رقابتهای جهانی بدنسازی ۲۰۲۲ تهران با حضور ۲۴ تیم خارجی در قالب سه رویداد بین المللی مسابقات پرورش اندام قهرمانی جوانان جهان، جام جهانی پیشکسوتان و مسابقات فیتنس چلنج قهرمانی جهان ۱۶ تا ۲۰ آذرماه به صورت همزمان در تهران برگزار شد که در این میان ۶ ورزشکار کرمانشاهی نیز خوش درخشیدند.
«کورش ویسی » از قهرمانان کرمانشاهی حاضر در این دوره از مسابقات بود که توانسته در اولین حضورش در صحنه مسابقات مقام سوم در رشته بادی بیلدینگ و فیزیک پیشکسوتان جهان را در این دوره از رقابت ها کسب کند.
ویسی ۴۳ سه ساله طی ۱۴ ماه تلاش مستمر توانسته در این دوره از مسابقات به مقام برنز جهانی دست پیدا کند.
چند سال است که وارد رشته بدنسازی شده اید؟
۲۸ ، ۲۹ سال پیش به این رشته ورزشی روی آوردم . پیش از آن در رشته رشته تکواندو کار کردم. در ورزش هیچوقت دنبال ورزش بصورت حرفه ای و قهرمانی نبودم اما همیشه ورزش کردهام. حتی هیچوقت وارد صحنه رقابت ها نشده ام.
پس چه عاملی باعث شد که برای نخستین بار در سن ۴۳ سالگی، به یکباره مسابقات جهانی را شرکت کنید؟
با اینکه همیشه ورزش میکردم، اما وزنم بسیار بالا بود.
تا ۱۴ ماه پیش من ۱۱۴ و نیم کیلو گرم بودم. نفس کشیدن و راه رفتن هم برایم بسیار سخت شده بود.
به دنبال راهی برای خلاص شدن از این همه وزن و چربی بودم اما راهی نداشتم جز رژیم غذایی. کم کردن وزن و این حجم بالای چربی را در خواب هم نمی دیدیم …بسیار خوش خوراک بودم. از خوردن انواع چربی و شیرینی به راحتی نمی گذشتم. خلاصه در نهایت تصمیم جدی به کاهش وزن گرفتم. ۱۴ ماه را با ورزش و رژیم گذراندم. تغییرات وزنی را هر روز در خود می دیدم و این باعث می شد که به راهی که انتخاب کرده بودم، ادامه دهم.
در حال حاضر چند کیلو وزن دارید؟
۶۸ کیلو . بله من تا روز برگزاری مسابقات جهانی خودم را به ۶۸ کیلوگرم رسانده بودم که باورش برای خودم هم سخت بود اما شد….
در کنار رژیم و کاهش وزن با تشویق دوستان و تشخیص حاج« مهدی حاتمی » رئیس هیات بدنسازی و پرورش اندام استان کرمانشاه خودم را برای شرکت در مسابقات آماده کردم.
چیزی حدود ۴۵ کیلو وزن طی ۱۴ ماه کم کردم.
از چه زمانی ورزش حرفه ای را شروع کردید؟
با تشخیص مربی عزیزم حاج «مهدی حاتمی » از یکی دو سال پیش بدنسازی را حرفه ای تر ادامه و انجام دادم . البته در کنار تشویق دوستان خودم هم بدم نمی آمد یکبار خودم را در عرصه مسابقات محک بزنم . بنابراین دوست داشتم بعد از این همه سال ورزش یادبود و خاطرهای از خود به جا بگذارم.
خلاصه هدف داشتم و برای هدفم با وجود شرایطی که فراهم شد، ادامه دادم.
هدفم در ابتدا شرکت در مسابقات استانی و کشوری بود اما آنقدر به این تمرینات ادامه دادم که توانستم خود را برای حضور در مسابقات جهانی آماده کنم و به یکباره وارد مسابقات جهانی شوم.
از مسابقات هم بگویید.
بله . این مسابقات ۱۶ تا ۲۰ آذر ماه سال جاری با حضور ۲۴ تیم از کشورهای جهان در تهران برگزار شد. به دلیل استقبال بسیار این مسابقات که قرار بود تنها در رده پیشکسوتان برگزار شود، در سه رده پرورش اندام قهرمانی جوانان جهان، جام جهانی پیشکسوتان و مسابقات فیتنس چلنج قهرمانی جهان برگزار شد.
شما در چه رشته ای شرکت کردید؟
در رشته بادى بیلدینگ و فیزیک پیشکسوتان
در رده سنی ۴۰ تا ۴۴ سال ۷۰ – کیلوگرم که توانستم مقام سوم را در این وزن و رده سنی کسب کنم و موفق به کسب مدال برنز این دوره از مسابقات شدم.
سطح مسابقات چطور بود؟
سطح مسابقات جهانی بسیار بالا بود و بیش از ۴۰۰ ورزشکار در این دوره از مسابقات حضور پیدا کرده بودند.
برای رسیدن به این مدال چند ساعت ورزش می کردید؟
روزانه به طور معمول بیش از ۴ ساعت زمان برای ورزش وقت گذاشتم.
درباره وضعیت رشته ورزشی بدنسازی در شهر و استان کرمانشاه بگویید، بیشترین طرفدار این رشته چه رده سنی هستند ؟
بدنسازی در کرمانشاه بواسطه جذابیت این رشته ورزشی، طرفداران و علاقمندان بسیاری دارد. با توجه به گسترش رشتههای بدنسازی ورزشکاران هر کدام در یکی از رشته های آن در حال انجام تمرین هستند. از هر رده سنی این ورزش علاقمند دارد. عده ای تنها به خاطر فیزیک و زیبایی اندام و عدهای نیز حرفهای بدنسازی و رشته های زیر مجموعه آن را دنبال می کنند.
کرمانشاه بواسطه شرایط خوبی که در استان حاکم است از هر رده سنی علاقمند دارد و حتی بسیاری از سن خیلی کم وارد این رشته ورزشی می شوند.
حضور افراد بزرگی چون استاد حاج «مهدی حاتمی» به عنوان رییس هیئت بدنسازی و پرورش اندام استان کرمانشاه ، برادران «الفتی » از جمله سامان، کیوان و پیمان الفتی همچنین «جواد آزادی» و «ایوب بساطی »که از حرفه ای های جهان در این رشته ورزشی هستند و حرف ها برای گفتن دارند . وجود این افراد که همه قهرمان و دارای مقام در دنیا هستند باعث شده بسیاری از جوانان کرمانشاهی به بدنسازی و زیرمجموعه های آن علاقمند شوند. حضور حرفه ای های جهان شرایط مطلوبی را برای رشد در این رشته در استان کرمانشاه فراهم کرده است که باعث افتخار همه ماست.
حضور حاج مهدی حاتمی نیز که خود قهرمان اسبق رشته بدنسازی است، به عنوان رییس هیئت بدنسازی کرمانشاه این رشته ورزشی را در استان زیر و رو کرده و با حضور ایشان در استان، کرمانشاه همواره جزو سه استان اول کشور در رشته بدنسازی و پرورش اندام بوده است .
هزینه یک ورزشکار در رشته بدنسازی و پرورش اندام چقدر است؟ این رشته ورزشی یکی از پر هزینه ترین ورزشهای دنیاست.
به عنوان مثال ورزشکاری که می خواهد خود را برای حضور در مسابقات قهرمانی کشور آماده کند با رعایت وکنترل شرایط بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان باید ماهانه هزینه کند. این هزینه ها شامل مکملهای ورزشی و غذایی است و بدون مکملهای ورزشی نمی شود در این رشته موفق شد.
برنامه ورزشی آیندهتان چیست؟
تلاش می کنم این رژیم و تمرینات ورزشی را ادامه دهم و برنامه ام این است با شرایط بهتری در مسابقات شرکت کنم.
دیدگاه