چهارشنبه, ۲۱ آبان , ۱۴۰۴ Wednesday, 12 November , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 23112 تعداد نوشته های امروز : 0×
نان کامل به سفره کرمانشاهی‌ها رسید؛ گامی در مسیر تغذیه سالم
20 مهر 1404 - 10:11
شناسه : 300220
2
طلوع‌‌کرمانشاه :  در راستای اجرای برنامه ملی نان کامل و با هدف ترویج مصرف نان سبوس‌دار و سالم، محمدرضا آمویی، فرماندار و رئیس شورای آرد و نان شهرستان کرمانشاه، به همراه مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی استان از هفتمین نانوایی تجهیزشده به آرد کامل بازدید کرد و آغاز پخت نان کامل در این واحد را اعلام نمود/ «با اجرای دستور استاندار و همکاری مسئولان مرتبط و اتحادیه نانوایان، نخستین کارگاه پخت نان کامل در استان کرمانشاه آغاز به کار کرده و تاکنون هفت واحد خبازی در شهر تولید نان کامل را شروع کرده‌اند.»/«امید است با ادامه روند تغییر پخت نانوایی‌ها به سمت نان کامل، فرهنگ مصرف نان سالم و مغذی در میان مردم گسترش یابد. این طرح گامی مؤثر برای ارتقای سلامت خانوارها و تغییر الگوی تغذیه در کرمانشاه است.»/ برای تشویق نانوایان در مسیر پخت نان کامل، تسهیلات و سهمیه آرد ویژه‌ای در نظر گرفته شده تا روند تجهیز سایر نانوایی‌ها نیز تسریع شود/او هفت نانوایی فعال در پخت نان کامل در شهر کرمانشاه را در محلات دولت‌آباد – سنگک ماشینی (کیلویی)؛ خیابان گلریزان – لواش، خیابان شریعتی – لواش، زیباشهر – سنگک، شهرک معلم – سنگک ماشینی (کیلویی)، شهرک ژاندارمری – تافتون و شهرک پردیس – سنگک ماشینی (کیلویی) اعلام کرد.
منبع : ایرنا
پ
پ

با اجرای طرح تولید نان کامل و تجهیز هفت واحد نانوایی در نقاط مختلف شهر، کرمانشاه گام بلندی در مسیر تغذیه سالم و ارتقای سلامت خانوارها برداشت. این طرح ملی با هدف پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر و ترویج مصرف نان سبوس‌دار، با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، اداره غله، اتحادیه نانوایان و فرمانداری کرمانشاه آغاز شده است.

 در راستای اجرای برنامه ملی نان کامل و با هدف ترویج مصرف نان سبوس‌دار و سالم، محمدرضا آمویی، فرماندار و رئیس شورای آرد و نان شهرستان کرمانشاه، به همراه مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی استان از هفتمین نانوایی تجهیزشده به آرد کامل بازدید کرد و آغاز پخت نان کامل در این واحد را اعلام نمود.

فرماندار کرمانشاه در حاشیه این بازدید گفت: «با اجرای دستور استاندار و همکاری مسئولان مرتبط و اتحادیه نانوایان، نخستین کارگاه پخت نان کامل در استان کرمانشاه آغاز به کار کرده و تاکنون هفت واحد خبازی در شهر تولید نان کامل را شروع کرده‌اند.»

وی افزود: «امید است با ادامه روند تغییر پخت نانوایی‌ها به سمت نان کامل، فرهنگ مصرف نان سالم و مغذی در میان مردم گسترش یابد. این طرح گامی مؤثر برای ارتقای سلامت خانوارها و تغییر الگوی تغذیه در کرمانشاه است.»

به گفته آمویی، برای تشویق نانوایان در مسیر پخت نان کامل، تسهیلات و سهمیه آرد ویژه‌ای در نظر گرفته شده تا روند تجهیز سایر نانوایی‌ها نیز تسریع شود.

او هفت نانوایی فعال در پخت نان کامل در شهر کرمانشاه را در محلات دولت‌آباد – سنگک ماشینی (کیلویی)؛ خیابان گلریزان – لواش، خیابان شریعتی – لواش، زیباشهر – سنگک، شهرک معلم – سنگک ماشینی (کیلویی)، شهرک ژاندارمری – تافتون و شهرک پردیس – سنگک ماشینی (کیلویی) اعلام کرد.

نان کامل؛ گامی برای سلامت جامعه

در ادامه اجرای این طرح، دکتر حسین بیگلری، رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و مشاور رئیس دانشگاه در امور اجتماعی، درباره خواص نان کامل گفت: «نان کامل از آردی تهیه می‌شود که سبوس آن جدا نشده و سرشار از فیبر، ویتامین‌های گروه B، آهن، منیزیم و آنتی‌اکسیدان‌ها است. مصرف این نان موجب تنظیم قند خون، کاهش احساس گرسنگی، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از چاقی، دیابت، فشار خون بالا و کبد چرب می‌شود.»

نان کامل به سفره کرمانشاهی‌ها رسید؛ گامی در مسیر تغذیه سالم

وی افزود: «نان کامل، سلامت دستگاه گوارش را تقویت کرده و در پیشگیری از برخی سرطان‌های دستگاه گوارش مؤثر است. مصرف این نان در کنار سبک زندگی سالم، شامل تغذیه متعادل، ورزش و کنترل استرس، می‌تواند نقش مهمی در ارتقای سلامت عمومی جامعه ایفا کند.»

برنامه ملی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برای اجرای طرح نان کامل

دکتر بیگلری با اشاره به اجرای برنامه ملی نان کامل در کرمانشاه گفت: «دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به عنوان دبیر اجرایی این طرح، با همکاری ادارات جهاد کشاورزی، اداره غله، اتاق اصناف و اتحادیه نانوایان، فرایند آموزش و تجهیز نانوایی‌ها را هدایت می‌کند. در حال حاضر، این برنامه در ۳۶ نانوایی منتخب استان در حال اجراست تا نان کامل با کیفیت و بهداشتی به دست مردم برسد.»

وی افزود: «در استان کرمانشاه حدود هزار و ۵۰ واحد نانوایی فعال وجود دارد و هدف ما این است که به‌تدریج بخش بیشتری از این واحدها به پخت نان کامل روی آورند تا فرهنگ مصرف نان سالم در میان مردم نهادینه شود.»

از مزرعه تا سفره؛ چرخه سلامت در تولید نان کامل

دبیر کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به شعار «از مزرعه تا سفره» اظهار کرد: «هدف ما این است که گندم مرغوب با سبوس کامل به آرد تبدیل شود و نانوایان آموزش‌دیده، نان کامل را مطابق استانداردهای بهداشتی و تغذیه‌ای تولید کنند. این نان حاوی حداقل افزودنی و نمک است و رنگ تیره‌تر آن نشانه وجود سبوس و مواد معدنی بیشتر است.»

به گفته دکتر بیگلری طبق دستورالعمل کشوری نرخ نان کامل نسبت به نان دولتی ۲۰ درصد گرانتر است.

 اجرای طرح نان کامل در کرمانشاه، نمونه‌ای موفق از همکاری میان نهادهای سلامت، صنف نانوایان و مدیریت شهری است که می‌تواند الگویی برای سایر استان‌ها در مسیر اصلاح الگوی تغذیه و کاهش بیماری‌های غیرواگیر باشد.
با استقبال مردم و توسعه تدریجی این طرح، کرمانشاه گامی پایدار در مسیر تغذیه سالم و سلامت جامعه برداشته است.

براساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه بهترین و مرغوبترین نوع گندم در این استان تولید و برداشت می شود.

برپایه آمارهای این سازمان در سال زراعی جاری ۷۷۳ هزار و ۴۲۴ تن گندم در استان برداشت شد و کرمانشاه در این زمینه جزو پنج استان برتر کشور در زمینه تولید این محصول استراتژیک است.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.