سه شنبه, ۵ فروردین , ۱۴۰۴ Tuesday, 25 March , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 22212 تعداد نوشته های امروز : 0×
آرامگاه ابدی پدر بزرگ کورش کبیر را در سرپل‌ذهاب ببینید
21 اسفند 1403 - 9:04
شناسه : 297488
0
رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان سرپلذهاب؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

مظفر غلامی رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان سرپلذهاب ، با اشاره به اهمیت باستانی سرپلذهاب، اظهارکرد: در این شهرستان حدود ۲۴۰ اثر تاریخی وجود دارد که تاکنون ۱۳۲ مورد از آنها به ثبت ملی رسیده‌ است/ از میان آثار تاریخی برجای مانده از دوره پیشینیان در این شهرستان، کتیبه آنوبانی نی، گوردخمه دکان داود، زیج منیژه، تاق گرا و برد عاشقان اهمیت بسیار زیادی دارند/کتیبه آنوبانی نی اولین سنگ نوشته خاورمیانه است که حدود ۲۸۰۰ سال قبل از میلاد مسیح حجاری شده و در آن آنوبانی‌نی پادشاه لولوبیان شرح نبردهای خود را به تصویر درآورده و کسانی که قصد نابود کردن این کتیبه را دارند، نفرین کرده است/ همچنین در فاصله حدود سه کیلومتری از شهر سرپلذهاب گوردخمه‌ای وجود دارد که مردم محلی به آن «دکان داود» یا «کل داو» می‌گویند، گوردخمه‌ای که به عقیده بسیاری از باستان شناسان آرامگاه ایشتوویگو پدربزرگ کورش کبیر است/ مادها حدود ۱۲۸ سال حکومت کردند و چهارمین و آخرین پادشاه آنها ایشتوویگو بود که توسط نوه دختری خود یعنی کوروش کبیر از سلطنت برکنار شد و پس از مرگش کورش او را در این گوردخمه دفن می‌کند/ این گوردخمه در حال حاضر مورد توجه خاص مردم منطقه قرار دارد و هرساله گردشگران زیادی از آن بازدید می‌کنند/رئیس میراث فرهنگی سرپلذهاب در ادامه از زیج منیژه به عنوان یکی از سالم‌ترین بناهای تاریخی برجای مانده از دوره ساسانیان نام برد و افزود: هرچند در گذشته زیج محلی برای ستاره شناسی بوده، اما باتوجه به معماری که این بنا دارد، به نظر می‌رسد یک کاخ یا عمارت بوده است. 

منبع : ایسنا
پ
پ

سرپل‌ذهاب از قدیمی‌ترین شهرهای تاریخی دنیاست و آن را جزو هشت شهر باستانی دنیا می‌دانند. شهری که آثار بی نظیری از دوران باستان در آن برجای مانده است. این شهر باستانی این روزها مهیای میزبانی از مسافرین نوروزی می‌شود.

مظفر غلامی رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان سرپلذهاب ، با اشاره به اهمیت باستانی سرپلذهاب، اظهارکرد: در این شهرستان حدود ۲۴۰ اثر تاریخی وجود دارد که تاکنون ۱۳۲ مورد از آنها به ثبت ملی رسیده‌ است. 

وی افزود: از میان آثار تاریخی برجای مانده از دوره پیشینیان در این شهرستان، کتیبه آنوبانی نی، گوردخمه دکان داود، زیج منیژه، تاق گرا و برد عاشقان اهمیت بسیار زیادی دارند. 

رئیس میراث فرهنگی سرپلذهاب اضافه کرد: کتیبه آنوبانی نی اولین سنگ نوشته خاورمیانه است که حدود ۲۸۰۰ سال قبل از میلاد مسیح حجاری شده و در آن آنوبانی‌نی پادشاه لولوبیان شرح نبردهای خود را به تصویر درآورده و کسانی که قصد نابود کردن این کتیبه را دارند، نفرین کرده است. 

وی تصریح کرد: همچنین در فاصله حدود سه کیلومتری از شهر سرپلذهاب گوردخمه‌ای وجود دارد که مردم محلی به آن «دکان داود» یا «کل داو» می‌گویند، گوردخمه‌ای که به عقیده بسیاری از باستان شناسان آرامگاه ایشتوویگو پدربزرگ کورش کبیر است. 

غلامی ادامه داد: مادها حدود ۱۲۸ سال حکومت کردند و چهارمین و آخرین پادشاه آنها ایشتوویگو بود که توسط نوه دختری خود یعنی کوروش کبیر از سلطنت برکنار شد و پس از مرگش کورش او را در این گوردخمه دفن می‌کند. 

وی یادآورشد: این گوردخمه در حال حاضر مورد توجه خاص مردم منطقه قرار دارد و هرساله گردشگران زیادی از آن بازدید می‌کنند. 

رئیس میراث فرهنگی سرپلذهاب در ادامه از زیج منیژه به عنوان یکی از سالم‌ترین بناهای تاریخی برجای مانده از دوره ساسانیان نام برد و افزود: هرچند در گذشته زیج محلی برای ستاره شناسی بوده، اما باتوجه به معماری که این بنا دارد، به نظر می‌رسد یک کاخ یا عمارت بوده است. 

وی همچنین از تاق گرا به عنوان یکی دیگر از آثار تاریخی شاخص این شهرستان یاد کرد و گفت: تاق گرا در مسیر ارتباطی کرمانشاه به سرپلذهاب قرار دارد و هرچند هنوز باستان شناسان نتوانسته‌اند زمان دقیقی را برای ساخت آن اعلام کنند، اما گویا یکی از بناهای مربوط به دوره اشکانیان و یا ساسانیان است. 

غلامی با بیان اینکه تاکنون کاربردهای مختلفی برای این بنا اعلام شده، عنوان کرد: یک بنای یادبود برای پیروزی در یک نبرد، محل توقفگاه کاروان پادشاهان و یادمانی از احداث یک راه از جمله کاربردهایی هستند که برای این بنا  اعلام شده است. 

وی در ادامه اشاره‌ای هم به سایر جاذبه های این شهرستان برای بازدید گردشگران نوروزی داشت و گفت: آبشار پیران به عنوان بلندترین آبشار سه طبقه ایران، سراب گرم، سراب قلعه شاهینی، سراب قره بلاغ و سراب ماراب از دیگر ظرفیت‌های گردشگری این شهرستان هستند. 

رئیس میراث فرهنگی سرپلذهاب ادامه داد: در این شهرستان دو روستای هدف گردشگری پیران و پاتاق وجود دارد که طبیعتی بکر و زیبا برای جذب گردشگران دارند. 

وی یادآورشد: از آنجایی که سرپلذهاب شهرستانی گرمسیر است، در این فصل از سال آب و هوایی کاملا بهاری دارد و می‌تواند میزبان خوبی برای گردشگران نوروزی باشد. 

غلامی در ادامه با بیان اینکه این شهرستان آماده میزبانی از گردشگران و میهمانان نوروزی است، عنوان کرد: کار پاکسازی و زیباسازی شهر، احداث ۱۰ غرفه صنایع دستی در ورودی شهر و… را از حدود یک هفته قبل آغاز کرده‌ایم. 

وی یادآورشد: در این شهرستان دو اقامتگاه بوم گردی در روستاهای پیران و قره ویس وجود دارد که با ظرفیت حدود ۴۵ نفر آماده اسکان گردشگران نوروزی هستند. 

رئیس میراث فرهنگی سرپلذهاب در پایان گفت: همچنین یازده مدرسه با ظرفیت حدود ۵۰۰ نفر برای اسکان گردشگران نوروزی در سرپلذهاب مهیا شده است. 

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.