حامد سعیدیدبیر کارگروه پهپادهای غیرنظامی ایران گفت : مرکز پروازهای غیرنظامی سال ۸۸ با تدابیر مقام معظم رهبری و با هدف ارائه به مجموعههای نظامی در سطح کشور، آغاز به فعالیت کرد. مرکز پروازهای غیرنظامی چهار سال است در ایران تشکیل شده، اما کشورهای توسعه یافته به تازگی در حال تشکیل این مرکز هستند.
وی به فعالیت پهپادی ایران طی چهار دهه اشاره و بیان کرد: پهپاد تا به پرواز در نیامده مشکلی ندارد، اما به محض حرکت ممکن است با هواپیما، هلیکوپتر یا شیی برخورد کند یا در مناطق ممنوعه به پرواز درآید، از این رو آموزش و راهنمایی در راستای به پرواز در آمدن پهپادها الزامی است.
سعیدی با اشاره به صد و چهل و هفتمین دوره مقررات پرواز در کشور و نخستین دوره در کرمانشاه که قرار است امروز در دانشگاه رازی برگزار شود، افزود: طی چهار سال، ۱۴۷ دوره پهپاد، مقررات هوایی و ایمنی پرواز در ایران برگزار شده، پروندهها نیز ثبت پلاک شده، البته کاربران باید آموزشهای لازم را دیده تا گواهینامه معتبر از سوی اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران کسب کنند.
وی در ادامه، گفت: خوشحالیم که نخستین دوره ساماندهی و نخستین نشست کاربرد پهپادها را با مدیران در کرمانشاه داشتهایم.
سعیدی افزود: در این جلسه کاربرد پهپادها در کشاورزی، امداد و نجات، کنترل سیل، حریق و… توضیحات لازم داده شد.
دبیر کارگروه پهپادهای غیرنظامی ایران در ادامه از ۶ هزار و ۵۰۰ تیم گواهینامهدار، در کشور خبر داد و افزود: هر کاربردی در کشور باشد نخبههای ما به بهترین نحو کار را انجام میدهند.
وی با اشاره به وقوع زلزله ۷٫۳ ریشتری ۲۱ آبانماه سال گذشته در کرمانشاه کاربرد تصاویر نقشه سه بعدی در این مناطق را یادآور شد، که کاربرد کمک سریع و امدادرسانی در مناطق زلزلهزده سرپلذهاب، ازگله و مناطق صعبالعبور داشت.
سعیدی با اشاره به هم مرز بودن استان کرمانشاه با کشور عراق و دارا بودن جنگل، مرتع، مناطق صعبالعبور، کشاورزی و… در این استان، در خصوص کاربرد پهپاد پرنده در حوزههای کشاورزی، سمپاشی، امدادرسانی، معدن، ژئوفیزیک، گیاهشناسی، مبارزه با آفات و… را توضیح داد.
این استاد دانشگاه از افتخارآفرینی نخبههای تیمهای استان کرمانشاه در مسابقات کشور و دنیا خبر داد و افزود: تیمهای استان کرمانشاه توانسته در مسابقات کشوری و جهانی امتیازات خوبی کسب کنند و هوانیروز کرمانشاه نیز در بحثهای هوایی پیشرو بوده است.
وی افزود: در کشور بالغ بر ۱۸ هزار کاربر پهپاد غیرنظامی سرشماری شده که از این تعداد ۶ هزار و ۶۰۰ نفر گواهینامه معتبر دارند، ۲۲۵ واحد صنفی مجوز گرفته اند و بالغ بر۱۰۰ شرکت در نوبت مجوز هستند که سرعت صعودی را نشان میدهد.
سعیدی تاکید کرد: پهپاد برای مسابقات و برای ثبت اختراع کافی نیست، باید بازار کسب و کار را به نخبگان در حوزههای کشاورزی، عمران و … اتصال دهیم که درآمدزایی برای خود و افتخار آفرین برای کشور را به همراه دارد.
دبیر کارگروه پهپادهای غیرنظامی ایران در پایان، گفت: همه تلاش ما این است که پرواز با امنیت انجام شود./فارس
دیدگاه