کرمانشاه- پایگاه خبری طلوع- تولید کنندگان مرغ گوشتی تنها خواستار سود معقول ۱۰ درصدی نسبت به آنالیز قیمت ها هستند!/بدنبال تغییرات در قیمت مرغ نظریات مسئولین در ارگان های مختلف متفاوت است. در همین خصوص روز گذشته مدیر کل پشیبانی امور دام استان کرمانشاه با اعلام خبر افزایش قیمت مرغ،نرخ این کالای خوراکی را بصورت زنده ۹۷۰۰ تومان و برای مصرف کننده ۱۳ هزار تومان عنوان کرد در حالیکه که امروز ” دوشنبه ۲۴ تیر ماه” (قیمت مرغ برای مصرف کننده از طرف فروشندگان در مغازه ها ۱۴هزار و ۵۰۰ تومان است!) خبرنگار پایگاه خبری طلوع کرمانشاه؛ برای پیگیری این موضوع نظریات نماینده حقوقی مرغداران استان کرمانشاه را در خصوص افزایش قیمت این کالا ،روند تولید و مشکلات تولیدکنندگان جویا شد./ شهاب مارابی با بیان اینکه در کشوری زندگی می کنیم که عنوان هفتمین تولید کننده مرغ گوشتی را در دنیا یدک می کشد گفت: صنعت مرغ بسیار حائز اهمیت است و جایگاه بسیار چشمگیری در اقتصاد کشور و استان دارد. این کالا غذای سفره های تمامی اقشار جامعه است و نمی توان اهمیت آنرا به بازی گرفت. همچنین این صنعت از چشم مسئولین افتاده است و کاملا نسبت به مشکلات و مصائب صنعت مرغ بی تفاوت هستند!/ نماینده حقوقی مرغداران استان کرمانشاه در ارتباط با تعیین نرخ مرغ با بیان اینکه سازمان صنعت و معدن طی چند ماه گذشته با بی تفاوتی خود ضربه بزرگی به تولیدکنندگان مرغ وارد کرده است ادامه داد: سرانه مصرف سالانه مرغ هر کرمانشاهی ۲۵ تا ۳۰ کیلوگرم است. مصرف مرغ در طول سال متغیر است. آمار سرانه روزانه مصرف مرغ در مهر ماه کمترین و در ماه های اسفند و شهریورماه بیشترین را به خود اختصاص می دهد. با توجه به شرایط کنونی و قیمت نهاده هاو در نظر گرفتن سود و زیان مرغداران، معقول ترین قیمت برای مرغداران ۱۰ هزار تومان و برای مصرف روزانه عموم ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان است ./وی تصریح کرد: درحال حاضر قیمت مرغ زنده درب کشتارگاه بین ۹هزار و ۵۰۰ تا ۹هزار و ۷۰۰ تومان و برای مصرف روزانه عموم ۱۴ هزار تومان است.
عضو اتاق فکر انجمن ایران در ارتباط با تعادل قیمت این کالای خوراکی پر مصرف و مشکل اساسی تولیدکنندگان مرغ با بیان اینکه ضعف عملکرد هیات های نظارت و بازرسی استان کرمانشاه از مهم ترین مشکلات صنعت مرغ گوشتی است گفت: پشتیبانی امور دام ۲۰ تا ۴۰ درصد نهاده ها را در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد همچنین عدم نقدینگی تولیدکنندگان نیز از مشکلات اساسی تولید مرغ است.
شهاب مارابی در ادامه با بیان اینکه تعزیرات عامل اصلی ورشکستی تولید کنندگان مرغ است گفت: تولید کنندگان مرغ گوشتی تنها خواستار سود معقول ۱۰ درصدی نسبت به آنالیز قیمت ها هستند ، همانطور که افزایش قیمت مرغ جرم محسوب می شود کاهش قیمت مرغ نیز قطعا باید جرم محسوب شود! چرا تعزیرات استان کرمانشاه و سازمان صمت در زمان پایین آمدن نرخ مرغ سکوت می کنند؟!
شهاب مارابی در ادامه با گلایه از عملکرد برخی رسانه ها به خبرنگار طلوع کرمانشاه گفت: در زمانی که قیمت مرغ افزایش پیدا میکند رسانه ها به طرف ما هجوم می آورند و زمانی که قیمت کاهش پیدا می کند هیچ خبری از حمایت رسانه از تولیدکنندگان داخلی نیست!
در کرمانشاه حدود۹۰۰ واحد مرغداری فعال وجود دارد که این واحدها می توانندسالانه ۱۱ میلیون قطعه جوجه ریزی کنند.
خبرنگارطلوع کرمانشاه