شنبه, ۲۵ اسفند , ۱۴۰۳ Saturday, 15 March , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 22183 تعداد نوشته های امروز : 0×
اصلاح کیفیت آرد و نان از مزرعه تا سفره خانواده
08 دی 1397 - 13:40
شناسه : 14451
7
طلوع‌‌کرمانشاه :

دکتر هدایت حاتمی معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه در نشست شورای پایش آرد و نان اظهار داشت:تولید آرد و نان مناسب و استاندارد یکی از اولویت های جدی دولت است و در این راستا بیشترین یارانه ها و نظارت ها به این حوزه اختصاص یافته است. وی گفت:نان کرمانشاه از سالیان گذشته دارای کیفیت چندان مطلوبی نبوده و دلیل این وضعیت به کیفیت نازل گندم، تجهیزات غیراستاندارد و نیروی انسانی غیرماهر بازمی گردد.حاتمی خاطرنشان کرد:برای تولید یک نان مناسب، در گام اول نیازمند یک بذر خوب هستیم. سردسیر بودن استان بهانه مناسبی برای توجیه گلوتن و پروتئین پایین در گندم تولیدی کرمانشاه نیست. به عنوان مثال روسیه یک کشور سردسیر است ولی آن ها بذرهایی باکیفیت و متناسب با اقلیم آب و هوایی خود تولید کرده اند.

پ
پ

وی یادآور شد: از مراکز تحقیقات کشاورزی استان انتظار می رود به سمت تولید بذرهای باکیفیت و سازگار با اقلیم استان و دارای گلوتن و پروتئین مناسب گام بردارند‌. وی گفت:از سالیان گذشته کیفیت نامناسب گندم و آرد تولیدی حاصل از آن موجب شده نانوایی ها به سمت افزودن موادی مانند نمک و جوش شیرین متمایل می شوند و این رویه ها مشکلاتی را برای سلامت شهروندان ایجاد می کند.حاتمی اضافه کرد:مشکلات متعددی در مسیر تولید نان از مزرعه تا سفره خانواده ها وجود دارد که با یک مدیریت عقلانی، شجاعانه، مناسب و نظارت مستمر می توان گام های خوبی برای اصلاح آن ها برداشت. وی اظهار داشت:نهادهای نظارتی مانند تعزیرات و بازرسی اصناف با جدیت تمام بر نانوایی ها نظارت کنند و هیچ متخلفی را بی مجازات رها نکنند و در صورت لزوم با نصب پلاکارد بر درب واحد، آن ها را به مردم معرفی کنند‌.سند اصلاح کیفیت آرد و نان از مزرعه تا سفره خانواده تدوین شود و سپس در دستور کار قرار گیرد.خوشبختانه گندم تولیدی مناطق گرمسیری استان از کیفیت مناسب تری برخوردار است و می توان آن را به مصرف داخل استان اختصاص داد.وی همچنین یکی از راه های ارتقای کیفیت نان، اضافه کردن مکمل های غذایی دانست و گفت:از طریق نانوایی های آزاد پز و تحت نظر بهداشت و اداره استاندارد قابل انجام است. نوسازی تجهیزات نانوایی ها به افزایش کیفیت نان کمک می کند و در این زمینه وام ارزان قیمت در اختیار نانوایی ها گذاشته می شود.

 

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.