خیراله خزایی امروز یکشنبه ۲۱ بهمن ماه اظهار کرد: آثار تاریخی و فرهنگی هویت هر جامعهای به شمار میرود که حراست و حفاظت از آنها وظیفه همه مردم به ویژه مسئولان مربوطه است.
او با بیان اینکه شهرستان کنگاور علاوه بر اینکه تاریخ و فرهنگ غنی دارد، سرشار از هنرهای اصیل ایرانی است، اظهار داشت: هنر زیبای گره چینی کنگاور از ظرافت خاص و خلاقیت متبحرانه استادکارها در این هنر حکایت دارد.
خزایی با اشاره به گردآوری پرونده ثبت ملی گره چینی توسط اداره میراث فرهنگی شهرستان کنگاور، خاطرنشان کرد: پس از تکمیل اطلاعات و تصاویر با محوریت هنرمند پیمان محمدی، این پرونده به سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال و با بررسی کمیته مربوطه به ثبت ملی رسید.
او اضافه کرد: با ثبت هنر گره چینی به نام کنگاور تعداد آثار ملی ملموس و ناملموس این شهرستان به ۱۱۹ مورد رسید.
خزایی با اشاره به اینکه معبد آناهیتا به عنوان شاخص ترین اثر تاریخی شهرستان کنگاور سالانه میزبان هزاران نفر از گردشگران داخلی و خارجی است، افزود: تلاش می کنیم در قالب ستاد خدمات سفر میزبان متفاوتی برای مسافران نوروزی در سال ۹۸ باشیم.
پیمان محمدی هنرمند رشته گره چینی اهل شهرستان کنگاور در داوری نشان ملی و مرغوبیت صنایع دستی سال ۱۳۹۶ شرکت کرد و موفق به اخذ نشان ملی مرغوبیت شد و پس از بررسی از سوی داوران ملی کاندیدای حضور در داوری نشان بینالمللی کیفیت از شورای جهانی صنایع دستی شد که پس از بررسی هنر گره چینی در شورای جهانی وی نشان جهانی را نیز از آن خود کرد.
شهرستان کنگاور با جمعیتی افزون بر ۷۶ هزار نفر در ۹۴ کیلومتری شرق کرمانشاه واقع شده و دروازه ورودی این استان محسوب می شود./ایرنا
دیدگاه