یکشنبه, ۶ فروردین , ۱۴۰۲ Sunday, 26 March , 2023 ساعت تعداد کل نوشته ها : 18732 تعداد نوشته های امروز : 2×

آخرین خبرها

ماشین‌های کلاسیک گلزنی هزینه معاینه فنی خودروها در سال جدید اعلام شد اجرای طرح ثبت شناسه کالا به کجا رسید؟ ۲۰ بازیکن برتر مسلمان فوتبال جهان شروع هیجان دیدارهای ملی بعد از جام جهانی/ بازگشت ایتالیا و تداوم‌ حضور رونالدو بوفون: باهوش‌تر از توخل را در فوتبال ندیدم مدیرعامل گروه بهمن آمادگی خود را در مهار تورم و رشد تولید اعلام کرد المیدان: مسی با الهلال سه ساله بست دو غایب ایتالیا برای بازی حساس مقابل انگلیس تمدید مهلت ثبت نام در طرح یکپارچه عرضه خودرو + جزییات سقوط تاریخی رافائل نادال پس از ۱۸ سال! خبر خوش فرزین درباره وضعیت بازار ارز در سال ۱۴۰۲ قبل از سفر نوروزی کدام موارد مربوط به خودرو را باید بررسی کنیم؟ ۳ نسل بحران‌ های ارزی؛ چگونه انتظارات می ‌تواند بازار ارز را بهم بریزد؟! طلای جهانی سقوط کرد عکس روی دلار متعلق به کیست؟ + جزییات جالب قهرمانی نابغه ۲۰ ساله تنیس جهان در ایندین ولز/ آلکاراس صدرنشین رنکینگ شد فوری / قیمت جدید خودروهای چانگان وارداتی اعلام شد قیمت یورو امروز ۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۱ تکمیل انتخاب خودرو برای ۶۴۳ هزار متقاضی در سامانه یکپارچه

اگر ملتی بی عدالتی را پذیرفت باید فاتحه آن را خواند
12 خرداد 1397 - 9:50
شناسه : 7632
0
طلوع‌‌کرمانشاه :

یادداشت – محمد مهدی کیخا: عدالت و مفهوم آن از دیرباز مورد توجه ملت ها و تمدن های بشری بوده است و پایه و اساس حکومت آنها بر مبنای عدل و عدالت اجتماعی بنا نهاده شده است. اگر در چنین تمدن هایی دید عمیق تری داشته باشیم خواهیم فهمید که مقوله ی عدالت با تمام […]

پ
پ

یادداشت – محمد مهدی کیخا: عدالت و مفهوم آن از دیرباز مورد توجه ملت ها و تمدن های بشری بوده است و پایه و اساس حکومت آنها بر مبنای عدل و عدالت اجتماعی بنا نهاده شده است.

اگر در چنین تمدن هایی دید عمیق تری داشته باشیم خواهیم فهمید که مقوله ی عدالت با تمام ساختار حکومتی رابطه نزدیکی دارد.

عدالت چنان مفهوم گسترده ای دارد که تفسیر آن به مشکلی انجام می پذیرد. مهم ترین و شاید ملموس ترین این مفهوم در رابطه با مردم است، یعنی عدالتی که از حکومت نشات می گیرد و برای مردم اجرا می شود.

نمونه بارز آن را می توان زمانی تصور کرد که حکومت بنیان های ایجاد عدالت را برپا می کند و این قضیه را از درون خود شروع می کند، بدین گونه که با عوامل عدم عدالت مقابله کرده و راه تعالی و پایداری خویش را هموار می کند.

با نگاهی به تاریخ خواهیم دید که حکومت هایی که نتوانسته اند چنین عملی را انجام دهند،به فراموشی سپرده شده اند و یا اینکه بی عدالتی آنها، نماد بارزشان شده است.پس ایجاد عدالت از اهم موضوعات برای یک حکومت و ملت است.

در زمینه ایجاد عدالت فقط حکومت نیست که چنین وظیفه ای برعهده دارد، بلکه ملت و مردم یک کشور نیز از این وظیفه مهم کنار گذاشته نشده اند، بدین صورت که همانگونه که ظالم گناهکار است، ستم دیده نیز مقصر است،ملت نباید ستم پذیر شود که مهم ترین وظیفه ی اوست.هر حکومتی که ظالم و ناعادل شود، به تبع آن مردم برنخواهند تابید و علیه او اقدام خواهند کرد که نمونه بارز آن را در انقلاب سال ۵۷ دیدیم.

آخرین نکته ای که باید عرض کرد در مورد این آیه از قرآن است که می فرماید خداوند سرنوشت ملتی را تغییر نخواهد داد مگر اینکه خودشان تغییر کنند، پس اگر ملتی بی عدالتی را پذیرفت، دیگر باید فاتحه آن را خواند.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.