رییس جهادکشاورزی استان کرمانشاه گفت:امیدوار هستیم که در سال جاری بتوانیم ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان را زیر پوشش طرح جهش تولید ببریم.
به گزارش پایگاه خبری طلوع، امسال هم مانند سالهای گذشته یکی از مسائل اقتصادی از سوی رهبری به عنوان شعار سال انتخاب شده است و انتخاب این شعار بیانگر اهمیت توجه به تولید ملی و نقش حیاتی مشارکت همگانی مردم در تحقق این هدف گذاری ملی است.از طرفی اقتصاد توسعه یافته، محصول هم افزایی دولت و ملت است و قطعاً در این مسیر هیچ دولتی بدون همکاری و هم افزایی با مردم امکان و فرصت تبدیل شدن به یک قدرت اقتصادی برتر را ندارد.
در همین خصوص رئیس جهاد کشاورزی استان کرمانشاه به طلوع گفت:ما در سازمان جهاد کشاورزی برای جهش تولید سه اولویت مشخص کردیم، که یک مورد جهش تولید در دیم زارهاست که این کار به مدت سه سال متوالی و با همکاری ستاد اجرایی انجام می شود.
علی چاله چاله ادامه داد:برنامه ما اینست که در یک سطح وسیع تر و طبق پیش بینی در بازده زمانی ۷ ساله این طرح انجام بشود.
چاله چاله ضمن بیان این موضوع که استان کرمانشاه در خصوص جهش تولید جز استان های پیش رو در کشور است،ادامه داد:امیدوار هستیم که در سال جاری بتوانیم ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان را زیر پوشش طرح جهش تولید ببریم.
وی افزود:در قالب همین طرح شرایط ویژه و خاصی، برای افرادی که به شکل دیم کشت می کنند در نظر گرفته می شود.وی یادآور شدند:کشاورزان از طریق آموزش،در اختیار داشتن امکانات نهاده ها و برنامه ریزی کشت متناسب با شرایط منطقه و با استفاده از محققان معین که در منطقه و در مراکز مستقر هستند و با برنامه ریزی هایی که کردیم تحت یک شرایط مناسب و مساعد برای کشت دیم اقدام کنند.
رییس جهاد کشاورزی استان کرمانشاه دومین اولویت در جهش تولید را بحث توسعه کشت های گلخانه ای و سایبان باغ عنوان کرد و افزود:کشت های گلخانه ای و سایه بان باغ که از آن ها بعنوان کشت های متراکم یاد می شود،اختلاف معناداری از نظر بهره روی،با کشت در فضای باز را دارند.
چاله چاله در خصوص تفاوت کشت در فضای باز و گلخانه ای گفت :نهاده های مصرفی،استفاده از انرژی،بهره وری از منابع پایه مثل آب و خاک قابل مقایسه نیستند.وی اظهار داشت:ما سال گذشته جهش تولید خوبی در توسعه محصولات گلخانه ای داشتیم و برنامه ما این است که، توسعه کشت های گلخانه ای و سایه بان باغ های ما تداوم داشته باشد.
وی برنامه سوم جهادکشاورزی در جهت،جهش تولید را،راه اندازی طرح های راکد و بحران زده دانست و افزود:از قبل منابعی برای طرح های راکد و بحران زده،از طریق استفاده از مشارکت مردم و یا منابع دولتی در نظر گرفته شده است اما این طرح ها امروز به هر دلیلی یا با ظرفیت خیلی پایین کار می کنند و یا کلا راکد شده اند و اولویت سوم ما در واقع راه اندازی این واحد های راکد و بحران زده است،که به صورت غیر فعالند و در حال حاضر سرمایه ای را بلوکه کرده اند.
این مقام مسئول گفت:چون این واحدهای بحران زده با شرایط عادی نمی توانند کار خود را شروع بکنند باید شرایط ویژه ای برای آن ها در نظر گرفته بشود و تسهیلاتی متفاوت تر از طرح های نو پا و طرح های که سرمایه آن ها در گردش است و فعال هستند به آن ها اختصاص پیدا کند.
چاله چاله گفت:برای کمک به این واحدها که عموما دچار بدهی های معوق و چک های برگشتی هستند و حتی در برخی مواقع بانک خود طرح را ضبط کرده است،یک پکیج پیشنهادی به استانداری و وزراتخانه ارائه دادیم که در صورت در نظر گرفتن ردیف اعتباری خاص برای آن ها،جهش مناسب و خوبی در طرح های راکد و بحران زده ایجاد خواهد شد.
این مسوول ادامه داد:در دور قبل سفر ریاست جمهوری به استان کرمانشاه پروژه های زیاد،موثر و قابل اهمیتی در حوزه کشاورزی مصوب شد و قرار بود از محل مولد سازی یعنی فروش املاک مازاد بر نیاز دولت و تخصیص اعتبار آن به این موضوع و راه اندازی این پروژه ها اقدام بشود که متاسفانه درصد مناسبی از اعتبارات محقق نشده است.
چاله چاله میزان محقق شدن مصوبات سفر ریاست جمهوری را ۲۰ درصد تحقق ریالی تخصیص و ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی پروژه ها عنوان کرد و اضافه کرد:تامین منابع طرح های این سفر برای ما خیلی اهمیت دارد و اگر محقق بشود ما این آمادگی را داریم که صددرصد تعهداتمان را انجام بدهیم.
وی در خصوص احتمال سفر دوم ریاست جمهوری به استان کرمانشاه و درخواست و برنامه های سازمان جهاد کشاورزی گفت:اولویت اول ما اتمام پروژه های دور اول سفر رییس جمهور است، متاسفانه یکسری از زیرساخت های اجرایی،ستادی و ثبتی به دلیل عدم تامین اعتبار نیمه کاره رها شده اند،همچنین پروژه های باقی مانده از زلزله آبان ماه سال ۹۶ و یک پروژه که مهمتر از موردهای قبلی است و یک خط اعتباری ویژه متناسب با شرایط طرح های راکد و بحران زده که این موارد سه اولویت ما برای دور دوم سفر ریاست جمهوری است.
چاله چاله در ادامه به پروژه های سفر مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: ۱۰۰درصد پروژه های این سفر از نظر منابع،پیشرفت فیزیکی و ریالی محقق شده اند.
گفتگو از منیر اضمحالی-خبرنگار طلوع کرمانشاه
دیدگاه