به گزارش پایگاه خبری طلوع، گردشگری درآمد اقتصادی شهرهای مقصد را افزایش می دهد،هزاران شغل ایجاد می کند،زیرساخت های یک کشور و یک شهر را توسعه می دهد و حس تبادل فرهنگی را بین خارجی ها و شهروندان یک شهر ایجاد می کند که این هم آمیختگی فرهنگی به رشد سطح اجتماعی جوامع کمک کرده است.
کرمانشاه از استان هایی است که دارای نقاط گردشگری زیاد با طبیعتی بکر و از طرف دیگر دارای آثار باستانی زیبا و در نوع خود کم نظیر است.
بی شک رونق گردشگری در استان کرمانشاه نه تنها زمینه ساز درآمد می شود بلکه می تواند در کاهش نرخ بیکاری استان تاثیرات چشمگیری را به ارمغان بیاورد.
در این رابطه وحید امیری سرپرست معاونت گردشگری استان کرمانشاه به طلوع گفت: اگر ما برای رونق گردشگری استان و به شکل کلان یک زنجیره ارزش فرض کنیم،این زنجیره ها متشکل از حلقه هایی است که هر کدام باید وظیفه خود را انجام بدهند و با توجه به اینکه حوزه گردشگری یک موضوع فرابخشی است حضور تمام دستگاههایی که به نحوی در این حوزه مرتبط هستند را می طلبد.
امیری ضمن اشاره به اینکه میراث فرهنگی متولی بخش گردشگری استان است ادامه داد:توقع از ما بسیار زیاد است اما ما یک حلقه هستیم که در کنار حلقه بخش خصوصی و مردم قرار داریم و اگر بخواهیم چرخه گردشگری استان به حرکت در بیاید و به ایدهآل خود برسد باید این حلقه ها به جریان بیفتند.
امیری با اشاره به این مطلب که گردشگران با عناوین و دلایلی به این شهر می آیند، گفت:ما بعنوان میراث فرهنگی موظف هستیم دست به خلق رویداد بزنیم و بهانه درست بکنیم تا گردشگر به سمت کرمانشاه سوق پیدا بکند.این مقام مسئول افزود:زمانی که رویداد خلق می شود،دفاتر می توانند برای آن تور ببندند و در کنار آن پای راهنما و لیدر برای اسکان و اقامت و پذیرایی مهیا میشود و این خود باعث ایجاد رونق در استان می شود.امیری با اشاره به خالی بودن جیب میراث فرهنگی و عدم حمایت دولتی گفت:در این خصوص حضور بخش خصوصی بعنوان پیش ران و حضور مردم اهمیت دوچندان دارد.
وی در بخش دیگر از سخنانش اضافه کرد: برگزاری رویدادهایی مثل انار،سیب،گیلاس و انگور همکاری جهاد کشاورزی و بخش خصوصی را می طلبد تا بواسطه آن ها گردشگران را به استان بیاوریم و البته مهم است که اجرای آن ها تداوم داشته باشد.امیری با اشاره به اینکه استان کرمانشاه در حوزه گردشگری سلامت پیش ران بوده است افزود:متاسفانه بخش خصوصی و دفاتر گردشگری بعنوان دو حلقهی مهم در گردشگری استان لنگ می زنند و اجازه نمی دهند چرخه گردشگری استان درست بچرخد.
سرپرست معاونت گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به اینکه گردشگری استان و هدفمندکردن آن از یک تکلیف قانونی به یک ضرورت تبدیل شده است،ادامه داد:دفاتر موجود در استان خوب کار نمی کنند و دفاتری از خارج از استان و البته با هزینه های بیشتر اینکار را انجام می دهند و این یک آفت در حوزه گردشگری استان است و در اینجا جای نبود آموزش بیشتر جلوه می کند و باید روی آن با جدیت کار کنیم.
وی اظهار داشت:استان ما در حوزه گردشگری با معضلبزرگی روبرو است و بهمین دلیل ما می خواهیم در اجرا تحول ایجاد کنیم و لازمه تحول در اجرا و مهمتر از آن تحول در فکر است.
امیری ضمن اشاره به بحث آگاهی گفت:تا زمانی که نتوانیم مدیریت استان را نسبت به وضعیت گردشگری استان آگاه کنیم و تا زمانی که این درک و فهم را ایجاد نکنیم و آن ها را نسبت به این موضوع حساس نکنیم که ما در یک چارچوب قانونی هم می توانیم جشنواره های بزرگ و مختلفی در کرمانشاه برگزار کنیم،نمی توانیم هیچ کاری انجام بدهیم.
وی با اشاره به برگزاری ۲۳ جشنواره در سال گذشته گفت:در سال های گذشته مهمان هایی از همدان،ایلام و کردستان به کرمانشاه می آمدند تا کنسرت های ما را در تالار انتظار بشنوند و ببینند،اما در سال های اخیر همچین رویدادهایی در استان نداشتیم و علت آن وجود افکار حاکم بر مجموعه ی استان است و ما موظفیم آن را تغییر بدهیم.
امیری تاکید کرد:هدف و کار بزرگ قطعا ابزار و آدم و محیط بزرگ می خواهد و هرگز این اتفاق بزرگ با آدم کوچک محقق نمی شود.چرا که اگر شعار ما در استان این است که گردشگری را باید به صنعت اول استان تبدیل بکنیم،اینکار جز با آدم های بزرگ میسر نمی شود.
گفتگو از منیر اضمحالی-خبرنگار طلوع کرمانشاه
دیدگاه