رئیس اتحادیه خبازان کرمانشاه از احتمال افزایش ۲۰ تا۴۰درصدی قیمت نان در کرمانشاه خبر داد که در صورت موافقت استانداری، محقق می شود.
نوروز عزیزی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری طلوع، اظهار داشت: بررسی های کارشناسی صورت گرفته و قیمت ها مشخص شده و به استانداری اعلام شده و منتظر تایید و دستورات استاندار کرمانشاه هستیم.
وی با بیان اینکه این افزایش قیمت جزیی است، به بخشی از مشکلات ریز و درشت نانوایان اشاره کرد و گفت: کیفیت نان به گندم، آرد و کارگر خوب بستگی دارد، با اینحال در این فصل گندم تازه است، آردها سست شده و طبیعی است که به این دلیل کیفیت اندکی پایین آید.
عزیزی ادامه داد: باید به کارگر دستمزد خوبی داد تا کار کند و کیفیت نان بالا رود، اما دستمزد روزانه کارگری نزدیک ۷۰۰هزارتومان شده در حالی که دستمزد کارگران نانوایی براساس تصویب اداره کار، نهایت تا ۳۰۰هزارتومان در روز است و یک کارگر نانوا از ۶صبح تا هشت شب باید در کنار تنور و مشغول به کار باشد.
وی یادآور شد، بسیاری از کارگران خُبره نانوا، به خاطر دستمزد پایین از این حرفه کناره گیری کرده اند و چون قیمت نان پایین است ما هم نمی توانیم دستمزدی بیشتر به کارگر دهیم، این در حالیست هنگامی انگیزه پخت نان باکیفیت را خواهند داشت که دستمزد خوب دریافت کنند.
رئیس اتحادیه خبازان کرمانشاه ادامه داد: در این حرفه اصنافی وجود دارند که کل فروش ماهانه آنان، بدون هزینه ۲۵تا۳۰میلیون تومان می شود که در مقابل با کرایه ۳۰میلیون تومانی مغازه روبه رو هستند و حتی اگر هزینه آرد، کارگر، آب برق و سایز هزینه ها رایگان باشد، کل فروش آنان تنها کفاف اجاره مغازه را خواهد داد که در این صورت تصمیم گرفته اند کار خود را تعطیل کنند.
عزیزی یادآور شد، از ابتدای امسال با تعطیلی و تغییر مکان برخی از نانوایی ها در کرمانشاه مواجه هستیم به ویژه در مناطق ۲۲بهمن که اجاره بالاست و سهمیه نان اندک است و اجاره بها بدست نمی آمده است که مرخصی برای تعطیلی گرفته می شود تا به اطراف شهر منتقل شوند.
وی درخصوص علت شلوغی برخی از نانوایی ها افزود: با توجه به اینکه در فصل تابستان هستیم مصرف نان به بیشترین سطح رسیده و اگر سهمیه آرد باشد نانوایی ها اقدام به پخت می کنند و از ازدحام کاسته می شود.
عزیزی با بیان اینکه رفع کمبود سهمیه آرد نان از طریق اداره غله و بازرگانی و فرمانداری در دست پیگیری است، افزود: اکنون این سهمیه برای هر نانوایی متفاوت است و از ۳تا نهایت ۲۰ کیسه برای هر نانوایی در روز است.
زهره کریم زاده-خبرنگار طلوع کرمانشاه
دیدگاه