این ابرپروژه کاغذی هنوز هم بعد سالها از حد مطالعات اولیه فراتر نرفته است و علی رغم وعدههای مکرر برای آغاز فاز عملیاتی آن تا پایان سال قبل هنوز هم اقدامی در این خصوص برای این پروژه صورت نگرفته است.
اواسط سال قبل بود که روند لاکپشتی و کند این پروژه داد استاندار کرمانشاه را هم درآورد و هوشنگ بازوند با انتقاد از این وضعیت گفت: پروژه گردشگری کریدور بیستون به طاقبستان یکی از مهمترین پروژههای استان است و با وجود اینکه از تصویب این طرح مهم گردشگری در شورای برنامهریزی و توسعه چند ماه میگذرد اما در اجرای آن هنوز کاری نشده است.
آن طور که مسئولان میگویند این طرح یکی از مهمترین طرح های گردشگری استان برای جذب گردشگران داخلی و خارجی با توجه به پتانسیل و ظرفیت بالای تاریخی و طبیعی این محور است و پروژه های مهم و زیرساختی برای تفرجگاه کریدور بیستون به طاق بستان – که ۳۰ کیلومتر طول دارد – در زمینه جذب گردشگری تعریف شده که بتواند به اقتصاد و رفاه حال مردم استان یاری کند.
با توجه به هزینه پیشبینی شده ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی برای این کریدور گردشگری، برخیها معتقدند که سرنوشت منوریل که به یک چاه برای بلعیدن اعتبارات تبدیل شده در انتظار این ابرپروژه است.
حالا آنطور که مسئولان میراث فرهنگی اعلام میکنند این پروژه درگیر سناریو برای اجراست و تاکنون نتوانستهاند از بین سناریوهای موجود یکی را انتخاب و کار را استارت بزنند.
میراث فرهنگی: منتظر دستور استاندار برای انتخاب سناریو هستیم
امید قادری، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه درباره کریدور گردشگری بیستون – طاقبستان اظهار داشت: بر اساس آخرین مباحث مطرح شده در کارگروه سرمایه گذاری قرار شد استاندار به یکی از معاونین خود در این راستا حکمی را ابلاغ کند و بر اساس سناریوی انتخاب شده توسط استاندار، پروژه در پیش گرفته شود.
وی افزود: به این منظور سه سناریو طراحی شده که بر مبنای یکی از آنها به منظور اجرای طرح باید یک شرکت عمرانی تاسیس شود تا نسبت به انجام امور زیرساختی اقدام کند، همچنین می توان با اتخاذ مشاور از سوی اداره کل نظارت هایی را بر دستگاههای اجرایی و سرمایهگذاران بخش خصوصی اعمال کرد یا دستگاههای زیرساختی استان هر کدام بخشی از کار را بر عهده بگیرند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه گفت: هر کدام از این سناریوها انتخاب شود پروژه بر اساس آن پیش خواهد رفت و در حال حاضر منتظر انتخاب آن توسط استاندار هستیم.
قادری بیان کرد: این پروژه بسیار بزرگ است امیدواریم که امسال وارد فاز جدیدی شود.
وی عنوان کرد: گام نخست پروژه تکمیل طرح مطالعاتی بود که انجام شده همچنین قطعه بندی اراضی برای گردشگری و چارچوب کار از نظر حجم سرمایه گذاری، عملیات زیربنایی و زیرساختی نیز تعیین شده است و باید وارد فاز اجرایی شود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: باید دید بر اساس واقعیتهای بودجه ای کدام یک از سناریوهای تعیین شده قابلیت اجرا دارد.
وی افزود: اعتبارات برآورد شده برای اجرای پروژه مذکور بر اساس آمار و اطلاعات سال ۹۶ بوده که بر آن اساس ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری بخش خصوصی لازم است اما در حال حاضر این رقم بسیار متفاوت خواهد بود و به روزرسانی می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه تصریح کرد: به روزرسانی این اعداد کار سخت و زمان بری نیست بلکه در اسرع وقت پس از انتخاب سناریو انجام خواهد شد.
بر اساس این گزارش، سناریوهای اجرای این کریدور گردشگری باز هم در گرو اعتبارات است، یعنی ظاهرا اگر اعتبار باشد بهترین سناریو و در غیر این صورت با سناریوی در سطح پایین روبرو میشود و با وجود کمبود اعتبارات احتمالا باز هم سرنوشت نامعلومی در انتظار این پروژه است/مرصاد
دیدگاه