دوشنبه, ۲۲ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Monday, 12 May , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 22375 تعداد نوشته های امروز : 3×
نانِ آجر نانوایی‌های کرمانشاه/ از کرایه‌نشینی تا قطع برق
17 اردیبهشت 1404 - 14:28
شناسه : 298170
9
طلوع‌‌کرمانشاه : رضا شعبانی یکی از نیروهای شاغل در نانوایی‌های کرمانشاه است و جدی‌ترین مشکل امروز نانوایان را قطع دو ساعته برق می داند و می گوید: وقتی که خمیر نان تهیه شد اگر برق قطع شود و امکان پخت نداشته باشیم باید تمام آن خمیر را دور بریزیم زیرا بعد از دو ساعت دیگر امکان پخت آن وجود ندارد/ عمده نانوایی‌ها به جز آنهایی که بر خیابان بوده و شلوغ هستند در طی روز سهمیه محدود  معادل هفت تا 10 کیسه آرد به طور میانگین دارند،تصور کنید به دلیل قطع برق دو یا سه کیسه آردی که به خمیر تبدیل شده از بین برود. مگر یک نانوایی در طی روز چقدر سود می‌کند که بخواهد سه کیسه آرد که معادل نیم یا یک سوم سهمیه‌اش است را از دست بدهد/ گاهی تمام سود یک نانوایی در طی یک روز پخت  همان یکی، دو کیسه آرد است و قطع برق باعث می‌شود حاصل زحمت کل روز به هیچ سودی منجر نشود.
منبع : اختصاصی طلوع کرمانشاه
پ
پ

آخر سر کارد به استخوان نانوایی‌های کرمانشاه رسید و در تجمعی آرام در حالیکه  چند پلاک کارد در دست داشتند و مطالبات خود را بر روی آن نوشته بودند تجمع برگزار کردند.

شهر کرمانشاه حدود ۱۲۰۰ واحد نانوایی دارد که این روزها با مشکلات جدی مواجهند و اگر به خواسته‌های آنها رسیدگی نشود قطعا دیگر امکان پخت نان که قوت غالب مردم است را ندارند.

این روزها که برنج بسیار گران شده و هر کیسه برنج میلیونی قیمت دارد، نان به اصلی‌ترین غذای مردم متوسط و پایین تبدیل شده است و اگر نانوایان به دلیل نارضایتی از شرایطی که دارند فقط یک روز پخت نان انجام ندهند امنیت غذایی مردم با خطر جدی مواجه خواهد شد.

رضا شعبانی یکی از نیروهای شاغل در نانوایی‌های کرمانشاه است و جدی‌ترین مشکل امروز نانوایان را قطع دو ساعته برق می داند و می گوید: وقتی که خمیر نان تهیه شد اگر برق قطع شود و امکان پخت نداشته باشیم باید تمام آن خمیر را دور بریزیم زیرا بعد از دو ساعت دیگر امکان پخت آن وجود ندارد.

وی با بیان اینکه عمده نانوایی‌ها به جز آنهایی که بر خیابان بوده و شلوغ هستند در طی روز سهمیه محدود  معادل هفت تا ۱۰ کیسه آرد به طور میانگین دارند، افزود: تصور کنید به دلیل قطع برق دو یا سه کیسه آردی که به خمیر تبدیل شده از بین برود. مگر یک نانوایی در طی روز چقدر سود می‌کند که بخواهد سه کیسه آرد که معادل نیم یا یک سوم سهمیه‌اش است را از دست بدهد.

این نانوا معتقد است گاهی تمام سود یک نانوایی در طی یک روز پخت  همان یکی، دو کیسه آرد است و قطع برق باعث می‌شود حاصل زحمت کل روز به هیچ سودی منجر نشود.

شعبانی در پاسخ به اینکه آیا خبازی‌ها امکان تهیه ژنراتور برای اینکه در زمان قطعی بتوانند برای خود برق تامین کنند را ندارند نیز پاسخ دهد: با نرخ امروز خرید یک ژانراتور خوب ممکن است ۷۰، ۸۰ میلیون تومان یا حتی بیشتر تمام شود، مگر یک نانوایی چقدر سود می‌برد که بتواند این اندازه پس‌انداز کند و با آن ژانراتور بخرد، تسهیلاتی هم که در اختیار خبازی ها برای خرید ژنراتور قرار نمی گیرد.

مشکل دیگر نانوایی‌های کرمانشاه پایین بودن قیمت نان به نسبت هزینه‌های پخت و خبازی است، موضوعی که به گفته یکی دیگر از نانوایان کرمانشاه باعث شده بسیاری از افراد پخت نان را کنار بگذارند زیرا برای آنها صرفه اقتصادی ندارد و عملا دارند ضرر می‌دهند.

محمدرضا حاجتی یکی دیگر از فعالین نانوایی در کرمانشاه است و با بیان اینکه این روزها دیگر قیمت نان صرفه اقتصادی ندارد  و طی سال‌های اخیر شاهد افزایش قیمت نان متناسب با افزایش قیمت سایر چیزها نبودیم، گفت: در حالیکه نرخ رسمی تورم برای همه کالا ۲۰ تا ۳۰ درصد اما در سال‌های اخیر هیچگاه قیمت نان تا این اندازه افزایش نداشته است.

وی با بیان اینکه این روزها هزینه دستمزد ۴۰ درصد، حق بیمه به میزان قابل توجهی و سایر هزینه‌های یک خبازی تا چند برابر افزایش داشته اما قیمت نان تغییر چندانی نکرده است، گفت: با این اوصاف نانوایی نه تنها سودی ندارد بلکه زیان هم دارد.

این نانوا با اشاره به اینکه بخش عمده واحدهای صنفی نانوایی اجاره‌ای هستند و هر سال قیمت اجاره آنها افزایش می‌یابد، خاطرنشان کرد: دیگر نانوایی برای کسی که از خود ملک ندارد و کرایه می دارد هیچ سودی ندارد.

حاجتی عنوان کرد: با وجود همه این مشکلاتی که داریم، نه تنها سهمیه آرد کافی هم در اختیار نانوایی ها قرار نمی گیرد بلکه مدام از کیفیت نان و عدم پخت نان کامل و … نیز ایراد می گیرند. یک خبازی از کجا بیاورد که چند نفر کارگر بگیرد تا بتواند نان بسیار با کیفیت و کامل دست مردم بدهد؟ ما برای تامین حقوق همین نیروهای موجود نیز با مشکل مواجهیم و با این وضعیت اگر قیمت نان اصلاح نشود خبازی‌ها ناگزیر می‌شوند نیروهای خود را تعدیل کنند.

مصطفی آقایی از دیگر فعالین خبازی‌های کرمانشاه است و از تعدد مراجع نظارتی بر خبازی‌ها که روند کار آنها را خدشه‌دار کرده انتقاد می‌کند.

وی با بیان اینکه مرکز بهداشت، تعزیرات، صنعت، معدن و تجارت، استاندارد و … همه بر کار نانوایی‌ها نظارت می‌کنند، گفت: ما مخالف نظارت نیستیم اما اینکه هر بار از یک جا بازرس داریم روند کار ما را مختل می‌کند و باعث می‌شود زمان و انرژی ما صرف این موضوع شود.

این نانوا معتقد است بازرسی و نظارت‌ها باید توسط یک مرجع واحد صورت گیرد و به علاوه افرادی برای بازرسی انتخاب شوند که از چند و چون کار این بخش مطلع باشند نه اینکه افرادی برای بازرسی بیایند که به صورت سلیقه‌ای و هر بار به یک بهانه خبازی را جریمه کنند. مگر یک خبازی چقدر درآمد دارد که بخواهد اینهمه جریمه بپردازد.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.