مدیرعامل شرکت مخابرات استان کرمانشاه، از افزایش ۷۰ درصدی مصرف اینترنت در استان در پی شیوع کرونا خبر داد و گفت: ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان را ۲۶ و در شهرستان کرمانشاه ۲۹ درصد است.
مسیب قبادیان ضمن تبریک سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و گرامیداشت یاد امام راحل(ره) و ارواح طیبه شهدا، اظهار داشت: شرکت مخابرات ایران به عنوان متولی اصلی بحث ارتباطات بیش از ۸۰ درصد ظرفیت ارتباطی کشور را در بحث تلفن ثابت، تلفن همراه و اینترنت فراهم میکند.
وی افزود: مخابرات ایران در قالب شرکت ارتباطات سیار از سال ۱۳۷۳ وارد بحث تلفن همراه شد و اکنون ۸۰ درصد سهم بازار تلفن همراه را در اختیار دارد.
۲ میلیون و ۷۰ هزار سیم کارت فعال در کرمانشاه
مدیرعامل شرکت مخابرات استان کرمانشاه گفت: ۲ میلیون و ۸۳۰ هزار سیم کارت همراه اول در استان کرمانشاه واگذار شده که اکنون بیش از ۲ میلیون و ۷۰ هزار سیم کارت از آنها فعال است.
وی با بیان اینکه ۶۹۰ هزار خط تلفن ثابت در استان واگذار شده که از این تعداد ۵۸۰ هزار خط فعالاند، ادامه داد: ۴۰۰ هزار خط تلفن ثابت در شهرستان کرمانشاه و بقیه در سایر شهرستانهای استان قرار دارد.
قبادیان از افزایش ۷۰ درصدی مصرف اینترنت در استان در پی شیوع کرونا خبر داد و افزود: طی این سالها با گرایش بیشتر به سمت موبایل، تقاضا برای تلفن ثابت رو به کاهش بوده اما در شرایط کرونا شاهد رشد تقاضای تلفن و اینترنت ثابت بودیم.
ضریب نفوذ تلفن ثابت در کرمانشاه به ۲۶ درصد رسید
وی ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان را ۲۶ و در شهرستان کرمانشاه ۲۹ اعلام کرد و گفت: ۸۰ هزار نفر از مشترکین استان از ADSL مخابرات و حدود ۶۷ هزار نفر از مشترکین، از ADSL سایر شرکتهای فروش اینترنت استفاده میکنند.
قبادیان با بیان اینکه شرکت مخابرات ایران به سمت تکنولوژیهای مبتنی بر سیم و فیبر نوری حرکت میکند، بیان داشت: ۸ استان کشور منجمله کرمانشاه، به عنوان پایلوت این کار انتخاب شدهاند.
این مسئول گفت: ۱۲۰ هزار ظرفیت واگذاری فیبر نوری در استان کرمانشاه ایجاد شده، ولی به خاطر هزینههای بالاتر آن برای مشتری، فقط یکهزار و ۳۰۰ مورد از آن واگذار شده است.
وی ادامه داد: با توجه به محدودیتهای شبکههای موبایلی در فرکانس و پهنای باند، نمیتوان شبکههای موبایلی را به هراندازه که میخواهیم گسترش دهیم و باید بخش زیادی از ترافیک اینترنت را به سمت شبکههای ثابت، سوق داد.
قبادیان خاطرنشان کرد: شبکههای ثابت نیز علاوه ADSL باید به سمت تکنولوژیهای جدیدتر همچون VDSL که پهنای باند تا ۱۰۰ مگا بایت را در فواصل کوتاهتر مکانی پوشش میدهد، پیش بروند.
۱۹۰ روستای کرمانشاه به اینترنت دسترسی ندارند
مدیرعامل شرکت مخابرات استان کرمانشاه با بیان اینکه در استان ۲ هزار و ۲۴۳ روستا دارای ارتباط موبایلی هستند، اعلام کرد: ۹۰ درصد از روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت دسترسی دارند و حدود ۱۹۰ روستای استان به اینترنت دسترسی ندارند که برای حل مشکل آنها پروژههایی را در نظر داریم.
قبادیان اظهار داشت: از سال ۹۲ بیش از ۴۳۴ میلیارد تومان در حوزه مخابرات پروژه در استان اجرا شده که سهم حوزه تلفن همراه حدود ۲۷۸ میلیارد تومان بوده است.
وی مهمترین دستاورد دولت در حوزه ارتباطات را، انجام برنامه پنج سالهی توسعه زیرساخت مخابرات، در طی فقط دو سال(۹۳ و ۹۴) عنوان کرد.
قبادیان با بیان اینکه در سال ۹۹ بالغ بر ۹۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان توسط این شرکت سرمایهگذاری انجام شده، گفت: تاثیر حوزه ارتباطات را در همه حوزهها همچون استارتآپها به خوبی میبینیم چرا که مخابرات به عنوان پیشران، برای بخشیهای دیگر عمل میکند.
وی نصب و راهاندازی ۵۷ سایت جدید، تکمیل پوشش و ارتقاء تکنولوژی ۵۸۳ سایت، نصب و راه اندازی ۱۰ دستگاه کافوی نوری، نصب و راهاندازی ۱۷ دستگاه مینی کافو، توسعه پورتهای پرسرعت دیتا ADSL و FTTh، اجرای ۸۰ کیلومتر فیبرنوری، توسعه سافت سوئیچ و توسعه شبکه کابل را جمعا به ارزش ۹۳میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان، از پروژههای اجرا شده شرکت مخابرات استان کرمانشاه در سال ۹۹ اعلام کرد.
مدیرعامل شرکت مخابرات استان کرمانشاه همچنین، ادامه داد: در دهه فجر امسال پروژههایی همچون نصب و راهاندازی ۲۲ سایت جدید، تکمیل پوشش و ارتقاء تکنولوژی ۱۱۳ سایت، نصب و راهاندازی چهار دستگاه کافوی نوری، نصب و راهاندازی پنج دستگاه مینیکافو، توسعه پورتهای پرسرعت دیتا ADSL در ۳۶ مرکز، اجرای ۵۰ کیلومتر فیبر نوری و نصب و راهاندازی ۲۰ لینک CWDM جمعا به ارزش ۲۱ میلیارد و ۱۱۰ میلیون تومان آماده افتتاح هستند.
قبادیان بیان کرد: ۷۰ درصد تجهیزات مربوط به خطوط ثابت تلفن در کشور ساخته میشود، ولی در حوزه موبایل چون تغییرات بسیار سریع و سنگین است ما فقط ۳۰ درصد از تجهیزات آن را در کشور می توانیم بسازیم و علیرغم تحریمها و محدودیتهای ارزی، تاکنون نگذاشتهایم مردم از خدمات موبایلی محروم شوند.
مدیرعامل شرکت مخابرات استان کرمانشاه گفت: در چند مدت اخیر تعرفههای مخابرات نه تنها افزایش نیافته بلکه در برخی حوزهها کاهش پیدا کرده است.
قبادیان متوسط درآمد به ازای هر خط تلفن ثابت در استان را ۴ هزار و ۳۰۰ تومان اعلام و گفت: متوسط قیمت تمام شده هر خط ۱۹ هزار تومان است و ۷۰ درصد خطوط تلفن، کارکردی کمتر از ۲ هزار تومان دارند.
وی، افزایش بیرویه قیمت ارز و به تبع آن افزایش هزینه پروژههای مخابراتی، افزایش سرقت تجهیزات مخابراتی و عدم وصول مطالبات این شرکت از دولت و ناتوانی در تهیه تجهیزات به صورت اعتباری را بخشی از مشکلات این شرکت عنوان کرد.
قبادیان اظهار داشت: براساس اعلام مدیرکل آموزش و پرورش، از ۳۲۴ هزار دانش آموز استان، تنها ۴ هزار نفر به برنامه شاد دسترسی ندارند که برخی از آنها نیز به علت نداشتن تبلت از شبکه شاد محرومند نه عدم دسترسی به اینترنت.
وی در پایان آنتندهی خطوط موبایل در استان را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: ۹۴ درصد از جادههای تعهدی را تحت پوشش قرار دادهایم./فارس
دیدگاه