هوره و مور از کهنترین آواهای جهان هستند
مرادی، هوره و مور را از کهنترین آواهای جهان دانست و گفت: صدا و سیما و رسانهها باید برای معرفی ظرفیت این هنرمندان به میدان بیایند و با پخش کلاسهای آموزشی موسیقی و سنتهای محلی، نسل جدید را با این میراث گرانبها آشنا کنند تا دچار بحران هویت نشوند و در عین حال بتوانیم این تاریخ ارزشمند چند ۱۰ هزار ساله را به جهانیان معرفی کنیم.
این عضو شورای شهر کرمانشاه، شاه کلید این آموزشها را از دوران کودکی و مهدهای کودک عنوان کرد و گفت: آموزش و پرورش باید دروس تخصصی گردشگری را سرلوحه آموزش خود قرار دهد؛ آموزش و پرورش باید کارشناسان گردشگری را تربیت کند و آنها همه جاذبههای گردشگری استان را ببینند و زیرنظر یک واحد متمرکز این ظرفیتها را معرفی کنند تا به صورت جزیرهای عمل نشود.
مرادی با تاکید به اینکه داشتههای فرهنگی و بومی استان کرمانشاه را باید حفظ کنیم و امروز این میراث است که جذب گردشگر میکند، گفت: لباس و زبان ما هویت ما است و این لباس را باید دختران ما بپوشند و با زبان مادری خود صحبت کنند و به آنها افتخار کنند.
رییس کمیسیون گردشگری شورای شهر کرمانشاه اظهار داشت: استان کرمانشاه را که به دلیل تنوع مذهبی، قومی و زبانی هندوستان ایران مینامند از قدیم مسیر عبور زوار عتبات عالیات بوده و جای جای آن آثار جبهه و بقاع متبرکهای وجود دارد که برای گردشگران جذاب است.
وی هویت معماری قدیمی کرمانشاه که برای گردشگران هم جالب است را در حال نابودی دانست و گفت: در روستاهای ما بعد از زلزله خانههایی را ساختند که هیچ تناسبی با هویت معماری کرمانشاه ندارد و ادارت متولی موظفند در این زمینه به طور جدی ورود کنند تا ساختار معماری خانههای کرمانشاه از بین نرود.
وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و ده ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اند حاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.
بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت، آبشار پیران و … از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۶۰۰ روستا و ۳۴ شهر دارد/ایرنا
دیدگاه