یکشنبه, ۱۸ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 8 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21745 تعداد نوشته های امروز : 2×

آخرین خبرها

محوطه باستانی «تپه تیلینه» اهمیتی فراملی دارد هوای کرمانشاه در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار گرفت باز هم وعده بیاتی تو خالی از آب درآمد / آذر از نیمه گذشت و خبری از افتتاح باند فرودگاه کرمانشاه نیست شایع ترین عفونت‌ های چشمی و درمان آن هوای امروز کرمانشاه «استاندارد» است جهاد کشاورزی کرمانشاه نسبت به افزایش جمعیت موش‌ها در مزارع استان هشدار داد پروژه‌های «نهضت ملی مسکن» را بدون تکمیل زیرساخت‌ها افتتاح نخواهم کرد چرا جریمه‌های تکراری برای رانندگان ثبت می‌شود؟ آغاز طرح نظارتی ویژه «شب یلدا» در کرمانشاه محیط‌زیست خسارت دستبرد خرس گرسنه را می‌پردازد خودروی قاچاق سوخت در جاده قصرشیرین در آتش سوخت خشت اول چون نهد معمار کج… ورود ۲۹ هزار پرونده به دادسرای کرمانشاه/ میانگین رسیدگی به پرونده ها ۶۶ روز است بازگرداندن کرمانشاه به تراز استان‌های دیگر نیازمند تلاش شبانه‌روزی است پروژه بزرگ کاشی و سرامیک چینی‌ها در کرمانشاه به کجا رسید؟ قتل مادر و زخمی شدن پدر به دست پسر ناخلف در اسلام آبادغرب نمایش”کاتالونیا” حجم زیادی از جوایز را ربود+گزارش تصویری ۲۰۰۰ نوزاد کرمانشاهی واکسن «روتاویروس» دریافت می‌کنند سرطان مثانه در این مشاغل اتفاق می‌افتد کشف کارگاه تولید روغن موتور تقلبی در کرمانشاه

نبود صنایع تبدیلی اشک پیازکاران هرسین را درآورد
15 آبان 1403 - 12:40
شناسه : 295596
3
طلوع‌‌کرمانشاه : سالانه حدود ۱۸۶۵ هکتار پیاز در مزارع استان کرمانشاه کشت شده و حدود ۱۲۴ هزار تن محصول از این مزارع برداشت می‌شود. در این بین پیاز تولیدی در شهرستان هرسین بواسطه عطر و طعم منحصر به فردش و همچنین خاصیت انبارداری بالا، طرفداران زیادی در داخل و خارج استان و حتی خارج از کشور دارد و با آغاز فصل برداشت، این محصول خوش‌عطر و طعم راهی بازارهای داخلی و خارجی می‌شود/اما در این سالها بازار فروش پیاز هرسین روزگار خوبی را تجربه نکرده و اکثر سالها در فصل برداشت محصول به دلیل نبود صنایع فرآوری و تبدیلی، تولیدات پیازکاران روی دستشان می‌ماند و آنها به ناچار این محصول با کیفیت را با قیمت‌های پایین به فروش می‌رسانند تا مبادا محصول تولیدی روی دستشان بماند و خراب شود/پیازکاران استان به خصوص در شهرستان هرسین که یکی از قطب‌های تولید پیاز کشور محسوب می‌شود از نبود صنایع تبدیلی و فرآوری پیاز، متناسب با تولید صورت گرفته، گلایه دارند. صنایعی که احداثشان هم می‌تواند به معیشت کشاورزان کمک کند و هم اشتغال مناسبی در منطقه ایجاد کند/صابر فتاحی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هرسین ، از کمبود سردخانه به عنوان یکی از چالش‌های اصلی پیش‌روی پیازکاران استان یاد کرد و افزود: اگر چه امسال یک واحد سردخانه‌ای با ظرفیت هزار تن برای نگهداری پیاز و دیگر محصولات نیازمند سردخانه در شهرستان راه‌اندازی شده، اما باز هم کمبود سردخانه داریم.
منبع : ایسنا
پ
پ

کرمانشاه با تولید یکی از باکیفیت‌ترین ارقام‌ پیاز این ظرفیت را دارد که به یکی از قطب‌های تولید پیاز کشور تبدیل شود، اما رسیدن به این مهم در گرو توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری این محصول است.

سالانه حدود ۱۸۶۵ هکتار پیاز در مزارع استان کرمانشاه کشت شده و حدود ۱۲۴ هزار تن محصول از این مزارع برداشت می‌شود. در این بین پیاز تولیدی در شهرستان هرسین بواسطه عطر و طعم منحصر به فردش و همچنین خاصیت انبارداری بالا، طرفداران زیادی در داخل و خارج استان و حتی خارج از کشور دارد و با آغاز فصل برداشت، این محصول خوش‌عطر و طعم راهی بازارهای داخلی و خارجی می‌شود.

اما در این سالها بازار فروش پیاز هرسین روزگار خوبی را تجربه نکرده و اکثر سالها در فصل برداشت محصول به دلیل نبود صنایع فرآوری و تبدیلی، تولیدات پیازکاران روی دستشان می‌ماند و آنها به ناچار این محصول با کیفیت را با قیمت‌های پایین به فروش می‌رسانند تا مبادا محصول تولیدی روی دستشان بماند و خراب شود.

پیازکاران استان به خصوص در شهرستان هرسین که یکی از قطب‌های تولید پیاز کشور محسوب می‌شود از نبود صنایع تبدیلی و فرآوری پیاز، متناسب با تولید صورت گرفته، گلایه دارند. صنایعی که احداثشان هم می‌تواند به معیشت کشاورزان کمک کند و هم اشتغال مناسبی در منطقه ایجاد کند.

پیاز هرسین در فصل برداشت روی دست کشاورزان می‌ماند

در شهرستان هرسین بعنوان قطب تولید پیاز استان کرمانشاه هم امسال۱۴۱ هکتار پیاز کشت شده بود و با متوسط عملکرد ۵۵ تن در هکتار، حدود هشت هزا رتن پیاز تولید شد. پیاز کشت شده در اراضی این شهرستان رقم قرمز آذرشهر است که مرغوبیت و بازارپسندی بالایی داشته و در بازارهای داخلی و خارجی صاحب برند است.

رئیسیان یکی از پیازکاران شهرستان هرسین در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با گلایه‌مندی از ساماندهی نشدن بازار پیاز در شهرستان، گفت: شهرستان هرسین قابلیت‌های زیادی در زمینه تولید پیاز دارد، اما متاسفانه پیاز تولیدی که حاصل دسترنج کشاورزان است در زمان برداشت با قیمت مناسب از آنها خریداری نمی‌شود و اکثرا در مقطعی که اوج برداشت محصول است، محصول تولیدی به دلیل نبود امکانات سردخانه‌ای در شهرستان روی دست کشاورزان می‌ماند.

 رئیسیان تاکید کرد: تقریبا همه ساله بخشی از محصول تولیدی کشاورزان پیازکار به بهای ناچیزی به فروش می‌رسد، چون امکانات سردخانه‌ای برای نگهداری محصول تولیدی در شهرستان وجود ندارد که این مسئله در سنوات اخیر موجب کاهش سطح زیرکشت پیاز در شهرستان شده و نیاز است در جهت حمایت از بخش کشاورزی، سردخانه‌ها و واحدهای فرآوری پیاز در شهرستان احداث شود.

این پیازکار هرسینی در ادامه از هزینه‌های سنگین تهیه نهاده‌های مورد نیاز به عنوان یکی دیگر از مشکلات پیازکاران شهرستان هرسین یاد کرد و افزود: اگر کشاورزان حمایت مالی شوند و نهاده‌های کشاورزی هم به موقع با قیمت مناسب به دست آنها برسد و در عین حال بازار صادرات و واردات هم تنظیم شود و در کنار آن واحدهای سردخانه‌ای و فرآوری پیاز هم در شهرستان ایجاد شود، کشاورزان برای کشت محصول دلگرم شده و می‌توانیم امیدوار باشیم کشت محصول در شهرستان بالا برود که در حال حاضر چنین شرایطی مهیا نیست.

نبود صنایع تبدیلی اشک پیازکاران هرسین را در آورده

کمبود سردخانه در شهرستان داریم 

صابر فتاحی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هرسین ، از کمبود سردخانه به عنوان یکی از چالش‌های اصلی پیش‌روی پیازکاران استان یاد کرد و افزود: اگر چه امسال یک واحد سردخانه‌ای با ظرفیت هزار تن برای نگهداری پیاز و دیگر محصولات نیازمند سردخانه در شهرستان راه‌اندازی شده، اما باز هم کمبود سردخانه داریم.

وی یادآور شد: هم‌اکنون دو سردخانه دیگر در شهرستان هرسین در دست احداث است که پیش‌بینی می‌شود این سردخانه‌ها هم از سال آینده وارد چرخه بهره‌برداری شوند و ظرفیت نگهداری بخشی از تولید پیاز شهرستان را داشته باشند. البته هیچ کدام از این واحدها سردخانه اختصاصی پیاز نیستند و در کنار دیگر محصولات کشاورزی، پیاز هم نگهداری می‌کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هرسین ادامه داد: ایجاد سردخانه‌های بیشتر و دیگر صنایع تبدیلی و فراوری در شهرستان هرسین می‌تواند انگیزه کشاورزان برای توسعه کشت پیاز به عنوان یک محصول با بازارپسندی بالا را در شهرستان بالا ببرد.

وی اشاره‌ای هم به بالا بودن هزینه‌های کشت پیاز داشت و گفت: کشت پیاز با توجه به نیاز به آب فراوان و کودهای گران قیمت در مجموع یک کشت به صرفه برای کشاورزان نیست و تنها در صورتی می‌تواند مورد توجه کشاورزان قرار بگیرد که از توسعه این کشت حمایت شود.

قیمت پیاز در فصل برداشت محصول به کف قیمت خود می‌رسد 

فتاحی در ادامه اشاره‌ای هم به نوسانات زیاد قیمت پیاز در بازار در فصل برداشت محصول داشت و تاکید کرد: قیمت پیاز به دلیل کمبود امکانات سردخانه‌ای در شهرستان همه ساله در برداشت محصول با افت قیمت مواجه می‌شود و پیازکاران به ناچار محصول تولیدی خود را به قیمت ناچیز به فروش می‌رسانند که این موضوع بی‌رغبتی کشاورزان به کشت پیاز در شهرستان را در سنوات اخیر در پی داشته است.

وی ادامه داد: همه ساله قیمت پیاز در فصل برداشت محصول به کف قیمت خود می‌رسد که امسال این نرخ بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم، بسته به درجه مرغوبیت محصول متغیر بوده است.

فتاحی تاکید کرد: بی‌رغبتی کشاورزان به کشت پیاز می‌تواند آینده کشت این محصول که بازارپسندی بالایی داشته و در کشورهای دیگر هم طرفدارانی دارد را با چالش مواجه کند. 

نبود صنایع تبدیلی اشک پیازکاران هرسین را در آورده

پیاز هرسین در بازارهای داخلی و خارجی صاحب‌برند است

سعید کریمی معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز از پیاز به عنوان یکی از محصولات معروف و صاحب‌برند کرمانشاه یاد کرد و افزود: پیاز تولیدی در استان کرمانشاه معمولا با برند پیاز هرسین معروفیت دوچندان پیدا می‌کند.

کریمی یادآور شد: بیشتر پیاز تولیدی در استان و بخصوص در شهرستان هرسین رقم پیاز قرمز است که به پیاز آذرشهر معروف بوده و در بازارهای داخلی و خارجی طرفداران زیادی دارد.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به وضعیت فرآوری و صنایع تبدیلی پیاز در استان کرمانشاه، تصریح کرد: در حال حاضر واحدهای صنایع تبدیلی مرتبط با پیاز صرفا در بخش نگهداری و در قالب سردخانه فعال بوده که در این واحدها پیاز منتقل شده از مزرعه نگهداری و در طول سال به بازار عرضه می‌شود.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از واحدهای صنایع تبدیلی ایجاد شده در زمینه پیاز در استان کرمانشاه ایجاد واحدهای تولیدکننده پیاز داغ است که عمدتا در قالب واحدهای فرآوری سبزیجات و به صورت همراه هم و به منظور تکمیل سبد محصول فعالیت دارند. از دیگر واحدهای فرآوری پیاز در استان می‌توان به واحدهای تولید پیاز خشک اشاره کرد.

کریمی گفت: امکان ایجاد واحدهای دیگر فرآوری پیاز مثل واحدهای تولید آب پیاز، پودر پیاز، کنسروپیاز، ترشی پیاز و …نیز وجود دارد که باید روی ایجاد چنین واحدهایی سرمایه‌گذاری شود.

دعوت از سرمایه‌گذاران برای ورود در حوزه فرآوری پیاز در کرمانشاه 

کریمی با بیان اینکه پیاز تولیدی در استان کرمانشاه به خصوص پیاز هرسین در کشورهای قطر، عراق، امارات، ترکمنستان، پاکستان و… بازار خوبی دارد و هم‌اکنون به این کشورها صادر می‌شود، تصریح کرد: با ایجاد واحدهای فرآوری و بسته‌بندی می‌توانیم ارزش‌افزوده پیاز تولیدی در استان را بالا برده و در عین حال از فرصت‌های اشتغال‌زایی ایجاد شده از قِبَل ایجاد این واحدهای فرآوری در جهت حل معضل بیکاری در استان استفاده کنیم.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با دعوت از سرمایه‌گذاران برای ورود به حوزه فرآوری پیاز در استان کرمانشاه، گفت: ضمن اینکه از سرمایه‌گذاران در بخش صدور مجوز و اعطای تسهیلات حمایت می‌کنیم، با توجه به فرصت‌های صادراتی استان کرمانشاه سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌تواند با توجیه اقتصادی بالایی برای سرمایه‌گذاران همراه باشد.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.