ارائه خدمات ۱۷ دانشگاه کشور برای حذف هپاتیت Cو B
بررسی ۹۷ درصد خونهای اهدایی کشورها از نظر ابتلا هپاتیت
در ادامه مراسم امیر علی سهراب پور رئیس شبکه هپاتیت ایران و معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: با توجه به فرا رسیدن روز جهانی هپاتیت برابر با ۶ مرداد و اهمیت موضوع هپاتیتهای ویروسی اقدام به برگزاری چنین همایشی کرده ایم.
وی بیان کرد: همانطور که میدانید هپاتیت به معنای التهاب کبد است؛ عوامل مختلفی میتواند منجر به ایجاد این التهاب شود، حتی هپاتیتهای دارویی هم داریم یا در برخی موارد کبد چرب باعث بروز این التهابات میشود.
وی بیان کرد: تنها ۵ درصد از افراد مبتلا به این بیماری از وجود این ویروس در بدن خود آگاه هستند و همین موضوع اهمیت هپاتیت را دو چندان میکند؛ طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی ۹۷ درصد کشورها خونهای اهدایی را از نظر آلودگی به ویروس هپاتیت بررسی میکنند که خوشبختانه این مشکل در کشور ما وجود ندارد و از سلامت خونهای ارائه شده به بیمارستانها اطمینان داریم.
وی با تاکید شیوع این بیماری در بین معتادان تزریقی گفت: مراکز درمانهای متادون تراپی در کشور میتواند همراه ما برای شناسایی و کنترل این ویروس در معتادان تزریقی باشند؛ مراکز ارائه دهنده سرنگ و سوزنهای سالم باید افزایش پیدا کنند تا کمتر شاهد انتقال این ویروس باشیم.
تولید داروهای اثربخش درمان هپاتیت در کشور
سهراب پور در حاشیه مراسم و در جمع خبرنگاران گفت: خوشبختانه داروهای اثربخش و با کیفیتی در کشور ما تولید میشوند که مشابه خارجی آن در دنیا بسیار گران قیمت است، اما نمونههای داخلی با قیمتی بسیار کمتر در دسترس بیماران قرار میگیرند.
وی ادامه داد: ۰/۳ درصد جمعیت کشور با بیماری هپاتیتC دست و پنجه نرم میکنند که عمده آنها بین معتادان، حاشیه نشینها و کودکان خیابانی وجود دارد؛ توجه داشته باشید که هپاتیت از جمله بیماریهایی است که منبع آن فقط در بدن انسانها است پس برای کنترل این بیماری باید شیوع آن در بین بیماران رفع شود.
سهراب پور درباره هپاتیت نوع A گفت: این نوع هپاتیت یک بیماری حاد است که در بدن نمیماند و فرد را دچار مشکل نمیکند و شیوع آن به اندازه هپاتیت Bو C نیست/باشگاه خبرنگاران
دیدگاه