یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21688 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

بسته‌های تشویقی برای نوسازی بافت‌های فرسوده کرمانشاه کیهان کلهر ۶۱ ساله شد / مردی که با موسیقی حرف می‌زند مشکل حقوقی شهربازی کرمانشاه حل شده و تا پایان سال به سرمایه‌گذار واگذار می‌شود افزایش میزان شیوع ویروس اچ ‌پی‌ وی در سایه سکوت و انکار ورود سامانه بارشی به کرمانشاه از فردا/ پیش‌بینی افت ۱۰ درجه‌ای دما از گمنامی کوچه‌ها تا عدم تخصیص اعتبار داشتن تیمی در لیگ برتر فوتبال باشگاه های کشور، کمترین حق کرمانشاهیان است/با قدرت در جام حذفی حاضر می شویم سکونت‌گاه‌های غیررسمی معضل شهری کرمانشاه ۷۰۰ نفر از مفاخر و نام‌آوران ۳۰۰ سال اخیر کرمانشاه معرفی می‌شوند «هشیلان»، پشت در کنوانسیون رامسر جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد کاهش ۷ درصدی بارش‌های کرمانشاه/ ورود موج ناپایدار از اواسط هفته آینده خانه «آیت‌الله نجومی» موزه می‌شود یک کارگاه غیرمجاز ساخت روغن‌های تقلبی در کرمانشاه کشف شد کاراته کای کرمانشاهی عازم مسابقات جام جهانی کاراته در اسپانیا شد هوای کرمانشاه در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار گرفت ۲ مکان جدید برای نگهداری معتادان متجاهر کرمانشاه ایجاد می‌شود ۹۰ درصد حمام‌های تاریخی سنقر دچار دخل و تصرف شده‌اند «سراب یاوری» کرمانشاه مجموعه گردشگری می‌شود گرمخانه‌های استان کرمانشاه آماده ارائه خدمات هستند

آیا برای درمان افسردگی، باید روده ها را هدف بگیریم؟!
16 آذر 1401 - 19:48
شناسه : 282955
7
طلوع‌‌کرمانشاه :

دانشمندان هلندی در یک تحقیق جالب توجه و جدید، موفق به شناسایی روابطی بین علائم و نشانه های بیماری افسردگی با باکتری های موجود در میکروبیوم روده انسان شده اند؛ کشفی که می تواند درمان های موثرتر این بیماری را به همراه داشته باشد.

پ
پ

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سیناپرس، محققان بین الملل در دو تحقیق مجزا، موفق به کشف امضای یک سری باکتری روده ای پای علائم افسردگی شده اند که ابعاد گوناگون این بیماری روان شناختی را روشن تر می سازد.

بر اساس این یافته‌ها، می توان باکتری‌های روده ای خاصی را شناسایی کرد که در سنتز یا ساخت مواد پیام‌رسان‌ شیمیایی کلیدی که با بیماری افسردگی ارتباط دارند و بر همین اساس، حتی تفاوت‌های موجود بین نژادهای انسانی مختلف را از این لحاظ توضیح داد.

بیماری روان شناختی افسردگی با آن که به عنوان یکی از علل اصلی مرگ و میر و همچنین نابرابری های اقتصادی در جامعه مطرح است، دارای ابعاد گوناگونی است که هنوز به دلیل نامشخص بودن علل آن و گزینه های درمانی محدود، به خوبی شناخته نشده است.

محققان می دانسته اند که میکروبیوم روده می تواند در اختلالات افسردگی نقش داشته باشد، اما مکانیسم های بیولوژیکی و  زیربنایی آن به خوبی شناخته نشده بودند.

علاوه بر این، مطالعات پیشین نشان داده بودند که هم وضعیت میکروبیوم روده و هم بروز افسردگی به طور قابل توجهی در گروه های قومی مختلف، متفاوت هستند. بنابراین، هر مداخله ای در آینده برای درمان افسردگی که میکروبیوم روده ای را نیز هدف قرار دهد، نیاز به درک روابط میکروبیوم-افسردگی در بین قومیت های مختلف دارد.

در رابطه با این موضوع مهم، پژوهشگرانی از دانشگاه آمستردام و مرکز پزشکی اراسموس واقع در روتردام هلند، مطالعه ای را با مشارکت بیش از ۳۲۰۰ نفر انجام داده اند. این افراد متشکل از شش گروه قومی ساکن در شهر آمستردام، شامل هلندی، سورینامی جنوب آسیا، سورینامی آفریقایی، غنایی، ترک و مراکشی بوده اند.

محققان با پیوند دادن داده‌های میکروبیومی و داده‌های جمعیت‌شناختی، رفتاری و افسردگی، نشانه‌های میکروبی پیش‌بینی‌کننده علائم افسردگی را که تا حد زیادی در بین گروه‌های قومی مورد مطالعه ثابت بودند، شناسایی کردند.

آن ها در این تحقیق موفق به شناسایی ۱۳ گونه میکروبی در روده شدند که با بروز علائم افسردگی ارتباط داشتند. برخی از این باکتری ها شامل اگرتلا، سابدولیگرانولوم و کوپروکوکوس بودند.

پژوهشگران هلندی در بررسی های بعدی خود دریافتند که این باکتری ها در سنتز پیام رسان های شیمیایی شناخته شده مرتبط با افسردگی، مانند گلوتامات، بوتیرات، سروتونین و گاما آمینو بوتیریک اسید (GABA) نقش دارند.

به گفته این محققان، اگرچه تأثیرات بالینی این یافته‌ها نیاز به تأییدات تجربی دارد، اما این دو مطالعه با هم، پیوند بین ترکیب میکروبیوم روده و افسردگی را تقویت کرده و پیشنهاد می‌دهند که می توان از این یافته ها، به عنوان یک هدف مفید برای طراحی درمان‌های آینده استفاده کرد.

این یافته های ارزشمند در نشریه جهانی و پیشروی Nature Communications گزارش شده اند.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.