چهارشنبه, ۱۰ خرداد , ۱۴۰۲ Wednesday, 31 May , 2023 ساعت تعداد کل نوشته ها : 19115 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

سیب و شاه‌ توت شما را قدرتمند می‌کنند گام مستندی برای اجرای پالایشگاه “آناهیتا” برداشته‌ایم اولین مدال تاریخی سپک‌تاکرا دختران کرمانشاهی در قلب خلیج فارس دشت شد مشترکان همراهی کنند، تابستان را بدون خاموشی پشت سر می‌گذاریم پارک‌های کرمانشاه غیراستانداردند ۹۱ مرغداری کرمانشاه به علت عرضه خارج از شبکه مرغ به تعزیرات معرفی شدند ۱۰۰مکان مخروبه در محله کم برخوردار آقاجان کرمانشاه تخریب شد ۵ راهکار برای مدیریت استرس در زمان امتحانات چگونه به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک کنیم؟به قاعده غذا بخورید شناسایی ۲۵۵ نقطه بحرانی حریق در منابع طبیعی کرمانشاه دهن کجی نمایندگان مجلس و وزارت جهاد کشاورزی به کرمانشاه/ یک همایش ملی سوت و کور ۲ مصدوم و ۲ فوتی در حادثه واژگونی خودرو صحنه  آغاز اردوی تیم ملی تپانچه بادی در کرمانشاه تاکید بر گسترش روابط تجاری و گردشگری کرمانشاه و حلبچه علائم اگزمای پوستی چیست؟ پر شدگی ۶۶ درصدی سدهای استان کرمانشاه خطر وقوع چادرنشینی در بیخ گوش شهر کرمانشاه! ۶۰۰ نفر در کرمانشاه پیگیر شناسایی کودکان “بازمانده از تحصیل” شده‌اند کرمانشاه صاحب پردیس سینمایی می‌شود اعلام شرایط دریافت هدیه ازدواج بیمه تأمین اجتماعی

پایانی خوش برای مستاجران واحدهای تخریبی زلزله کرمانشاه
12 خرداد 1397 - 10:30
شناسه : 7645
0
طلوع‌‌کرمانشاه :

طبق توافقنامه وزارت راه و شهرسازی و استانداری کرمانشاه قرار است به مستاجران واحدهای تخریبی در مناطق زلزله زده این استان، زمین و وام ارزان ساخت داده شود؛ حرکتی که می تواند تسلی بخش رنج های این قشر آسیب پذیر باشد.

پ
پ

به گزارش طلوع کرمانشاه، تعداد زیادی از ساکنان واحدهای تخریب شده زلزله کرمانشاه مستاجر هستند که علاوه بر بی خانمانی و غم از دست دادن عزیزانشان و نیز از بین رفتن وسایل زندگی شان درد بزرگی را همچنان در دل دارند.

آنها همچنان در آرزوی صاحب خانه شدن هستند و خبر خوب تصمیم دولت برای واگذاری زمین رایگان به این افراد و نیز پرداخت وام ساخت به آنها می تواند تسلی بخش دلهای خسته و رنجور از مصیبت زلزله باشد.

برای روشن شدن ابعاد این طرح خبرنگار ایرنا گفت و گوهایی را با چند تن از مسئولان انجام داده است که در ادامه می خوانید.

هشت هزار متقاضی مستاجر واحدهای تخریبی

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه اعلام کرد؛ حدود هشت هزار متقاضی به عنوان مستاجر در مناطق زلزله زده وجود دارند که این تعداد پالایش می شوند و فقط آنهایی واجد شرایط خواهند بود که هیچ زمینی به نام خودشان یا همسرشان نداشته باشند.

مهرداد سالاری در گفت و گو با ایرنا افزود: پالایش متقاضیان ۲ مرحله دارد؛ یکی اینکه بنیاد مسکن باید تایید کند فرد، مستاجر واحد تخریبی بوده است و مورد بعد نیز تایید راه و شهرسازی مبنی بر مالک زمین نبودن متقاضیان و همسرانشان است.

سالاری در ادامه روند کار را این گونه تشریح کرد که به آن دسته از مستاجرانی که خودشان زمین داشته باشند بعد از دریافت پروانه ساخت مبلغ ۴۰ میلیون تومان وام چهار درصد پرداخت می شود.

او افزود: به افرادی نیز که زمین نداشته باشند راه و شهرسازی قطعه ای زمین در قالب مجتمع به رایگان واگذار می کند ضمن اینکه به این افراد نیز وام ۴۰ میلیون تومانی ساخت داده می شود.

سالاری تاکید می کند که به این افراد پلاک زمین واگذار نمی شود و قطعات زمین فقط در قالب مجتمع خواهد بود.

هرچند به گفته او، چون قصرشیرین زمین دارد ممکن است که به سه یا چهار نفر یک قطعه واگذار شود اما در سرپل ذهاب به دلیل کمبود زمین بلوک های آپارتمانی طراحی خواهد شد.

سالاری ابراز امیدواری کرد که ظرف یک ماه پالایش ها انجام شود و طی سه تا چهار ماه نیز عملیات اجرایی آغاز شود.

او تاکید کرد که سرعت این کار به همراهی و همکاری مردم بستگی دارد زیرا این خود مردم هستند که باید هر چه سریعتر نسبت به تشکیل پرونده اقدام کنند.

معاون عمرانی استانداری کرمانشاه در پاسخ به این پرسش که آیا این امکان وجود دارد در قالب این طرح تمام مستاجران در مناطق زلزله زده صاحب مسکن شوند؛ گفت: ما علاقه مند به این کار هستیم اما دولت این قدر امکانات ندارد.

او همچنین در خصوص متراژ مدنظر برای هر واحد مسکونی در این طرح پاسخ داد که به طور قطع با توجه به هزینه های بالای ساخت، واحدها کوچک خواهند بود، ضمن اینکه کوچک بودن واحدها باعث می شود که ما مطمئن شویم کامل ساخته خواهند شد.

سالاری در پایان بیان داشت که برای ساخت این واحدها گروه های ساخت تشکیل می دهیم و وام ساخت به این گروه ها واگذار خواهد شد ضمن اینکه مسئولیت خرید زمین و ساخت واحدها بر عهده اداره کل راه و شهرسازی خواهد بود.

واگذاری زمین در مناطق مختلف یکسان نیست

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه نیز در گفت و گو با ایرنا بیان داشت: بعد از تفاهم نامه ای که سازمان ملی زمین و مسکن ، راه و شهرسازی و استانداری کرمانشاه داشتند، مقرر شد تا به مستاجران واحدهای تخریبی در مناطق زلزله زده زمین واگذار شود و هم اکنون نیز در حال پالایش استعلاماتی هستیم که بنیاد مسکن تاکنون به ما داده است و در نهایت افراد واجد شرایط معرفی خواهند شد.

مسعود شریفی در خصوص ویژگی های زمین واگذار شده گفت: بعد از اینکه تعداد افراد مشخص شد در این خصوص تصمیم گیری خواهیم کرد که تراکم ساختمان ها به چه میزان باشد.

وی اظهار داشت: استعداد شهرستان های مختلف برای واگذاری زمین متفاوت است و ممکن است در برخی از شهرها دست ما برای واگذاری زمین بازتر باشد.

 سه هزار و ۷۰۰ واحد تخریبی در سرپل ذهاب

محبت جمالی نیا فرماندار سرپل ذهاب نیز در گفت و گو با ایرنا، به آمار حدود سه هزار و ۷۰۰ واحد تخریبی در این شهر اشاره کرد که ساکنان این واحدها مستاجر بوده اند.

او گفت با نصب پلاکارد و بنرهایی در سطح شهر اطلاع رسانی شده است تا افراد آسیب دیده ثبت نام کنند و ثبت نام این افراد براساس حروف الفبا در بنیاد مسکن در حال انجام است.

وی ادامه داد که واگذاری زمین فقط به مستاجران واحدهای تخریبی نوع یک که فاقد زمین هستند انجام خواهد شد اما مستاجران واحدهای تخریبی نوع ۱، ۲ و ۳ که دارای زمین هستند نیز می توانند بدون گرفتن مزایای خاصی فقط از وام ۴۰ میلیون تومانی ساخت با کارمزد چهار درصد استفاده کنند.

جمالی نیا توضیح داد که منظور از مزایا کمک های بلاعوض معیشتی و نیز دریافت کانکس یا پنج میلیون تومان به جای کانکس در شهر و یا سه میلیون تومان در روستا است.

فرماندار سرپل ذهاب در خصوص تکلیف مستاجران واحدهای روستایی نیز گفت: این افراد نیز به شرط تایید دهیاری و شورای روستا در صورتی که در محدوده طرح هادی روستا زمین داشته باشند وام ساخت می گیرند.

وی در خصوص جایابی زمین این طرح در شهر سرپل ذهاب نیز توضیح داد: جایابی انجام شده و در حوزه الحاقی به شهر قرار دارد و ساخت آن نیز به صورت مجتمع آپارتمانی در تراکم پایین انجام خواهد شد.

آمار سرپل ذهاب و قصرشیرین مشخص شده است

رضا خواجه ای رییس ستاد هماهنگی بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه نیز در گفت و گو با ایرنا بیان داشت: لیست کلیه مستاجران واحدهای تخریبی شهری و روستایی مناطق سرپل ذهاب و قصرشیرین در قالب لوح فشرده تهیه شده و به راه و شهرسازی تحویل داده شده است.

وی اظهار داشت: در سرپل ذهاب برای سه هزار و ۷۰۰ نفر و در قصرشیرین نیز برای ۵۷۰ نفر پرونده تشکیل شده است.

او در خصوص سایر مناطق زلزله زده نیز گفت: آمار شهرستان های ثلاث و باباجانی و گیلانغرب هنوز آماده نشده است که به محض آماده شدن لوح فشرده آن نیز به ادراه کل راه و شهرسازی ارسال خواهد شد.

خواجه ای اعلام کرد که مستاجران واحدهای تعمیری نیز برای تشکیل پرونده به فرمانداری ها مراجعه کنند.

زمین لرزه ۷٫۳ ریشتری ۲۱ آبان در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله و ۳۲ کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه ۶۲۰ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشت.

این زلزله به ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۰ روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی حدود ۱۰۰ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دیده اند.

 

ایرنا 

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.