جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 19 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20792 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

ما با سامان دهی مخالف نیستیم/محیط زیست نباید ارزان از کنار چالابه بگذرد همراه داشتن حیوانات خانگی به داخل مراکز عرضه غذا در کرمانشاه ممنوع است بیماری‌های شایع فصل بهار پارکینگ‌های کرمانشاه رها شده‌اند بارش پراکنده باران در مناطق شرقی و شمالی کرمانشاه انتشار ۲۸۳ میلیارد ریال اوراق مشارکت سال ۱۴۰۲ شهرداری‌های کشور راه‌اندازی ۹ پروژه مهم کرمانشاه منوط به مصوبه شورای شهر است بیمارستان ‌سرطان‌ کرمانشاه تابستان امسال افتتاح می‌شود «چالابه» سامان می‌گیرد بازدید از اماکن تاریخی کرمانشاه، فردا رایگان است عامل ۸۰ درصد خودکشی‌ها در کرمانشاه از طریق قرص است/سموم کشاورزی عامل خودکشی در مناطق روستایی امسال با خطر افزایش آتش‌سوزی‌ در عرصه‌های محیط‌زیست مواجهیم تکلیف ۴۰۰ واحد صنفی ضایعاتی کرمانشاه چه می‌شود؟ کوچ بهاره عشایر کرمانشاه تا ۱۵ اردیبهشت ادامه دارد ۲۷ هزار نفر در صف «مرگ» قرار دارند بعد از هر کوهنوردی مسیرها غرق در زباله می‌شود/ حال اکوسیستم کوه خوب نیست مسمومیت ۵ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی فصلی در کرمانشاه جوان کرمانشاهی جان دوباره به بیماران پیوند عضو بخشید قهوه خورها بخوانند ضبط ۲۰۰ دستگاه ماینر قاچاق در شهرستان کنگاور

جولان قاچاقچیان در بورس انرژی / سوء استفاده از مجوز صادرات «وایت اسپریت» برای قاچاق گازوییل یارانه‌ای !
05 دی 1396 - 1:22
شناسه : 3034
0
پرده‌برداری از یک فساد کلان؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

بورس انرژی بستر عرضه انواع فراورده‌های نفتی است، در بین این فراورده ها حلالی با عنوان ۴۰۲ یا وایت اسپریت به چشم می‌خورد که قیمت آن در بورس بالاتر از قیمت بازار است.

پ
پ

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طلوع، بورس انرژی بستر عرضه انواع فراورده‌های نفتی است، در بین این فراورده ها حلالی با عنوان ۴۰۲ یا وایت اسپریت به چشم می‌خورد که قیمت آن در بورس بالاتر از قیمت بازار است!! و با این حال رقابت سختی برای خرید آن در بورس وجود دارد و این رقابت برای خرید کالایی که می توان آن را در بازار ارزان تر خرید، امری عجیب و تامل برانگیز است!

 خریداران این حلال نفتی یا کارخانه های رنگ و رزین هستند و یا صادرکنندگان. اما ماجرا از آنجایی جالب می‌شود که برخی خریداران به جای صادرات این فراورده نفتی، آن را در بازار داخل عرضه می کنند و حتی در مواردی که در بازار متقاضی زیادی وجود نداشته باشد، حاضرند آن را با قیمتی پایین تر از قیمت خرید و حتی به صورت مدت دار به مصرف کنندگان که کارخانه های تولید رنگ و رزین هستند بفروشند.

ماجرا چیست؟ بررسی مقاصد صادراتی ۴۰۲ نشان از آن دارد که عمده خریداران، آن را به هند، کردستان، افغانستان، پاکستان، عمان، قطر صادر می‌کنند، اما نکته مهم این است که در بین این کشورها برخی یا خودشان دارای ۴۰۲ هستند و یا اساسا نیاز به واردات ۴۰۲ ندارند؛ موضوع این است که خریداران این فراورده نفتی از مجوز صادراتی که صرفا برای صادرات ۴۰۲ صادر می شود، سوء استفاده کرده و از آن برای قاچاق گازوییل یارانه ای که شباهت زیادی به ۴۰۲ یا وایت اسپریت دارد استفاده می‌کنند.

در واقع تفاوت قیمت گازوئیل در بازار داخلی با مقاصد صادراتی موجب می‌شود که برخی با هدف کسب سود دست به قاچاق این فرآورده نفتی بزنند.

در حالی که قیمت گازوییل سهمیه ای ۳۰۰ و گازوییل آزاد ۶۰۰ تومان است این فراورده نفتی با قیمت حدود ۸۰ سنت یا حدود سه هزار و ۲۰۰ تومان قاچاق می شود و این در حالی است که اگر فروشنده وایت اسپریت ان را با قیمتی پایین تر از قیمت خرید هم در بازار فروخته باشد، با محاسبه سر انگشتی به ازای هر لیتر بیش از ۱۰۰۰ تومان سود به دست می‌آورد.

نکته قابل توجه دیگر این است که پالایشگاه‌های کرمانشاه، تبریز، شیراز، اصفهان، بندرعباس از جمله پالایشگاه‌هایی هستند که ۴۰۲ را در بورس کالا عرضه می کنند اما بررسی های میدانی نشان از آن دارد که ۴۰۲ هایی که قیمت و کیفیت پایین تری دارند در بورس متقاضی بیشتری دارد چرا که خریدارانی که هدفشان قاچاق گازوییل است به دنبال آن هستند که ۴۰۲ ارزان تر را خریداری کنند تا در صورتی که مجبور شدند آن را با قیمت حداقل در بازار عرضه کنند، ضررشان کمتر شود. / اقتصاد آنلاین

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.