دانستیم، گذشت آن مهر و محبت و صمیمیت. گذشت آن خانه های باصفا و آن همه شور و عشق و پاکی.

پدربزرگ ها و مادربزرگ ها بیشترشان آسمانی شدند، سراغ بعضی هایشان را هم باید در خانه های سالمندان گرفت و برخی دیگر مدت هاست چشم به در دوخته اند تا بلکه شاید زنگی شده شود و دیدار به دیدار فرزندان و نوه هایشان روشن کنند.

آن خانه های پر از مهربانی نیز همه ویران و جایش را به آپارتمان هایی داد که ساکنینش حتی نام یکدیگر را نیز نمی دانند.

دیدار هفتگی با عزیزان هم تبدیل به ماهی یکبار و کم کم چندماه یکبار و حتی سالی یکبار شد، روستائیان باصفا نیز به حاشیه شهرها مهاجرت کردند تا آدمی به یاد این شعر اخوان بیفتد که گفت: “هوا بس ناجوانمردانه سرد است، سلامت را نمی خواهند پاسخ گفت، سرها در گریبان است، وگر دست محبت سوی کس یازی به اکراه آورد دست از بغل بیرون، که سرما سخت سوزان است”.

صابر قاسمی جامعه شناس و دکتر نازنین محمدی روانشناس در گفت و گو با خبرنگار طلوع کرمانشاه در خصوص تغییر سبک زندگی که طی ۲ دهه اخیر رشد چشمگیری داشت، مطالبی بیان داشتند.

 حرکت به سمت زندگی صنعتی، زندگی سنتی را از رونق انداخت

قاسمی حرکت به سمت زندگی مدرن و صنعتی را باعث از رونق افتادن زندگی سنتی و قدیمی دانست و گفت: از آن جایی که این دو نوع سبک زندگی در تعارض با یکدیگر هستند، افراد نیز نمی توانند ارتباط مشترکی با هردوی آن ها برقرار کنند.

وی افزود: از یک سو انسان در طول تاریخ همواره به سوی مدرنیته شدن حرکت کرده و از سوی دیگر نیز خواهان پیشرفت و بهتر شدن وضعیت زندگی خود بوده و همین عوامل باعث شده سبک زندگی سنتی خصوصا در جوامع شهری از رونق بیفتد.

قاسمی خاطرنشان کرد: تغییر سبک زندگی در جامعه امروزی نیز باعث شده تا شیوه رفتاری افراد تغییر کند، اگر در روزگاران گذشته احترام به بزرگترها جایگاهی ویژه داشت امروز نه اینکه احترامی وجود نداشته باشد اما به خاطر همان تغییر سبک زندگی کمرنگ تر از گذشته شده است.

این جامعه شناس در پاسخ به این سوال که اصلی ترین دلیل تغییر سبک زندگی افراد، چه بوده است، گفت: شاید مهمترین دلیل گسترش و نفوذ شبکه های مجازی به درون خانواده ها و استفاده غلط از امکاناتی بود که اینترنت برای انسان ها فراهم می کرد.

وی گفت: فراگیری استفاده از فضای مجازی خصوصا در بین نسل جوان و در دهه اخیر باعث شد بسیاری از ارزش های قدیمی لایه ای از گردوغبار روی آن ها را بپوشاند و امروز حرکت طبق آخرین مد روز عامل موفقیت خود می دانند.

قاسمی ادامه داد: اگر جوانان امروز ما که در سن ۳۰ تا ۴۰ سالگی هستند تا زمان ورود به دانشگاه از گوشی همراه و اینترنت استفاده نمی کردند اما نسل بعد از آن ها از دوران راهنمایی و شاید هم ابتدایی با تکنولوژی های نوین امروزی سرکار دارند.

این کارشناس مسائل اجتماعی خاطرنشان کرد: فراگیری استفاده از گوشی همراه، تبلت، رایانه و … عملا جایی را برای سبک زندگی سنتی باقی نگذاشته و همین نیز عاملی بوده تا آن نوع از زندگی عملا تبدیل به خاطره ای در اذهان شود.

خانواده ها مراقب فرزندان خود در قبال استفاده از تکنولوژی های روز باشند

دکتر محمدی روانشناس نیز در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی طلوع کرمانشاه، از خانواده ها خواست که مراقب فرزندان خود در قبال استفاده از تکنولوژی های روز که امروز فراگیر شده، باشند.

وی افزود: ممنوعیت استفاده از گوشی همراه در مدارس اگر با مراقبت خانواده ها در ساعاتی که دانش آموزان در منزل حضور دارند، همراه شود قطعا آسیب های کمتری را شاهد خواهیم بود.

محمدی تصریح کرد: دنیای مجازی دنیایی بی پایان است که ورود نوجوانان و جوانان به آن اگر به درستی مراقبت نشوند، می تواند خطراتی را برایشان به همراه داشته باشد.

این روانشناس ادامه داد: علاوه بر بحث تهاجم فرهنگی و ترویج مُدگرایی هایی که بسیاری از آن ها نیز غلط و فرهنگ غربی است که برهنگی را آموزش می دهند، امروز با خطرات دیگری نیز روبرو هستیم.

وی گفت: به عنوان نمونه ساخت بازی نهنگ آبی یکی از مسائلی است که باید به شدت نسبت به آن حساس بود و عدم ارتباط صحیح خانواده با نوجوانان می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

محمدی اظهار کرد: نوجوانی که در سن ۱۲ تا ۱۸ سالگی قرار دارد قادر به تصمیم گیری درست نیست و عموما تصمیماتی که می گیرد آنی و لحظه ای است، به همین خاطر اگر تعامل لازم و کافی با وی در محیط مدرسه و منزل وجود نداشته باشد، این فرد سعی می کند با فضای مجازی تعامل برقرار و از دستورات داده شده در آن تبعیت کند.

این روانشناس کرمانشاهی همچنین به پدیده خودزنی در مدارس اشاره و اظهار کرد: اخیرا نیز در برخی مدارس خبر می رسد که دانش آموزان مقطع ابتدایی خون بازی می کنند به این شیوه که دستان خود را به دیوار زبر می مالند تا خون از آن جاری شود.

وی گفت: این ها همه پیامد عدم کنترل لازم و کافی از سوی خانواده ها و مدارس است که اگر به خوبی به آن پرداخته نشود تبعات بدی در آینده همراه خواهد داشت.

محمدی بیان کرد: در چنین فضایی نوجوان و جوان از خانواده فاصله گرفته و به دنبال دوستانی است که به اصطلاح وی را درک کرده و شرایط لذت های آنی را برایش فراهم می کنند.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.