شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21688 تعداد نوشته های امروز : 5×

آخرین خبرها

بسته‌های تشویقی برای نوسازی بافت‌های فرسوده کرمانشاه کیهان کلهر ۶۱ ساله شد / مردی که با موسیقی حرف می‌زند مشکل حقوقی شهربازی کرمانشاه حل شده و تا پایان سال به سرمایه‌گذار واگذار می‌شود افزایش میزان شیوع ویروس اچ ‌پی‌ وی در سایه سکوت و انکار ورود سامانه بارشی به کرمانشاه از فردا/ پیش‌بینی افت ۱۰ درجه‌ای دما از گمنامی کوچه‌ها تا عدم تخصیص اعتبار داشتن تیمی در لیگ برتر فوتبال باشگاه های کشور، کمترین حق کرمانشاهیان است/با قدرت در جام حذفی حاضر می شویم سکونت‌گاه‌های غیررسمی معضل شهری کرمانشاه ۷۰۰ نفر از مفاخر و نام‌آوران ۳۰۰ سال اخیر کرمانشاه معرفی می‌شوند «هشیلان»، پشت در کنوانسیون رامسر جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد کاهش ۷ درصدی بارش‌های کرمانشاه/ ورود موج ناپایدار از اواسط هفته آینده خانه «آیت‌الله نجومی» موزه می‌شود یک کارگاه غیرمجاز ساخت روغن‌های تقلبی در کرمانشاه کشف شد کاراته کای کرمانشاهی عازم مسابقات جام جهانی کاراته در اسپانیا شد هوای کرمانشاه در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار گرفت ۲ مکان جدید برای نگهداری معتادان متجاهر کرمانشاه ایجاد می‌شود ۹۰ درصد حمام‌های تاریخی سنقر دچار دخل و تصرف شده‌اند «سراب یاوری» کرمانشاه مجموعه گردشگری می‌شود گرمخانه‌های استان کرمانشاه آماده ارائه خدمات هستند

قطع مکرر برق سلامت محصولات غذایی کارخانجات را تهدید می کند! /خطر انحلال صنایع با ۲برابرشدن طرح مدیریت بار
03 تیر 1403 - 12:55
شناسه : 293758
10
طلوع‌‌کرمانشاه : طرح قطع برق در شهرک‌‌‌های صنعتی کشور با عنوان "مدیریت بار" امسال برای چهارمین سال متوالی از اوسط خرداد در سراسر کشور اجرا شد، طرحی که مجریان آن مدعی اند نه ‌تنها محدودیت جدی برای بخش صنعت اعمال نکرده، بلکه به رونق افزایش تولید در صنایع کشور منجر شده است. با این حال مدیریت بار که پیشتر و تا سال گذشته در بازه زمانی 11تا 12ساعته اجرا میشد، امسال تقریبا 2 برابر شده و عملا برق صنایع متوسط برای یک روز در هفته به طور کامل قطع میشود. به نظر می رسد اجرا شدن طرح در طول ایام هفته و نه در روز تعطیل، روند کاری صنایع کشور بویژه صنایع مرتبط با محصولات غذایی را با مخاطره جدی مواجه کرده است. این بدان علت است که جدای از جابجایی روزهای تعطیل با ایام کاری، مشکل دیگری برای صنایع غذایی بویژه محصولات لبنی و فراورده های گوشتی ایجاد می شود و آن حفظ سلامت محصولاتی است که به طور دائم نیازمند نگهداری در سرد خانه ها هستند. حالا بگذریم از اینکه قطع 24 ساعته برق نه تنها سیستم سرمایشی و گرمایشی کارخانه ها را از کار می اندازد بلکه خاموشی دوربین و سیستم امنیتی و حفاظتی عملا کارخانه را فلج می کند و حتی در صورت نشت گاز،امکان اطفاء حریق را از مجریان می گیرد. با توجه به فعال بودن بزرگترین شهرک صنعتی غرب کشور در کرمانشاه، بی شک این موضوع در استان ما نمود بیشتری دارد و واحدهای صنعتی بسیاری از این قطعی برق متضرر می شوند، از دالاهو و گلتاب و سپاس گرفته تا کاله و مهرام و صباح و...
نویسنده : لیلا سعدوندی منبع : اختصاصی طلوع کرمانشاه
پ
پ

به گزارش پایگاه خبری طلوع، طرح قطع برق در شهرک‌‌‌های صنعتی کشور با عنوان “مدیریت بار” امسال برای چهارمین سال متوالی از اوسط خرداد در سراسر کشور اجرا شد، طرحی که مجریان آن مدعی اند نه ‌تنها محدودیت جدی برای بخش صنعت اعمال نکرده، بلکه به رونق افزایش تولید در صنایع کشور منجر شده است.

با این حال مدیریت بار که پیشتر و تا سال گذشته در بازه زمانی ۱۱تا ۱۲ساعته اجرا میشد، امسال تقریبا ۲ برابر شده و عملا برق صنایع متوسط برای یک روز در هفته به طور کامل قطع میشود.

به نظر می رسد اجرا شدن طرح در طول ایام هفته و نه در روز تعطیل، روند کاری صنایع کشور بویژه صنایع مرتبط با محصولات غذایی را با مخاطره جدی مواجه کرده است.

این بدان علت است که جدای از جابجایی روزهای تعطیل با ایام کاری، مشکل دیگری برای صنایع غذایی بویژه محصولات لبنی و فراورده های گوشتی ایجاد می شود و آن حفظ سلامت محصولاتی است که به طور دائم نیازمند نگهداری در سرد خانه ها هستند.

حالا بگذریم از اینکه قطع ۲۴ ساعته برق نه تنها سیستم سرمایشی و گرمایشی کارخانه ها را از کار می اندازد بلکه خاموشی دوربین و سیستم امنیتی و حفاظتی عملا کارخانه را فلج می کند و حتی در صورت نشت گاز،امکان اطفاء حریق را از مجریان می گیرد.

با توجه به فعال بودن بزرگترین شهرک صنعتی غرب کشور در کرمانشاه، بی شک این موضوع در استان ما نمود بیشتری دارد و واحدهای صنعتی بسیاری از این قطعی برق متضرر می شوند، از دالاهو و گلتاب و سپاس گرفته تا کاله و مهرام و صباح و…

*مدیرعامل فرآورده های گوشتی سپاس در این رابطه به طلوع کرمانشاه گفت: طرح جدید مدیریت بار و افزایش ساعت قطعی برق بارها محصولات غذایی این واحد صنعتی را تا آستانه فاسد شدن پیش برده و حتی گاهی مجبور به دور ریختن بخشی از محصولات گوشتی شده ایم.

“اصغریان” در حالیکه ظرفیت سردخانه های این کارخانه را حداقل چیزی حدود ۴۰تا ۵۰ تن گوشت ومرغ منجمد اعلام کرد، افزود: آن دسته از محصولاتی که خراب نمی شوند عملا کیفیت بافتشان را از دست می دهند، این معضل هم به بازار فروش محصولات ضربه می زند، هم برای سلامت جامعه خطرناک است.

وی درباره قطعی برق در هفته اخیر گفت: نوبت قطعی ما سه شنبه هر هفته است، همین هفته گذشته اگر برق زودتر نمی آمد و عملا ۲۴ ساعت قطع میشد تقریبا ۳۰۰ کیلو از ژامبون ها را باید دور می ریختیم.

اصغریان تصریح کرد: اغلب سردخانه ها پرت دما دارند و باد سرد را نگه نمی دارند به همین دلیل قطعی یک روزه برق ضرر زیادی به محصولات گوشتی می زند که قابل جبران نیست.

او البته به یک مشکل دیگر هم اشاره کرد و گفت: قطع طولانی و مکرر برق به کمپرسورها آسیب می زند و جبران این خسارت برای کارخانه دارها سخت و هزینه بر است.

به گفته وی، سال گذشته تعمیر مکرر یکی از کمپرسورها هر نوبت چیزی حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون هزینه در بر داشته است.

کاهش ظرفیت تولید و تعدیل نیرو از دیگر پیامدهای قطعی برق در این واحد صنعتی است که اصغریان درباره اش گفت: ما قبلا سه شیفت کار می کردیم اما الان با تعدیل نیرو حجم تولیدات کمتر شده و مقدار برق مصرفی کارخانه به یک سوم تقلیل یافته، با این حال ساعت قطعی برق را افزایش داده اند!

اصغریان درباره راهکار برون رفت از این مشکل تصریح کرد: درهمین رابطه بارها مشکل را با مسئولین اداره برق در میان گذاشته ایم اما آنها با این استدلال که طرح یک طرح ملی و سراسری است کاری برایمان نمی کنند.

پیشنهاد تجهیز کارخانه ها به ژنراتور نکته دیگری است که این صنعتگراستان به آن اشاره کرد و افزود: از آنجا که خرید ژنراتور برای اغلب کارخانه دارها بسیار هزینه بر است ما از اداره برق خواستیم تا در ازای تامین ژنراتور برای مراکز صنعتی، تا پایان اقساط این واحدها را در رهن خود ببرند اما آنها پیشنهاد ما را رد کردند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اما در این باره به طلوع کرمانشاه گفت: از آنجا که ما یک اداره دولتی محسوب می شویم نمی توانیم کارخانه ها را در رهن ببریم چون اینجا بحث مناقصه پیش می آید، با این حال می توانیم واحدهای داوطلب را به بانک معرفی کنیم تا با دریافت وام برای خرید ژنراتور اقدام کنند.

مرادی با اذعان به این مطلب که مدیریت بار یک طرح سراسری و مصوبه شورای عالی امنیت ملی است اظهار کرد: این طرح صنایع متوسط را موظف کرده تا یک روز از هفته قطعی برق داشته باشند و لذا شهرکهای صنعتی کرمانشاه نیز از این طرح مستثنی نیستند.

او البته گفت: ما برای سهولت اجرای طرح و برای آنکه ضربه ای به صنعت نرسد کمال همکاری را با صنایع داشته ایم، مثلا برق را زودتر وصل می کنیم، یا به طور کامل قطع نمی شود تا حداقل یکی از خطوط تولید فعال بماند، گازوئیل سوبسید دار می دهیم و کمک می کنیم تا دیزل ژنراتور اضطراری را راه بیندازند.

شاید این راهکارها تا اندازه ای جواب بدهد اما معلوم نیست وقتی برق کارخانه ها قطع می شود کمپرسورها پس از وصل مجدد برق باید با چه سرعتی کار کنند و چقدر برق مصرف کنند تا دمای سردخانه ها به حداقل ایده آل خود برسد؟

آیا مسئولین فکر نمی کنند قطع مکرر برق می تواند کورسو چراغ روشن صنایع استان را خاموش کند و چرخه صنعت و اقتصاد استان را بخواباند؟ آنهم در کرمانشاهی که این همه بیکار دارد و در عدد فقر و فلاکت سرآمد دیگر استانهای کشور است.

آیا قطع برق در روزهای کاری هفته، موج بی نظمی در مدیریت صنایع ایجاد نمی کند و آیا نباید تمهیداتی برای صنایع غذایی فاسد شونده اندیشید، آیا قرار نیست اداره بهداشت وضعیت تولید محصولات غذایی پرخطر و پرمصرف را پس از قطع برق رصد کند یا باید حتما قربانی بدهیم تا اثرگذاری طرح بر کاهش کیفی محصولات غذایی بویژه لبنی و گوشت مهم ارزیابی شود؟!

حالا که نیم قرن از راه اندازی شهرک صنعتی کرمانشاه به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی غرب کشور گذشته و عمده صنعتگران استان مشکلات زیرساختی این مجموعه را به جان دل خریده و دور توسعه، تجهیز و به روز شدن صنایع را خط کشیده اند دیگر دور از انصاف است که مشکل دیگری به تل مشکلات اضافه کنیم و بعد وقتی کار به جای باریک کشید دست روی دست بزنیم که ای داد چرا پیشگیری نکردیم!

گزارش از لیلا سعدوندی-خبرنگار طلوع کرمانشاه
 
 
 

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.