دوشنبه, ۲۶ شهریور , ۱۴۰۳ Monday, 16 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21386 تعداد نوشته های امروز : 4×

آخرین خبرها

۱۱ ویتامین و مواد معدنی ضروری و مورد نیاز بدن برای تحصیل از کرمانشاه مهاجرت کردم/ سال آینده برمی‌گردم برخورد آتشین تریلی‌ها در محور بیستون- صحنه تکمیل بزرگراه کربلا در استان کرمانشاه به ۲۳ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد معارفه سرپرست جدید معاونت فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه برگزار شد نصب سرعت کاه های آسفالتی در۱۲ نقطه مطالبه بازنشستگان کرمانشاهی چیست؟ مطالبه بازنشستگان کرمانشاهی چیست؟ لباسِ تنگ برای «مدرسه» ممنوع! طرح توسعه میادین نفتی سومار و سامان در شورای اقتصاد تصویب شد آغاز به کار نمایشگاه «پاییزه» در کرمانشاه مخالفت آموزش و پرورش با افزایش ۳۰ درصدی نرخ سرویس مدارس کرمانشاه /تاخیر در اعلام نرخ نهایی باعث سوء استفاده دلالان می شود وقت و انرژی خود را برای افرادی با این ۶ خصوصیت هدر ندهید کرمانشاه خُنک می‌شود نقاط ایجاد آبگرفتگی شهر کرمانشاه شناسایی و رفع مشکل می شود پایان رقابت‌های لیگ برتر بدنسازی/ اصفهان قهرمان و کرمانشاه نائب‌قهرمان شد نیمی از کرمانشاهیان نمی دانند که این شهر تئاتر دارد!/کاتالونیا بر روی صحنه می رود+تصویر لایروبی رودخانه‌های کرمانشاه برای شروع بارش‌های پاییزی نگرانی ها از فروش بی سروصدای سهام ایران خودرو در کرمانشاه!/ نباید به سرنوشت لرستان دچار شویم   برای خدمت و گشودن گره از مشکلات مردم به اسلام آبادغرب آمده ام/ میزهای خدمت در دورافتاده ترین نقاط روستایی نیز برپا می شود ابطال انتخابات هیات تنیس کرمانشاه

خطر در کمین میراث ۱۵۰ ساله کرمانشاه
07 مهر 1399 - 10:58
شناسه : 260411
3
عضو انجمن بازاریابی ایران گفت: نام نان‌برنجی با کرمانشاه عجین شده، لذا نباید به‌خاطر کج‌سلیقگی و فرصت‌طلبی عده قلیلی سودجو، اجازه داد این سوغات معروف 150 ساله تخریب و یا تضعیف شود. طلوع‌‌کرمانشاه :

دکتر لطیف امامی بااشاره به پیشینه ۱۵۰ ساله نان “برنجی” کرمانشاه، اظهار کرد: این شیرینی محلی یکی از سوغات‌های پرطرفدار کرمانشاهیان و بخشی از فرهنگ مردم این استان است که شهرتی فراگیر دارد./وی تصریح کرد: نه تنها در ایران، بلکه حتی در خارج از مرزهای کشورمان هرگاه نام کرمانشاه به زبان می‌آید، ناخودآگاه در کنار میراث‌های باستانی ارزشمند و گرانسنگی همچون کتیبه بیستون و تاق بستان، نان برنجی هم به سرعت در ذهن تداعی می‌شود./عضو انجمن بازاریابی ایران با بیان اینکه در ایران کمتر کسی است که مزه و طعم شیرینی‌های نان‌برنجی و کاک را نچشیده باشد، گفت: هرچند همه نان برنجی را به نام کرمانشاه می‌شناسند، اما پخت این شیرینی‌ در برخی مناطق دیگر ایران نیز انجام می‌شود، با این وجود همه، به هر نحو برای اعتبار، بازاریابی و جذب گردشگران در پی آن هستند تا کیفیت، عطر و مزه محصول خود را با نان برنجی کرمانشاه مقایسه‌ کنند./این مدرس بازاریابی افزود: استان کرمانشاه از دیرباز دارای یک موقعیت استراتژیک در غرب کشور بوده و باتوجه به اینکه یک استان گردشگرپذیر و نیز در مسیر ارتباطی عتبات عالیات است، لذا میزان تردد از استان‌های دیگر به کرمانشاه بالاست و رفت و آمدهای زیادی را در مسیر جاده‌ای و شهری خود دارد./امامی تاکید کرد: کارگاه‌هایی که در این مسیرها هستند و سوغات معروف کرمانشاهیان را به مسافرین عرضه می‌کنند، به هیچ عنوان نان برنجی باکیفیتی که یک گردشگر می‌تواند آن را در کارگاه‌ها و مغازه‌های دارای برند نان برنجی کرمانشاه تهیه کنند، پخت نمی‌کنند و آنطور هم که می‌بینیم نظارت کاملی روی فعالیت آنها انجام نمی‌گیرد./وی افزود: در کنار این کارگاه‌ها، وانت بارهایی نیز در کنار جاده‌ها هستند که نان برنجی‌هایی را به مسافرین و گردشگران عبوری عرضه می‌کنند که هیچ کیفیت و نشانی ندارد و معلوم نیست که کجا تهیه شده و چند روز جلوی آفتاب مانده است./عضو انجمن بازاریابی ایران تاکید کرد: متاسفانه چنین مسائلی باعث می‌شود که مسافرین و گردشگران که طعم نان برنجی واقعی کرمانشاه را نچشیده‌اند، فکر کنند که نان برنجی اصیل کرمانشاه همین است و دیگر هیچگاه رغبتی برای خرید آن نداشته باشند و همین مسئله زمینه ای برای وارد شدن لطمه به اعتبار ۱۵۰ ساله این شیرینی محلی شود.

پ
پ

 وی ادامه داد: علیرغم اینکه نان برنجی کرمانشاه امروزه یکی از سوغات‌های بسیار مطرح این استان محسوب می‌شود، اما وجود برخی مشکلات باعث شده تا خطر از بین رفتن اعتبار در کمین این میراث ۱۵۰ ساله کرمانشاهیان باشد.

وی تاکید کرد: به این اعتبار، از سالیان گذشته تاکنون شاهد راه اندازی کارگاه‌های متعدد پخت نان برنجی و یا حضور پررنگ وانت بارهایی هستیم که به فروش و عرضه این سوغات در ورودی‌ها و خروجی‌های شهر کرمانشاه اقدام می‌کنند.  

وی خاطرنشان کرد: از دستگاه‌های ذیربطی همچون اداره کل استاندارد، پلیس راه، میراث فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی استان انتظار می‌رود که برای مقابله با این مشکل اقداماتی را در دستور کار قرار دهند.

این مدرس بازاریابی در ادامه این گفت و گو اظهار کرد: همچنین معتقدم باید از بسته بندی‌های سنتی که اکنون برای نان برنجی کرمانشاه وجود دارد عبور کنیم و به سمت بسته بندی‌های خلاقانه و جذاب تری پیش برویم. هرچند که  تابحال چند برند نان برنجی در کرمانشاه دست به چنین کاری زده‌اند، اما کماکان می‌بینیم اکثر نان برنجی که تولید می‌شود در جعبه‌های مقوایی مستطیل شکلی است که گاها نوع چیدمان نان برنجی در داخل آنها باعث خُرد شدن این شیرینی تُرد می‌شود.

امامی گفت: همچنین باتوجه به اینکه دنیای کنونی دنیایی است که زندگی بشر دوباره در حال بازگشت به زندگی ارگانیک و سنتی است، فکر می‌کنم نحوه پخت سنتی نان برنجی در داخل کارگاه‌هایی که در کرمانشاه فعال هستند، می‌تواند برای بسیاری از گردشگران جذاب باشد و حتی باعث افزایش اعتبار این شیرینی شود، براین اساس بهتر است که روی چنین مسائلی هم در این استان کار شود.

وی در بخش پایانی این گفت وگو  عنوان کرد: باتوجه به قدمت و پیشنیه نان برنجی کرمانشاه که بخشی از فرهنگ و تمدن مردم این استان است، مسئولین باید برای حفظ و نگهدای آن تلاش‌هایشان را دوچندان کنند، چراکه درحال حاضر این انتظارات در سطح نازلی برآورده شده و بی‌شک در بلندمدت، آسیب جدی و جبران ناپذیری به نام و نشان این ” برند” کرمانشاه وارد خواهد کرد.

عضو انجمن بازاریابی ایران تاکید کرد: نگذاریم به‌خاطر کج‌سلیقگی و فرصت‌طلبی عده قلیلی سودجو، چوب حراج به یکی از میراث‌های استان کرمانشاه وارد و این نام و نشان که دستاورد سال‌ها تلاش و کوشش مردان و زنان کرمانشاهی بوده، تخریب و یا تضعیف شود./ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.