مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه از آمادگی پایانه مرزی خسروی برای میزبانی از زائران اربعین حسینی خبر داد و گفت: زیر ساخت های این مرز به گونه ایست که شرایط تردد ۲ میلیون زائر نیز در آن فراهم است.
به گزارش خبرنگار طلوع کرمانشاه ، شهرام کهریزی در نشستی خبری اظهار داشت:
سال گذشته حدود ۹۸۰ هزار نفر از مرز خسروی در مسیرهای رفت و برگشت تردد داشتند که امسال پیش بینی می شود میزان ترددها تا ۲ برابر نیز افزایش یابد.
وی اوج تردد روزانه زائران اربعین از مرز خسروی در سال گذشته را ۷۶ هزار نفر عنوان کرد و گفت: در حال حاضر روزانه حدود ۱۵۰۰ نفر از این مرز تردد دارند که البته انتظار می رود در پیک ترددهای امسال رکورد سال گذشته شکسته شود.
کهریزی در عین حال، از احداث ۱۴ هزار مترمربع سایبان در محدوده مرز خسروی خبر داد و گفت: یک هزار مترمربع آن در خاک عراق است تا زائران با توجه به گرمای هوا، راحت تر بتوانند سفر معنوی خود را به مرحله اجرا درآورند.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای کرمانشاه با اشاره به امکانات و زیرساختهای بسیار خوب مرز خسروی، گفت: طرح جامع اربعین در این مرز هم تدوین و نیازهای آن تا چند سال آینده پیشبینی شده است.
وی با بیان اینکه امسال برای اولین بار پایش تصویری هوایی در مسیر قصرشیرین تا خسروی انجام میشود ، گفت: این کار به کنترل ترافیک، ساماندهی تردد زوار، ساماندهی وضعیت پارکینگها و … کمک خواهد کرد.
کهریزی در عین حال به روکش آسفالت محورهای محل تردد زائران اربعین اشاره و اظهار کرد: کار روشنایی معابر، رفع نقاط حادثهخیز، نصب علائم و … نیز انجام شده و همچنان نیز در حال انجام است.
برخی جادههای کرمانشاه استاندارد نیست
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای کرمانشاه در ادامه از استاندارد نبودن برخی جاده های استان خبر داد و گفت: سالانه نزدیک به ۲هزار میلیارد تومان کار در محورها و راه های استان هزینه می شود و تلاش میکنیم جاده های غیر استاندارد را هرچه سریعتر به شرایط مطلوب برسانیم.
وی با اشاره به وضعیت آسفالت نبودن راه ۲۱۵ روستای بالای ۲۰ خانوار ، افزود: طول این راه ها به ۴۰۰ کیلومتر میرسد که آسفالت آن در دست اقدام است.
کهریزی در عین حال معضل اصلی آسفالت راههای روستایی را حذف اعتبارات ملی و استانی شدن اعتبارات آن دانست و گفت: ادامه این روند، وضعیت آسفالت راههای روستایی کرمانشاه را در سالهای آینده وخیم خواهد کرد.
این مقام مسئول در ادامه به برخی اقدامات صورت گرفته برای ارتقای ایمنی راههای استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: افزایش ترددشمارها از ۹۶ مورد به ۱۲۲ مورد تا پایان سال، دو برابر شدن سامانه پایش تصویری نسبت به ۳۳ مورد کنونی، راهاندازی ۴۰ سامانه عکسبرداری جدید، افزایش دستگاههای ثبت تخلف به ۴۵ مورد از مهمترین آن هاست.
وی خاطرنشان کرد: از دیگر اقدامات صورت گرفته می توان به اصلاح ۱۰ نقطه حادثه خیز اشاره کرد و ۹ نقطه دیگر هم تا پایان سال بهسازی و ایمن سازی می شود.
کاهش ۵۰ درصدی تلفات در جاده های کرمانشاه
کهریزی همچنین اشاره ای هم به کاهش تلفات جادهای کرمانشاه داشت و گفت: در حالی که نوروز سال گذشته ۱۴ نفر در محورهای مواصلاتی استان جان خود را بر اثر سوانح رانندگی از دست دادند این آمار در نوروز سال جاری با ۵۰ درصد کاهش به ۷ نفر کاهش یافت.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه همچنین تعداد تلفات جادهای کرمانشاه در ۴ ماهه سال جاری را نیز ۹۸ نفر اعلام کرد و گفت: این آمار در مدت مشابه سال قبل ۱۱۰ نفر بود.
عمر ماشینآلات راهداری کرمانشاه بیش از ۳۵ سال است
وی همچنین با اشاره به وجود حدود ۴۸۱ دستگاه انواع ماشینآلات راهداری در استان کرمانشاه، اظهار کرد: عمر بیشتر این ماشینآلات بیشتر از ۳۵ سال است و نیازمند نوسازی است.
کهریزی با بیان اینکه امسال برای اولین بار ۶۰۰ میلیارد تومان شامل ۲۰۰ میلیارد از اعتبارات استانی و ۴۰۰ میلیارد از اعتبارات ملی برای نوسازی ناوگان راهداری کرمانشاه اختصاص یافته، افزود: امیدواریم این اعتبارات تا پایان امسال پرداخت شود.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای کرمانشاه تعداد راهدارخانههای فعال در استان را که ثابت هستند ۳۷ مورد اعلام کرد که در فصل سرما و با احتساب راهدارخانههای موقت به ۴۸ مورد افزایش مییابد.
دیدگاه