سه شنبه, ۲۸ اسفند , ۱۴۰۳ Tuesday, 18 March , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 22202 تعداد نوشته های امروز : 0×
بزرگترین ذخیره ژنی “یولاف” ایران را در کرمانشاه داریم
13 خرداد 1398 - 9:29
شناسه : 70892
22
عضو هیات علمی پردیس کشاورزی دانشگاه رازی: طلوع‌‌کرمانشاه :

صحبت بهرامی نژاد، بااشاره به کشت سالانه ۲۷ میلیون تن یولاف زراعی در دنیا، اظهارکرد:این دانشگاه با داشتن ۴۰۰ رقم بزرگترین ذخیره ژنی یولاف ایران را در اختیار دارد./علیرغم اینکه بسیاری از کشورهای دنیا همچون استرالیا به اهمیت این گونه گیاهی پی برده و اقدام به کشت گسترده آن می کنند، اما یولاف زراعی در ایران تاحدودی ناشناخته مانده است./وی تاکید کرد: سال ۸۵ زمانی که از دانشگاه آدلاید استرالیا فارغ التحصیل شدم و به کرمانشاه بازگشتم، با در نظر گرفتن همین شرایط برای اولین بار در ایران تحقیق و پژوهش مناسبی را روی کشت یولاف زراعی و ترویج آن در استان آغاز کردم./این عضو هیات علمی دانشگاه رازی تصریح کرد: در مدت هفت سال انجام تحقیقاتی که روی سازگاری ارقام یولاف در استان داشتم، ۱۷ تا ۱۸ پایان نامه دانشجویی نیز روی این مسئله متمرکز شد تا در نهایت به منظور عملیاتی کردن تحقیقات تصمیم به راه اندازی یک شرکت دانش بنیان زیر نظر پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی استان گرفتیم./وی افزود: طی مدتی که تحقیقات خود را روی یولاف زراعی انجام می دادیم، دیگر استان های کشور تا حدودی با این گونه گیاهی آشنا شدند و فعالیت هایشان را در زمینه کشت آغاز کردند، اما هنوزآمار دقیقی از میزان کشت یولاف در ایران وجود ندارد.

پ
پ
 بهرامی نژاد در ادامه از وجود ۴۰۰ رقم ژنی یولاف زراعی در استان خبرداد و گفت: این میزان بزرگترین ذخیره ژنی ارقام یولاف در ایران است که آنها را از استرالیا به ایران آورده ام.

وی اهمیت یولاف را در بحث غذایی و استفاده در لوازم آرایشی و بهداشتی اعلام کرد وافزود: به منظور فرآوری محصولات یولاف که در پردیس کشاورزی تولید می کردیم، به سختی توانستیم دستگاه پوست‌کن یولاف را از کشور فنلاند وارد کنیم.

این عضو هیات علمی پردیس کشاورزی دانشگاه رازی یادآورشد: درحال حاضر در این مجموعه تولید نان، آرد، بلغور، پَرَک و دانه های سالم یولاف را داریم که به سراسر ایران عرضه می‌شود.

وی در خصوص فواید تغذیه ای یولاف نیز گفت: اگر کسی روزانه بصورت متوسط چهارگرم فیبر یولاف مصرف کند، تا ۲۶ درصد از ابتلاء به بیماری های قلبی که اولین عامل مرگ و میر در کشور است، دور خواهند ماند.

بهرامی نژاد پیشگیری از بیماری های روده و سرطان، کنترل چاقی و قند خون را از دیگر فواید مصرف فرآورده های یولاف برای بدن انسان دانست.   

وی در ادامه همچنین با بیان اینکه دانشگاه رازی می‌تواند قطب یولاف ایران باشد، اعلام کرد: سال گذشته به دلیل ارتباطی که با سازمان بین المللی یولاف داشتم،  خود و دانشگاه رازی را به عضویت این سازمان درآوردم تا بتوانیم از امتیازات حضور در این سازمان استفاده کرده و به آخرین تحقیقات این حوزه دسترسی داشته باشیم.

عضو هیات علمی پردیس کشاورزی دانشگاه رازی متذکرشد: توسعه و ترویج یولاف در استان و ادامه فعالیت دانشگاه رازی در سازمان بین المللی یولاف مستلزم حمایت های مسئولین استان است/ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.