به گزارش پایگاه خبری طلوع، این دولت است که با تدوین سیاستها و برنامههای جامع گردشگری میتواند به توسعه صنعت گردشگری کمک کند همان صنعتی که به اقتصاد و آبادانی یک منطقه رونق می بخشد.
صنعت گردشگری نه تنها به ایجاد اشتغال و درآمدزایی کمک میکند، بلکه موجب تقویت زیرساختها خواهد شد.
حال که در آستانه سفر ریاست جمهوری به استان کرمانشاه قرار گرفته ایم باید گفت که مطالبات کرمانشاهیان در حوزه گردشگری بسیار است که در این گزارش به سه مطالبه مهم اشاره میکنیم.
دکتر احسان احمدی نصر، باستان شماس و فعال حوزه گردشگری در گفتگو با طلوع، از کریدور بیستون به تاق بستان به عنوان یکی از طرحهای مهم یاد کرد که می تواند در موضوعیت گردشگری کرمانشاه و ایران نقش آفرین باشد.
وی خاطرنشان ساخت: این مسیر در گذشته جاده بزرگ خراسان بود که مسیر عتبات عالیات به آستانه مقدس علی بن موسی الرضا(ع) را متصل می کرد و علاوه بر این در تاریخ به عنوان جاده ابریشم و راه شاهی قلمداد می شد.
احمدی نصر ادامه داد: کارکرد دو اثر بیستون و تاق بستان بیلبوردگونه است و موقعیت سوق الجیشی ایران را معرفی می کند، کریدور بیستون به تاق بستان یکی از پروژه های شاخص است که در فاصله ۳۲ کیلومتری بیستون تا طاق بستان ۱۸ مگاپروژه از جمله اقامت های بومگردی، مجموعه های تفریحی، سوغات سراها و دهکده شهربازی مدرن برای آنتعریف شده است.
این فعال گردشگری افزود: من براین باورم که مهم ترین مطالبه مردم کرمانشاه از ریاست جمهوری این است که با یک اعتبار ویژه و اراده راسخ، استارت جانانه ای به این پروژه زده شود تا در آینده نزدیک طرحی که حق مردم کرمانشاه است محقق شود.
به گفته وی، در بحث توریسم سلامت یک بازار ویژه در کشور عراق داریم و می توانیم با دومحوریت کرمانشاه و قصرشیرین همین بازار را در کرمانشاه
داشته باشم که در تمام ابعاد محوریت می تواند به کریدور بیستون تاق بستان برگردد.
امیدواریم مسوولین استان این پروژه را فراموش نکرده باشند و به عنوان مگاپروژه کرمانشاه به آن بپردازند و تنها بر ایجاد تله کابین تاکید نکنند که سرنوشتی همچون منوریل پیدا می کند.
این استاددانشگاه افزود: وقتی چنین پروژه های بزرگی را مطرح کنیم پروژه های کوچکتر نیز محقق میشود کرمانشاه می تواند اصلی ترین کانون جذب گردشگر در غرب و کل کشور شود.
وی با بیان اینکه امیدواریم سفر هیات دولت محترم به استان کرمانشاه پر از خیر و برکت باشد، گفت: در استانی که بیش از ۷۰درصد مردم به انتخاب دکتر پزشکیان در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری رای مثبت دادند بی شک توقعاتی نیز ایجاد می شود.
احمدی نصر افزود: جنگ تحمیلی در استان کرمانشاه آغاز و پایان یافته و این استان درگیر آسیب هایی شد که جنگ ایجاد کرد و موجب شد در صرف فعل توسعه در گوی رقابت جا بماند.
وی براین باور است که امروز دولت جمهوری اسلامی ایران به نوعی دینی به این استان دارد همانطور که مقام معظم رهبری از کرمانشاه به عنوان سینه ستبر و چهره زیبای ایران اسلامی یاد کردند.
این صاحبنظر گردشگری با تاکید براینکه یکی از المان های اصلی توسعهکرمانشاه بحث گردشگری است، افزود: در یک نگاه، مجموعه شهر کرمانشاه ۱۲۲۸ هکتار بافت فرسوده دارد که از این میزان نزدیک به ۳۱۱ هکتار بافت تاریخی است.
وی یادآور شد، هنگامی که مطالعات شهری کرمانشاه را انجام می دهیم میبینیم پیشینه شکل گیری کرمانشاه در همین کانون است این کانون در گذشته کل جمعیت کرمانشاه را شامل می شد اما بدلیل فرسودگی و عدم دسترسی مناسب به معابر و عدم سیاست گذاری درست، موجب شد شهر به نوعی به سمت حواشی رود و با ایجاد شهرک های اقماری، کرمانشاه شهری عریض وطویل شد.
این صاحبنظر یادآور شد؛ در حالی که این بافت فرسوده می توانست با سناریو توانمندسازی کل مشکلات شهر کرمانشاه را برطرف کند ولی این مهم انجام نشد وحتی امروز به یکی از آسیب ها و تهدیدات شهر نیز تبدیل شده است.
احمدی نصر اضافه کرد: من گمان می کنم اگر اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با همکاری شهرداری و اداره راه و شهرسازی در مبحث توانمندسازی بافت فرسوده و به نوعی بافت تاریخی شهر کرمانشاه گامی درست بردارد می تواند یک پروژه قابل توجه برای شهر باشد.
وی به مطالبه دیگر کرمانشاهیان از ریاست جمهوری در بخش گردشگری اشاره کرد و افزود: در شمال شهر کرمانشاه یک اثر تاریخی بی نظیر به نام تاقبستانوجوددارد که در سال ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی گنجانده شد و ما از قبل از سال ۲۰۰۷ منتظر بودیم که تاقبستان را در فهرست آثار جهانی ببینیم که متاسفانه این اتفاق پیش نیامد و امروز ثبت جهانی آن به یکی از دغدغه های دلسوزان این استان تبدیل شده است.
وی افزود: ما از ریاست محترم جمهور توقع داریم که به این مبحث بپردازد و ترجیحا امسال و یا سال آینده این اثر به عنوان کاندیدای ثبت جهانی از طرف دولت در آثار یونسکو باشد.
احمدی نصر با تاکید براینکه تاق بستان بزرگترین سنگ نگاره دوره ساسانی را در خود جای داده که اگر به درستی به آن توجه نکنیم اجحافی در حق شهر کرمانشاه است.
گزارش از زهره کریمزاده
دیدگاه