جمعه, ۱۳ مهر , ۱۴۰۳ Friday, 4 October , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21467 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

«وانیا یاوری» مستعد کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۸ است قتل به خاطر اختلافات شخصی در سرپل‌ذهاب/ دستگیری قاتل در کمتر از یک ساعت   آمادگی منطقه کرمانشاه برای سوخت رسانی در فصل سرما ۶ زنگ خطر درباره سلامت روان فرزندتان واژگونی تانکر ۳۰ هزارلیتری حمل سوخت در محور بیستون به کرمانشاه گرد و غبار در قصرشیرین شرایط ناسالم جوی ایجاد کرد حمایت ائمه جمعه اهل سنت کرمانشاه از پاسخ نظامی ایران به رژیم صهیونیستی رای جدید دیوان عدالت درباره بیمارستان تاریخی مسیح کرمانشاه کشف ۲۷ تن مرغ منجمد در پوشش بار سیب‌زمینی ستاد بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ در کرمانشاه تشکیل می‌شود سلامت زبان را جدی بگیرید/ چگونه زبان خود را تمیز کنیم؟ کرمانشاه هشتمین استان پیر کشور است صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در کرمانشاه سرقت در کرمانشاه کاهش ۲۲ درصدی داشته است سقوط از درخت گردو جان باغدار صحنه ای را گرفت انجام ۲۴۱۷ عملیات توسط آتش‌نشانان کرمانشاهی طی شش‌ماهه نخست امسال محافظت از پیری مغز با تکیه بر رژیم غذایی چگونه «شپشِ سر» را از بین ببریم؟ طعمه گذاری مناطق آلوده به موش/ شهروندان به طعمه‌ها دست نزنند کرمانشاه شهر گردشگری نیست

چطور آب باران به سیل ویرانگر تبدیل می‌شود؟
12 مرداد 1401 - 11:08
شناسه : 279665
3
کارشناس آب‌های سطحی طلوع‌‌کرمانشاه :

محمود بشیری درباره اینکه چطور باران تبدیل به سیل‌های مخرب شده و همه چیز را نابود می‌کند، گفت: سیل معمولا وقتی رخ می‌دهد که حجم قابل توجهی از بارندگی را در فاصله زمانی کوتاهی شاهد باشیم، پس مهمترین عامل اولیه در بروز سیل شدت بارش و بازه زمانی آن است./وی ادامه داد: وقتی بارشی که باید در چند فصل و حتی یک سال آبی رخ دهد، طی چند ساعت و یا چند روز اتفاق می‌افتد، حجم عظیمی آب با زمین برخورد می‌کند که این حجم زیاد می‌تواند در ابتدای محل بارش خاک را با خود همراه کند./این متخصص آب‌های سطحی عامل مهم دیگری که در بروز سیل نقش دارد را نوع و جنس خاکی دانست که باران بر آن می‌بارد و تاکید کرد: هرچقدر بافت خاک سست باشد، بیشتر با آب باران همراه شده و در مسیر به جریان می‌افتد./بشیری با بیان اینکه چگالی آب در شرایط معمول یک است، افزود: وقتی که خاک در ابتدای مسیر با آب همراه می‌شود، به تدریج چگالی آب بیشتر شده و می‌تواند چیزهای دیگری را در مسیر با خود همراه کند./وی اضافه کرد: بعد از خاک، ابتدا سنگ های کوچک و سپس سنگ‌های بزرگتر و بعد شاخ و برگ درختان و حتی تنه درختان با آب همراه شده و هرچقدر مواد همراه آب بیشتر باشد، قدرت تخریب آن شدت یافته و در نهایت منجر به آسیب به خودروها و حتی منازل مسکونی می‌شود.

پ
پ

یک کارشناس آب‌های سطحی، درباره چگونگی تبدیل آب باران به سیل‌ مخرب و ویرانگر توضیحاتی ارائه کرد.

محمود بشیری درباره اینکه چطور باران تبدیل به سیل‌های مخرب شده و همه چیز را نابود می‌کند، گفت: سیل معمولا وقتی رخ می‌دهد که حجم قابل توجهی از بارندگی را در فاصله زمانی کوتاهی شاهد باشیم، پس مهمترین عامل اولیه در بروز سیل شدت بارش و بازه زمانی آن است.

وی ادامه داد: وقتی بارشی که باید در چند فصل و حتی یک سال آبی رخ دهد، طی چند ساعت و یا چند روز اتفاق می‌افتد، حجم عظیمی آب با زمین برخورد می‌کند که این حجم زیاد می‌تواند در ابتدای محل بارش خاک را با خود همراه کند.

این متخصص آب‌های سطحی عامل مهم دیگری که در بروز سیل نقش دارد را نوع و جنس خاکی دانست که باران بر آن می‌بارد و تاکید کرد: هرچقدر بافت خاک سست باشد، بیشتر با آب باران همراه شده و در مسیر به جریان می‌افتد.

بشیری با بیان اینکه چگالی آب در شرایط معمول یک است، افزود: وقتی که خاک در ابتدای مسیر با آب همراه می‌شود، به تدریج چگالی آب بیشتر شده و می‌تواند چیزهای دیگری را در مسیر با خود همراه کند.

وی اضافه کرد: بعد از خاک، ابتدا سنگ های کوچک و سپس سنگ‌های بزرگتر و بعد شاخ و برگ درختان و حتی تنه درختان با آب همراه شده و هرچقدر مواد همراه آب بیشتر باشد، قدرت تخریب آن شدت یافته و در نهایت منجر به آسیب به خودروها و حتی منازل مسکونی می‌شود.

مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه از عوامل دیگری که در تشدید سیلاب اثرگذار است هم یاد کرد و گفت: پوشش گیاهی منطقه، شرایط توپوگرافی، شیب زمین و … نیز همگی بر وقوع سیلاب اثرگذار است.

به گفته بشیری، یکی از موارد مهم اثرگذار که سیلاب را تشدید می‌کند، همین مواد همراه آب است که مانند لایه‌ای تمام فضای خالی سطح خاک را پوشانده و مانع نفوذ آب به خاک و زمین می‌شود.

وی درباره راهکارهایی که می‌تواند به کاهش بروز سیلاب کمک کند نیز عنوان کرد: یکی از مهمترین این راهکارها آبخیزداری و پخش سیلاب است که عمدتا توسط منابع طبیعی انجام می‌شود.

این کارشناس آب‌های سطحی احداث سدها را نیز راهکار دیگری دانست و عنوان کرد: یکی از اهداف احداث سدها مدیریت سیلاب ورودی است که البته هرچقدر مواد و گل و لای همراه با آب ورودی به سدها کمتر باشد بهتر است، زیرا ورود گل و لای حجم مرده سد را کاهش داده و در نتیجه به تدریج حجم مفید سد کاهش پیدا می‌کند./ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.