یکشنبه, ۲۰ آبان , ۱۴۰۳ Sunday, 10 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21629 تعداد نوشته های امروز : 4×

آخرین خبرها

خاموشی‌های کرمانشاه ۳۶۵ روزه شد! تابستان و زمستان در خاموشی آغاز جشنواره تئاتر کرمانشاه/ بازدید برای عموم «رایگان» است ۲۸ابان، آخرین فرصت برای شرکت در رویدادملی تولیدمحتوای دیجیتال بسیج است جذاب‌ترین مقاصد پاییزی کرمانشاه برای گردشگران کدامند؟ مادرکپرنشین از قصرشیرین طرد شد ورود موج بارشی به کرمانشاه از فردا کمبود سوخت نیروگاه‌ها و اعمال خاموشی ۲ ساعته در کرمانشاه گشت مقابله با تغییرکاربری اراضی در کرمانشاه تشدید می شود بازارچه های محلی، مسکنی موقت اختصاص ۶ سرپناه و گرمخانه به افراد بی سرپناه در کرمانشاه با حضور سردار رادان اولین «مدرسه ترافیک» کشور در کرمانشاه افتتاح شد ۳۴۷۶ معلم کرمانشاهی فاقدِ رتبه هستند/ معلمان جدید و فاقد رتبه مدارکشان را بارگذاری کنند در جست‌وجوی گنج یا تخریب تاریخ؛ آثار باستانی زیر تیغ حفاران غیرمجاز نکات کلیدی برای تسکین فوری گلودرد نبود صنایع تبدیلی اشک پیازکاران هرسین را درآورد تعامل بسیار خوب دستگاه قضائی و سپاه عرصه را بر مجرمان و متخصمان تنگ کرده است ماندن یا نماندن؛ امروز تکلیف فیلترینگ روشن می شود احتمال کاهش قیمت برنج در بازار آغاز فعالیت گرمخانه شهرداری کرمانشاه قطار تودیع مدیران ناکارآمد کی به کرمانشاه می‌رسد؟/زمان پایان چنبره  برخی افراد ناتوان بر کرمانشاه فرارسیده است

تقویت بارش‌ها در کرمانشاه در نیمه دوم آبان‌ماه
03 آبان 1401 - 10:03
شناسه : 281107
6
رئیس اداره هواشناسی روانسر؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

کرمانشاه-پایگاه خبری طلوع-صابر محمدی، رئیس اداره هواشناسی روانسر اظهار کرد: اولین بارش موثر پاییزه در اصلاح محلی (په له) اطلاق می‌شود؛ واژه په له از فراوانی گرفته شده و به معنی زیاد و کامل است/بارش موثر، بارش مورد نیاز جهت سبز شدن گندم دیم در بافت خاک‌های مختلف که از نظر هواشناسی مقدار۲۰ میلیمتر بارش است. براساس امار موجو در این اداره، بارش موثر ( په له)  غالبا طی نیمه اول آبان رخ داده و طی مهر ماه احتمال رخداد بارش موثر بالا نیست/ با کاهش محسوس دما عملاً رشد گیاهان متوقف می‌شود/محصولاتی که در پاییز بصورت دیم کشت می‌شوند به‌خصوص گندم باید فرصت زمانی لازم را برای رشد و نمو تا حد پنجه زنی را داشته باشند درغیر اینصورت نسبت به سرما آسیب‌پذیر خواهند بود. رخداد په له به موقع، سبب سبز شدن و پنجه زنی به‌موقع غلات قبل از فرا رسیدن سرما و به تبع آن افزایش تولید خواهد شد/شروع بارش موثر و بهنگام بودن آن به غیر از یک اتفاق تغییر فصل، رویدادی مهم در اقتصاد منطقه نیز به‌حساب می‌آید زیرا اقتصاد منطقه غالبا به کشاورزی وابسته است/ نیمه اول آبان به نظر می‌رسد بارش غالبا پراکنده و نیمه دوم با بهبود نسبی بارش‌ها مواجه خواهیم بود. انتطار می‌رود طی دهه دوم آبان در برخی نقاط و دهه سوم آبان، در غالب نقاط بارش موثر در منطقه رخ دهد. با ورود به فصل سرد تدریجا وضعیت بارش‌ها بهبود خواهد یافت/هوای استان تا پایان هفته به تناوب در شرایط ناپایداری قرار دارد/این وضعیت علاوه بر ابرناکی آسمان و در بعضی ساعات وزش باد که همراه با گردو خاک محلی است و غالبا سبب بارش‌های پراکنده همراه با رعد و برق در سطح استان می‌شود/ احتمال بارش در ساعتی از روز پنجشنبه به خصوص در نیمه شمالی و مناطق کوهستانی استان بیشتر به نطر می‌رسد/همچنین متوسط دمای هوا که امروز کاهش پیدا کرده در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه تغییرات چمشگیری ندارد کاهش دمای هوا در مناطق سردسیر در روز پنجشنبه محسوس‌تر خواهد بود.

پ
پ

رئیس اداره هواشناسی روانسر گفت: نیمه اول آبان به نظر می‌رسد بارش غالبا پراکنده و نیمه دوم با بهبود نسبی بارش‌‌ها مواجه خواهیم بود.

صابر محمدی، رئیس اداره هواشناسی روانسر اظهار کرد: اولین بارش موثر پاییزه در اصلاح محلی (په له) اطلاق می‌شود؛ واژه په له از فراوانی گرفته شده و به معنی زیاد و کامل است.

وی ادامه داد: بارش موثر، بارش مورد نیاز جهت سبز شدن گندم دیم در بافت خاک‌های مختلف که از نظر هواشناسی مقدار۲۰ میلیمتر بارش است. براساس امار موجو در این اداره، بارش موثر ( په له)  غالبا طی نیمه اول آبان رخ داده و طی مهر ماه احتمال رخداد بارش موثر بالا نیست. 

رئیس اداره هواشناسی روانسر تصریح کرد: با کاهش محسوس دما عملاً رشد گیاهان متوقف می‌شود. محصولاتی که در پاییز بصورت دیم کشت می‌شوند به‌خصوص گندم باید فرصت زمانی لازم را برای رشد و نمو تا حد پنجه زنی را داشته باشند درغیر اینصورت نسبت به سرما آسیب‌پذیر خواهند بود. رخداد په له به موقع، سبب سبز شدن و پنجه زنی به‌موقع غلات قبل از فرا رسیدن سرما و به تبع آن افزایش تولید خواهد شد. 

وی اضافه کرد: شروع بارش موثر و بهنگام بودن آن به غیر از یک اتفاق تغییر فصل، رویدادی مهم در اقتصاد منطقه نیز به‌حساب می‌آید زیرا اقتصاد منطقه غالبا به کشاورزی وابسته است.

مهمدی خاطرنشان کرد: نیمه اول آبان به نظر می‌رسد بارش غالبا پراکنده و نیمه دوم با بهبود نسبی بارش‌ها مواجه خواهیم بود. انتطار می‌رود طی دهه دوم آبان در برخی نقاط و دهه سوم آبان، در غالب نقاط بارش موثر در منطقه رخ دهد. با ورود به فصل سرد تدریجا وضعیت بارش‌ها بهبود خواهد یافت.

شهناز حق‌پرست، کارشناس اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه در ادامه در خصوص وضعیت جوی استان طی روزهای آتی، اظهار کرد: هوای استان تا پایان هفته به تناوب در شرایط ناپایداری قرار دارد.

وی ادامه داد: این وضعیت علاوه بر ابرناکی آسمان و در بعضی ساعات وزش باد که همراه با گردو خاک محلی است و غالبا سبب بارش‌های پراکنده همراه با رعد و برق در سطح استان می‌شود.

کارشناس اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه تصریح کرد: احتمال بارش در ساعتی از روز پنجشنبه به خصوص در نیمه شمالی و مناطق کوهستانی استان بیشتر به نطر می‌رسد. 

وی تصریح کرد: همچنین متوسط دمای هوا که امروز کاهش پیدا کرده در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه تغییرات چمشگیری ندارد کاهش دمای هوا در مناطق سردسیر در روز پنجشنبه محسوس‌تر خواهد بود/فارس

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.