*افزایش بهروری در دامپروری با اصلاح نژاد دام
وی با اشاره به اقدامات ادارهکل جهاد کشاورزی استان در این حوزه، گفت: وزارت جهاد کشاورزی با عقد پروتکلهای با کشورهای روسیه و فرانسه در راستایی اصلاح نژادهای بومی در دامهای سبک گام برداشته است و استان کرمانشاه نیز با راهاندازی چند مرکز دامداری به صورت تحقیقاتی در این زمینه در زمره استانهای پیشرو قرار گرفته است.
خانی در خصوص نژادهای وارد شده به کشور، خاطرنشان کرد: در حوزه گوسفند، گلههای از نژاد «رومانوف» از کشور روسیه و نژادهای «رومن»، «لاکن» و «ایل دوفرانس» از کشور فرانسه وارد کشور شده و در استان کرمانشاه نیز یک مرکز تحقیقاتی در منطقه «دینور» در حال تکثیر و پرورش این نژادها است.
مدیر امور دام جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ادامه داد: با توجه به این مساله که دامداری در استان کرمانشاه در سه شکل، روستایی، عشایری و صنعتی در حال انجام است، پس از موفقیت حوزه صنعتی در پرورش و نگهداری نژادهای که در تولید گوشت، تولید شیر و تولید مثل موفق ظاهر شوند شرایط ورود این دامها به حوزه عشایری و روستایی نیز فراهم شود.
وی ادامه داد: با توجه به فعالیت سه مرکز در سطح استان کرمانشاه در مناطق «ماهیدشت»، «دینور» و «کرمانشاه»، امیدواریم با توجه به اقدامات انجام گرفته تا پایان سالجاری شرایط ورود این دامها به حوزه عشایری و روستایی فراهم شود.
وی تشریح راهکار ورود بخش خصوصی به حوزه نگهداری دامهای سبک اصلاح نژاد شده و مقرون به صرفه، یادآور شد: خوشبختانه بخش خصوصی تاکنون در این حوزه بسیار موفق عمل کرده است و جهاد کشاورزی استان از حضور بخش خصوصی در مساله بسیار استقبال میکند و کسانی که علاقمند به مشارکت در این حوزه هستند میتوانند با تدوین طرح خود به جهاد کشاورزی استان مراجعه کنند.
خانی با تاکید بر نیاز کشور به مساله اصلاحنژاد، خاطرنشان کرد: با ترویج نژادهای اصلاح شده در کشور ضمن تامین امنیت غذایی در کشور، زمینه ایجاد درآمد پایدار و مقرون بهصرفه برای دامداران فعال در این حوزه فراهم شده و از هدر رفت منابع، امکانات و وقت آنها جلوگیری خواهد شد/فارس
دیدگاه