مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه گفت: اعضای شورای شهر معتقدند که سوله بحران آرامستان در دل ساکنان محله قرار دارد و برای اهالی شهرک جعفرآباد موجب مزاحمت می شود در صورتی که ورودی سوله از داخل آرامستان است و هیچ ارتباطی با شهرک ندارد و محصوربندی خواهد شد و برای یک کار عام المنفعه است که اگر اتفاقی افتاد ما بتوانیم به شکل مطلوب اجساد را ساماندهی کنیم و اگر قرار باشد محل سوله نامناسب باشد پس باید گفت که محل آرامستان هم نامناسب است.
دکتر سلیم خانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری طلوع، عنوان کرد: چندی پیش از سوی شورای شهر و کمیته تطبیق تایید شد تا سوله بحران در آرامستان در اختیار اداره کل پزشکی قانونی قرار بگیرد، ولی مخالفت چند نفر از اعضای شورا موجب شد تا شهردار مجبور شود با ارسال نامه ای مجدد، مخالفت خود را با این طرح اعلام کند که دوباره بررسی این طرح به شورا بازگشت.
وی افزود:راهاندازی این سوله علاوه بر ساماندهی اجساد در مواقع ضروری، امنیت آرامستان را هم افزایش میدهد؛از این سوله در حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله، تصادفات، بیماری های همه گیر و یا حوادث ناشی از سقوط هواپیما برای سامان دهی اجساد استفاده می شود
خانی ادامه داد: اکنون مطلع شدیم در جلسه روز گذشته شورای شهر که به ریاست احسان احسانی برگزار شد، اعضای شورا عنوان کرده اند که با استفاده از اختیارات شورا، این سوله به پزشکی قانونی تعلق نمی گیرد.
وی ادامه داد: در نتیجه به دنبال رایزنی هایی که با دکتر یگانه مدیرکل بحران استانداری، آقای استاندار و معاون سیاسی فرماندار انجام دادیم، مدارکی پیدا و تایید شد که برهمین اساس سوله بحران از نظر سندیت به مدیریت بحران استانداری تعلق دارد و ارتباطی به شورا ندارد.
خانی ادامه داد: مدیریت بحران استانداری می گوید که ۹ سوله بحران در اختیار داشته است، که در۱۰سال گذشته این سوله ها را در اختیار شهرداری قرار داده که حتی بخشی از فندانسیون آن تکمیل شد و قرار براین بود مابقی آن توسط شهرداری تکمیل شود تا برای پایگاه های چندمنظوره استفاده کند و در مواقع بحران آن را در اختیار مدیرت بحران قرار دهد که این اتفاق نیفتاد.
به گفته این مسوول، اکنون بیش از یک سوم سوله بحران آرامستان توسط سارقان به تاراج رفته است که با هماهنگی استاندار و معاونان در این مکان نگهبان قرار داده ایم و شبانه روز در حال کشیک دادن و محافظت هستیم، اگر اعضای شورا بخواهند چنان تصمیمی بگیرند بی شک در شش ماه آینده آثاری از این سوله باقی نخواهد ماند.
خانی افزود: اما ما معتقد هستیم این سوله مربوط به مدیرت بحران است و در حال انجام قرارداد هستیم و اکنون نامه ای به بازرسی و کمیته کارشناسان دادگستری و ارزیابان استان در دست داریم تا سوله بررسی شود و میزان خسارتی که به سوله وارد شده مشخص شود.
مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه عنوان کرد: اعضای شورای شهر برای ما مانع ایجاد می کنند و در تلاش هستند که مدیریت سوله به شهرداری بازگردد و از سوی دیگر مدیریت بحران استانداری براساس مدارک موجود عنوان می کند که مالکیت این سوله را دارد و متعلق به پزشکی قانونی خواهد بود.
وی درخصوص علت این مخالفت توسط شورا گفت: اعضا معتقدند که سوله در دل ساکنان محله قرار دارد و برای اهالی شهرک جعفرآباد موجب مزاحمت می شود در صورتی که سوله در محل آرامستان است و هیچ ارتباطی با شهرک ندارد و محصوربندی خواهد شد و برای یک کار عام المنفعه است که اگر اتفاقی افتاد ما بتوانیم به شکل مطلوب اجساد را ساماندهی کنیم.
مجالی برای تصادفات ساختگی نخواهیم داد
وی در بخش دیگر از سخنانش به بالابودن تصادفات ساختگی در سال های گذشته اشاره کرد و افزود: در طول سال گذشته نزدیک به ۵۰ تا ۶۰ مورد با این مشکل مواجه کردیم و قراربازداشت به صورت تقریبی برای ۲۵ نفر صادر شد و اکنون این روند روبه کاهش است، که کنترل پرونده، راهنمایی و آگاه سازی همکاران و آموزش موجب روند روبه کاهش شده است.
وی از طرح دادپزشک تروما به عنوان یکی از برنامه های مهم در راستای پیشگیری از این معضل یاد کرد و گفت: همکاران ما در مرکز بیمارستان طالقانی مستقر هستند و بیماران را معاینه می کند و ضایعات بعدی چه در نزاع و چه در تصادفات دیگر تکرار نخواهد شد.
خانی یادآور شد، از سوی دیگر با افتتاح بخش رادیولوژی موارد مشکوک به تصادفات ساختگی و شکستگی در این بخش بررسی می شد و متوجه مدارک جعلی خواهیم شد.
گفتگو از زهره کریم زاده
دیدگاه