به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، در طول سالیان گذشته همواره بازار طلا مورد توجه مردم برای سرمایهگذاری و حفظ ارزش پولشان بوده است. با این حال، نوسانات شدید بازار طلا ریسک این بازار را زیاد کرده است. ضمن آن که وجود طلای تقلبی در بازار، به عنوان معضل همیشگی این بازار محسوب میشود و مردم عادی همواره در معرض خطر خرید طلا و مصنوعات طلای تقلبی هستند.
برای رفع این معضل و با هدف کمک به جذب نقدینگی سرگردان، وزارت صمت پیگیر عرضه طلای استخراجشده از معادن داخلی به خریداران در قالب سازوکارهای مطمئن بورسی بوده است.
به همین منظور سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به عنوان یکی از سازمانهای اصلی زیرمجموعه وزارت صمت در دیماه امسال تقاضای صدور مجوز معاملات اوراق گواهی سپرده بر مبنای شمش را به بانک مرکزی ارائه کرد که معاونت ارزی بانک مرکزی نیز موافقت خود را با طرح سازمان ایمیدرو اعلام کرد.
طبق طرح مذکور، طلای استخراجشده از معدن زرشوران کشورمان در قالب معاملات اوراق گواهی سپرده بر مبنای شمش به عموم مردم عرضه خواهد شد.
در همین زمینه، طبق توافق صورت گرفته راهاندازی معاملات گواهی سپرده بر مبنای شمش طلا میان ایمیدرو، شرکت طلای زرشوران، بانک ملت و بورس کالا روز پنجشنبه هفته جاری اجرایی خواهد شد.
سقف اوراق گواهی سپرده بر مبنای شمش طلا فعلاً تا سقف ۵ تن است که در واحدهای کوچک ۰.۱ گرم قابلیت خرید توسط مردم، شرکتها و سرمایهگذاران را دارد.
برای مشتریانی که بیش از یک کیلوگرم طلا خریداری کنند، امکان تحویل فیزیکی شمش از طریق بانک ملت طی ۲۴ ساعت فراهم خواهد بود.
ذخایر طلای ایران در حدود ۳۶۰ تن بوده و امکان استفاده از این الگو برای سایر معادن تولیدکننده طلا میسر است.
پوشش ریسک تورم و تغییر نرخ ارز برای مردم و پیمانکاران، امنیت نگهداری طلا، امکان خرید و فروش آنلاین، حفظ ذخایر طلا در کشور و معافیت از مالیات، از جمله مزایای اوراق گواهی سپرده بر مبنای شمش نسبت به خرید فیزیکی طلا است.
انجام معاملات در روزهای پنجشنبه، تداوم ساعت معاملات روزانه تا ساعت ۱۸.۳۰ (زمان گشایش بازارهای طلای لندن و نیویورک) در آینده نزدیک از مزایای دیگر اوراق گواهی سپرده بر مبنای شمش است.
دیدگاه