جمعه, ۱۶ آبان , ۱۴۰۴ Friday, 7 November , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 23094 تعداد نوشته های امروز : 0×
«شوکه»؛ بلای جان جنگل‌های زاگرس
15 مهر 1404 - 10:50
شناسه : 300148
3
دانشجوی دکترای علوم زیستی جنگل هشدار داد: طلوع‌‌کرمانشاه : شوکۀ بلوط  که در بسیاری از مناطق زاگرس به‌ویژه در جنگل‌ استان کرمانشاه و ایلام دیده می‌شود، در واقع میوه طبیعی درخت بلوط نیست بلکه حاصل واکنش درخت در برابر نیش حشراتی مانند شته، کنه یا زنبورهای گال‌زا است/این حشرات با نیش‌زدن درخت و تخم‌گذاری در بافت‌های زنده، باعث می‌شوند درخت برای دفاع از خود ماده‌ای شهدمانند ترشح کند، تجمع این مواد در گذر زمان باعث شکل‌گیری توده‌ای سفت و چوبی به‌نام شوکۀ بلوط می‌شود/نتایج آزمایش‌های انجام‌ شده در یکی از آزمایشگاه‌ها نشان داد که این ماده تنها شامل مقدار کمی ترکیبات قندی و پنج نوع کیک (قارچ و میکروارگانیسم فعال) است که برای سلامت انسان مضر هستند و هیچ‌گونه ترکیب دارویی مؤثری در آن مشاهده نشده است/برخلاف باور عمومی، شوکۀ بلوط خاصیت دارویی ندارد و حتی ممکن است در صورت مصرف، به‌دلیل وجود قارچ‌ها و آلودگی‌های ثانویه، برای بدن زیان‌آور باشد/ علاوه بر این، برداشت شوکۀ بلوط از درخت با ابزار فلزی یا ضربه می‌تواند به شاخه‌های زنده آسیب بزند و مسیر نفوذ آفات و قارچ‌ها را باز کند، که در بلندمدت منجر به ضعف و خشکیدگی درختان بلوط می‌شود.
منبع : ایسنا
پ
پ

 دانشجوی دکترای علوم زیستی جنگل گفت: شوکۀ بلوط  که در بسیاری از مناطق زاگرس به‌ویژه در جنگل‌ استان کرمانشاه و ایلام دیده می‌شود، در واقع میوه طبیعی درخت بلوط نیست بلکه حاصل واکنش درخت در برابر نیش حشراتی مانند شته، کنه یا زنبورهای گال‌زا است.

عبدالرضا محمدی  اظهار کرد: این حشرات با نیش‌زدن درخت و تخم‌گذاری در بافت‌های زنده، باعث می‌شوند درخت برای دفاع از خود ماده‌ای شهدمانند ترشح کند، تجمع این مواد در گذر زمان باعث شکل‌گیری توده‌ای سفت و چوبی به‌نام شوکۀ بلوط می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: نتایج آزمایش‌های انجام‌ شده در یکی از آزمایشگاه‌ها نشان داد که این ماده تنها شامل مقدار کمی ترکیبات قندی و پنج نوع کیک (قارچ و میکروارگانیسم فعال) است که برای سلامت انسان مضر هستند و هیچ‌گونه ترکیب دارویی مؤثری در آن مشاهده نشده است.

دانشجوی دکترای علوم زیستی جنگل و معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام توضیح داد: برخلاف باور عمومی، شوکۀ بلوط خاصیت دارویی ندارد و حتی ممکن است در صورت مصرف، به‌دلیل وجود قارچ‌ها و آلودگی‌های ثانویه، برای بدن زیان‌آور باشد.

محمدی ادامه داد: علاوه بر این، برداشت شوکۀ بلوط از درخت با ابزار فلزی یا ضربه می‌تواند به شاخه‌های زنده آسیب بزند و مسیر نفوذ آفات و قارچ‌ها را باز کند، که در بلندمدت منجر به ضعف و خشکیدگی درختان بلوط می‌شود.

وی گفت: لازم است نگاه سنتی نسبت به شوکۀ بلوط با یافته‌های علمی روز اصلاح شود، زیرا این باور غلط نه‌تنها برای سلامت انسان مفید نیست، بلکه به تخریب و ناپایداری جنگل‌های ارزشمند زاگرس نیز دامن می‌زند.

میوه تازه‌رسیده بلوط، در ابتدای پاییز مقداری شکرریزی دارد که باور عمومی در منطقه این است که برداشت این محصول و فراوری آن به‌عنوان یک دارویی یا خوراکی، مفید است.

 

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.