شنبه, ۲۴ خرداد , ۱۴۰۴ Saturday, 14 June , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 22512 تعداد نوشته های امروز : 0×
سرِ بی‌کلاه سامانه «سردسیری» در سفر هیات دولت/ کرمانشاه تشنه می‌ماند؟
27 اردیبهشت 1404 - 18:33
شناسه : 298312
6
طلوع‌‌کرمانشاه : پروژه‌ای که چندین سال است به عنوان یکی از مطالبات مهم کرمانشاه با جدیت در سطح ملی دنبال می‌شود اما تا کنون مورد موافقت برای تخصیص اعتبارات لازم قرار نگرفته است/پیش از سفر اخیر رئیس جمهور به استان، سامانه سردسیری به عنوان یکی از مطالبات مهم کرمانشاه از سوی همه حتی نمایندگان استان مطرح شد/بگونه‌ای که هم سید جواد حسینی‌کیا رئیس مجمع نمایندگان استان و هم فضل‌الله رنجبر نماینده کرمانشاه در مجلس هر دو سامانه سردسیری را به عنوان یکی از خواسته‌های مهم کرمانشاه از سفر رئیس جمهور مطرح کردند/در روز پایانی سفر و در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه هنگامی که معاون اجرایی رئیس جمهور اشاره‌ای به برخی از مهمترین ۷۱ مصوبه سفر هیات دولت به استان داشت، نام سامانه سردسیری بین آنها نبود.
منبع : اختصاصی طلوع کرمانشاه
پ
پ

پروژه سامانه سردسیری یکی از ‌پروژه‌های عظیم آبی است که چنانچه اجرایی شود نه تنها می‌تواند تحولی در کشاورزی استان ایجاد کند، بلکه به کمک تامین آب شرب پایدار کرمانشاه بیاید.

پروژه‌ای که چندین سال است به عنوان یکی از مطالبات مهم کرمانشاه با جدیت در سطح ملی دنبال می‌شود اما تا کنون مورد موافقت برای تخصیص اعتبارات لازم قرار نگرفته است.

پیش از سفر اخیر رئیس جمهور به استان، سامانه سردسیری به عنوان یکی از مطالبات مهم کرمانشاه از سوی همه حتی نمایندگان استان مطرح شد.

بگونه‌ای که هم سید جواد حسینی‌کیا رئیس مجمع نمایندگان استان و هم فضل‌الله رنجبر نماینده کرمانشاه در مجلس هر دو سامانه سردسیری را به عنوان یکی از خواسته‌های مهم کرمانشاه از سفر رئیس جمهور مطرح کردند.

در روز پایانی سفر و در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه هنگامی که معاون اجرایی رئیس جمهور اشاره‌ای به برخی از مهمترین ۷۱ مصوبه سفر هیات دولت به استان داشت، نام سامانه سردسیری بین آنها نبود.

سامانه سردسیری حتی از سوی منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه نیز در همین جلسه به عنوان یکی از خواسته‌های جدی استان مطرح شد تا هم بتواند اراضی دشت‌های ماهیدشت، روانسر، سنجابی را سیراب کند و هم یک منبع آب پایدار برای شهر کرمانشاه باشد.

وی از اینکه ۵۰ درصد جمعیت استان با نیاز آبی بالا ساکن شهر کرمانشاه هستند یاد کرد و خواستار تامین آب پایدار برای این جمعیت از سامانه سردسیری شد.

اما در زمینه اعتبارات وزارت نیرو خبر خاصی از این پروژه که قطعا چند هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد نبود.

جمع اعتباراتی که از سوی وزارت نیرو در این سفر به کرمانشاه اختصاص یافت ۵.۹ همت بوده که عمدتا نیز برای پروژه‌های بخش آب و فاضلاب مانند مانند آبرسانی به شهرها، تنش آبی شهرها، فاضلاب شهر کرمانشاه، ساماندهی آبشوران و … در نظر گرفته شده است.

نادیده گرفتن سامانه سردسیری در سال‌های آینده که خشکسالی تشدید شود بیشتر خود را نشان خواهد داد و ضربه‌ای مهلک به آب و خاک کرمانشاه وارد خواهد کرد.

در حال حاضر عمده آب مورد نیاز شهر کرمانشاه از چاه‌های میان‌دربند و سایر نقاط شهر، قنات روزان، سراب قنبر، چشمه طاقبستان و سد گاوشان تامین می‌شود، منابع ناپایداری که به صورت مستقیم از خشکسالی متاثر هستند.

چنانچه روند کم‌بارشی‌ها ادامه یابد به تدریج دبی‌ چاه‌ها و قنات‌ها کاهش می ‌یابد، وقتی که بارش کم باشد روانابی به سمت سد گاوشان نمی‌رود و این سد مهم نیز با کاهش آورد مواجه خواهد شد و منابع آبی که جمعیت بیش از یک میلیون نفری شهر کرمانشاه را تامین می‌کند با تهدید جدی مواجه خواهد بود که حتی می‌تواند به یک معضل اجتماعی جدی تبدیل شود.

از سوی دیگر منبع تامین آب پایدار برای تحول کشاورزی در نواحی سردسیر استان مانند ماهیدشت، روانسر و سنجابی نیز دیگر در دسترس نخواهد بود، مناطقی که وضعیت دشت‌های آنها از وخیم‌ترین دشت‌های کرمانشاه است و عمق چاه‌های این مناطق برای آبدهی بسیار افزایش یافته است.

ادامه این وضعیت باعث می‌شود به دلیل عدم تامین آب، در سال‌های آتی این مناطق لم‌یزرع شود و نه تنها مردمان این حوزه بیکار و ناگزیر به مهاجرت به حاشیه شهرها شوند، بلکه امنیت غذایی مردم نیز به خطر بیفتد.

امید است که مدیران ارشد استان و‌ مجمع نمایندگان رایزنی برای این پروژه مهم را متوقف نکنند و همچنان با جدیت به دنبال اجرای آن باشند.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.