پس از گذشت نزدیک به یکسال از عدم پرداخت حق و حقوق پرستاران ، ریاست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در آستانه روز پرستار تنها از پرداخت یک ماه کارانه پزشکان و کارکنان دانشگاه آن هم با تلاش و پیگیری های بسیار در هفته جاری خبر داده است.
به گزارش پایگاه خبری طلوع؛ جمعی از پرستاران کرمانشاهی در آستانه روز پرستار در اعتراض به عدم پرداخت کارانه و انجام اضافه کاری اجباری با در دست داشتن پلاکاردهایی با تجمع در مقابل ساختمان شماره یک دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اعتراض خود را نسبت به عملکرد مدیریت درمان و مدیر دفتر پرستاری این دانشگاه اعلام کردند. این تجمع اعتراضی صبح روز شنبه ۲۷ آبان برگزار شد.
در روزی که به نام بزرگداشت مقام پرستار نام گرفته شنیدن مطالبات و اطلاع از نداشته ها اهمیت دو چندان دارد.
چنانچه یک پرستار کرمانشاهی در گفتگو با خبرنگار طلوع با اشاره به سختی کار پرستاران در بیمارستان های کرمانشاه ، می افزاید: مدت یکسال است که از هیچکدام از پرستاران نه اضافه کار گرفته اند و نه کارانه!
وی که از بردن نامش خودداری می کند، می گوید: مشکلات پرستاران بسیار است و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه کمترین حمایتش از یک پرستار پرداخت حق و حقوق به موقع به است.
*این پرستار کرمانشاهی که به نمایندگی از پرستاران بیمارستان امام علی (ع)سخن می گوید، ادامه می دهد: مسئولین دانشگاه بارها وعده اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری را به پرستارها دادهاند اما تا کنون این قانون در عمل اجرا نشده است.
وی شغل پرستاری را یک شغل فرسایشی و خستهکننده عنوان می کندو می گوید: حقوق پایین و سختی کار بالا در بیمارستان های استان باعث شده بسیاری از پرستاران مهاجرت کنند. پرداخت در کشورهایی چون آلمان و حتی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بسیار بالا و وسوسه کننده برای جوانان تحصیلکرده در این رشته است. بسیاری از دانشجویان از دوران دانشجویی با هدف مهاجرت در این رشته تحصیل می کنند.
یکی دیگر از پرستاران تجمع کننده شاغل در بیمارستان امام رضا (ع) نیز در ادامه می افزاید: حجم کار یک پرستار در بیمارستان امام رضا بسیار زیاد و عذاب آور است. اضافه کار برای پرستاران اجباری است اما حق و حقوق این اضافه کار نزدیک به یکسال است که پرداخت نشده است.
یک پرستار در هر شیفت بین ده تا ۱۳ بیمار را باید رسیدگی و پرستاری کند. یک پرستار مگر چقدر توان سرپا بودن در یک شیفت کاری را دارد چرا باید مسئولان دانشگاه علوم پزشکی به چنین موضوعی بی توجه باشند.
وی با بیان اینکه فشار کار پرستار در این بیمارستان بسیار زیاد است ، می گوید: در بیمارستان امام رضا برای نیروی کار پرستاری هیچ ارزشی قائل نیستند و مدیریت هیچ درکی از این همه زحمت پرستار ندارد.
وی اضافه می کند: روز پرستار زمانی برای ما معنی دارد که حق و حقوق قانونی ما در زمان خود پرداخت شود. بیش از یکسال است که از کارانه و اضافه کار اجباری ما خبری نیست. مسئولان دانشگاه فقط حرف می زنند و در عمل هیچ کاری پیش نبرده اند. آنها تنها به یک شاخه گل و تبریک در این روز بسنده کردهاند که برای هیچ پرستاری به قطع خوشایند نیست.
این پرستار بیمارستان امام رضا اضافه میکند: پایه حقوق ما در حال حاضر اندازه یک کارگر ساده نیست و با این حقوق به خرج زندگی نمیرسیم .
وی به پرداخت نکردن حق کرونا نیز اشاره می کند و می افزاید: با وجود گذشتن یکی دو سال از روزهای سخت همهگیری کرونا، هنوز به پرسنلی که حتی کادر درمان بیمارستان گلستان بودند، حق کرونا پرداخت نشده است. اینها همه درد است و برای یک پرستار زحمتکش فشار ایجاد میکند. بعد می گویید چرا پرستاران همیشه بداخلاق و عصبی هستند اگر فشار کار و پرداختی به وقت به پرستاران می شد، بی شک پرستار هم کارش را با انگیزه تر انجام می داد.
یکی دیگر از پرستاران اضافه می کند: زحمات شغل پرستاری با دیگر شغل هاقابل قیاس نیست چرا که یک پرستار با جسم و جانش کار میکند.
کار یک پرستار برای برگرداندن سلامتی به مریض بسیار سخت و طاقت فرساست . پرستار سلامتی را به مریض بر می گرداند و در عوض بیمارهای زیادی هم به دنبال دویدن دنبال بیمار می گیرد.
او ادامه می دهد: تمام زندگی یک پرستار درگیر کار بیمارستان است آنهم در برابر حقوق ناچیز…با این همه تورم و گرانی…
وی به شب نخوابی بسیاری از پرستاران نیز اشاره می کند و میافزاید: در این کار فرسایشی و طاقت فرسا باید جوابگوی هزار و یک نفر نیز باشیم.
نزدیک ۱۲ ماه که از هیچ اضافه کار و کارانه ای هم خبری نیست و تازه در بوق و کرنا کردهاند که پس از یکسال یک ماه از حقوق پرستاران پرداخت می شود!؟این پرداختی در برابر این همه گرانی و تورم چه ارزشی دارد آقای مسئول؟!
این پرستار بیمارستان امام رضا ( ع) میگوید: کادر پرستاری نه شب دارد و نه روز… همیشه پای کار است.شب عید، عزا ، عروسی باید سرکار بیاید اما حق و حقوقش قطره چکانی هم پرداخت نمی شود. چه انگیزه برای یک پرستار برای رسیدگی درست به بیمار می ماند؟
یک پرستار با حقوق ماهانه ۱۲ تا ۱۳ میلیون تومان به کدام مشکل زندگی می رسد؟
اضافه کار من پرستار ساعتی ۲۰ هزارتومان است که آن هم پرداخت نمی شود.
طرف با یکی دو سال سابقه در شهرداری و .. ماهی ۱۸ میلیون تومان تنها حقوق میگیرد و اضافه کارش هم که سوری است بالای ۵ میلیون تومان است که قابل قیاس با کار من پرستار نیست.
حق غذا،مسکن و رفت و آمدش هم سر وقت پرداخت می شود و هزاران تسهیلات دیگر که شامل حال کادر پرستاری نمی شود.
یکی دیگر از پرستاران با بیان اینکه مهم ترین دغدغه این قشر مشکلات معیشتی است، میگوید: من به عنوان پرستار برای رفع مشکلات معیشتی مجبورم چندین بیمارستان کار کنم چرا که به مخارج زندگی ام نمیرسم.
وی ادامه می دهد: بسیاری از از پرستار از سختی کار ، شیفت های پی در پی کاری، پرداخت نشدن حق و حقوق به موقع جان به لب شده اند و انتظار دارند پرستار عصبی و خسته هم نشود و از عملکرد با کیفیتی هم در حیطه کاری برخوردار باشد.
وی با اشاره به کمبود نیروی پرستاری در بیمارستان های استان، می افزاید: من یه عنوان پرستار در هر شیفت باید ده تا ۱۳ بیمار را پرستاری کنم .مگر یک پرستار چقدر جان کار کردن با این همه سختی را دارد ؟! در آستانه روز پرستار شاخه گل و تبریک مرهم درد من پرستار نیست ! من پرستار زندگی دارم و حق و حقوق م را سر وقت پرداخت کنید.
این درحالی است که پس از گذشت نزدیک یکسال از عدم پرداخت حق و حقوق پرستاران ، ریاست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در آستانه روز پرستار تنها از پرداخت یک ماه کارانه پزشکان و کارکنان دانشگاه آن هم با تلاش و پیگیری های بسیار در هفته جاری خبر داده است.
دیدگاه