رفاه در این مرکز چندان معنا ندارد، در اینجا اغلب همراهان بیمار در شب های سرد پاییزی در حیاط و یا مقابل بیمارستان، کارتن خواب می شوند و باید شاهد وضعیت نامناسب و آلودگی سرویس های بهداشتی و حتی گرانفروشی بوفه های بیمارستان برای تامین نیازها باشند و اکنون وعده هایی داده شده و پس از کش و قوسهای فراوان و با گذشت ۴ سال قرار است در آینده نه چندان دور این همراه سرا به مرحله بهره برداری برسد.
به گزارش پایگاه خبری طلوع، کلنگ احداث همراه سرای بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه، سال ۱۳۹۸ در زمینی به مساحت ۳۷۰۰ متر مربع در محوطه بیمارستان به زمین زده شد. پس از کش و قوسهای فراوان و با گذشت ۴ سال قرار است در آینده نه چندان دور به مرحله بهره برداری برسد.
پروژه ای که به بهانه های متعدد از جمله شیوع کرونا چندین بار تعطیل شد.
این همراه سرا به همت خیرین در حال حاضر بالای ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در مراحل پایانی کار است و بزودی افتتاح میشود و قرار است بسیاری از همراهان بیمار را از سرگردانی نجات دهد.
بیمارستان امام رضا کرمانشاه بیمارستانی است که به عنوان بزرگترین مجتمع بیمارستانی غرب کشور، از سال ۱۳۸۴ شروع به فعالیت کرده است.
این بیمارستان به دلیل گستردگی در بخش های مختلف پزشکی، روزانه پذیرای صدها نفر بیمار از کرمانشاه، استانهای همجوار و حتی کشور عراق است.
وجود مکانی مناسب برای اسکان همراه بیمار ضرورتی اجتناب ناپذیر است که پیشتر از این باید محقق می شد.
تردد بیمار و همراهان، در این مرکز بسیار بالاست.
در گوشه ای، یک خانواده در غم از دست دادن عزیزان شیون و زاری می کند، آن دیگری زیر بغل بیمارش را گرفته و در حرکت به سمت بیمارستان است. آمبولانسی با سرعت بیماری را به اورژانس می رساند. زندانی دستبند به دست نیز با لباس زندانی در حال بستری شدن است.
پلیس هم در بین مردم در حال گشت زنی است.
کمی آنطرفتر پیرمردی لباس به دست از حضور چندین ماهه اش در بیمارستان امام رضا ( ع)می گوید.
او که ساکن شهر کرمانشاه نیست، می افزاید: بیش از سه ماه است که فرزندش در آی سی یو امام رضا(ع) بستری است و شبانه روز در بیمارستان حضور دارد.
وی که شب ها را نیز در حیاط بیمارستان می گذراند،می گوید: از شهرستانهای اطراف کرمانشاه به این بیمارستان مراجعه کرده ام. این بیمارستان جایی برای خواب ندارد و من طی مدت این سه ماه در حیاط سرد بیمارستان شب را به صبح رساندهام.
وی با بیان اینکه شب تا صبح روی کارتون می خوابد، ادامه میدهد: مبلمان بیمارستان نیز برای استراحت لحظه ای همراهان بیمار با توجه به جمعیت مراجعه کننده بسیار کم است و بسیاری از همراهان روی زمین می نشینند. این تعداد صندلی کم جوابگوی این تعداد مراجعه کننده نیست.
وی که سر و وضع آشفته ای دارد، ادامه میدهد: بخاطر پسر بیمارم مجبورم در بیمارستان هر روز اینجا باشم و همه کارهایم را در بیمارستان انجام دهم.
یک بانوی کنگاوری نیز که همسرش در یکی از بخش های بیمارستان امام رضا (ع) بستری است، می گوید: بیش از ۴۰ روز است که در کرمانشاه بخاطر بیماری همسرش سرگردان است. وی نیز از نبود یک مکان برای استراحت و خواب همراه بیمار در بیمارستان گلایه مند است، میافزاید: چندین شب سرد پاییزی را مقابل در آی سی یو و یا در حیاط بیمارستان خوابیدهام. مدت طولانی است که استحمام نکرده ام چرا که شهر کرمانشاه را بلد نیستم و اینجا خانه فامیل و آشنایی ندارم که بروم.
این بانوی کنگاوری اضافه میکند: وضعیت سرویس های بهداشتی بیمارستان مناسب نیست و بوی تعفن سرویس های بهداشتی همه جا را گرفته است که خود باعث بیماری است. پمپهای مایع دستشویی نیز همیشه خراب است. مردم هم رعایت نمی کنند و پس از استفاده از سرویس بهداشتی با دست آلوده داخل پمپ مایع دستشویی و همه را آلوده می کنند که مسئول مربوطه باید فکر جدیتری به حال این موضوع کند. سرویس های بهداشتی نیز همیشه آلوده هستند.
وضعیت بهداشت در طبقه همکف که اورژانس در آن واقع شده مطلوب نیست و تهویه هوای مناسبی هم ندارد.
وی در ادامه به وضعیت سرویس های بهداشتی آی سییو اشاره و اضافه می کند: سرویس بهداشتی بخش آی سی یو ۳ آب گرم ندارد و همراه بیمار برای استحمام بیمارش مجبور است که از بیرون آب تهیه کند و این شرایط بیمار و همراه او را دشوارتر می کند.
وی به کمبود نیروی خدماتی زن برای رفع و رجوع بیماران زن در بخشها بویژه آی سییو نیز اشاره می کند و می گوید: مدیریت بیمارستان باید به این موضوع نیز توجه جدی تری داشته باشد.
یکی دیگر از همراهان بیمار که ساکن شهر کرمانشاه است، نیز به گرانفروشی بوفههای بیمارستان اشاره می کند و می گوید: هر کالایی در این بوفه ها چندین برابر قیمت بازار به مردم عرضه می شود.
او ادامه می دهد: رنج بیمار داری و هزینه های دارو و درمان از یک طرف، هزینه های چندین برابری لوازم بیمار که این بوفه ها از مردم می گیرند نیز از طرف دیگر …
هیچ نظارتی بر گرانفروشی بوفههای بیمارستان امام رضا(ع) نیست و این خانواده بیمار است که رنج چندبرابری را متحمل می شود.
براساس گفته محمد حسین هدهدی، مدیر روابط عمومی بیمارستان امام رضا (ع) به طلوع، همراه سرای این بیمارستان بزودی افتتاح میشود و این همراه سرا بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ظرف دو سه ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
هدهدی ادامه داد: طی جلسه ای که ریاست بیمارستان در چند روز اخیر با خیرین داشت، کارهای نهایی این همراه سرا رو به اتمام است.
مدیر روابط عمومی بیمارستان امام رضا (ع) خاطر نشان کرد: تا کنون ۳۵ میلیارد تومان هزینه عملیات اجرایی و ساخت این همراه سرا شده و ۵ میلیارد تومان دیگر برای اتمام و تکمیل این پروژه لازم است.
وی درباره گرانی و گرانفروشی بوفههای بیمارستان نیز افزود: نظارت بر عملکرد این فروشگاهها از حیطه دانشگاه خارج و بر عهده تعزیرات حکومتی استان است. تا کنون سه بار به صورت مستقیم به این فروشگاه ها تذکر کتبی داده شده و دوبار نیز از طریق تعزیرات حکومتی پیگیری کرده ایم .
این مسوول یادآور شد، این مجتمع طی سال جاری بیش از ۱۳۰ هزار بیمار سرپایی و بستری را پذیرش کرده است.
هدهدی تعداد تختهای فعال بیمارستان را ۷۷۰ تخت عنوان کرد و افزود: همچنین تعداد پزشکان متخصص و عمومی بیمارستان ۲۱۰ نفر است.
دیدگاه