رییس اتحادیه خبازان کرمانشاه گفت: بزودی پخت نان کامل در ۸ نانوایی کرمانشاه به صورت آزمایشی اجرا می شود.
نوروز عزیزی در گفتگو با پایگاه خبری طلوع؛ افزود: این طرح در اکثر نقاط کشور اجرا شده و کرمانشاه از این قافله جامانده بود و اگر مردم از ۸نانوایی که قرار است نان کامل پخت کنند خوب استقبال کنند این طرح در دیگر خبازی ها نیز اجرا می شود.
عزیزی تاکید کرد: آرد نان کامل که جایگزین آرد سفید می شود همه ویتامین ها و آنتی اکسیدان های ضروری را در بردارد و همه اجزای گندم را شامل می شود، چنین نانی نه تنها میزان دورریز را به حداقل ممکن می رساند بلکه موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش می شود.
وی با تاکید براینکه نان کامل تیره تر و مغذی تر است، ادامه داد: از سوی دیگر به این دلیل که فرآیند تولید این نان متفاوت و کیفیتش بیشتر است طبیعی است که افزایش قیمت آن موجب رضایت نانوا هم خواهد شد و برای تداوم کار به او انگیزه خواهد داد.
این مسوول به افزایش اجاره بهای نانوایی ها اشاره کرد و ادامه داد: با وجود بالارفتن هزینه ها، درآمد اکثر نانوایان اندک است و گاه کل دخل یک نانوا صرف کرایه می شود و امید است نرخ جدید نان بزودی اعلام شود.
از سوی دیگر کارشناس مسوول دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در یکی از مصاحبه های خبری خود، چالش اصلی را مشخص نبودن قیمت آرد و نان کامل عنوان کرد و گفت: به دلیل عدم نهایی شدن قیمت آرد کامل، تعداد زیادی از افراد از این طرح استقبال نکردند. در استان، ۲۱ نانوایی اعلام آمادگی کردند که حاضرند نانوایی خود را تبدیل به نانوایی نان کامل کنند.
کارخانههای تولید آرد در استان نیز به تجهیزات تولید آرد کامل مجهز شدهاند و حدود ۱۱ کارخانه آمادگی لازم برای تولید و توزیع آرد کامل را دارند.
در صورت رفع این چالش و آگاهی بخشی به مردم که مصرف این نان نقش بسیار مهمی در پیشگیری از اضافه وزن، چاقی، چربی و قند خون، پیشگیری از کبد چرب و بیماری های خطرناکی همچون سرطان دارد بی شک اجرای این طرح موجب ارتقای سطح سلامت عمومی می شود.
گفتگو از زهرهکریمزاده-خبرنگار طلوع کرمانشاه
دیدگاه