شنبه, ۱۷ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 7 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21743 تعداد نوشته های امروز : 7×

آخرین خبرها

باز هم وعده بیاتی تو خالی از آب درآمد / آذر از نیمه گذشت و خبری از افتتاح باند فرودگاه کرمانشاه نیست شایع ترین عفونت‌ های چشمی و درمان آن هوای امروز کرمانشاه «استاندارد» است جهاد کشاورزی کرمانشاه نسبت به افزایش جمعیت موش‌ها در مزارع استان هشدار داد پروژه‌های «نهضت ملی مسکن» را بدون تکمیل زیرساخت‌ها افتتاح نخواهم کرد چرا جریمه‌های تکراری برای رانندگان ثبت می‌شود؟ آغاز طرح نظارتی ویژه «شب یلدا» در کرمانشاه محیط‌زیست خسارت دستبرد خرس گرسنه را می‌پردازد خودروی قاچاق سوخت در جاده قصرشیرین در آتش سوخت خشت اول چون نهد معمار کج… ورود ۲۹ هزار پرونده به دادسرای کرمانشاه/ میانگین رسیدگی به پرونده ها ۶۶ روز است بازگرداندن کرمانشاه به تراز استان‌های دیگر نیازمند تلاش شبانه‌روزی است پروژه بزرگ کاشی و سرامیک چینی‌ها در کرمانشاه به کجا رسید؟ قتل مادر و زخمی شدن پدر به دست پسر ناخلف در اسلام آبادغرب نمایش”کاتالونیا” حجم زیادی از جوایز را ربود+گزارش تصویری ۲۰۰۰ نوزاد کرمانشاهی واکسن «روتاویروس» دریافت می‌کنند سرطان مثانه در این مشاغل اتفاق می‌افتد کشف کارگاه تولید روغن موتور تقلبی در کرمانشاه کرمانشاه نیاز به تلاش و کار مضاعف دارد  دستگیری زن جوانی که شوهرش را با دستمال خفه کرد

ورود زودهنگام دام عشایر به‌مناطق ییلاقی کرمانشاه ممنوع است/ردپای غیرمجاز دام در مناطق امن زیست محیطی
31 فروردین 1402 - 12:09
شناسه : 286863
8
طلوع‌‌کرمانشاه : ۱۰ منطقه تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان با مساحتی بالغ بر ۲۵۰ هزار هکتار وجود دارد و شامل ۵ منطقه حفاظت شده (بیستون،قلاچه،بوزین و مره خیل، امروله دالانی و بدر و پریشان همچنین ۳ پناهگاه حیات وحش (ورمنجه،زله زرد و قراویز ) و ۲ اثر طبیعی و ملی (قوری قلعه و پراو ) می باشدکه مساحت ۹/۷ درصد استان شامل می‌شود و سرانه جهانی ۱۰ درصد است/دام عشایر تا ۱۵اردیبهشت ماه حق ورود به مناطق ییلاقی استان را ندارد و اگر قبل از این تاریخ وارد مراتع شوند کاری خلاف قانون انجام داده اند/انشاله کولانی در پاسخ به این سوال که چه تدبیری برای ممانعت ورود غیرمجاز دام وجود دارد، ادامه داد: گشت های ثابت و سیاری وجود دارند که پروانه چرای دام عشایر و دامداران را چه قبل از ورود و چه به هنگام استقرار در مراتع بررسی می کنند و هرکدام دام مازاد داشته باشند در سیر پیگیری های قانونی قرار می گیرد/وی از وجود سه پاسگاه بخش در ۱۴شهرستان و ۲۰ اکیپ بازرسی برای کنترل این موضوع در سطح استان خبر داد/کولانی به بالابودن سطح نزولات آسمانی در ماه های اخیر اشاره کرد و ادامه داد: بارش خوب باران، موجب سرسبزی و‌رشد علوفه بیشتر می شود و باید قبل از وقوع حریق با فرهنگ سازی از ایجاد آن جلوگیری کنیم و نیازمند مشارکت رسانه ها هستیم تا همانند سال گذشته شاهد کمترین سطح حریق شویم/این مسوول به کاهش ۹۸درصدی آتش سوزی مراتع استان در سال گذشته به نسبت سال۱۴۰۰اشاره کرد و علت اصلی آن را مشارکت مردمی عنوان کرد و یادآور شد، در سالی که گذشت شاهد وقوع یک فقره آتش سوزی بوده ایم/امیدواریم امسال نیز مانند سالیان گذشته از سوی ستاد بحران استان و تهران تجهیزات لازم برای اطفا حریق به ما تعلق گیرد‌/مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار طلوع، با بیان اینکه اعطای پروانه چرای دام برعهده اداره منابع طبیعی و آبخیزداری است، گفت: محیط بانان ما نیز آموزش های لازم را دیده اند و اجازه نمی دهند در مناطق ممنوعه تحت مدیریت سازمان، چرای دام صورت گیرد/احد جلیلیان افزود: در مناطق تحت حفاظت، گونه های خاص گیاهی و جانوری همچون کل و بز، قوچ و‌میش و حیات وحش وجود دارد که این منطقه متعلق به آنان است و اگر دام وارد این مناطق شود این پوشش گیاهی را از بین می برد و در نتیجه چرای دام باید براساس ظرفیت و شرایط منطقه صورت گیرد.
نویسنده : زهره کریم‌زاده منبع : اختصاصی طلوع کرمانشاه
پ
پ

دام عشایر از ۱۵اردیبهشت حق ورود به مناطق ییلاقی استان را دارد و از سوی دیگر با دامدارانی که به منظور‌چرای دام وارد مناطق یک پنجم امن تحت حفاظت شوند برخورد می شود چراکه این مناطق متعلق به حیات وحش است.

با وجود اینکه ورود و چرای غیرمجاز دام در مناطق حفاظت شده ممنوع و جرم است، اما بازهم خاطیانی وجود دارند که وارد این مناطق می شوند و سلامت زیستگاهها را به خطر می اندازند.

از بین رفتن پوشش گیاهی منطقه، انتقال بیماری از دام های اهلی به زیستگاه حیات وحش، فرسایش خاک، کاهش پوشش گیاهی و در نتیجه احتمال ایجاد حریق تنها گوشه ای از پیامدهای چرای دام در مناطق حفاظت شده است.

استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

۱۰ منطقه تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان با مساحتی بالغ بر ۲۵۰ هزار هکتار وجود دارد و شامل ۵ منطقه حفاظت شده (بیستون،قلاچه،بوزین و مره خیل، امروله دالانی و بدر و پریشان همچنین ۳ پناهگاه حیات وحش (ورمنجه،زله زرد و قراویز ) و ۲ اثر طبیعی و ملی (قوری قلعه و پراو ) می باشدکه مساحت ۹/۷ درصد استان شامل می‌شود و سرانه جهانی ۱۰ درصد است.

این مناطق همچون منطقه حفاظت شده بیستون، محل و زیستگاه گونه های بسیاری از کل، بز، قوچ، میش، انواع پرندگان و پستانداران است ‌حفاظت از آن نه تنها نیازمند مشارکت مردمی است بلکه سازمان های مربوطه همچون محیط زیست و اداره منابع طبیعی باید از همه توان و امکانات برای آموزش های محیط زیستی و کنترل دقیق منطقه استفاده کنند که نیاز هست گشت ‌و محیط بان‌کافی در این مناطق وجود داشته باشد.

ورود عشایر به مناطق ییلاقی تا ۱۵اردیبهشت ممنوع است

در همین راستا مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان‌کرمانشاه به طلوع گفت: دام عشایر تا ۱۵اردیبهشت ماه حق ورود به مناطق ییلاقی استان را ندارد و اگر قبل از این تاریخ وارد مراتع شوند کاری خلاف قانون انجام داده اند.

انشاله کولانی در پاسخ به این سوال که چه تدبیری برای ممانعت ورود غیرمجاز دام وجود دارد، ادامه داد: گشت های ثابت و سیاری وجود دارند که پروانه چرای دام عشایر و دامداران را چه قبل از ورود و چه به هنگام استقرار در مراتع بررسی می کنند و هرکدام دام مازاد داشته باشند در سیر پیگیری های قانونی قرار می گیرد.

وی از وجود سه پاسگاه بخش در ۱۴شهرستان و ۲۰ اکیپ بازرسی برای کنترل این موضوع در سطح استان خبر داد.

کولانی به بالابودن سطح نزولات آسمانی در ماه های اخیر اشاره کرد و ادامه داد: بارش خوب باران، موجب سرسبزی و‌رشد علوفه بیشتر می شود و باید قبل از وقوع حریق با فرهنگ سازی از ایجاد آن جلوگیری کنیم و نیازمند مشارکت رسانه ها هستیم تا همانند سال گذشته شاهد کمترین سطح حریق شویم.

این مسوول به کاهش ۹۸درصدی آتش سوزی مراتع استان در سال گذشته به نسبت سال۱۴۰۰اشاره کرد و علت اصلی آن را مشارکت مردمی عنوان کرد و یادآور شد، در سالی که گذشت شاهد وقوع یک فقره آتش سوزی بوده ایم.

کولانی گفت: امیدواریم امسال نیز مانند سالیان گذشته از سوی ستاد بحران استان و تهران تجهیزات لازم برای اطفا حریق به ما تعلق گیرد‌.

چرای دام در یک پنجم مناطق حفاظت شده ممنوع است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار طلوع، با بیان اینکه اعطای پروانه چرای دام برعهده اداره منابع طبیعی و آبخیزداری است، گفت: محیط بانان ما نیز آموزش های لازم را دیده اند و اجازه نمی دهند در مناطق ممنوعه تحت مدیریت سازمان، چرای دام صورت گیرد.

احد جلیلیان افزود: در مناطق تحت حفاظت، گونه های خاص گیاهی و جانوری همچون کل و بز، قوچ و‌میش و حیات وحش وجود دارد که این منطقه متعلق به آنان است و اگر دام وارد این مناطق شود این پوشش گیاهی را از بین می برد و در نتیجه چرای دام باید براساس ظرفیت و شرایط منطقه صورت گیرد.

وی وضعیت پوشش گیاهی مراتع استان را پس از بارش خوب نزولات جوی، مناسب دانست و در پاسخ به این سوال که چگونه با ورود غیرمجاز دام برخوردمی شود، گفت: گشت های سازمان و همیاران محیط زیست‌ نیز بر مناطق نظارت دارند ‌‌و در صورت مشاهده تخلف، مراتب را اطلاع می دهند و ماموران در کوتاه ترین زمان، افراد خاطی را به بیرون از منطقه هدایت می کنند.

وی تاکید کرد، اجازه ورود و‌چرای دام در یک پنجم هریک از مناطق حفاظت شده، ممنوع است و چرای دام‌در مابقی مناطق حفاظت شده براساس مجوز از سوی اداره منابع طبیعی است.

 

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.